Mozi, filmek

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
hehe
Kedvenc játékosaid: el fenomeno.
Kedvenc csapatod: a 6X-os vb.

Re: Mozi, filmek

HozzászólásSzerző: hehe » 2016. január 3., vasárnap 13:21

Komoly? Nemár. Remélem csak a te ízléseddel van baj :D Régóta várok már egy új, ütős westernre, remélem nem lesz csalódás.
ez nem feltétlenül western kategória, úgyhogy ne arra várj :D
sztem közelebb van egy sherlock holmes vagy egyéb detektív filmhez :lol:
Kép
Kép
Kép

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2016. január 3., vasárnap 13:20

Mike írta:
Remy írta:Volt NFL-hátvéd
az mi?
Hátvéd? Ebben mi nem érthető? De, akkor tovább szűkítem: Linebacker
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

Mike
Kedvenc játékosaid: Guti, Özil, Ronaldo, Zidane, Varane
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Colts

HozzászólásSzerző: Mike » 2016. január 3., vasárnap 13:15

nmate írta:Csalódás: Avengers 2, The Hateful Eight.
Komoly? Nemár. Remélem csak a te ízléseddel van baj :D Régóta várok már egy új, ütős westernre, remélem nem lesz csalódás.
Remy írta:Volt NFL-hátvéd
az mi?
"Mesut Ozil is my successor. I have never seen such quality in a player. " -Zidane

Matt009
Kedvenc játékosaid: Casillas, Higuain, Varane, Modric, Özil NEM

HozzászólásSzerző: Matt009 » 2016. január 3., vasárnap 12:51

Remy írta:
Matt009 írta: Viszont a film egy könyv adaptáció, és ha ilyen volt a könyv, akkor a filmnek is valamennyire hasonlítania kellett rá. Összességében szerintem nem volt rossz döntés a filmet ilyenre csinálni, szerintem ebből csak rosszabb film lehetett volna még akkor is, ha 1-2 helyen realisztikusabb lett volna.
Néhány ismerősöm olvasta a könyvet és szerintük teljesen jól adaptálták a történetet, szóval a könyv is vicces. Amúgy meg értelmetlen lett volna komolykodni, arra ott volt a Gravitáció meg az Interstellar.

Mondjuk vicces. Ha komolykodnak, akkor az a baj, ha poénkodnak, akkor meg az. Sose jó. :mrgreen: És mondjuk egy adaptációnál felhozni ezt hibának, az kissé fura, mert ez nem a film hibája, hanem a nézőé, hogy olyat várt el tőle, amit soha nem kaphatna meg.
Én alapvetően a komolyabb filmeket szeretem, de amikor már a komolyság az élvezhetőség rovására megy, na azt nem. Pont ezért jött be nagyon ez a film.
messideco írta:A tavaly látott filmekről senki sem ír? Legjobb, legrosszabb, pozitív, negatív csalódás, mennyi az annyi stb
Van pár, amit még nem láttam (Hateful Eight, Revenant, Bíborhegy, Macbeth, Legenda, Fekete Mise, Kémek hídja, Joy), amikből valószínű lesz pár a top 10-ben.

Amiket láttam, és tudom ajánlani az az Ex Machina, Mr. Holmes, Agymanók trió. Az idei filmek közül nálam ezek emelkedtek ki nagyon pozitív irányban, és ha az eddig látott filmek közül kellene top 10-et neveznem, akkor övék lenne az első három hely.
Kicsit gyengébb film, de nekem tetszett és elfogult is vagyok fele a Pawn Sacrifice, ami Bobby Fischer életéről szól. Akit érdekel a sakk, vagy az életrajzi filmek, annak ez egy jó kikapcsolódás.

A mainstreamek engem annyira nem hoztak lázba. Az SW7 ugyan jó volt, de nálam a top 10-es helye a fenti még nem látott filmek fényében kérdéses.

Az Avengersnek meg eleve nálam esélye sincs top 10-be kerülni. Mondjuk én nem éreztem túlzsúfoltnak, vagy túlbonyolítottnak, mint ahogy a sok kritika ítélte, gyengébbnek sem éreztem az első résznél. Közepes popcornmozi pici ígérettel, hogy jobb is lehet, semmi több.

Nagy csalódás: Mad Max.
A műfaja abszolút nem a kenyerem, sztorija nem volt, a látvány az nálam másodlagos szokott lenni, míg közben a bőgő motorok zajától majdnem megbolondultam a végére. Nem egyszer előfordult, hogy elnémítottam a filmet, hogy a motorzajtól pihenjen a fülem. A csalódás egyébként inkább a filmet követő hype miatt volt, én kb. azt kaptam, amit vártam, más kérdés, hogy amit vártam, az egy filmtől nekem kevés. Azért néztem meg, mert abszolút a filmes szubkultúra része, és illik ismerni ezt a filmet. Na meg ha a legjobb akciófilmként reklámozzák, akkor reménykedtem benne, hogy tud valamit, ami miatt nekem is megtetszik. Na semmi ilyet nem tudott.
Uhh Matt ez a Martianos szösszenet nyugodtan tehetted volna spoilerbe. Köszi szépen.
Bocs!

Gondolkodtam rajta, de igazából semmi olyan történést nem írtam le, ami ne lehetne előre várható és mások írása sem szerepelt abban. Legközelebb nem követem el a hibát.

füst
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric

HozzászólásSzerző: füst » 2016. január 3., vasárnap 12:47

Uhh Matt ez a Martianos szösszenet nyugodtan tehetted volna spoilerbe. Köszi szépen.

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2016. január 3., vasárnap 12:26

Matt009 írta: Viszont a film egy könyv adaptáció, és ha ilyen volt a könyv, akkor a filmnek is valamennyire hasonlítania kellett rá. Összességében szerintem nem volt rossz döntés a filmet ilyenre csinálni, szerintem ebből csak rosszabb film lehetett volna még akkor is, ha 1-2 helyen realisztikusabb lett volna.
Néhány ismerősöm olvasta a könyvet és szerintük teljesen jól adaptálták a történetet, szóval a könyv is vicces. Amúgy meg értelmetlen lett volna komolykodni, arra ott volt a Gravitáció meg az Interstellar.

Mondjuk vicces. Ha komolykodnak, akkor az a baj, ha poénkodnak, akkor meg az. Sose jó. :mrgreen: És mondjuk egy adaptációnál felhozni ezt hibának, az kissé fura, mert ez nem a film hibája, hanem a nézőé, hogy olyat várt el tőle, amit soha nem kaphatna meg.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

Matt009
Kedvenc játékosaid: Casillas, Higuain, Varane, Modric, Özil NEM

HozzászólásSzerző: Matt009 » 2016. január 3., vasárnap 12:16

Norbii írta:Mindazonáltal mint kiderült. A film vége a forgatókönyvnek nem ez volt. del toro, a csaj meg a rendező 2 óra alatt megbeszélte, hogy más lesz a vége. Talán ez is közrejátszhatott hogy (szerintem) pocsék lett. Ill nem tartottam reálisnak se a filmet. mondjuk a hágai nemzetközi bíróság előtt mit ér egy papir hogy "mindent jogszerűen csináltunk". hát nem sokat. Mintha két betörő aláiratná egymással, hogy mi nem törtünk be sehova.

Persze azért nekileselkedek újra a filmnek, úgy sincs mit csinálnom.
Nekem a film például tetszett.Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Pont azért, mert nem hősöket akart csinálni a törvénytelen gyilkolászást elkövető CIA-sokból, és nem ruházta fel őket nemes indokokkal, hanem szimpla már-már nemtelen bosszú lett belőle. Nem volt cukormáz, pusztán a rideg, egyszerű sztori.

Az aláírt papír meg lényegében hivatalos dokumentumnak minősül, amit elvileg az FBI-os felügyelő önszántából írt alá az akció végrehajtása után. Amennyit ő hivatalosan tudhatott az akcióról az törvényszerű volt. Amit megtudott ilyen-olyan okokból, az meg akkor lesz fontos, ha felmerül a gyanú, és vádemelés következik alapos tárgyalással, de maga a formanyomtatvány elég lehet arra, hogy a vádemelést elkerüljék megfelelő kapcsolatokkal rendelkezve. Annyira azért nem nevezném irreálisnak, bár tény, hogy nem is kielégítő a magyarázat. De az már nem a filmre tartozik.

Ja hát azzal nem is volt gond. A gond inkább az volt hogy nem éreztem hogy valóban meg kéne menteni a főszereplőt. Több hangsúlyt is fektethettek volna a a lelki válságára amit átélhetett egy ilyen szituációban. Cserébe egy teljesen lelketlen és elpoénkodott jelenet sort kaptunk. Ugyan ez volt jellemző a földön történtekre, csak ott sokkal jobban zavart és ment át teljesen random katasztrófa filmbe ahol az okosok próbálják megoldani a helyzetet. Egy ténylegesen remek filmet kilehetett volna hozni belőle de persze nem. Inkább rámentek arra hogy minél jobban fogyasztható legyen a film.
És milyen jól tették, hogy fogyasztható filmet raktak össze. A Gravitáció hasonló film volt, de én kegyetlenül szenvedtem rajta, mert semmit nem tettek a fogyaszthatóság érdekében, és szerintem az a film pont ezért gyengére sikerült.

