OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
zoli0415

Re: OFF

HozzászólásSzerző: zoli0415 » 2022. január 2., vasárnap 21:59

Realista24 írta:
zoli0415 írta:

Egy "köszönöm a tájékoztatást" elég lett volna. Nyilván, ha én idiótáználak le már repülnék ugye?
Mit csodálkozol ha elkezdesz szemelyeskedni? :lol:
Ha nem teszed, még meg is köszönöm.
Elnézést de engem is felidegesít, ha megválaszolok egy kérdést amibe Te háromszor belekötsz annak ellennére, hogy Te magad is bemásolod ugyan azt a helyes választ de mégsem adsz igazat. Részemről ez a téma lezárva.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. január 2., vasárnap 21:46

zoli0415 írta:
Realista24 írta:

És akkor a személyeskedés nem maradhat el.
:lol:
Idióta.
Egy "köszönöm a tájékoztatást" elég lett volna. Nyilván, ha én idiótáználak le már repülnék ugye?
Mit csodálkozol ha elkezdesz szemelyeskedni? :lol:
Ha nem teszed, még meg is köszönöm.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

zoli0415

HozzászólásSzerző: zoli0415 » 2022. január 2., vasárnap 21:43

Realista24 írta:
zoli0415 írta:

Na mégegyszer...így kezdődik a törvény amit linkeltél: személygépkocsi és 3,5 tonna megengedett össztömegnél nem nehezebb teherautóknál, télies útviszonyok esetén Ausztriában kötelező..." tehát nem csak 3.5 tonna felett. Én ezt itt lezárom mert ezen nincs mit tovább ragozni, ez fekete-fehér. Szívesen mondanám, hogy igazad van mert tudom, hogy addig úgysem nyugszol meg, de ez most sajnos nincs így.
Idióta.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. január 2., vasárnap 21:16

zoli0415 írta:
Realista24 írta:
3,5 tonna felett.
Na mégegyszer...így kezdődik a törvény amit linkeltél: személygépkocsi és 3,5 tonna megengedett össztömegnél nem nehezebb teherautóknál, télies útviszonyok esetén Ausztriában kötelező..." tehát nem csak 3.5 tonna felett. Én ezt itt lezárom mert ezen nincs mit tovább ragozni, ez fekete-fehér. Szívesen mondanám, hogy igazad van mert tudom, hogy addig úgysem nyugszol meg, de ez most sajnos nincs így.
Idióta.
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

zoli0415

HozzászólásSzerző: zoli0415 » 2022. január 2., vasárnap 20:53

Realista24 írta:
zoli0415 írta:
Tekerhetjük ezt a kérdést bármeddig de a lényeg az, hogy a téligumi felszerelve a hólánc pedig tartozékként kötelezö!
3,5 tonna felett.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. január 2., vasárnap 20:39

zoli0415 írta:
hehetheoriginal írta: en ugy tudom, hogy a gumi nyilvan kotelezo, de a holanc csak akkor, ha olyan uton vagy kenytelen menni. ugy ertem kell legyen a csomagtartoban.
pl az alpokban, ha sielni mesz.
de városban nem fogja csekkolni a yard télen, foleg, hogy van rendes kozuttisztitas hó eseten
Tekerhetjük ezt a kérdést bármeddig de a lényeg az, hogy a téligumi felszerelve a hólánc pedig tartozékként kötelezö!
3,5 tonna felett.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

zoli0415

HozzászólásSzerző: zoli0415 » 2022. január 2., vasárnap 20:25

hehetheoriginal írta: en ugy tudom, hogy a gumi nyilvan kotelezo, de a holanc csak akkor, ha olyan uton vagy kenytelen menni. ugy ertem kell legyen a csomagtartoban.
de városban nem fogja csekkolni a yard télen, foleg, hogy van rendes kozuttisztitas hó eseten

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. január 2., vasárnap 20:18

en ugy tudom, hogy a gumi nyilvan kotelezo, de a holanc csak akkor, ha olyan uton vagy kenytelen menni. ugy ertem kell legyen a csomagtartoban.
thereisonly1ronaldo

zoli0415

HozzászólásSzerző: zoli0415 » 2022. január 2., vasárnap 20:15

Realista24 írta: Nem ezt írtad, hanem hogy kell.
De nem kötelező, ha van megfelelő teligumi.
"Továbbá a sofőr köteles hóláncot tartani a járműben". Te másoltad be a törvényt.
Én ezt írtam: "időjárástól függően használni kell", mint ahogy az általad belinkelt törvényben is benne van. A téligumi és a hólánc is kötelező. Kérlek ebben ne vitatkozzunk mert ebben élek minden nap.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. január 2., vasárnap 19:13

Nem ezt írtad, hanem hogy kell.
De nem kötelező, ha van megfelelő teligumi.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

zoli0415

HozzászólásSzerző: zoli0415 » 2022. január 2., vasárnap 19:05

Realista24 írta:
zoli0415 írta:
Nov.1-Ápr. 1 között kötelező a téli gumi használata és tartozzékként a hólánc. Határon nem ellenőrzik a láncot de időjárástól függően használni kell, ha nincs félreállít és nem mehetsz tovább, 5000 euróig büntethet, ha balesetet okozol nélküle az nagyon fájdalmas. Nem nagy befektetés, nem éri meg kockáztatni.
Mivel sokat járok ki, és mielőtt elrohantam venni, rákerestem, ezt találtam egyébként:

Ausztria:

November 1. és április 15. között, személygépkocsi és 3,5 tonna megengedett össztömegnél nem nehezebb teherautóknál, télies útviszonyok esetén Ausztriában kötelező vagy minden keréken legalább 4 mm profilmélységű tél gumi vagy csak a meghajtott tengelyen a hólánc használata. Hóláncot azonban csak abban az esetben szabad használni, ha az úttestet összefüggő hó- vagy jégréteg borítja és a hólánc nem károsítja az útburkolatot. A rendelet megszegői 35 €-tól 5000 €-ig terjedő büntetésre számíthatnak, ráadásul bizonyos esetekben a biztosítók sem térítik meg a nyári gumival felszerelt autókban keletkezett kárt. 3,5 tonna össztömeg feletti járművek esetén legalább a hajtott tengelyen kötelező a radiál abroncsok esetén 5 mm, diagonál abroncsok esetén 6mm profilmélységű téli gumik használata. Továbbá a sofőr köteles hóláncot tartani a járműben.
Pontosan így van, ezt írtam én is csak rövidebben. Hetente egyszer de van, hogy kétszer is átautózom Ausztrián. Itt azért be is tartatják a szabályokat, nem úgy mint nálunk. Igen kellemetlen egy parkolóban éjszakázni azért mert sajnáltunk rá pár ezer forintot. Lehet, hogy szerencséd lesz és soha nem kell de én ezeken a dolgokon nem spórolok. Baleset okozásról meg jobb nem is beszélni.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. január 2., vasárnap 18:10

zoli0415 írta:
CS0ki írta: Sógoréknál kértek már bárkitől hóláncot? Hétvégére mennénk ki, papíron kéne, de nincs kedvem rohangálni utána...
Nov.1-Ápr. 1 között kötelező a téli gumi használata és tartozzékként a hólánc. Határon nem ellenőrzik a láncot de időjárástól függően használni kell, ha nincs félreállít és nem mehetsz tovább, 5000 euróig büntethet, ha balesetet okozol nélküle az nagyon fájdalmas. Nem nagy befektetés, nem éri meg kockáztatni.
Mivel sokat járok ki, és mielőtt elrohantam venni, rákerestem, ezt találtam egyébként:

Ausztria:

November 1. és április 15. között, személygépkocsi és 3,5 tonna megengedett össztömegnél nem nehezebb teherautóknál, télies útviszonyok esetén Ausztriában kötelező vagy minden keréken legalább 4 mm profilmélységű tél gumi vagy csak a meghajtott tengelyen a hólánc használata. Hóláncot azonban csak abban az esetben szabad használni, ha az úttestet összefüggő hó- vagy jégréteg borítja és a hólánc nem károsítja az útburkolatot. A rendelet megszegői 35 €-tól 5000 €-ig terjedő büntetésre számíthatnak, ráadásul bizonyos esetekben a biztosítók sem térítik meg a nyári gumival felszerelt autókban keletkezett kárt. 3,5 tonna össztömeg feletti járművek esetén legalább a hajtott tengelyen kötelező a radiál abroncsok esetén 5 mm, diagonál abroncsok esetén 6mm profilmélységű téli gumik használata. Továbbá a sofőr köteles hóláncot tartani a járműben.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. január 2., vasárnap 18:05

Kerlon írta:
Realista24 írta:

Jah, közben nézem, 38 Ft-ra jön ki kb. Rhd kemény milyen sok :lol:
Megnyugtatlak, átlag árad van. 36-40 közé szokott kijönni. :D
Ja, köszi. Már látom, olvasgattam, meg csekkoltam szomszéddal az árait :mrgreen:
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2022. január 2., vasárnap 18:04

Realista24 írta:
Kerlon írta:

Te meg csak 1 kWh árát látod, erre jön minden adó, rhd, stb.
Megnyugtatlak, átlag árad van. 36-40 közé szokott kijönni. :D
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

Csabi
Kedvenc játékosaid: Figo, Cristiano Ronaldo, Modric
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Csabi » 2022. január 2., vasárnap 17:14

Realista24 írta:
Kerlon írta:

mondjuk nálunk az áram így is t duplája. :mrgreen:

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. január 2., vasárnap 17:09

Kerlon írta:
Realista24 írta: Na, villamossági guruk.

A1 tarifa I. tömb és II. tömb árszabást kaptam, ez létezik?
11,41 Ft és 13,33 Ft/kWh nettó? Nem tudom elhinni. Mondjuk nyaraló, zártkert besorolás, lehet ezért?
Bazzeg, hát akkor szanaszét fűtöm és hűtöm magunkat :lol:

Vagy a rendszerhasználati díj ilyen sok?
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2022. január 2., vasárnap 17:07

Realista24 írta: Na, villamossági guruk.

11,41 Ft és 13,33 Ft/kWh nettó? Nem tudom elhinni. Mondjuk nyaraló, zártkert besorolás, lehet ezért?

"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. január 2., vasárnap 17:04

Na, villamossági guruk.

Tous avec Karim
Je Suis Benzema

R. Carlos
Kedvenc játékosaid: Daniel Carvajal, Xabi Alonso, Roberto Carlos

HozzászólásSzerző: R. Carlos » 2022. január 1., szombat 18:57

Boldog új évet kívánok mindenkinek! :)
"When everyone thinks we are dead and buried we go and win the Champions League. This is what Real Madrid is all about." - Alvaro Arbeloa

Steve
Kedvenc játékosaid: R9, RC, Guti, Zidane, Modric, Marcelo, Bellingham

HozzászólásSzerző: Steve » 2022. január 1., szombat 18:26

Realista24 írta: Én azért vigyáznék, hogy hova navigáltat Steve...valahol az iphone - dyson - nutellásköcsög és sima köcsögök között lesz a megoldása.
:D

Szeretném megjegyezni mielőtt elindul a falu egyik felében a hír, hogy a Jenőnek barátnője van/vagy barátja ha már itt tartunk :lol: , majd estére már a falu másik felében Jenő friss házas felesége gyereket vár..Szóval ebből a fantasztikus listából max az iphone-hoz van közöm. :coffee:
Az utolsó kettőt pedig kimondottan cáfolnám. :D

Pedig még a fáradtságot is vettem, hogy a kollegának, aki elveszett az off topic információs tengerében megkeressem az életét döntően befolyásoló kommenteket.. :(

Vissza: