HozzászólásSzerző: primrose » 2013. szeptember 30., hétfő 22:46
Érdekes ez a cikk a 4 megbélyegzett játékosról. A magam részéről csak annyit, hogy én Khedirát nyáron fixen eladnám, mert képességekben nem illik a Real Madridba és a spanyol bajnokságba sem. Egyébként úgy gondolom, hogy nála sem kell átesni a ló túlsó oldalára, mert egy angol, vagy német típusú csapatban megállná a helyét, csak ugye itt a mérce jogosan a mi csapatunk, ahová semmilyen mértékben nem passzol az ő játéka. Fejben szerintem nincs gond vele, mármint szerintem akar, csak ennél tényleg nem tud többet. Itt legalábbis. Arbeloa megint más tészta, mert szerintem ő is akarna bizonyítani, de egyszerűen kevés. Ha összekapja magát, akkor ő is tud meggyőző lenni, de huzamosabb ideig nem tudja átmenteni a formáját és összességében elmondhatjuk, hogy sok hiányossága van, de ezek közül is a legnagyobb, hogy a támadásokban abszolút antitalentum. Padon maradhat. Coentraot én kedvelem, habár tudom, hogy ezzel most sokatok nem fog támogatni. Nálam a portugál még mindig a második legjobb a posztján (igen, az első Marcelo), de minimum TOP5-ös. 1-1 játékosnak felnagyítódnak a rosszabb meccsei, és bár a hétvégi valóban egy rossz meccs volt Fabiotol, de amikor a Mou érában huzamosabb ideig játszott, akkor sok jó meccse volt és egyébként is elmondható róla, hogy remek balszélső védő. Itt a kontrasztot Marcelo adja aki viszont még nála is jobb, ezért van sokakban hiány, egyébként ha Marcelo nem is létezne, akkor most a legkevesebb bajunk lenne Coentrao. Ezzel nem védem őt, én is aláírom, hogy Marcelo jobb (főleg ami a támadás részét illeti, a védekezésben nem vagyok biztos), de ebben a keretben vannak nagyobb problémák, mint Coentrao, akinek szerintem a képességeivel nincs különösebb baj (azt leszámítva, hogy támadhatna jobban, de ilyen téren sem kell egy Arbeloahoz hasonlítani, mert nála hatékonyabb), nála inkább fejben keresendőek a problémák, mert szerintem még ennél is tudna jobban játszani (nem, nem az A. Madrid elleni meccsére gondolok), de igazából ő nem érzi itt magát jól, és már nyáron is lépni akart, csak ugye az üzlet nem jött létre az MU-val. Nem véletlen azok a nyilatkozatai sem, hogy már kezdettől fogva nem érzi a bizalmat, szerintem ezek a dolgok erősen hozzájárultak, hogy nem tud itt 100%ig kibontakozni és nem lett egy nagy madridista. Habár tavaly már egy jó Coentraot láthattunk, de nem a legjobbat. Persze a legjobb sem fogja felvenni a kesztyűt a támadásokban Marceloval, de azért emlékszem én még, amikor a portugál válogatottban úgy ment át 1-2 emberen, mint kés a vajon, szóval ilyen téren sem teljesen antitalentum, de tény, nem egy Marci szint. Szóval értelmetlen a vita, mert tényleg a brazilnak kell kezdenie, Coentraot pedig ide sem kellett volna hozni, igazából nálam ez Mou egyik nagy hibája volt, mert tudhatta volna nagyon jól, hogy valaki csak szívni fog, és ez nem olyan, mint amikor Moratak vagy Callejonok ülnek a padon. Coentrao egyszerűen nem padra való játékos, ezért is kell nyáron eladni és így lesz a legjobb mindenkinek. Benzema... nála annyi kiegészítést szeretnék tenni, hogy a fejben lévő problémáját én nem azzal azonosítanám, hogy nem jó a hozzáállása és esetleg meccsek helyett szívesen tekerné a csípőjét inkább egy partyn, menő csajokkal és szesszel. Szerintem Benzema hozzáállásával idén nincs probléma, de én úgy összességében sem éreztem azt nála, hogy esetleg nem akar a pályán lenni és megküzdeni az ellenféllel. Oké, volt pár lötyögősebb meccse (kinek nem?), de alapjáraton nem bélyegezném meg őt ezzel, mert szerintem ez nem jellemző rá. Benzema mindig is visszajárt a kp-ra labdát szerezni, a kombinatív játékban pedig gyakran részt vett, a ziccereket pedig vagy belőtte, vagy kihagyta. Ez utóbbit inkább azért, mert fejben nem okés a gyerek, de nem azért, mert túl laza, vagy könnyelmű és nem törődöm, hanem egész egyszerűen a nyomás hatására nem tud kibontakozni. A cikk jól írja, a képességeivel nincs baj. Fejben keresendő a hiba, és elsősorban az önbizalmánál, ami szerintem a pályán nincs meg neki. A pályán kívül tökös gyereknek tűnik, van csilivili verda, jó nőci, vagány napszemüveg, valami neves buli és máris megy a camera shot. De a pályán nincs meg benne ez a csibészség és vagányság, mintha teljesen más fiú lenne. És még egyszer mondom, ez nem összekeverendő azzal, hogy ő esetleg lusta, mert szerintem nem erről van szó. Csak kevés érzelmet lehet leolvasni az arcáról, nem áll neki csapkodni 1-1 kihagyott ziccer után, de szerintem nagyon is érdekli őt. Ez álmai csapata, hát miért ne érdekelné őt? Félő, hogy a kifütyülés sem tesz jót neki... tudom, hogy pátyolgatni sem kellene már, de Mou első évéhez hasonlóan, elkéne hitetni vele, hogy igenis nagy játékos és képes megoldani a Real Madrid csatárgondjait. Sajnálnám, ha ilyen "hülyeségek" miatt (ami egyébként nem is hülyeség, mert sok játékosnak megvan a képessége egy bizonyos szintre, de fejben képtelen felnőni) nem teljesedne ki itt.
But he is a good boy...