Bundesliga

Foci a Real Madridon túl...
ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Bundesliga

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2014. január 26., vasárnap 20:51

pheco írta: Járnának, ha Götze-Lewa maradt volna és ugye simán lehet, hogy nyáron Gündogant, Reust és akár Hummelst is elveszítik. Közel sem biztos, hogy a befolyt összegekből találnak megfelelő embert az újjáépítéshez. Nem hiszem, hogy fel tudnának nőni az elmúlt 3 év szintjére. Főleg elnézve a Bayernt, akikbe még pár erős év simán benne van(szerintem zsinórban nyernek még legalább 2 bajnokságot). A BL ugye más tészta, ott ennek a Bayernnek sem elvárt dolog a címvédés. Sajnálom, hogy így szétesett a Dortmund, Real után őket bírtam a legjobban.
fognak találni, csak kell majd nekik megint pár év mire összeállnak, aztán utána megint lerabolják őket

pep meg közben hozza a veretlen bajnokságokat, és az évezred edzője lesz (najó iszok én is)
Nem illik.

pheco
Kedvenc játékosaid: Beckham, CR, Ramos
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: pheco » 2014. január 26., vasárnap 19:59

mia san mia írta: de még csak most járnak az út elején, max közepén.
Járnának, ha Götze-Lewa maradt volna és ugye simán lehet, hogy nyáron Gündogant, Reust és akár Hummelst is elveszítik. Közel sem biztos, hogy a befolyt összegekből találnak megfelelő embert az újjáépítéshez. Nem hiszem, hogy fel tudnának nőni az elmúlt 3 év szintjére. Főleg elnézve a Bayernt, akikbe még pár erős év simán benne van(szerintem zsinórban nyernek még legalább 2 bajnokságot). A BL ugye más tészta, ott ennek a Bayernnek sem elvárt dolog a címvédés. Sajnálom, hogy így szétesett a Dortmund, Real után őket bírtam a legjobban.

R.M.C.F
Kedvenc játékosaid: Sergio
Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2014. január 26., vasárnap 19:57

Innom kell valamit azonnal :mrgreen:
Akkor már ketten vagyunk.
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.

torjack
Kedvenc játékosaid: R9, Zizou, Raúl, RC, San Iker, Redondo, Hierro, Xabi, Ramos, CR7
Kedvenc csapatod: RMCF, Fradi,Nationalelf

HozzászólásSzerző: torjack » 2014. január 26., vasárnap 19:56

Kerlon írta:Jelenleg jól szerepel Sahin is, szóval nyugodtan lehet büntetni Gündogan úgy, hogy közölnek róla egy álsérülést és nem játszatják. A Bundesligában meg szerintem sok veszteni valójuk már nincs, mivel a BL hely meglesz, a kupából kiestek, a BL győzelem meg a tavalyi remeklés után se lehet komoly elvárás úgy, hogy komolyan meggyengültek.

Életszerű az, hogy a csapat egyik legjobbját szándékosan jegelik miközben halálcsoportba kerültek a BL-ben?
Ennyi erővel büntethetnék még a fél csapatot ezen az elven.

Komolyan, mi folyik itt Gyöngyösön?
Tegnap Benzema volt technikailag NB2 szint, ma Müller lett hatodosztályú nímand (de legalább szorgalmas), most meg Gündogan álsérült...

Innom kell valamit azonnal :mrgreen:

mia san mia
Kedvenc csapatod: Bayern München

HozzászólásSzerző: mia san mia » 2014. január 26., vasárnap 19:46

Én sem a szerencsének nevezném a Dortmund előrelépését. Klopp kitalált egy játékrendszert és abba illő fiatalokat igazoltak, illetve neveltek ki. Ez be is jött viszonylag alacsony költségek mellett. Két évig nekünk sem volt ellenszerünk. Akkor érett be Klopp kemény munkája. És ha most felépülnének a sérültek, a BVB megint mehetne egy nagyot a BL-ben, hiszen a bajnokság már elúszott.
Ott egyértelműen az első 3 a cél és vele a BL főtábla. Nekik most ilyen szezonokra van szükségük, mert előrébb kell lépniük az UEFA ranglistán.
Amíg az nem következik be szinte minden évben gyilkos BL csoportjuk lesz, amire az őszi bajnoki meccsek fognak rámenni. Érdemes megnézni, hogy BL meccs után rengetegszer buknak pontokat. Egyszerűen kevés még a keret.
Azt gondolom, hogy hosszú távra terveztek és terveznek is, és nem várt módon már az elején jöttek a komoly eredmények. Ezt a szintet most nem fogják tudni tartani, de még csak most járnak az út elején, max közepén.

ziro4vr

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2014. január 26., vasárnap 19:05

cart írta:A Dortmundnak szerencséje volt, hogy kijöttek nekik jó fiatal játékosok, és miután első körben lerabolták őket (Kagawa,Sahin) helyettük sikerült még jobb fiatalokat találni (Götze,Gündogan), akik beleillettek a szerkezetbe. Mindig nem lesz ilyen szerencséjük... Egy jó középcsapatnak visszakerülnek, a Schalkeval meg a többiekkel fongak versenyezni a második helyért mint ezelőtt is.
csapatépítés

a szerencse az más, olyanjuk is volt, lásd malaga, de azért ne keverjük a dolgokat
Nem illik.

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2014. január 26., vasárnap 18:40

Kerlon írta:Jelenleg jól szerepel Sahin is, szóval nyugodtan lehet büntetni Gündogan úgy, hogy közölnek róla egy álsérülést és nem játszatják. A Bundesligában meg szerintem sok veszteni valójuk már nincs, mivel a BL hely meglesz, a kupából kiestek, a BL győzelem meg a tavalyi remeklés után se lehet komoly elvárás úgy, hogy komolyan meggyengültek.
Dortmund szurkolo haverom szerint is Sahin eleg jol jatszik, de boven elmarad Gundogan szintjetol.

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2014. január 26., vasárnap 18:33

Jelenleg jól szerepel Sahin is, szóval nyugodtan lehet büntetni Gündogan úgy, hogy közölnek róla egy álsérülést és nem játszatják. A Bundesligában meg szerintem sok veszteni valójuk már nincs, mivel a BL hely meglesz, a kupából kiestek, a BL győzelem meg a tavalyi remeklés után se lehet komoly elvárás úgy, hogy komolyan meggyengültek.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

pheco
Kedvenc játékosaid: Beckham, CR, Ramos
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: pheco » 2014. január 26., vasárnap 18:28

Utólag könnyű okosnak lenni. Két évig cidáztatták a Bayernt, tavaly BL döntő.. Persze, hogy top csapatok közé lettek sorolva. Ha egybe bírják tartani a csapatot és nem sérül le a keret fele, akkor még mindig simán versenyben lehetnének akár a bajnokságért és akár a BL-ben is esélyesek lehetnének.

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2014. január 26., vasárnap 18:26

A Dortmundnak szerencséje volt, hogy kijöttek nekik jó fiatal játékosok, és miután első körben lerabolták őket (Kagawa,Sahin) helyettük sikerült még jobb fiatalokat találni (Götze,Gündogan), akik beleillettek a szerkezetbe. Mindig nem lesz ilyen szerencséjük... Egy jó középcsapatnak visszakerülnek, a Schalkeval meg a többiekkel fongak versenyezni a második helyért mint ezelőtt is.

ziro4vr

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2014. január 26., vasárnap 18:22

Matt009 írta: Ez a BVB ennyit tud. Most oké, egy Augsburgot meg tudnak verni, de a csapat kalibere ennyit enged meg. A tavalyi volt inkább egy erőn felüli szezon. Nem is értettem, hogy sokan írták egyéb topikokba, hogy milyen jó ez a BVB, meg hogy top csapat lett, BL fő esélyes meg ilyenek... Nem. a BVB jó csapat, vitán felül a második legjobb a Bundesligában, de Európában a legerősebb nyolcban nincsenek bent. És ennek nem (csak) Götze távozása az oka.
Márpedig tavaly top4-esek voltak, mikor egészséges volt mindenki, és a megfelelő embereket megfelelően összerakta Klopp.

Ha top4-esek nem is idén már, de a legjobb nyolcban ott vannak, csak éppen számos körülmény közbejátszott. (sérülések, Lewa, nem megfelelő igazolások)
Nem illik.

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2014. január 26., vasárnap 18:21

torjack írta:Ezt az álsérüléses elméletet én sem értem. Nem jó Kloppnak, nem jó Gündogannak, nem jó a Dortmundnak.
Ha Gundogan nem lene serult, akkor ugyan ugy tavozott volna most telen mint Mata.
A Dortmund es Klopp se hulyek, hogy az egyik legjobbjukat kihagyjak hosszu tavon. 1-2 meccsre barkit le lehet rakni buntetesbol, de hosszabb tavra mar inkabb butasag mintsem okos dontes.

Matt009
Kedvenc játékosaid: Casillas, Higuain, Varane, Modric, Özil NEM

HozzászólásSzerző: Matt009 » 2014. január 26., vasárnap 18:15

durva ez a dortmund mennyire leeresztettek.
Ez a BVB ennyit tud. Most oké, egy Augsburgot meg tudnak verni, de a csapat kalibere ennyit enged meg. A tavalyi volt inkább egy erőn felüli szezon. Nem is értettem, hogy sokan írták egyéb topikokba, hogy milyen jó ez a BVB, meg hogy top csapat lett, BL fő esélyes meg ilyenek... Nem. a BVB jó csapat, vitán felül a második legjobb a Bundesligában, de Európában a legerősebb nyolcban nincsenek bent. És ennek nem (csak) Götze távozása az oka.

torjack
Kedvenc játékosaid: R9, Zizou, Raúl, RC, San Iker, Redondo, Hierro, Xabi, Ramos, CR7

HozzászólásSzerző: torjack » 2014. január 26., vasárnap 17:47

Ezt az álsérüléses elméletet én sem értem. Nem jó Kloppnak, nem jó Gündogannak, nem jó a Dortmundnak.

Marci77
Kedvenc játékosaid: Raúl.....Kocsárdi,Huszti.
Kedvenc csapatod: ZTE FC, Real Madrid, Juventus, Arsenal, Boston Celtics, NE Patriots

HozzászólásSzerző: Marci77 » 2014. január 26., vasárnap 17:42

Alserules? Miert jo az Kloppnak hogy Gundogan nem jatszik? Vannak serultek,mindenki kell aki jatszhat. Biztos hogy van/volt valami baja. De ahogy olvastam a nyilatkozatokat az a baj,hogy nem nagyon tudjak,hogy mi.
Mindörökké KÉK-FEHÉR szív!

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2014. január 26., vasárnap 17:20

Szerintem Gündogannak álsérülése van. Kétlem, hogy egy háti probléma miatt kellett volna kihagynia egy fél szezont, műtét vagy komolyabb beavatkozás nélkül. Könnyen lehet, hogy megunták Kloppék, hogy a legjobbjaik egyből ugranak egy komolyabb csapat ajánlatára. Ráadásul őt viszonylag pótolni is tudta nem, mint Lewat.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

torjack

HozzászólásSzerző: torjack » 2014. január 26., vasárnap 16:43

Casso írta:
ziro4vr írta:nyáron gündogan megy szerintem,
ezzel a sérüléssel sehova nem megy, mert nincs az a csapat aki így megveszi őt.

Mi leszünk az a csapat :D Lásd Kaká, Sahin. Remélhetőleg ezúttal jobban sül el.

ziro4vr

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2014. január 26., vasárnap 15:11

Casso írta: ezzel a sérüléssel sehova nem megy, mert nincs az a csapat aki így megveszi őt.
nem tudom mi van most vele, de tavasszal azért csak ott lesz már, meg ott a vébé is

egy mu pl simán bevállalná érte a rizikót
Nem illik.

Casso

HozzászólásSzerző: Casso » 2014. január 26., vasárnap 15:09

ziro4vr írta:nyáron gündogan megy szerintem,
ezzel a sérüléssel sehova nem megy, mert nincs az a csapat aki így megveszi őt.

ziro4vr

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2014. január 26., vasárnap 15:04

GT37 írta:Blaszczykowski is megsérült, ebben a szezonban már nem is játszhat... Elképesztően peches szegény BVB. :(
ez a szezon már kuka, béelben egy kört mehetnek még, aztán annyi

nyáron gündogan megy szerintem, hummels meg reus marad, pár millákért vesznek tehetséges arcokat és újraindul a rendszer
Nem illik.

Vissza: