Igen, az ember általában a fejlődés érdekében pozitív példákhoz próbál hasonlítani. Ha itt az mszp-s idők a mérce, az régen rossz, ott is hányinger volt mindenki. De nem tudom ez miért menti fel a fideszes barmokat. Mintha a szomszéd gyerekét megerőszakolnák a szülők minden nap, majd átkerülne egy olyan szülőhöz akik csak verik. Probléma még mindig van.H.E.H.E. írta:most meg skandináv országokat hasonlít.
beszarsz
De ha el is tekintünk ezektől az országoktól, nem egy állam húzta fel magát a szarból egy olyan gazdasággá, ami megsüvegelendő. Persze Dél-Koreában az állam által pénzzel teletömött vállalkozásokból samsung szintű vállalatok nőtték ki magukat. Nyilván elérhetetlen tűnik ez abban az országban, ahol gázszerelő oligarchánk kilátókat, autópályát, stadiont épít. Értékteremtés nuku. Ennek a posványnak köszönhető hogy csak a vihogás megy ha valaki összemeri hasonlítani Magyarországot egy skandináv országgal. Nem minden országnak hullott az ölébe a gazdagság nyersanyaggal, meg lehetne próbálni utánuk csinálni. 2010-ben esetleg el is kezdődhetett volna azzal a felhatalmazással valami tényleges munka. Ehelyett rezsicsökkentés, sorosozás, parlamentben buzizásboldogkaracsányozás, na meg az mszp-s korrupció, sajtó kisajátítás még magasabb fokon űzése. És lehetne még sorolni, sajnos.
Mert racionális gondolkozással fel lehet fogni ha valaki más nézeteket vall. Én liberálisnak tartom magamat - nem, nem simogatok migránst, beszarsz - de el tudom fogadni ha a választók nagyobbik része nem az. Azt viszont kurvára nem, hogy a hazám - mert az, hiába tagadja meg tőlem a fidesz mert mást merek gondolni - tapotatt sem halad előre. Pedig ahogy itt is említette valaki, lenne itt szellemi tőke. Csak hagyni kéne kibontakozni őket, ez az amire jelenleg egyik parlamentben ülő párt sem képes, mert mindenhova rokonokat/hozzá nem értő üzleti partnereket ültetnek be.
A fidesz ebben most elment a falig, ennek lehet következménye. És még rengeteg bűnt lehetne a nevükhöz felróni, ahogy ennek a bulinak az ellenzék is valamennyire részese. Égetően szükséges lenne a vérfrissítés, nagyon.