HozzászólásSzerző: RealMadridFanatic » 2013. szeptember 29., vasárnap 13:31
Én eleve a szélsőségekre reagáltam. Amikor ilyen rövid idő után már minden szar hirtelen. Ez egyszerűen nevetséges.
Amúgy szemmel látható a változás Mourinhohoz képest. Eleve az igazolások is azt mutatják, hogy labdaügyes, gyors, egyérintős passzokban jártas játékosokkal szeretnénk feltölteni a középpályát (Khedira megint csak elbukott itt), előre meg sebességet és tűzerőt vettünk.
A 4-4-2 felhozása is kamu, tudom, hogy Ancelotti is ilyesmit magyarázott, de abszolút nincs kőbe vésett felállásunk. Cé ugyanazt játssza nagyjából, mint eddig. Mindenhol feltűnik, de főleg balról indul. Egyébként meg kötetlen az egész, Isco meg Modric van többnyire a játék középpontjában, a labdához közel, a széleken Bale - Cé, vagy ha DM játszik, akkor Ő, bár Ő szeret elmozdulni a vonal mellől. Modricék mögött meg Illarra, Xabi szerepben, de fel-fel lépve. Khedira a nagy nulla megint, neki egyik poszton sincs helye, mert mindenhez kevés.
De alapvetően kicsit kispályás-jellegű focit próbálnának szerintem, erőltetni a kis játékokat, gyors megindulásokat. Ezért tűnhet úgy, hogy a játékunk nagyrészt az egyéni villanásokra épül, mert amíg nem kezdik el érezni egymást a játékosok, illetve azt, hogy kinek, mikor, merre kell elindulni, addig nagy veszélyt valóban így tudunk teremteni. Ezért is volt pl. Cének egy rakat használhatatlan passza, nincsenek még összeszokva, egy ilyen felfogású játékban meg eleve gyakrabban benne van a hiba, hát még így, hogy a korábban berögződött, kontrákhoz szükséges mozgásokat át kell alakítani.
Én azt látom, hogy az alapötlet jó, labdaügyes, fineszes, gyors játékosok (Modric, Isco, Marcelo, Benzema, Illarra (?? gyors semmiképpen)), megtámogatva a vadállatokkal (Cé, Bale). Ha még Carvajal is bekerülne előbb-utóbb, akkor a másik szél támogatása is meglenne, körbe lehetne jobban adogatni a betömörülő védelmeket, több elmozgással szét lehet húzni a védekezésüket, azzal a sebességfölénnyel meg, amivel a szélsőink bírnak, meg lehet törni minden csapatot. Ráadásul vannak olyan embereink, akik megtalálják a réseket. Igen, szerintem Isco is bőven ilyen. Csak egyelőre nincs meg az összhang, az egység, nem tudatosan vannak felépítve az elmozgások, ezért nem működik rendesen. Ehhez kell idő. Mert ha ez a brigád összeérik, és meg tudják csinálni, amit kérnek tőlük, akkor nagyon komoly csapat lehet belőle. Szerintem.
„Ő volt a tökéletes játékos, megvolt benne az erő, a sebesség, a technika, és a gyorsaság. Döbbenetes játékos volt, mintha egy laborban hozták volna létre." (Gianluigi Buffon Ronaldoról)