A mentőexpedíció viszont egyszerre tudományosan kielégítő, és szórakoztató is. Ugyanezt a játékidőt meg lehetett volna tölteni a főhős személyi drámájával (ami lehet, hogy MD-nek Oscart hozott volna), de cserébe a film max 30 percig lenne emészthető.Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Amúgy meg az a véleményem, hogy Mark mentalitása nagyon fontos volt abban, hogy túlélte ezt a kalandot, mert ez magába fordulva, depressziósan nem tudta volna végigcsinálni. Ráadásul fontos volt a hideg fej, mert minden mozdulatát pontosan meg kellett terveznie, és a kérdéses megoldásokat ki kellett kísérleteznie. Lényegében nem volt ideje magába zuhannia, mert újabb és újabb feladatok vártak megoldásra, és sikeres megoldások fenntartották a pozitív szemléletét. Szóval én nem lelketlennek és elpoénkodottnak nevezném, hanem egy másik megközelítésnek.

Azt persze adom, hogy sok volt az indokolatlan földi örömködés, az kicsit gyerekes volt, meg az egész helyzet kezelése is. Viszont a film egy könyv adaptáció, és ha ilyen volt a könyv, akkor a filmnek is valamennyire hasonlítania kellett rá. Összességében szerintem nem volt rossz döntés a filmet ilyenre csinálni, szerintem ebből csak rosszabb film lehetett volna még akkor is, ha 1-2 helyen realisztikusabb lett volna.

Remy
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2016. január 3., vasárnap 10:31

Ez az Avatar valami brutális, hogy 6 év után is mennyire űbereli a legtöbb filmet látvány terén. :ozil: Például John Carterhez mérten, ami szintén 250 millába került 2012-ben, és mégis mennyivel látványosabb nála. Alig érezhető a zöld háttér. Nem tudom mit csinál majd Cameron a folytatásoknál, de ha ott is érezhető lesz a szintlépés, akkor valami brutál szép dolgot kapunk tőle.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2016. január 3., vasárnap 9:44

Gyenge amúgy, bár sokat még nem láthattunk, így nincs értelme sokat beszélni erről szerintem.
Volt egy SW, amit nem tudok objektíven értékelni, szívem csücske a franchise. #tízpertíz
Ami nagyon tetszett és komolyabb alkotásnak mondható: Sicario, Black Mass (zenéért Oscart követelek), Macbeth, Liza a rókatündér. Popcorn és tetszett: UNCLE, Spectre, MI, Mad Max.
Csalódás: Avengers 2, The Hateful Eight.
Kerüld el jó messziről: JW, Focus, Chappie

Remy
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2016. január 3., vasárnap 9:25

Kevés
Legrosszabb a Vakáció
Legjobb a Mad Max és a Star Wars
stb

:mrgreen:
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2016. január 3., vasárnap 8:50

messideco írta:A tavaly látott filmekről senki sem ír? Legjobb, legrosszabb, pozitív, negatív csalódás, mennyi az annyi stb? :)
Nem. Senki.

gunner
Kedvenc csapatod: Arsenal

HozzászólásSzerző: gunner » 2016. január 3., vasárnap 3:47

A tavaly látott filmekről senki sem ír? Legjobb, legrosszabb, pozitív, negatív csalódás, mennyi az annyi stb? :)
"And my heart will leave you never."

fiore
Kedvenc játékosaid: isco
Kedvenc csapatod: real madrid

HozzászólásSzerző: fiore » 2016. január 2., szombat 14:18

Rideg, mint a kőőőő
.

Remy
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2016. január 2., szombat 13:47

Hideg, mint a kő

WOOOO :box: Na, ezt már szeretem. Pörgős, kemény, brutális akciófilm a VHS-korszakból. Brian Bosworth (Volt NFL-hátvéd) nagyon jó a szerepében. Lance Henriksen pedig jó kis főgonosz. 7/10

Ha ezt a filmet Arnolddal vagy Stallonéval forgatják le, akkor tuti mindenki ismerné. Így viszont csak egy eltűnt gyöngyszem.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

Norbii
Kedvenc játékosaid: Carvajal, Arbeloa, Ramos, Pepe, Marcelo, Coentrao, Isco, Benzema, Modric, Jesé

HozzászólásSzerző: Norbii » 2016. január 2., szombat 12:43

Mindazonáltal mint kiderült. A film vége a forgatókönyvnek nem ez volt. del toro, a csaj meg a rendező 2 óra alatt megbeszélte, hogy más lesz a vége. Talán ez is közrejátszhatott hogy (szerintem) pocsék lett. Ill nem tartottam reálisnak se a filmet. mondjuk a hágai nemzetközi bíróság előtt mit ér egy papir hogy "mindent jogszerűen csináltunk". hát nem sokat. Mintha két betörő aláiratná egymással, hogy mi nem törtünk be sehova.

Persze azért nekileselkedek újra a filmnek, úgy sincs mit csinálnom.

