Én csak azt nem értem, hogy az EU plenáris ülésével kapcsolatban miért mindenki a migrációt hozza fel rögtön, hogy csakis emiatt ostoroznak minket (plusz ezt valaki el is hiszi, hogy EURÓPAI embereknek EURÓPA tönkretétele a célja?
) , bár van egy sanda gyanúm, hogy Origo közvetítést olvasva csak azok a mondatok lettek kiragadva a képviselők szájából. Ezek mellett szó volt a szólásszabadságról, a demokrácia módszeres leépítéséről (igazságszolgáltatási szervek, bíróságok kézi vezérlése) és a korrupcióról.
Lehet itt dobálózni azzal, hogy tőlünk nyugatabbra is van korrupció meg mutyi, csak nem mindegy mennyi, amíg ott egy pályázatra jelentkezhet több 10-100 cég is, addig itthon csak 1-2, mivel úgy alakítják a pályázási feltételeket, hogy azoknak csak bizonyos emberek feleljenek meg. Érthető, ha nem tetszik nekik, hogy az ideöntött pénz hatalmas része haverok zsebében landol.
Olyan itthoni civilszervezeteket vegzálnak, amelyeknek semmi köze a migrációhoz, csak éppenséggel egy bizonyos személy támogatja őket, az már nem számít, ha magyar rászorulóknak segítenek..
Én utálom az új neoliberális irányokat is, a gender dolognak sem látom sok értelmét, ez mindenkinek a saját dolga, hogy otthon a négy fal között kivel és milyen kapcsolatot létesít, a heterók sem vonulnak fel az utcákon. Én is ellenzem a tömeges migrációt, megfelelően képzett szakemberek jöhetnének (van is ilyen köztük ne aggódjatok), de a féktelen embertömeg beengedésének én sem látom értelmét. De akkor legyen a Fidesz álláspontja is egyértelmű és gazdagok se vehessenek magyar állampolgárságot (Pharaon-ügy? Valaki?)!
Ki kellene húznia néhány embernek a fejét Orbán seggéből és talán meglátnák a valóvilágot.
Gyurcsányos hozzászólásokon pedig mindenhol jót kacagok, egy óvodás hasonlattal tudnék élni: "de óvónéni, ő is megütött engem"..