Testépítés
Re: Testépítés
joabulicsak
- ___Samy___
sportboltokban elvileg kapni kellenefilatáska írta:Akkor senki sem tud segíteni, hogy hol tudok egy-két bordájú bordásfalat venni hasizomra, hátizomra?
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"
- Anyaka
- Kedvenc játékosaid: Raul
- Kedvenc csapatod: Hungary
Asztalos.filatáska írta:Akkor senki sem tud segíteni, hogy hol tudok egy-két bordájú bordásfalat venni hasizomra, hátizomra?
Akkor senki sem tud segíteni, hogy hol tudok egy-két bordájú bordásfalat venni hasizomra, hátizomra?
- Anyaka
Realista24 írta:Anyaka, nagy az arc, pedig teljesen képben vagy a témában. Gondolom nem kell leírni, hogy a 80 kg-t érdemes a saját testsulyhoz, előzményhez mérten kezelni. De röhögj csak ki, hogy en is csak saját testsúllyal tudok szeriazni.
Nem az miatt írtam, hogy fényesítsem a bohócot vele, de valamivel közbe kellett szólnom, mert sok hülyeséget írtak össze az elmúlt napokban.
Egyébként semmi köze a testsúlyhoz az erőnek. A 60 kilós gyerekek is mozgatnak nagyobb súlyokat maguknál, persze nem mindegyik. De a saját testsúly az már kezdőknek (1-2 év) egész jó. Ne a kétszeresét akard kinyomni. Az még nekem se sikerült, pedig csak 230-240 kilót jelentene. Persze nem naturál vonalon erőltetve, lazán menne.
Géci:
Neked valószínűleg a felhúzás indulna előnyben. Aztán lehet, hogy a kar, attól függ mivel dolgozol a leginkább, az emelésnél. De az a 60-70 kiló se tartana tovább 1 hónapnál, csak meg kell tanulni a mozgást.
-
- Kedvenc játékosaid: Zidane,Benzema,Modric,Kroos
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tüzépen dolgozok 24 éves elmùltam és nem egyszer hordtam kettessével a cementet (100kg), de amikor bementünk kondiba kicsit pötyögni 60 kilóval sem tudtam szériázni... Nekem ne adja be senki, hogy bemegy a kondiba és 80kg val szériázik... Birkózásba meg ilyen anyagmozgatásba 2x annyit birok mint a kondisok, de egyszerűen alátennének 60-70kilónak fekpadon, össze tojnám a bokám... Teljesen más izmok dolgoznak, vagy én nem is tudom, de érdekes... Volt, hogy jött egy csávó cementet venni és alig tudott betenni egy zsákot a kocsiba, de állítom minimum 2x annyival nyomkodott mert volt akkora háta, hogy pótos IFA megfordul rajta
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
Anyaka, nagy az arc, pedig teljesen képben vagy a témában. Gondolom nem kell leírni, hogy a 80 kg-t érdemes a saját testsulyhoz, előzményhez mérten kezelni. De röhögj csak ki, hogy en is csak saját testsúllyal tudok szeriazni.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- ___Samy___
látom levágtad a lényegét a mondandómnak....Miért nyolcvan kilót fekve nyomni már akkor eredmény? Hova fajul ez a világ.
Talán annyival kezdtem, szériázni tizenegy-két éve...
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"
- Anyaka
Miért nyolcvan kilót fekve nyomni már akkor eredmény? Hova fajul ez a világ.___Samy___ írta:de ugyanezt mondhatnám azokra is, akik már nyomják a 80 kilót fekve, de teljesen szabálytalanul, ugyanaz lesz a kettő
Talán annyival kezdtem, szériázni tizenegy-két éve...
Egyébként nincs ilyen, hogy saját testsúlyos edzés, egymagában. A crossfitesek, és a játszótéri harcosok is ugyanúgy eljárnak edzeni terembe, az már más kérdés, hogy kevesebb dolgot használnak ki.
Bizonyos szereket meg a 90%-a használ, mert 10-ből 9 embernek nem adatik meg az a genetika, és felépítés alapból, ami kell ehhez. Főleg, hogy a sok elkényeztetett gyerek erőnléte, és ereje manapság már a hajdani 10-12 évesekével vetekszik, míg azok akár egy zsák kukoricát elvittek a hátukon, addig a mai díszk.cs.g már a tescos szatyortól is kibukik. Életképtelenek ezek mind, leginkább azok, akik tizenévesen már tablettáznak, meg szurkálnak.
- ___Samy___
nyilván nem azért akar belekezdeni a bordásfalon hasazni, mert már mondjuk az l-sit tökéletesen megy nekiDe most honnan tudjam, hogy milyen az erőnléte?
továbbra is tartom azt, hogy akit át tudnak vágni ilyen téren, azt át is fognak, legyen annak a könyvnek a neve a fegyencedzés, vagy bármiSamy: félreértettél. Nem azt mondtam, hogy könnyű, abszolút nem könnyű. Szerintem felesleges és túlhypeolt, én erre akartam rávilágítani. Illetve arra, hogy ez a folyamat, ami nem tudom honnan jött, és meddig tart, becsapja a naiv embereket, és olyan eredményeket és célokat ígér, amit soha nem fognak elérni. Ez nem célzott izomépítés, hanem izomformálás azoknak, akik rendelkeznek izomzattal. Inkább sérülést, mint izomzatot szednek össze azok a lelkes amatőrök, akik a jutyubon láttak pár street workoutos, és úgy gondolják, ez biztos fain lesz.
Még egyszer leszögezném, nekem semmi bajom nincs a street workouttal, sajnos nálunk korlátozottak az ilyen lehetőségek, de nyáron lehet én is felkeresek egy ilyen helyet. Nekem a fegyencedzéssel van bajom, és annak az összes nyűgjével, amit az a szar könyv terjeszt.
a konditermi testépítésben is van egy raklap tévhit, azokat is nagyon sok ember megkajálja, nem kell ehhez messzire menned neked sem szerintem
akik meg youtubról gyakorolgatnak egy adott gyakorlatot, annak biztos, hogy sérülés lesz a vége, mert nem követik a progressziót, de ugyanezt mondhatnám azokra is, akik már nyomják a 80 kilót fekve, de teljesen szabálytalanul, ugyanaz lesz a kettő
- Legkisebbtobi
nem nagyon tudod megkulonboztetni a kardio (cardio) edzes es az eronleti edzes fogalmat... nezd meg a jelentesuket majd olvasd el ezt az irasod ujra...Géci írta:Debrecenbe járok thai box edzésre és ott az erőnléti edzés kardió, egyébb aprósággal meg spékelve. 10kg sùlyokkal szoktuk főként a váll, mell, kar, nyak és has erősítő gyakorlatokat csinálni. Néha gugolunk vele, de behoztunk egy folyamatos gyakorlat sort amibe rövidebb rùddal csináljuk a gyakorlatokat amire teszünk még 20-25kg-ot és kezdjük fél perc tőrzserősítésssel amiből váltunk hármasütemre amit követ vagy 20 gugolás vagy kitörés nyakunkon a sùllyal... Én szeretek hasazni sùllyal és amikor felérek magam előtt kinyomom a sùlyt, de azt 10kg val szoktam... Ezért tanácsoltan volna persze polifómon... Ezáltal kardió és hasonlók pártolója vagyok pl.: spárta, fegyenc... Nagyon jó alakformáló, jó kondit és erőnlétet ad. Persze szóljatok, ha csak a vasat értékelitek .... Csak kicsit elpukkant az agyam az olyan hülyeségeken, hogy ez szétbassza a törzset meg a gerincet mikor pont, hogy erősíti, de mind1...
-
- Kedvenc csapatod: Találd ki
Samy: félreértettél. Nem azt mondtam, hogy könnyű, abszolút nem könnyű. Szerintem felesleges és túlhypeolt, én erre akartam rávilágítani. Illetve arra, hogy ez a folyamat, ami nem tudom honnan jött, és meddig tart, becsapja a naiv embereket, és olyan eredményeket és célokat ígér, amit soha nem fognak elérni. Ez nem célzott izomépítés, hanem izomformálás azoknak, akik rendelkeznek izomzattal. Inkább sérülést, mint izomzatot szednek össze azok a lelkes amatőrök, akik a jutyubon láttak pár street workoutos, és úgy gondolják, ez biztos fain lesz.
Még egyszer leszögezném, nekem semmi bajom nincs a street workouttal, sajnos nálunk korlátozottak az ilyen lehetőségek, de nyáron lehet én is felkeresek egy ilyen helyet. Nekem a fegyencedzéssel van bajom, és annak az összes nyűgjével, amit az a szar könyv terjeszt.
Heccsat: mit értesz az alatt, hogy vannak olyan izmok, amiket konditerembe nem lehet edzeni, de a funkcionális edzéssel igen? Ha szépen megkérlek, mondasz 1 példát?
Heccsat: mit értesz az alatt, hogy vannak olyan izmok, amiket konditerembe nem lehet edzeni, de a funkcionális edzéssel igen? Ha szépen megkérlek, mondasz 1 példát?
