Kemény lesz ez a tavasz, mert most mondom, hogy a bajnokságot nem fogjuk megnyerni, egyszerűen ahhoz kevés a csapat MÉG. A BL az lutri, ott mondhatni bármelyik nagycsapat nyerhet, mert a pillanatnyi forma számít, így azt nem mondom, hogy azt nem nyerhetjük meg, de még mindig azt mondom, hogy idén a Spanyol kupa a legesélyesebb, szerintem.
Ez pedig egy komoly probléma. A Barca is tavaly is edzőt váltott, idén is edzőt váltott, de nem mutat olyan gyengeségeket, mint mi. Pep is első idényében bajnok lett, Villanova is az lett, sanszos, hogy Tata is az lesz. Mou az Internél és a Chelseanél is első szezonjában bajnok lett, Ancelotti is első Chelseas szezonjában bajnok lett, Conte is megcsinálta a Juvéval... Szóval van itt példa arra, hogy ez lehetséges, tehát szerintem minimum elvárás, hogy legalább versenyben legyünk a végsőkig, és ne dőljön el novemberben a bajnokság... Ráadásul Ancelottinak nem egy csont új csapatot kell építenie, a gerinc itt van évek óta, 2-3 embert kell beépítenie, ami azért nem lehet akkora feladat.
Mou taktikáját meg nem átalakítani kell, csak meg kell parancsolni a csapatnak, hogy vezetésnél ne álljunk vissza, és ki kell valamit találni felállt védelem ellen... De hát nem ez történik, hanem a kontrajátékunk és a védekezésünk szétbarmolása folyik, és helyette nincs új alternatíva.
A hosszútávú tervezés meg oké lenne, ha nem Ancelotti lenne az edző. Csak hát kérdem én, a bajnok és kupagyőztes Chelsea mi a tökömért esett szét a második évre? Az kinek a hibája? Egyértelműen az edzőé. Ott sem tudott 2 év alatt értelmes játékot összerakni. Azzal meg ne jöjjön senki, hogy de hát milyen szépen játszottak, mert volt 1-2 meccs, amikor kijött a lépés, de hát a nagy számok törvénye alapján nálunk is ki fog jönni a lépés... Ráadásul a Milannál sem a bajnokság volt Ancelotti nagy hadjárata, mert csak egyszer lett bajnok a 7 és fél alatt... Ami azért nem ízlene az itteni drukkereknek... És a Milan is látványosan elveszett volt a bekkelő csapatok ellen. A BL más tészta volt, ott kontrázhattak kedvükre, volt a csatároknak területe, és a Milan mindenkire veszélyes volt. De ha Ancelotti jó edző lenne, akkor 4 BL győzelme lenne, nem kettő. 2005re ugye mindenki emlékszik, és hát a 2004es esztendő, amikor a Depor 1-4ről fordított hazai pályán... Pedig addigra már a komoly csapatok kihullottak... Szóval Ancelotti hosszú távon nem jó választás, mert a csapatai nem kiegyensúlyozottak.
Ráadásul megint Perez hordja a nadrágot, mert Bale leigazolása és Özil elpaterolása is Perez ötlete volt, ez tuti. Mindezek mellett érdekes dolog, hogy Zidane-t nem tűrte meg maga mellett Mou? Feltette már magában valaki a kérdést, hogy miért?
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Valószínűleg Perez akaratát továbbítja az edző felé, Mou valószínűleg erre ráúnt, és Zidane-t elzavarta. De most Zidane már másodedző, Ancelotti, meg úgy tűnik behódolt. De ezt már látni lehetett a Barca utánzat kp kreálmányon, Illara Atma elleni játékán (ugye 40 millás játékos nem ülhet egy szezont végig a padon), valószínűleg csatárkérdésben is kussolnia kellett Ancelottinak, mert hát Bale-re kellett a pénz. Én nem vagyok Ancelotti párti, de épeszű ember egy Benzema-Morata párossal nem vág neki a szezonnak egy Reál Madridnál. Szóval Ancelottit saját bal****sága mellett még Perez hangja is kísérti. Aztán lehet, hogy tévedek, de nekem ez jön le Ancelotti sok döntéséből.