Én erről az évről beszéltem az most teljesen mindegy,hogy eddig úgy nyertük a bl-eket mint más a hazai meccseit.Azt sem mondtam ,hogy ez nem átmeneti időszak de kell majd 2-3-4 év mire hasonló erőt fog ak képviselni a spanyol top csapatok.csababarca írta:francia bajnokság sem nagy kihívás. csak ha nem a PSG-be mész.dzsi91 írta: Haldoklik a spanyol klubfutball jelenleg, nem mondanám,hogy aki nemet mond jelenleg nekünk vagy a barszának az a pénz miatt mond nemet. Mégha barszáék valamennyire tartják is a szintet (márha messi játszik) jelenleg én sem igazolnák spanyol földre ha fiatal lennék és tehetséges.
szerintem egyáltalán nem haldoklik, nektek van egy átmeneti évetek, ami természetes folyamat.
de mitől haldoklik, ezt nem igazán értem? mi támasztja ezt alá? BL eredményeket hozzátok, mellettetek az AtMa is ott szokott lenni, mi '15-ben nyertünk.
nézzük az utóbbi 10 évet nyertek a spanyol csapatok 7 bl-t, mellette az AtMa kétszer döntőzött. ez melyik nem haldokló bajnokság mondhatja el magáról?
'13 után most lehet az, hogy nincs spanyol a döntőben sem.
És akkor ott az EL is, ami bár lesajnált sorozat, de ott is van 6 győztes (AtMa, Sevilla), plusz Bilbao döntő.
egyszerűen a pénzt választotta, ennyi a történet. meg a több játéklehetőség, nyilván, PSG-ben hiány a kp-s, nálunk meg mennyiségre megvagyunk, igaz a minőség kérdőjeles.
Jelenleg könnyen megeshet ,hogy a legjobb 8 között 1 spanyol csapat lesz,szerintem az elég bizonyíték lesz majd. Mind3 top csapat mélyponton van. A barsza is attól függetlenül,hogy matracékkal kézenfogva múljuk alul őket,rengeteg pontot vesztettek ők is idén és ránézésre sem tűnik nekem erős csapatnak.A messi faktor megmaradt és az sokat számíthat mint tudjuk.
De szerintem jelenleg a lenézett psg a szart is kiporolná mind2 spanyolból és angolok ellen sem érezném esélyesnek egyiket sem.
Én most biztos nem mennék sem a barszába sem a Realba ha fiatal tehetség lennék.Vannak kevésbé balhésabb klubok alacsonyabb elvárásokkal ahol lehet robbantani és addig regenerálódjanak a spanyolok kész sztárokkal.