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2016. január 2., szombat 11:59

Leírás alapján arra számítottam hogy egy durván badass kartel hálózatot fogok látni és jobban beleláthatunk hogy mi is folyik komolyabb szinten a háttérben de nem volt súlya az egésznek. V ezzel csak én vagyok így?
Nem feltétlenül, de nem hiszem hogy dokumentumfilmes mélységekbe kellett volna merülnie a dolgoknak. Btw PONT arról szól, hogy mi történik a háttérben. Hogy az ember európaiként nem érzi ennek a súlyát azt meg tudom érteni, mindazonáltal nekem teljesen átjött az egész.

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2016. január 2., szombat 9:49

Megnéztem én is a mentőexpedíciót egynek jó volt. 6,5/10
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

Norbii
Kedvenc játékosaid: Carvajal, Arbeloa, Ramos, Pepe, Marcelo, Coentrao, Isco, Benzema, Modric, Jesé

HozzászólásSzerző: Norbii » 2016. január 2., szombat 1:54

danianevem írta: A Mentőexpedició alapját adó könyvet a NASA-s tagok is elismerik, mondván piszkosul realisztikusan van végigvezetve. A könyvben lévő sok magyarázatot kivették, hogy gördülékenyebb legyen a film, de az alap attól még teljesen jó. A Sicarionál nem tudom, mit tartasz komolytalannak.
Ja hát azzal nem is volt gond. A gond inkább az volt hogy nem éreztem hogy valóban meg kéne menteni a főszereplőt. Több hangsúlyt is fektethettek volna a a lelki válságára amit átélhetett egy ilyen szituációban. Cserébe egy teljesen lelketlen és elpoénkodott jelenet sort kaptunk. Ugyan ez volt jellemző a földön történtekre, csak ott sokkal jobban zavart és ment át teljesen random katasztrófa filmbe ahol az okosok próbálják megoldani a helyzetet. Egy ténylegesen remek filmet kilehetett volna hozni belőle de persze nem. Inkább rámentek arra hogy minél jobban fogyasztható legyen a film.

Ok, A sicarióra valóban nem lehet ráaggatni a komolytalan szót. Elragadtattam magam. A megvalósítással volt. Sokkal több háttérinfót adhattak volna. Végig olyan érzésem volt hogy a filmnek volt egy eleje, majd egy hosszabb végjátékot néznék. Leírás alapján arra számítottam hogy egy durván badass kartel hálózatot fogok látni és jobban beleláthatunk hogy mi is folyik komolyabb szinten a háttérben de nem volt súlya az egésznek. V ezzel csak én vagyok így?

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2016. január 2., szombat 1:34

Nekem mind a kettővel az volt a bajom hogy próbált komoly lenni, de amúgy nem az.
Függetlenül attól, hogy tetszik-e az embernek a Sicario vagy sem, de mi az hogy nem komoly film? :lol:

Tádám
El Siete
Kedvenc játékosaid: Raúl, Pipita, Morientes, Zidane
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Újpest
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Tádám » 2016. január 1., péntek 22:11

The Revenant

Én sem bírtam tovább, mondjuk utólag jobb is, hogy nem vártam a mozira...

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Többet vártam azért ettől. Egy órába belesűrítve lehetett volna egy túlélő sorozat a Discovery-n, azt hiszem az volt a címe, hogy i shouldn't be alive.. de bear grylls is megirigyelt volna 1-2 jelenetet. végig Di Caprio szenvedését és lihegését kellett nézni, a sztori az kb. fél percben elmesélhető lett volna. Ebben így nem is volt több. Két igazán erős jelenet volt nekem benne: az egyik, amikor visszaért a faluba és az "orvosi" szobában ült, és elmondta, hogy ő is megy Hardy után az erdőbe... a másik meg a legvége, amikor belenézett a kamerába
Egynek azért jó volt estére, de oszkár bácsi ezért nem gyün...

Locke

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Nagyon kíváncsi voltam már régóta, végre meg tudtam nézni. ahhoz képest, hogy egy kocsi, egy kihangosított telefon meg Hardy.. nagyon jó volt. Jobban elrepült a játékidő még így is, mint pár akciófilmnél. Nagyon élveztem, remek kis alakítás volt. Megéri azt a másfél órát. :)

Samba

Szerintem egyáltalán nem Életrevalók 2.
Már csak a témája miatt sem, és a felépítése is tökéletesen más volt, ahogy mondjuk a vége is. Bőven jó kis film, és nagyon is aktuális a témája, bátran ajánlom, ha valaki még nem látta.

Trainwreck

Fél órát bírtam, ne kezdjétek el, még asszonnyal se... :shutup:
Rengeteg klubnak van komoly történelme, de csak egyetlen klub írja a történelmet... Hala Madrid!

Hierro azt mondta: "Raúl egy Ferrari, amely idővel mindenkit le fog hagyni."- Igaza volt !

VARANE

Vissza: