hehetheoriginal írta:
Ahogy nezem trump mar most kb 5 nap alatt tobbet tett, mint a biden banda 4 ev alatt
Én megértem, hogy valakinek Trump politikája a szimpatikusabb, de azért ez a kijelentés elég meredek volt. A Biden adminisztráció igenis aktívnak számított, és több dologban ugyanazt képviselte, mint amit Trump is mond, mint amiben különböznek.
Trump tipikus esete a nagyotmondó politikusnak, aki majd a kifogásokat, bűnbakokat fogja keresni, amikor szembejön a valóság. Pl. hogyan lehet hiteles ígéretnek tartani azt, hogy ő majd kitoloncolja a bevándorlókat (milliószámra), és ha az adott ország nem akarja őket visszafogadni, akkor majd ő szól, hogy márpedig muszáj lesz. Ez tipikus esete a kocsmabeszédnek a nagypolitikában, és szinte az összes témában hasonló véleményt képvisel.
Szóval szimpatizálni Trumppal teljesen elfogadható, én megértem, hogy valakinek ez jön be, a cselekvés, rátermettség illúziója. De mindenféle gyanú nélkül elhinni a mondandóit, ígéreteit, főleg amikor az elitellenes lózungokat puffogtatja, az már finoman szólva is naivitás.
hehetheoriginal írta:
Miert ne örülnék, ha ki lenne irtva az ideologiai szarsag az iskolakbol - az onnan indulo trendek elernek europaba is - es ertelmesebb, normalisabb felnottek lesznek a mostani gyerekekbol?
Vagy ne oruljek neki, mert amerikaiak? Nem vagy te egy kicsit rasszista?
Ez minden ideológiai trendre érvényes? Vallásokra, nacionalizmusra, piaci fundamentalizmusra, stb. is? Vagy csak azokra, amelyekkel nem értünk egyet? Mert utóbbiról szólt az egész 20. sz.
Mas temaban, lehet nem lesz jo europanak, nem tudom, senki se tudja, mindenesetre ha igy lesz, még egy ok, hogy vegre rendbeszedjuk az eu-t, es osszekapjuk magunkat.
Ebben pedig maximálisan egyet tudok érteni. A nemzetállamok EU-ja, ahol minden ország a saját pecsenyéjét sütögeti, mint most, az nem sok jóra van ítélve a globális színpadon.