morientes írta: Akkor Jesé miért nem játszik?
... centerbe Benya mögött meg a mester úgy gondolja,Morata jobb...
Ebben azért megvédeném Ancelottit. Benzema szerepkörébe Morata jobban illik mint Jesé. Ő nem tudna szerintem úgy ütközni és labdát tartani, ahogy a francia. Morata a testfelépítése miatt van szerintem preferálva, nem azért, mert jobb lenne képességekben. Ha Ancelotti taktikájába Benzema helyére nem illik Jesé, akkor nincs mit tenni. Elvileg Ronaldo, még Bale, és talán-talán Isco helyén férne el. De mivel di María jobb (szerintem, és úgy fest Ancelotti szerint is, nem is feltétlen képességek, de elvégzett munka tekintetében), így most Ő játszik Bale helyén.
Ami nekem tetszik az az, hogy megvan 16 olyan ember, akikre lehet alapozni a csapatot (jó igazából még 1 kéne, ha Morata nem válik be, illetve jelenleg Khedira van ott a 16 egyike helyett, de majd csak lecsücsül a padra).
Ugye a gálakezdő így nézne ki (szerintem)
Casillas/López
Arbeloa - Pepe - Ramos - Marcelo
Khedira - Modric - Isco
Bale - Benzema - Ronaldo
Khedirát én is szívesen lecserélném (most Illaramendire, jövőre -ha lehetne- Vidalra), de ezt most hagyjuk. És van 1 duó kivételével mindenhova egy olyan cserénk, aki az eddigiek alapján -még ha nem is olyan szinten- de tudja pótolni a kiesőt.
Kapus poszt ugye triviális,
ha egy szélső védő dől ki, akkor jöhet Carvajal (ha Marcelo dől ki, akkor Arbeloa megy át balra, aki tudom, hogy nem egy Marcelo, de pihentetésre, rövidebb sérülésre/eltiltásra teljesen jó, eddig szerintem nem lehet rá panasz, összekapta magát),
ha belső védő esik ki, ott van Varane
Khedira - Modric duóhoz ott van Illarramendi,
Isco - Bale párost di María pótolhatja az eddigiek alapján,
és itt van a hiány érzetem: Benzema - Ronaldo páros, a két csatárunk/támadónk (Bale hátrébbről indul). Benzema szerepét jelenleg leginkább Morata, míg Ronaldoért Jesé és Morata tudná átvenni. Igen, Jesé jobb mint Morata, de Ronaldo eddig hányszor is pihent? Szerintem ezért játszik inkább Morata.
És írnék még, de mennem kell a buszra.