R.M.C.F.
Mondtad, hogy edzői állásban is gondolkozol. Majd ha elkezdted-ha még nem kezdted volna el- akkor megköszönném ha írnál pár mondatot az egészről, ugyanis nekem is egy nagy álmom lenne ez, illetve 2-3 év múlva kezdeném is az MLSZ Edzőképzést.
Igen,szeretnék majd edző lenni,de csak gyerekekkel. de jelenleg nem tehetem,nem olyan az életvitelem amibe ez beleférne.
Az edzőképzést nem tudod kikerülni,mert különben nem kapsz csapatot,az egész egy pénzlehúzás.Tömegével "gyártani " az edzőt,aki ilyen is olyan is,sok az alkalmatlan és tudatlan.A módszerei nem rosszak,de sajnos mint 30 évvel ezelőtt is,mennek egy rendszer után,és úgy érzem hogy nem érnek oda.........amikor én elkezdtem a versenyszerű labdarúgást 10 évesen,akkor már a holland módszert oktatták.......tavaly is megkérdeztem milyen módszerrel oktatnak,a válasz a holland módszer volt. Na most,vagy rossz a holland módszer,vagy a magyarok teszik a dolgukat rosszul,mert focizni a hollandok sokkal jobban tudnak mint mi.....tehát gyanítom nem a holland módszer a probléma....
1.5 éve végeztem el a Mlsz edzőit,ami a D volt,ugye engem kizárólag a gyerek foci érdekel,a felnőtteket már elrontották,nagy durranást nem lehet velük csinálni.....
Jelenleg tanulom a szakmát,bár az elmúlt 10 hónapban nem volt rá időm egyéb okok miatt,de jövőre nekilátok megint....anyagokat gyűjtök,edzésekre járok elemezgetni,saját edzés tervet és edzés filozófiát építek ki,ami már kezdeti stádiumban jár,vázpontok készen,és pár témakör érintőleges elkezdve.
Sok a buta edző,nem megfelelőek a módszereik,a tudásuk.......egyszerűen kevés ahhoz hogy minőség legyen.
Egy jó edző attól lesz az,ha egyrészt képzi magát,állandóan,halad a korral,sőt az sem baj ha előre is néz,fejleszt módszereket,alkalmazásokat........másrészt ha megvan benne az a fajta tehetség,szemlélet,látásmód,ami kevésben van meg......amit nem lehet tanulni,mert egy edzőt nem tudsz megtanítani arra hogy vegye észre a pályán ki helyezkedik jól és ki rosszul,ezt vagy látja vagy nem ......mint a focista is,vannak akik olyan képességekkel rendelkeznek amit nem lehet tanítani,ettől lesznek a többitől jobbak.
Messit nem tanították erre,ő erre született,és olyan adottságokkal rendelkezik ami a többi fölé emeli.
így van ez az edzőknél is,sablon edző annyi van hogy Dunát lehet rekeszteni vele.
Kevesen tudják kiszűrni az egyéni hibákat,azt hogy egy csapatból melyik az az a gyerek akinél jobban rá kell feküdni bizonyos gyakorlatokra......csak mennek a monoton passzolgatások,3-3- ellen,4-4 ellen stb......a halál húzza rá a ********. Én is untam,hát mennyire unhatja egy 10-14 éves gyerek.
Számtalan módszer van az érdeklődés az aktivitás fenntartására, módszerek a "labdaéhség " fokozására...
ez a szakma annyi tudást igényel hogy reggelig lehetne róla beszélni.......iszonyat nagy témakör.
Ha érdekel valami konkrétan akkor írj rám és beszéljük.
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.