HozzászólásSzerző: gólvonal » 2015. május 17., vasárnap 11:57
Szerintem számunkra már véget ért a szezon, hiába van még két meccs. El kell gondolkodni a jövő évi kereten.
Kezdeném az eddzővel, hiszen egy Real szintű csapatban a legfontosabb az eddző. A legjobb játékosok, megfelelő feltételek a munkára, a sok pénz, a motiváció mind adottak, így ( kb. 80%-ban ) a tráneren múlik, hogy a csapat hogy játszik. Két vonal körvonalazódott ki bennem.
Az első vonal egy öregebb, tapasztaltabb eddző, Ez adott a Ancelotti személyében, mást nem is tudnák elképzelni. Jó eddző az öreg, jól bánik a játékosaival, de nekem az az érzésem, hogy nem tudott mindent kihozni a keretből. Egyrészt a pad minősége nagyon gyenge, másrészt a jól védekező csapatok ellen nagyon nehez játszunk, és még ott van A Perezzel az ügy, amit véleményem szerint oldania kellett volna (gondolok itt a Bale-ügyre). Nem lennék csalódott, ha maradna, de nekem talán kicsit több kell...
És ezt pont egy fiatal, törekvő, de okos eddző tudná meghozni. A kockázat, hogy milyen jól tud bánni az ilyen eddző a sztárokkal, és hogy az általunk kivánt játékot oktatja-e le. Itt 4 eddzőt tudnék felhozni. Klopp szerintem egy jó választás lenne. Könnyen hozható. A csapataival kimondottan szép játékot játszott, és dolgozik sztárokkal is pl. Gotze, Reus, Lewa, Hummels, Gündogan. Elfogadnám őt. A második lehetőség Julen Lopetegui. Elvitte a csapatát a legjobb 8-ig, ahol az első meccsen megverte a Bayern-t. Szimpatikus ő is, és a csapata is, ráadásul Real nevelés. Sajna talán egy világklasszis játékossal sem dolgozott, de ettől még beválhat, lásd Enrique, egyértelműen az ő érdeme a Barca jó szereplése, hiszen olyan csapatból rakott össze egy BL győztest, amelyik MSN-ig béna, csak abban jók, hogy tudják tartani a labdát. Lupetegui-hoz hasonló kaliberű tréner Unai Emery. Sevillával jó eredményeket ért el, nem bekkelős focival, és azért játszottak a kezei alatt olyan játékosok, mint Bacca, Rakitic, ... Öket is elfogadnám, sztem leégés nem lenne belőle, mert mind okos, jó eddzők, talán jobbak is, mint Carlo.
És akkor direkt a végére Zizou. Még nem érett rá, de egyszer majd nagy eddző lehet, ezért nem szabad elengedni, legalábbis nagy csapathoz nem. De ha hoznánk egy fiatal trénert nem biztos, hogy itt maradna. Akár még ő is beválhat, de még nem annyira képzett. Kényes ügy.
Nem mondanám az egyik vonalat jobbnak vagy rosszabnak, így nem is tudok dönteni, de véleményem szerint Carlo-nál tektikailag képzettebb eddző kell, viszont olyan jó pszichológust, mint ő, nem nagyon találnánk.
A játékosok...
Csalódott lennék, ha nem jönne Gea, és ha Iker elmenne. Geát le kell igazolnunk, és a kezdőbe. Ikert megtartanám, de ez nagyon kényes ügy, és nem biztos, hogy jó lenne a csapatnak.
Csalódott lennék, ha Verratti helyett Pogba jönne. Az olasz nem olyen képzett, de nagy bunkabírású, jól lát a pályán, bátor, mer cselezni és fegyelmezett. Pogba nagy zsugás, de fejben nem elég, és ez nem is fog változni. Marco nagy előnye, hogy őt le lehet tenii a padra. Pogbát nem.
Szeretném, ha Casemiro visszajönne, Portóban nagyon nagyot nyújt. Jó lenne, ha Jese maradna több játéklehetőséggel, mert van benne valami, cserének sztem jó. Sami, Illarra, Lucas közül 2-nek menni kell, talán mind a 3-nak.
Védelem tuti, Arbeloa out, Danilo in.
És akkor elérkeztünk a támadósorhoz. Nem elég kreatív. Bale pad, vagy out. James jó, de akkor kicsit át kell tervezni a játékát. Több csel, megindulás kell tőle. Vagy Hazard, Reus. Reus jó, de sérülékeny, és nekünk ugye a Sanitas a klinikánk...
Hazard nagyon jó lenne. Nem értem miért nem szeretik itt a fórmumon. Cselei lenyűgözőek, passzai nagyon jók, okosan használja képességeit. Itt pedig nem csinálhatja meg azt, hogy túl sokat cselez és önzőzik.
Odegaard - Villareal. Kivéve, ha Bale out, és senki nem jön a helyére. Akkor ő lenne a legjobb választás csereembernek előre - persze elég lehetőséggel.
Összefoglalva:
Gea, Iker/Navas
Dani, -ló, Varane, Pepe, Ramos, Nacho, Marcelo, Coentrao
Modric, Verratti, Kroos, Casemiro, Isco, (James)*
(James), Bale, Benzema, CR, Jese, Chicha
vagy
Kapus ugyanaz
Védelem ugyanaz
Kp ugyanaz
(James), Hazard / Reus, Benzema, CR, Jese, Chicha
Vagy
Kapus - kp ugyanaz