- Bullet T
Ha már Street workout akkor ezt tessék megnézni
http://www.youtube.com/watch?v=iuDj9VKTDXM
szabadkai a srác, mint én. Nyáron anno mikor én is kijártam a helyi parkba edzegetni mindig ott volt ő is.
Amúgy elvileg 1, másfél evé foglalkozik Street Workouttal, nem mellesleg 3. lett a VB-n amint a videon is látni lehet
http://www.youtube.com/watch?v=iuDj9VKTDXM
szabadkai a srác, mint én. Nyáron anno mikor én is kijártam a helyi parkba edzegetni mindig ott volt ő is.
Amúgy elvileg 1, másfél evé foglalkozik Street Workouttal, nem mellesleg 3. lett a VB-n amint a videon is látni lehet
-
De most honnan tudjam, hogy milyen az erőnléte? Csak adni akartam neki egy jó tanácsot, mert a bordásfal hasazni gyenge szerintem, mert az ember akarva akaratlanul rásegít lábbal, és az nem ugyan az...de ez csak egy saját vélemény amit vagy megfogad valaki vagy nem. Csak ùgy nekem ugrott mindenki, hogy csak na ...
- ___Samy___
igen, de ezekhez kell egy alap erőnléttel rendelkezni, nem lehet egyből súlyokkal kezdeni az ilyet, főleg nem a hasazástCsak kicsit elpukkant az agyam az olyan hülyeségeken, hogy ez szétbassza a törzset meg a gerincet mikor pont, hogy erősíti, de mind1...
mivel ő felülésezni akar bordásfalba beakasztott lábbal, gondolom még nincs meg az az erőnléte, amivel szabályosan, sérülés nélkül kivitelezni tudja a gyakorlatot súlyokkal
-
Debrecenbe járok thai box edzésre és ott az erőnléti edzés kardió, egyébb aprósággal meg spékelve. 10kg sùlyokkal szoktuk főként a váll, mell, kar, nyak és has erősítő gyakorlatokat csinálni. Néha gugolunk vele, de behoztunk egy folyamatos gyakorlat sort amibe rövidebb rùddal csináljuk a gyakorlatokat amire teszünk még 20-25kg-ot és kezdjük fél perc tőrzserősítésssel amiből váltunk hármasütemre amit követ vagy 20 gugolás vagy kitörés nyakunkon a sùllyal... Én szeretek hasazni sùllyal és amikor felérek magam előtt kinyomom a sùlyt, de azt 10kg val szoktam... Ezért tanácsoltan volna persze polifómon... Ezáltal kardió és hasonlók pártolója vagyok pl.: spárta, fegyenc... Nagyon jó alakformáló, jó kondit és erőnlétet ad. Persze szóljatok, ha csak a vasat értékelitek .... Csak kicsit elpukkant az agyam az olyan hülyeségeken, hogy ez szétbassza a törzset meg a gerincet mikor pont, hogy erősíti, de mind1...
- istimester
- rex madridistae
- Kedvenc játékosaid: Iván Helguera, Raúl
- Kedvenc csapatod: DAC
Totálisan tele van, mindenki megnyugodhat. Ne éljetek álomvilágban Már a fürdőrucis mens physics kategóriás versenyzők is szét vannak kokszolva.kapor_89 írta: a keze erezettségét és a szárazságát nézve, felvetődik bennem a gyanú
Még én is tele vagyok, igaz csak a dupla hamburgerrel
- heccsat
- Kedvenc játékosaid: Varane, Ronaldo, Modric, Isco, Kroos
body.builder hatására lett ez a nagy lenézés, mindenki átveszi az ott mondottakat akkor is ha hülyeség, persze többségben jó dolgok hangzanak el, de nincs mindenben igazuk/(igaza a megmondóembernek), csak ott bukik meg az elmélet, hogy nem mindenki akar nagy lenni, nagy izomtömeggel rendelkezni, hanem inkább szolidabb, de funkcionális izomzattal rendelkezni, és ebben sokat segíthet a saját testsúlyos edzés (ilyen retardált nevet, hogy fegyencedzés nincs értelme használni)
na most ugye ez a saját testsúlyos edzés nem a legideálisabb testépítésre, nem ez a leggyorsabb módja az izomtérfogat növelésének (de egyébként alkalmas, csak sokkal lassabb), de erőnövelésre, olyan izmok megdolgoztatására ami nem lehetséges edzőteremben, (vagy csak olyan gyakorlatokkal amit senki sem végez), alkalmas így közvetetten nagyon sokat tud segíteni, ezen kívül nem egy gyakorlat van amit a testépítők is alkalmaznak a másik oldalról, mert annak már elfogadták a hatékonyságát
én személy szerint 4 éve edzem edzőteremben és már őszintén szólva kicsit unom, így belekezdtem a másik fajta edzésbe is, a kettőt együtt űzöm amennyire tudom
lenézni egyik vagy másik dolgot meg tök hülyeség... mindkettőnek megvan a maga értelme, aki ezt nem fogadja el, az eléggé csőlátású
na most ugye ez a saját testsúlyos edzés nem a legideálisabb testépítésre, nem ez a leggyorsabb módja az izomtérfogat növelésének (de egyébként alkalmas, csak sokkal lassabb), de erőnövelésre, olyan izmok megdolgoztatására ami nem lehetséges edzőteremben, (vagy csak olyan gyakorlatokkal amit senki sem végez), alkalmas így közvetetten nagyon sokat tud segíteni, ezen kívül nem egy gyakorlat van amit a testépítők is alkalmaznak a másik oldalról, mert annak már elfogadták a hatékonyságát
én személy szerint 4 éve edzem edzőteremben és már őszintén szólva kicsit unom, így belekezdtem a másik fajta edzésbe is, a kettőt együtt űzöm amennyire tudom
lenézni egyik vagy másik dolgot meg tök hülyeség... mindkettőnek megvan a maga értelme, aki ezt nem fogadja el, az eléggé csőlátású
----------------De Gea-----------------
Carvajal--Varane--Ramos--Marcelo
-------Pogba-------Kroos------------
--------------Modric------------------
---Hazard---------------------Isco---
-------------Ronaldo-----------------
Next season dreamteam
Carvajal--Varane--Ramos--Marcelo
-------Pogba-------Kroos------------
--------------Modric------------------
---Hazard---------------------Isco---
-------------Ronaldo-----------------
Next season dreamteam
- ___Samy___
arra akartam célozni, hogy látszik az egy emberen ha kokszol, nem átlagos tőle a felépítéseSamy itt jegyezném meg, hogy nem kell ahhoz feltétlen „felfújtnak” lenni, hogy kokszoljon valaki.
aki meg csak a fegyencedzésből táplálkozik, azt valahogy nem tudom sajnálni, tény hogy vannak benne jó dolgok, de azért nem is kell mindent elhinni, ami benne van (meg akit így meg lehet vezetni, az mindegy mit sportol, ugyanígy fog járni)
például a saját testsúlyos edzés gyakorlataira tökéletes rávezetés a progresszivitása miatt, de igazából csak ennyit tudok elmondani pozitív érdemként.....kajálással egyáltalán nem foglalkozik, az edzőtermeket az étrend kiegészítőkkel meg leugatja, mert azok csak felfújt izmok, ami ugye totál hülyeség
mondom ezt úgy, hogy én is tolom, és használom heti rendszerességgel....csak ugye nálam nem ennyiből áll az edzés
most én nem akarok ebből vitát generálni, de szerintem ez is egy ostoba felfogás, és látszik hogy még ki sem próbáltad ezt a fajta edzéstípustEz a street workout pedig egyre nevetségesebb, és az a bosszantó, hogy egyre több gyökér lesz. Mindenki nyomja ezt a szart, mert lógni és tekeregni a korláton mekkora f@sza dolog, de ha súlyzókat emelsz az már gáz.
mivel nekem már van mindkét módszerben tapasztalatom, ezért biztosan állíthatom, hogy a "korláton való tekergés meg lógás" egyáltalán nem olyan könnyű, mint amilyennek hangzik, már persze ha szabályosan csinálod
eleve ha annyira könnyű lenne, és csak bohóckodás az egész, akkor mindenki ezt csinálná, és mindenki ki lenne lökve, de mondom, nagyon le van nézve ez az egész, tessék kipróbálni, és utána lehet levonni belőle bármit is (és nem két hétig)
nem, a fegyencedzés egy jó kezdés, aki ebbe az irányba akar elmozdulniFegyencedzés egy jó alternatíva azoknak, akik elbírják a saját testsúlyukat, és unják a konditermi edzést, esetleg k*rvamenők akarnak lenni, mert streetworkoutvankeményekvagyunkjóózsiii.. Pf..
mindkét oldalnak van előnye és hátránya is, ha okos vagy, akkor mindkettőnek az előnyeit használod ki, ennyi a történet
aztán majd szépen tönkre is bassza a derekát meg a törzsét...ráér még a súlyegyszerűbb, ha vesze 10-20kg sùlyt és azzal csinálsz felülést és kardiót
csináljatok inkább lábemelést, hatszor többet ér
-
- Kedvenc játékosaid: zizou, marcelo, modric
- Kedvenc csapatod: los blancos.
a fegyenc edzés amúgy miért jó ?