KAG írta:Koszi!
Szerkeszteni már nem tudom, de leírom ide PÜ helyett, hátha mást is érdekel.
A szak neve programtervező informatikus. Látszik a nevéből is, hogy ez nem egy klasszikus kóder szak, de nyilván a kódolásból sincs hiány. Három szakirány van, fentről lefelé egyre kevésbé elméletiek, de gyakorlatiasabbak.
1)
Modellező informatikus
2)
Szoftvertervező informatikus
3)
Szoftverfejlesztő informatikus
Talán a harmadik áll legközelebb ahhoz, amit a laikusok elképzelnek egy programozóképzésről, de mondom, mindegyiken van lehetőség kódolni ezerrel. Az első évben mindenki ugyanazt tanulja, csak utána kell választani. Egyáltalán nem hátrány, ha korábban valaki nem szerzett a témákban ismereteket, de fontos, hogy legyen érzéke a matekul tanuláshoz.
Ahogy látni, el kell végezni kötelezően választható tárgyakat is. Van belőlük egy raklap, olyan irányban képzi magát az ember, amilyenben szeretné, csak meg kell lennie a kreditszámnak. Három csoportra van osztva, nyilván mindhárom szakirányon más-más mennyiséget kötelező elvégezni:
http://conf.ikhok.elte.hu/pages/viewpag ... d=44204063
Emellett vannak szabadon válaszható tárgyak is bőséggel, amikből talán 9 kredit kötelező, de azokból nem találtam ilyen szemléletes felsorolást. Egyébként is félévenként jönnek be újak, vagy szűnnek meg a régiek.
A tárgyak jelentős részéről tudok mesélni, bár én az előző tantervhez kötődöm, szóval nem vagyok 100%-ig biztos informátor. Hasonlításképpen, én még 4(+1 előkészítő) analízist végeztem, plusz 2-t mátrixok iterációjára specializálva, szóval a matekba kevésbé fognak az újak beledögleni, mint a régebbi motorosok. Mondjuk én szerettem mindet, de talán tényleg túlzás volt. Ezeken kívül úgyis van még rengeteg és érdekes matek.