Én valahol egyet kell, hogy értsek Realistával. Nem tartom szép dolognak, mert Ronaldónak rengeteget köszönhet a Real, temérdek gólt termel évről évre, de szerintem is abszolút pótolható, és ha idén nyáron nem, jövőre mindenképpen el kell gondolkozni a cseréjén, addig pedig biztosítani az utánpótlását. Biztos vagyok benne, hogy az árából két-három olyan játékos tudnánk szerződtetni, akikkel jóval előrébb lennénk csapatszinten (és ez a játékunkban is megmutatkozna). Ha nyáron megműttetné a térdét és sikerülne pihennie pár hónapot, akkor még jövőre is nagyon hasznos tagja lehetne a csapatnak, ám ha ez elmarad, félek tőle, hogy egyre jobban hátráltatni fogja, és még inkább visszaesik a teljesítménye.
Mint embert, (ugyan személyesen természetesen nem ismerem) szeretem, de mint játékost, nem annyira: nagyon úgy tűnik, hogy a saját céljai előrébb vannak a klub céljainál, hogy a legfontosabb az, hogy ő gólt szerezzen. Ezt a borzalmas küszködést, görcsös akarást nagyon rossz nézni sokszor, csak úgy, mint a hisztijeit, azt, hogy feldobja magát, azt, hogy a szabadrúgáshoz minden egyes alkalommal odaáll, megcsinálja a szokásos kis (számomra már unott és nevetséges) rituáléját, majd vagy a sorfalba lövi, vagy a tribünre.
Összességében tehát azon a véleményen vagyok (ha már a szavazáson is ez a kérdés), nem, nem adnám el
idén Ronaldót. Ezen a nyáron Gareth-től kell megválni, hiszen ő a kerékkötő, aki sorra puskázza el a nagyobbnál nagyobb helyzeteket, aki nem passzol ziccerben, és aki miatt többen nem játszhatnak az eredeti posztjukon, vagy éppen kimaradnak a kezdőből. Ha a walesitől megválunk, már egy nagy előrelépés lesz a futballunkban, már csak meg kell erősíteni a középpályát és elhozni De Geát, no meg minden egyes olyan játékostól megszabadulni, akik nem méltók a Real Madrid mezére, akikben nem bízik az edző (direkt nem Ancelottit írtam, nem tudom, hogy jövőre is itt lesz-e velünk). Gondolok itt Khedirára, Illarramendire, Arbeloára, Jesére, Coentraóra, talán Lucas Silvára is.
Egy szónak is száz a vége, idén pont nem Ronaldo eladásának kéne központi témának lenni, hiszen rengeteg fontosabb dolog és rendeznivaló van a klub életében ahhoz, hogy újra igazán esélyesek lehessünk a Bajnokok Ligájában, és sikerüljön végre megnyerni a spanyol bajnokságot is.
mi nem leszünk soha BM vagy Atletico féle CSAPAT. Mi a Real Madrid vagyunk, akiket az egész világ meg akar verni, mi vagyunk azok, akiket mindenki le akar győzni, Ide kellenek a nagy egyéniségek, a nagy játékosok.
erről hallani sem akarok, elegem van abból, hogy nem sztárcsapat vagyunk, hanem egy csapatnyi sztár. szeretnék már egy összetartó, egységes, a pályán tüdőt kiköpő csapatot, akik egytől egyig méltón viselik a real mezét, meghalnának a klubért, és rendesen odateszik magukat. szeretném, ha végre visszatérnénk az ívelgetős, ötlettelen játék helyett a fineszes, rövid passzokkal operáló látványos játékhoz.