VB - 2018

Archívum

Ki lesz a Világbajnok?

A szavazás 2018. július 15., vasárnap 11:05-kor befejeződött.

Franciaország
41
42%
Horvátország
57
58%

Szavazatok száma: 98

eReMA
Kedvenc játékosaid: 4
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: VB - 2018

HozzászólásSzerző: eReMA » 2018. július 3., kedd 9:15

ziro4vr írta:RMCF azért jól mondta, sok mindent elárul az emberről pl a hajviselete is.
Akkor már értem, hogy Ramos miért lett közellenség az utóbbi időben. Ótvar xar hajakat produkál mostanság. :lol: Felvehetné a kontaktot Arbeloával egy kis jótanácsért, hogy hogy is lehetne tiszteletet-parancsolóbb.
“Játssz nyugodtan!” - Puskás

The time on the clock is etched on our memories, 92:48.

El Real Madrid es el equipo más importante del mundo y lo será hasta que yo lo diga

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2018. július 3., kedd 9:00

Valahol én titkon bíztam benne, hogy ezen a vb-n, 26 évesen, megkomolyodik és végre a focira koncentrál, alázattal áll a lehetőséghez. Mondjuk ezt már ott elvetettem, mikor megláttam azt a spongyabob hajat..RMCF azért jól mondta, sok mindent elárul az emberről pl a hajviselete is. Aztán persze az igazán szánalmas dolgok később jöttek.
Nem illik.

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2018. július 3., kedd 8:46

A legszebb, hogy ezen a VB-n felnyílt pár ilyen szem is és kimondják többen is. Suárezzel is foglalkoztak már hazai cikkek is. Mondjuk ő legalább nem ilyen pofátlan nyilatkozatokat tol.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

Süti

HozzászólásSzerző: Süti » 2018. július 3., kedd 8:41

„Nem tudom máshogy jellemezni a produkcióját: sajnálatos! – kezdte a dán kapus-legenda – Irritáló végignézni azt, ahogy a lapokat próbálja kikényszeríteni a bíróktól. Azt hittem, hogy ott helyben fog meghalni. Hogy mindjárt hordágyra teszik, jön érte a mentő és az életben nem látjuk többet” – mondta nem kevés iróniával Schmeichel apuka.
Nagyon csúnyán kapja az ívet. :lol:
Legends Never Die.

...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic... :sziv:

Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

Süti

HozzászólásSzerző: Süti » 2018. július 3., kedd 8:19

Egy bohóc. Ide ilyen nem kell.
Legends Never Die.

...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic... :sziv:

Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

Kerlon

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2018. július 3., kedd 7:21

ez tényleg egy igazi csövesbánat, remélem még lesz pár Cantona féle porrá alázós videó

mi a szarra arcoskodik???

btw a VB teljesítménye: 2 gól, 3 frizura
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2018. július 3., kedd 7:02

Neymar: The Mexicans talked a lot and went home
:lol:
Legalább férfiként távoztak.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Steve
Kedvenc játékosaid: R9, RC, Guti, Zidane, Modric, Marcelo

HozzászólásSzerző: Steve » 2018. július 2., hétfő 23:45

ziro4vr írta:Azért ez igen bacó ág lett, 4 elég jó csapattal, úgy hogy a két kecskének esélye sem volt. Másik ágon a Horvátok meg remélhetőleg a kokósok szintén jók, ott a németek meg a spanyolok elcseszték...belegondolva nagyon top csapatos vb lehetett volna, de így meg ez a szépsége, meglepetések, drámák, jó meccsek. Jó ez.
Szerintem is.

Nekem a legjobban az tetszik, hogy ha leáll valaki flegmázni, az azonnal büntetve van. Nincs kegyelem.

Jönnek a kesajnált országok és versenyképes, jó focival büntetnek.

Ilyet én még korábban nem is nagyon láttam.

Remélem egyszer Magyarország is becsatlakozik ebbe a táborba. :)

Steve

HozzászólásSzerző: Steve » 2018. július 2., hétfő 23:42

Kerlon írta:nem a voksán virág tartotta svájcot esélyesnek az előző vb-n amire ki se jutottak? :lol: túl sokat járt a svájcba

Fasz. :|

Bocs :mrgreen:

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2018. július 2., hétfő 22:44

Azért ez igen bacó ág lett, 4 elég jó csapattal, úgy hogy a két kecskének esélye sem volt. Másik ágon a Horvátok meg remélhetőleg a kokósok szintén jók, ott a németek meg a spanyolok elcseszték...belegondolva nagyon top csapatos vb lehetett volna, de így meg ez a szépsége, meglepetések, drámák, jó meccsek. Jó ez.
Nem illik.

Mickey
Kedvenc játékosaid: bappe
Kedvenc csapatod: párizs saint germain

HozzászólásSzerző: Mickey » 2018. július 2., hétfő 22:42

Holnap pedig szépen megfogadom a kolumbiai továbbjutást
fasza!
akkor mehetnek is haza Jamesék. :|

:mrgreen:
"jo de te ilyen gyuros kis sportbuzi lehetsz, aztan az ejszakaban is csak hajtod meg futsz a nok utan, azt hallottam."

istimester
rex madridistae
Kedvenc játékosaid: Iván Helguera, Raúl
Kedvenc csapatod: DAC

HozzászólásSzerző: istimester » 2018. július 2., hétfő 22:37

Steve írta:
Érdekes meccs lesz. Két totál más stílus.

Holnap a svéd-svájc meccsen sajnos svájc siker lesz sztem.Ha megcsinálnák ezt is a svédek az egy csoda lenne.
Azt hiszem Dárdai mondta, hogy svájc lesz a torna meglepetés csapata..

25 meccse veretlenek. Megverték ezeket a japánokat, szerbeket, elkapták a brazilokat, spanyolokat...

Angolok remélem kikapnak.
Én semmi mást nem csinálnék a belgák helyében, csak és kizárólag kontráznék. Brazilék nem bírják ki, hogy ne menjenek rájuk.

Holnap pedig szépen megfogadom a kolumbiai továbbjutást :mrgreen:

Steve

HozzászólásSzerző: Steve » 2018. július 2., hétfő 22:34

El Sie7e írta: portugália elverte svájcot 10 meccsel ezelőtt :D
Hopp valóban.. azt elnéztem.

De így is szép sorozatuk van, elég nagy csapatok ellen.

Bevallom nem követem a svájci focit. Nem értem mitől ilyen jók. :hmmm:

Mickey
Kedvenc játékosaid: bappe
Kedvenc csapatod: párizs saint germain

HozzászólásSzerző: Mickey » 2018. július 2., hétfő 22:34

jó meccset toltak, jó volt ez a mai nap.
kellett már a tegnapi hígfos altató után.

kár a Mexikó Japán duóért, mindkettő jó játékkal, emelt fővel mehet haza. pláne az ázsiaiak.

Brazil vs Belga jónak ígérkezik, Neymarnak még többet kell adnia, de eddig jó az irány. leszámítva a pörgésforgást. :fpalm:
Belgáknak sztm kedvezni fog a Selecao stílusa, de azért ők nem Japán lesznek, hátul jóval stabilabbak, sőt már a pálya közepén is.
jó lesz ! B-)

holnapra egy Kolumbia továbbjutás fasza lene, de sztm nem jön össze. Svájcnak is kinéz a siker. :hmmm:
"jo de te ilyen gyuros kis sportbuzi lehetsz, aztan az ejszakaban is csak hajtod meg futsz a nok utan, azt hallottam."

sebydani
Kedvenc játékosaid: Raúl, Zidane, Modric, Bellingham
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Eagles

HozzászólásSzerző: sebydani » 2018. július 2., hétfő 22:33

pheco írta:
sebydani írta:Holnap végre a James mesterhármas után az angolok is hazatakarodnak aztán csak a foci marad :shifty:
Jatszik egyaltalan? Ha igen, akkor mehet a haz Kolumbiara :mrgreen:
A ház már elment de van cofidis :mrgreen: :lol:
"A Barcelona történelme, amely az elmúlt 10 évből áll, soha nem lesz egyenlő a Real Madridéval.”- Álvaro Arbeloa

pheco
Kedvenc játékosaid: Beckham, CR, Ramos
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: pheco » 2018. július 2., hétfő 22:33

sebydani írta:Holnap végre a James mesterhármas után az angolok is hazatakarodnak aztán csak a foci marad :shifty:
Jatszik egyaltalan? Ha igen, akkor mehet a haz Kolumbiara :mrgreen:

wxyz

HozzászólásSzerző: wxyz » 2018. július 2., hétfő 22:31

Argentínát EB esélyesnek.
Svájcos jóslat Kovács Kálmáné volt.

Kerlon

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2018. július 2., hétfő 22:29

nem a voksán virág tartotta svájcot esélyesnek az előző vb-n amire ki se jutottak? :lol: túl sokat járt a svájcba
K

El Sie7e
Kedvenc játékosaid: Raúl

HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2018. július 2., hétfő 22:24

Steve írta:
Kerlon írta: a Brazilok ellen sokkal könnyebb dolguk is lehet, mivel ők támadni is akarnak majd és nem csak kontrázni. a befutható területeket meg jól ki tudják használni
Érdekes meccs lesz. Két totál más stílus.

Holnap a svéd-svájc meccsen sajnos svájc siker lesz sztem.Ha megcsinálnák ezt is a svédek az egy csoda lenne.
Azt hiszem Dárdai mondta, hogy svájc lesz a torna meglepetés csapata..

25 meccse veretlenek. Megverték ezeket a japánokat, szerbeket, elkapták a brazilokat, spanyolokat...

Angolok remélem kikapnak.
portugália elverte svájcot 10 meccsel ezelőtt :D
“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”
egy 64 éves Real Madrid drukker

petiamadridista
Kedvenc játékosaid: Ronaldo

HozzászólásSzerző: petiamadridista » 2018. július 2., hétfő 22:24

identitás gondolatához:
A 90es évek végén, 200es évek elején maga Pep Guardiola mondta, hogy a spanyol vállogatott sosem lesz sikeres a különböző kisebbségű játékosok közötti feszkók miatt. Sosem lehetnek egységes csapat, nem fognak nyerni.
2008ig általános volt, hogy a spanyol állampolgár hétvégéje el van szarva, ha válogatott meccs van, hiszen akkor nincs klubfoci, amelyben az adott csoportok sokkal erősebb identitást és érzelmi kapcsot találnak, mint a nemzeti csapat esetében.
A spanyolok szinte mindig top4es top5ös kerettel érkezet évtizedekig, de nem vitték semmire.
Ez 2008ban változott meg, és az azt követő aranygenerációval, amely minden ilyen tézist felborított.
De attól még a korábbi évtizedek nem kitörölendőek.
Summa summárum, minkét verzió lehet igaz. A különböző etnikumu csoportok klikkesedései miatt nem nyer egy csapat, vagy mégis egységet mutatnak és nyernek. Ebben nem lehet se ide se oda általánosítani.
Ami viszont tény. Olyan országok esetében, mitn Belgium, Franciaország, a 2od 3ad generációs bevándorlók gyerekei komoly előnyt jelentenek az adott nemzetnek egy világversenyen.
Persze, az az ország nevelte!!! és TANÍTOTTA meg focizni, máshol lehet elkallódott volna az adott játékos, de az atletikusságot, tehetséget viszont már saját magával hozta. A kettő együtt sikeres egyveleg. Lásd mondjuk Mbappé vagy Pogba, Lukaku.

Szal ez bonyolult.

Nagy csapat, nem nagy csapat. 2 komolyabb nagy csapat esett ki eddig idejekorán: Németország, Spanyolország. Valamint nincsenek kint az olaszok és a hollandok. Elnézve, hogy milyen játékosai vannak a hollandoknak és az olaszoknak, hát ők nem is számítanak nagy csapatnak, max nagy múltú focinemzetnek. Egyáltalán nem hiányoznak. (Most a Belgák, vagy a Horvátok vannak helyettük, majdnem ugyanaz. :lol: )
2 gigász korai kiesése meg eddig is általános volt, szinte mindig előfordult ilyesmi.
Argentina 2 erős csapattal is játszott, mind2szer kikaptak, végül a sokkal több sztárral felálló franciák ellen estek ki DE egy nagyon sok gólos, és aránylag izgalmas meccsen. (Nem lettek szarráalázva, nem úgy mint 8 éve a németek ellen, nem volt unalmas meccs, látványos volt, néha izgi is.)
Portugália vívott 2 szoros nagyon jó meccset 2 sztárcsapat ellen, és a több klasszist felvonultató Uruguay ellen kipottyantak. Hogy most ebben a 2 válogatottban van világ 2 legjobb játékosa?? Na bumm.. Csapatként egyik sem nagy szám. Mind a 16os EB menetelése Portugáliának, mind a 14es VB menetelése a gauchoknak egy kínszenvedés, egy komoly kínvallatás volt. Mivel ez volt a max ami kitellett tőlük. A 2 nagy sztáron kívül főleg a dél-amerikaiknál van pár jó név, de egyáltalán nem top egyik sem.
10ben és 14ben ha szoros meccsek voltak, azok ilyen 1-0ás, meg 0-0ás ótvarságok voltak, vagy ha 2 nagy sztárcsapat találkozott akkor meg vmi aránytalan nagy alázás (5-1, 7-1, 4-0). Ami persze WOW 1szer, de többször már inkább unalmas, és súlytalan. Jobb ha egy meccs izgi, és végig feszült. 7-1es VB elődöntőt biztos nem akarok többet látni. Max ha a magyarok rúgnak mondjuk argentínának 7et :lol: :lol:

Amitől ellaposodhat a VB, az a sorsolás, az egyik ágon van 4 sztárcsapat, a másikon meg sok meglepi. Kicsit aránytalan, de ez így jött ki.
Ne lankadjon a színvonal, nekem nagyon tetszik eddig ez a torna.

Vissza: