sebydani írta: Srácok. Akik voltak már Párizsban, mit ajánlanátok mit érdemes megnézni? Szerdán reggel megyünk, 5 éjszakát leszünk. Étterem, bár, múzeum tökömtudjami, minden jöhet.
Köszike
Két hete voltam barátnőmmel, szintén 5 napra. A többiek már leírtak szinte mindent, amit érdemes megnézni, nekem Montmartre, Versailles és az Invalidusok háza tetszett a legjobban. A legtöbb helyre ingyenes a belépés, ha 26 éven aluli vagy, csak időpontot kell foglalni és kapsz egy jegyet e-mailben. Általában mindenhonnan sikerült elkésni, de nem foglalkoztak vele, illetve a személyit sem kérték el sehol tőlünk, hogy meggyőződjenek a korunkról.
A többi hozzászólásra reagálva, eleinte kicsit para, amikor a rengeteg feketével utazol együtt éjszaka a metrón, és akad pár fura arc, de 1-2 nap és megszokod, még egy rossz pillantást sem kaptunk. A belváros szerintem teljesen biztonságos, nem találkoztam Nyugati aluljáró vagy Blaha szintű helyekkel. A szállásunk a 11. kerületben volt, az is teljesen jó környék, éjfél körül még tele vannak a helyek, simán mászkálhatsz az utcákon. Versaillesba menet rossz vonatra szálltunk fel, egy órát kellett várnunk a következőre egy külvárosi állomáson, ahol csak feketék voltak, na ott kicsit be voltam szarva, de nem történt semmi azon kívül, hogy segítettek, hogy melyik vonatra kell felszállnunk. Ezzel most nem azt akarom mondani, hogy nincsenek veszélyes környékek Párizsban és teljesen biztonságos, biztos van rengeteg hely, amit érdemesebb elkerülni (mint a legtöbb nagyvárosban), de számomra kellemes meglepetés volt, rosszabbra számítottam. Nálam a legalja még mindig Prága és Budapest (nyilván erre az is rátesz, hogy 7 éve itt élek és már nagyon mennék innen), Párizson azért nagyon látszik, hogy nyugat-európai színvonal. Persze lehet, hogy 1-2 év után ugyanúgy megutálnám. Ami még meglepő volt, hogy szinte mindenki beszélt angolul, pedig lélekben készültem rá, hogy mutogatni kell majd, mert csak franciául hajlandóak megszólalni.