Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

Re: Politika

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. november 13., szerda 9:51

senki se nyitja meg a ketes linkjeidet :mrgreen:
majd nyilvan kitalalja az ember, mit akarsz, miutan egy teljes bekezdesben meg az egesz mondanivaloban egy szoval se emlitetted, hogy a gazdasagrol fogsz magyarazni :lol: :coffee:
Akkor mégsem tiltja ki az ideológiai sz.rságot, csak épp lecseréli a jelenleg vélt "ideológiai nevelést" a sajátjára?
igy is lehet ertelmezni, hogy hazafiassagot fogja eloterbe helyezni a woke bullshittel szemben.
de ha valami normalis, az aberralt es beteg helyett, akkor az csak jo lehet.
vagy a hazafias gondolkodas az uldozendo? ilyen erovel akkor senki se csinaljon semmit, mert mindenkinek megvan a sajat ideologiaja....
de te biztos akarod, hogy a gyerekednek mar 8 eves koraban transzok tancoljanak meg vonagoljanak, meg aberralt konyvekben eroltessek az erzekenyitest :coffee:
thereisonly1ronaldo

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2024. november 13., szerda 9:41

Olvasgatva az Agenda 47-et (ami Trump hivatalos elnöki programja) nekem olybá tűnik, hogy az oktatást részben a "nemzeti ideológiára" epítené.

Akkor mégsem tiltja ki az ideológiai sz.rságot, csak épp lecseréli a jelenleg vélt "ideológiai nevelést" a sajátjára? A Project 2025-ben írtakra már inkább tovább sem megyek (bár az "hivatalosan" nem az ő programja, igaz, szerzői Trumphoz közeli emberek)

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2024. november 13., szerda 9:35

lehet arrol akartal beszelni, de nem mondtad/irtad, max gondoltal ra.
Na pont ezért mondtam hogy olyan vagy mint a műsorvezető a korábban linkelt videóban :D Biztos azért hozok példának egy gazdasági elemző cikket, mert az oktatásról beszélek.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. november 13., szerda 9:06

M1Ö írta:
hehetheoriginal írta: még egy ok, hogy vegre rendbeszedjuk az eu-t, es osszekapjuk magunkat
De jó lenne a mostani vezetés helyett az Orbán/Fico és társai féle felfogás. Tudom én, hogy gond van a mostani irányítókkal, de tényleg a másik oldal kell nekünk? Mert olyan sok választás az EUban sincs, csak a 2 véglet.

Amúgy nagyon érdekes vagy, lehet van benned egy kis skizofrénia. :kalapos: Orbánt elküldenéd a picsába, de éljen Trump és pusztuljon a mostani EU vezetés.
Orban a par jo gondolatan kivul hagyta/reszese volt/vezette az egesz orszag lepusztulasat, sokkal tobb a szutyok, mint a jo. Trump ennek pont az ellentete
Szövegértelmezésből megkaptad a mai karódat is, a gazdasági hatásokról beszélek nem az iskolareformról.
lehet arrol akartal beszelni, de nem mondtad/irtad, max gondoltal ra.
Ugyhogy EN beszelek az oktatasrol, es NEKED egyes a szovegertes, mert belekeverted a gazdasagot, holott senki se beszelt rola :lol:
thereisonly1ronaldo

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2024. november 13., szerda 9:05

https://24.hu/belfold/2024/11/12/magyar ... ztartalek/

un. rezsicsokkentes :lol: :lol:
2.5 millióan nyelik be ezeket a butitasokat
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

M1Ö
Kedvenc játékosaid: Zidane; Modric, Isco, Ramos; Nagy Ádám; Özil, Xabi
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: M1Ö » 2024. november 13., szerda 8:57

hehetheoriginal írta: még egy ok, hogy vegre rendbeszedjuk az eu-t, es osszekapjuk magunkat
De jó lenne a mostani vezetés helyett az Orbán/Fico és társai féle felfogás. Tudom én, hogy gond van a mostani irányítókkal, de tényleg a másik oldal kell nekünk? Mert olyan sok választás az EUban sincs, csak a 2 véglet.

Amúgy nagyon érdekes vagy, lehet van benned egy kis skizofrénia. :kalapos: Orbánt elküldenéd a picsába, de éljen Trump és pusztuljon a mostani EU vezetés.
De Gea - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Kroos, Verratti - Isco - Benzema, Agüero

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2024. november 13., szerda 8:52

Szövegértelmezésből megkaptad a mai karódat is, a gazdasági hatásokról beszélek nem az iskolareformról. Felőlem reformálja akárki az amerikai oktatást, eddig sem volt semmi rálátásom milyen (ahogy neked sem), ezután sem lesz semmi rálátásom milyen. Ez neutrális, ezzel szemben ott a baromi nagy negatívum a cikkben amit vagy elolvasnod vagy megértened nem sikerült.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. november 13., szerda 8:50

hehetheoriginal írta: Ahogy nezem trump mar most kb 5 nap alatt tobbet tett, mint a biden banda 4 ev alatt
Én megértem, hogy valakinek Trump politikája a szimpatikusabb, de azért ez a kijelentés elég meredek volt. A Biden adminisztráció igenis aktívnak számított, és több dologban ugyanazt képviselte, mint amit Trump is mond, mint amiben különböznek.
Trump tipikus esete a nagyotmondó politikusnak, aki majd a kifogásokat, bűnbakokat fogja keresni, amikor szembejön a valóság. Pl. hogyan lehet hiteles ígéretnek tartani azt, hogy ő majd kitoloncolja a bevándorlókat (milliószámra), és ha az adott ország nem akarja őket visszafogadni, akkor majd ő szól, hogy márpedig muszáj lesz. Ez tipikus esete a kocsmabeszédnek a nagypolitikában, és szinte az összes témában hasonló véleményt képvisel.
Szóval szimpatizálni Trumppal teljesen elfogadható, én megértem, hogy valakinek ez jön be, a cselekvés, rátermettség illúziója. De mindenféle gyanú nélkül elhinni a mondandóit, ígéreteit, főleg amikor az elitellenes lózungokat puffogtatja, az már finoman szólva is naivitás.
hehetheoriginal írta: Miert ne örülnék, ha ki lenne irtva az ideologiai szarsag az iskolakbol - az onnan indulo trendek elernek europaba is - es ertelmesebb, normalisabb felnottek lesznek a mostani gyerekekbol?
Vagy ne oruljek neki, mert amerikaiak? Nem vagy te egy kicsit rasszista? :kalapos:
Ez minden ideológiai trendre érvényes? Vallásokra, nacionalizmusra, piaci fundamentalizmusra, stb. is? Vagy csak azokra, amelyekkel nem értünk egyet? Mert utóbbiról szólt az egész 20. sz.
Mas temaban, lehet nem lesz jo europanak, nem tudom, senki se tudja, mindenesetre ha igy lesz, még egy ok, hogy vegre rendbeszedjuk az eu-t, es osszekapjuk magunkat.
Ebben pedig maximálisan egyet tudok érteni. A nemzetállamok EU-ja, ahol minden ország a saját pecsenyéjét sütögeti, mint most, az nem sok jóra van ítélve a globális színpadon.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára nuevo_ericco 2024. november 13., szerda 8:54-kor.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. november 13., szerda 8:45

Miert ne örülnék, ha ki lenne irtva az ideologiai szarsag az iskolakbol - az onnan indulo trendek elernek europaba is - es ertelmesebb, normalisabb felnottek lesznek a mostani gyerekekbol?
Vagy ne oruljek neki, mert amerikaiak? Nem vagy te egy kicsit rasszista? :kalapos:

Mas temaban, lehet nem lesz jo europanak, nem tudom, senki se tudja, mindenesetre ha igy lesz, még egy ok, hogy vegre rendbeszedjuk az eu-t, es osszekapjuk magunkat.
thereisonly1ronaldo

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2024. november 13., szerda 8:38

Azt továbbra sem értem trumptard hehe (woke swfan után szabadon) és barátai rajongásában, hogy Európából ennek ők miért örülnek. Azt gondolom egy amerikanak abszolút vannak mindkét oldalra érvek, és kérdés hogy kire szavazzon. Nekünk ez baromira nem kérdés. Ha elkezdi megcsinálni amiket ígért, az Amerikának kérdéses hogy jó-e, de nekünk egész biztosan nem jó. Ezt mondtam a szavazás előtt is, de nyilván nem körítettem köré elemzéseket, de most jött ki egy amit érdemes elolvasni.

https://zsiday.hu/2024/11/10/lesz-trump ... europaban/

Remélem az örömtáncok közben hehe is legalább valami olyan multinál lopja a napot aminek jelentős az amerikai kitettsége.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. november 13., szerda 8:04

Soha muhahahaaa :kalapos:
thereisonly1ronaldo

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. november 13., szerda 8:03

hehetheoriginal írta: Semmi. En jol elek.
Csakafidesz, narisari 26ban is 2/3 :kalapos:
Pedig csak meg akartalak erteni igy 20 ev utan :mrgreen: :sziv:
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2024. november 13., szerda 8:03

hehetheoriginal írta: Pont ez a lenyeg, hogy mar ezzel többet tett, mint biden, de nem erted :lol:
Untatsz, keresek mas szorakozast :kalapos:
Bocs, de azon, hogy
- kitakarítják a woke-ot az iskolából
- megszüntetik a "washingtoni propagandagyártó központot"

nem nagyon lehet értelmet találni :kalapos: Orbán és Trump ebben nagyon együtt mozog, mindketten szeretnek láthatatlan ellenségek ellen küzdeni :kalapos:

Egyébként az, hogy a szülők eltávolíthatnak tanárokat, elég kétélű fegyver lehet (ennek a részleteit nem tudom, de így leírva nem tűnik teljesen jól átgondoltnak)

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. november 13., szerda 8:01

Semmi. En jol elek.
Csakafidesz, narisari 26ban is 2/3 :kalapos:
thereisonly1ronaldo

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. november 13., szerda 7:59

hehetheoriginal írta: A semminel a barmi is tobb :kalapos:
Akkor mi a bajod Vityaekkal? Azok is igernek mindent, meg hazudoznak. :mrgreen:
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. november 13., szerda 7:58

A semminel a barmi is tobb :kalapos:

Amugy csak a wokeos swfan lazalma, hogy egesz orszagban nyilvanos a 10 pint, amit az oktatassal kapcsolatban megfogalmazott, de utana nem tartja be, friss elnokkent, nem tennek ra a wokeos swfan helyeben sok forintot, hogy igy lesz :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hehetheoriginal 2024. november 13., szerda 8:00-kor.
thereisonly1ronaldo

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. november 13., szerda 7:57

hehetheoriginal írta: Pont ez a lenyeg, hogy mar ezzel többet tett, mint biden, de nem erted :lol:
De mivel tett tobbet? Hogy igert valamit, amit lehet nem tart be? :mrgreen:
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. november 13., szerda 7:52

Pont ez a lenyeg, hogy mar ezzel többet tett, mint biden, de nem erted :lol:
thereisonly1ronaldo

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2024. november 13., szerda 7:47

hehetheoriginal írta:
swfan írta:

Január 20-án iktatják be, ugye vágod? Semmit nem "tett" eddig, mivel nem is tehetett. Nem elnök még.

Ez a "woke"-olás meg borzasztó unalmas
Wow tenyleg? You don't say
Nem tudtam.
Azt hittem mar masnap azonnal ő az elnok :coffee: :fpalm:
Hát sorry, de te vagy itt extázisban, hogy mi mindent tett eddig, miközben még 3 hónap van addig, mire bármit is tehet :lol:

Egyébként Trump barátod tipikusan olyan, mint az ő Viktor barátja: nem azt kell figyelni, amit mond, hanem amit csinál. Szóval nem kiabálnám el a helyedben

bluebike

HozzászólásSzerző: bluebike » 2024. november 13., szerda 7:44

'shutterisland írta:
A NER Hóhéra MP, nem messiás.
ennyi a lenyeg, amit a pali elmondott.

ket rossz (de legalabbis ketseges) alternativa kozul is ki lehet valasztani a kevesbe rosszat, gondolom ha a forumon akarkit megkerdeznenek, hogy le kell vagni az egyik karod, de te dontheted el, melyiket, akkor mindenki el tudna donteni, hogy jobbkezeskent inkabb a bal karomat adom vagy forditva.

nincs mas lehetoseg, vagy nyer a tisza, vagy nyer a fidesz, a biztos rossz helyet pedig bevallaljak az emberek a ketsegeset.

Ha MP esetleg egy pszichopata diktátor, akkor is rá kell szavazni, mert jobb 2 ilyen, ami ellentétes irányba húz, és ezzel kioltják egymást, mint egy ami nincsen semmilyen szinten korlátozva, ha már OV teljesen leépítette a fékek és ellensúlyok rendzserét.

Másrészt MP bontsa le a fidesz diktatúrá, ez a feladata, aztán ha nen leszünk elégedettek vele, majd választunk mást, őt könnyebb lenne leváltani, nem tud annyira gyökeret eresztei, mint a mostani piócák.

Vissza: