OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

Re: OFF

HozzászólásSzerző: csababarca » 2021. december 1., szerda 14:06

Marky írta: Az utobbi 10 evben hatalmas nepessegnovekedes tortent Pest megyeben es a nyugati orszagreszben, amire nem volt felkeszitve a kozmuhalozat es azota sem tortentek ezzel kapcsolatos fejlesztesek. Viz, aram, szennyviz… mindegyikkel vannak problemak es ez boven tulmutat azon, hogy ki a tulajdonos es akar e profitot termelni.
Az pedig evidens, hogy most mar a falvakban is vannak nagyfogyaszto lakosok, mert az ingatlanpiac dragulasa miatt kiszorultak a varosokbol es a rezsicsokkentes miatt nem is tudjak a szolgaltatok ezt infrastrukturalisan lekovetni.
Nem a kivitelezéssel van gond, arra elfogadom a 4 hónapot (mondjuk nem egy nagy dolog a munkaárkot kimegy egy bobcat és fél nap alatt kitúrja).
De ne teljen már fél évbe, mire engedély címszóval aláírnak meg rápecsételnek pár papírra.
Ezt kifogásolom.
Meg azt, hogy a saját hibájuk miatt csúszik még 2 hónapot az egész, én hiába tartottam a határidőket.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2021. december 1., szerda 13:40

Az utobbi 10 evben hatalmas nepessegnovekedes tortent Pest megyeben es a nyugati orszagreszben, amire nem volt felkeszitve a kozmuhalozat es azota sem tortentek ezzel kapcsolatos fejlesztesek. Viz, aram, szennyviz… mindegyikkel vannak problemak es ez boven tulmutat azon, hogy ki a tulajdonos es akar e profitot termelni.
Az pedig evidens, hogy most mar a falvakban is vannak nagyfogyaszto lakosok, mert az ingatlanpiac dragulasa miatt kiszorultak a varosokbol es a rezsicsokkentes miatt nem is tudjak a szolgaltatok ezt infrastrukturalisan lekovetni.

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2021. december 1., szerda 13:36

Voltam bent amúgy háromszor a központban Budapesten, harmadszorra sikerült kompetens személlyel beszélnem.
Ugye a csúszással ami nyáron volt felmentették magukat, hogy hát az EON vette át az elmű-émászt, és az átállással volt a gond...kösz.
Engem mint fogyasztót ez hol érdekeljen?

Na mindegy, már beletörődtem, 100 email meg hívás után, se csináltak semmit, csak fűrészelték a szart, hogy majd esetleg az engedélyeken foghatok időt...

jah azt lehet nem mondtam, hogy októberben 2 hétig azon szüttyögtek, hogy csak aszfaltos úton kiviteleznek áramot, úgyhogy intézzem el az önkormányzatnál, hogy aszfaltozzák le, és akkor elkezdik a tervezést :lol: ....aztán alpolgi felhívta a kapcsolattartót, hogy miről beszélnek, sose volt ilyen kritérium, álljanak neki tervezni, az önkormányzat már megküldte eleve az útra az engedélyt, kiszabályozott út, még ha föld út is de sose jelentett akadályt.
És akkor nagy szájhúzva mondták, hogy jó, akkor az önkormányzat adjon írásos nyilatkozatot erről. :lol:

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2021. december 1., szerda 13:20

Realista24 írta:
Kerlon írta: Én se védem az e.on, de ugye tudjátok, hogy a rezsi csökkentés egyik hozománya l, hogy a fejlesztésre és karbantartásra kevesebb jut?

A mubkaerohianyrol nem is beszelve. Ha jol tudom eleg gyenge fizukat adnak.
Akkor nincs munkaerőhiány, ha te két és fél hónapot késel a számla befizetésével. Ha elvárják tőlem a határidőt, akkor tartsák be ők is, vagy legalább kommunikáljanak.
Hat ja ilyen tortenne velem, gecinagy balhet csinalnek, aztan lehet nem jutna elorebb semmi, de hogy valahogy tudatnam a menedzsmenttel es kibaszatnek par embert, az tuti :vivo:

De teny hogy burokrata lusta gecikkel nehez mit kezdeni
thereisonly1ronaldo

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. december 1., szerda 12:51

Kerlon írta: Én se védem az e.on, de ugye tudjátok, hogy a rezsi csökkentés egyik hozománya l, hogy a fejlesztésre és karbantartásra kevesebb jut?

Akkor nincs munkaerőhiány, ha te két és fél hónapot késel a számla befizetésével. Ha elvárják tőlem a határidőt, akkor tartsák be ők is, vagy legalább kommunikáljanak.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

füst
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric

HozzászólásSzerző: füst » 2021. december 1., szerda 12:42

Tyúk meg tojás. Az EON illetve az elődje 1995 óta van Mo.-n. Rezsicsökkentés mikor történt? 2011?
Az addigi 16 évben is leszarták a hálózatot, a rezsicsökkentés hatására még 0-nál is kevesebbet költenek rá?Franciák ugyanezt csinálták a Démász körzetekbn. Egyértelmű mi fog történni; amíg nem elég elavult a hálózat és több a profit mint a szükséges ráfordítás, addig megtartják, ha túl gyakorivá válnak a kezelendő problémák akkor eladják, mivel másnak nem fog jó biznisznek tűnni, az állam viszont érdekelt a jó infrastruktúra megtartásában, így kénytelen lesz visszavenni és nekilátni a problémák megoldásának.
Hacsak nem nyúl nagyon mélyen a zsebébe az állam, akkor ez vélhetően odébb lesz, főleg most hogy az energiaipar elég kifizetődő.

___Samy___

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2021. december 1., szerda 12:41

füst írta: Nem fogom védeni az Eont, megértem az elégedetlenséget. Sajnos nem igazán érdekük az infrastruktúra fejlesztése, az ő érdekük a profitmaximalizálás. Ha javítani vagy fejleszteni kell a hálózatot, akkor nem a legjobb megoldást keresik, hanem a legolcsóbbat.
Ezért bűn eladni stratégiai fontosságú szektort külföldi érdekeltségbe...
Ez várhatóan nem fog változni, reménykedni kell abba, hogy az MVM visszaszerez mindent az Eontól. Sajnos ezügyben nincs naprakész információm, de törik magukat az ügy érdekében legjobb tudomásom szerint.

Látatlanban is megmondom mi a gond az anyósodéknál, túl van terhelve az áramkör, elavult fogyasztási számokra van méretezve, aztán időközben a lakosok fogyasztása megnőtt, nagyobb teljesítményű klíma, mikró, porszívó, hűtő, stb. az áramkör pedig nem bírja el, ezért inkább lelövi magát. Főleg ha pl. valaki a környéken mittudomén bekapcsol egy kompresszort, egyből megadja magát az adott áramkör. És mivel újra visszakapcsolja, hogy csinálja a saját kis dolgát, a hálózat újra megadja magát, és így tovább. Nem az időjárás a gond, meg nem madár repül neki ilyenkor a vezetéknek, hanem túl nagy a fogyasztás, nem tud annyi energiát biztosítani kisfesz hálózat.
Fázisjavító berendezéssel lehetne kis mértékben javítani a problémát, de az igazi megoldás az lenne, hogy a trafónál nagyobb biztosítókra kellene váltani, és szükség szerint nagyobb keresztmetszetű vezetékre cserélni a mostaniakat. Ez sok pénz sok idő. Olcsóbb és gyorsabb az időjárásra fogni és elküldeni az ügyfelet azzal hogy nincs mit tenni.
Ha sokan összefognak és nagyon ütik az asztalt, esetleg felbérelnek egy szakembert aki felméri a hálózatot és jegyzőkönyvet készít ami bizonyítja az elégtelen szolgáltatást és annak forrását, akkor az áramszolgáltató köteles kijavítani a dolgot. Magától nem fogja, csak ha vállalhatatlanul elégtelen az energiaellátás.
Valoszinuleg igazad van, mar csak jozan paraszt esszel belegondolva is ez lehet a hatterben. Viszont valoszinuleg a takolas is igaz lehet, mert nalunk nem volt ilyen jellegu problema, mint anyosomeknal, de miota a par evvel ezelotti nagy vihart tonkrevagott eleg sok mindent, koztuk a villamos halozatot, azota itt is megnott az aramkimaradasok szama. Gondolom csak ossze lett dobalva az egesz, jo van az ugy cimszoval.
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2021. december 1., szerda 12:27

Én se védem az e.on, de ugye tudjátok, hogy a rezsi csökkentés egyik hozománya l, hogy a fejlesztésre és karbantartásra kevesebb jut?

"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

füst

HozzászólásSzerző: füst » 2021. december 1., szerda 11:53

Nem fogom védeni az Eont, megértem az elégedetlenséget. Sajnos nem igazán érdekük az infrastruktúra fejlesztése, az ő érdekük a profitmaximalizálás. Ha javítani vagy fejleszteni kell a hálózatot, akkor nem a legjobb megoldást keresik, hanem a legolcsóbbat.
Ezért bűn eladni stratégiai fontosságú szektort külföldi érdekeltségbe...
Ez várhatóan nem fog változni, reménykedni kell abba, hogy az MVM visszaszerez mindent az Eontól. Sajnos ezügyben nincs naprakész információm, de törik magukat az ügy érdekében legjobb tudomásom szerint.

Látatlanban is megmondom mi a gond az anyósodéknál, túl van terhelve az áramkör, elavult fogyasztási számokra van méretezve, aztán időközben a lakosok fogyasztása megnőtt, nagyobb teljesítményű klíma, mikró, porszívó, hűtő, stb. az áramkör pedig nem bírja el, ezért inkább lelövi magát. Főleg ha pl. valaki a környéken mittudomén bekapcsol egy kompresszort, egyből megadja magát az adott áramkör. És mivel újra visszakapcsolja, hogy csinálja a saját kis dolgát, a hálózat újra megadja magát, és így tovább. Nem az időjárás a gond, meg nem madár repül neki ilyenkor a vezetéknek, hanem túl nagy a fogyasztás, nem tud annyi energiát biztosítani kisfesz hálózat.
Fázisjavító berendezéssel lehetne kis mértékben javítani a problémát, de az igazi megoldás az lenne, hogy a trafónál nagyobb biztosítókra kellene váltani, és szükség szerint nagyobb keresztmetszetű vezetékre cserélni a mostaniakat. Ez sok pénz sok idő. Olcsóbb és gyorsabb az időjárásra fogni és elküldeni az ügyfelet azzal hogy nincs mit tenni.
Ha sokan összefognak és nagyon ütik az asztalt, esetleg felbérelnek egy szakembert aki felméri a hálózatot és jegyzőkönyvet készít ami bizonyítja az elégtelen szolgáltatást és annak forrását, akkor az áramszolgáltató köteles kijavítani a dolgot. Magától nem fogja, csak ha vállalhatatlanul elégtelen az energiaellátás.

___Samy___

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2021. december 1., szerda 11:27

A bürokrata része pedig... bizonyára megfigyelted hogy a covid óta minden belassult, és drágább lett. Ennek oka, hogy volt minimum fél év amíg leállt az élet. Leálltak a gyárak, aki be akart ruházni inkább kivárt, stb. Az áramszolgáltatóknál is ez a helyzet, sok fogyasztó a Covid alatt nem jelentkezett az igényével, inkább kivárt. És így feltorlódott az ügyek száma, az idei év második felében nagyon sok tennivalója van az áramszolgáltatóknak, így megnőő a várakozási idő....
Anyosomeknal mar evek ota az a tendencia, hogy a legjobb, napsuteses idoben is heti rendszeresseggel megy el az aram, ami az adott napon tobbszor is megtortenik, ami legalabb 10 alkalom. Raadadul az egesz faluban, nem csak naluk. Emiatt ment mar tobbre tobb klimajuk is, illetve mas elektromos berendezes, de nem is ez a lenyeg igazabol, mert a biztosito megcsinalja.

Hanem az, hogy soha semmi nem tortenik az ugyben. Hazudoznak ossze vissza, hogy a hibat meg senki nem jelentette be rajtuk kivul, ami tudjuk, hogy nem igaz, meg minden a szarra rafogjak az aramkimaradasokat - biztos nagy a szel, madar nekirepult az elektromos vezetekeknek, es meg ehhez hasonlok. Tegnap is eleg eros szel volt mar este, megsem tortent semmi. Mindegy.

Szoval az e-on tokvakaraszasa nem biztos, hogy a covid miatt van, hanem mert alapbol ilyen trehanyak es lustak. Fizetsz egy szolgaltatasert nem keveset, ami szar es be is jelented, de kb az a valasz, hogy menj az anyadba. Felhaborito.
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2021. december 1., szerda 10:29

Füst, én ezt mind megértem.
Nem is a kivitelezésre, meg tervezésre adott 8 hónapot sokallom.
Hanem engedélyeztetésre (ami papíronként 1 pecsét meg aláírás) sokallom a 6 hónapot.
tudom hogy megy ez, mert föld átírásnál is 30 napig ültek rajta, bementem, hogy mi van vele, elővette a papírt, ütött valamit a gépbe, pecsét, és 2 perc alatt kész volt.
tehát kb ennyi időbe telik egy ilyen HA előveszik.
az árral nincs gondom, mert 3 milliót határozott meg az EON a teljes hálózatra, de mivel nem csak én fogok rácsatlakozni a jövőben, így szorzóval nekem 270ezret kell érte fizetni.
Ezzel a részével tehát nyílván nincs bajom.

Másrészt ugye amit írtam, hogy én mindent időben visszaküldtem, ők meg Önnön hibájukból mindent 1-2 hónap csúszással küldtek, majd most ezt rápakolták az eredetileg megadott 2022.nov. dátumra, és lett belőle 2023. jan 31.
Ez sem korrekt, mert nem rajtam múlt egyik csúszás sem.

na mindegy, nincs mit tenni, mint reménykedni, hogy tudok hatni az önkormányzatra, földhivatalra, és 1-2 hónappal le tudjuk vágni a folyamatot.

füst

HozzászólásSzerző: füst » 2021. december 1., szerda 8:30

A probléma megoldásában nem tudok segíteni, de a megértésében igen. :D

A kisfesz hálózat áramkörei túlnyomó többségében már úgy vannak kiépítve, hogy optimálisan vannak terhelve. Valószínűleg ez a helyzet a te környékeden, és ezért nem tudsz rácsatlakozni a közeli vezetékekre. Fizikailag rá tudnak kapcsolni, de nem lenne benne nagy köszönet, mert túlterhelődik az áramkör, és ez feszültségingadozások, esetlegesen áramkimaradások formájában fog megmutatkozni. És mivel te leszel az áramkör végfogyasztója, te fogod a legkomolyabban megérezni.
Az áramkört lehetne fejleszteni, de ez annyit tesz, hogy a meglévő szabadvezetéket le kell bontani és egy nagyobb keresztmetszetűt visszaépíteni, egészen a transzformátorállomásig.
Ez jóval drágább és időigényesebb folyamat annál, minthogy egy kicsit távolabbi áramkörre tegyenek rá.

A bürokrata része pedig... bizonyára megfigyelted hogy a covid óta minden belassult, és drágább lett. Ennek oka, hogy volt minimum fél év amíg leállt az élet. Leálltak a gyárak, aki be akart ruházni inkább kivárt, stb. Az áramszolgáltatóknál is ez a helyzet, sok fogyasztó a Covid alatt nem jelentkezett az igényével, inkább kivárt. És így feltorlódott az ügyek száma, az idei év második felében nagyon sok tennivalója van az áramszolgáltatóknak, így megnőő a várakozási idő....

Az anyagárak változása is elég nagy probléma, hétről hétre közel 10%-kal drágul a réz és aluminium ára. Az egész építőipar szív ezzel, egy építkezési projekt pl. ha nem idén valósul meg hanem jövőre, akkor minimum 25%-os árnövekedéssel kell számolni.
Ezt az áramszolgáltatók is megérzik, a kábelárak nagyon gyorsan emelkednek, és az egyéb villamos berendezések, fázisjavítók, trafók, mágneskapcsolók stb. beszerzése akadozik.
Merthogy nem csak a fogyasztók vártak ki a covid alatt, hanem nagyon sok gyár üzemelése visszaesett az érintett időszakban. Most pedig nem éri utol magát, és az időkiesés egészen onnan gyűrűzik, és ezt sajnos te is megérzed, nálad hónapokban mérhető ez az egész.
Sajnálom, tudom hogy szar, de most az élet legtöbb területén ez mutatkozik meg, mennek fel az árak, növekedik a várakozási idő. Sajnos jövőre ugyanez várható.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. december 1., szerda 8:12

csababarca írta:
RealAsensio írta:

Jezusatyauristen, te valami giga szopoba futottal bele, ezt nem tudom elhinni… biztos, hogy mindent jol csinaltatok? Ez irrealis, valaki valamit nagyon elnezett, vagy nem tudom. Ennek mindenkepp menjetek utana, ez brutalis. :lol:
elmúlt 72 órában 6 eon-ossal beszéltem, mindenkit felhívtam, akit csak lehetett.
igen, mindent jól csináltunk, legalábbis nem kértek hiánypótlást.
nem tartották a saját határidejüket az ajánlat megtételére, majd a szerződés kiküldésére, ezt a 2-3 hónap csúszást most rajtunk verik el...pedig én minden egyből visszaküldtem.
most megnéztem, júli 15-én küldtem el a kérelmet.
okt 13.-án kaptam meg a tájékoztatót róla, amit egyből elfogadtam, visszaküldtem, tegnapelőtt meg jött a szerződés.

magán cégek kb egymilláért csinálnak meg terveket gyorsabban, azért az kumma sok. 6 hónapra mondták, az eon 10re vállalta.

most abban maradtunk, hogy az engedélyeknél (földhivatal, önkormányzat) tudunk nyerni ha van kontakt (van) pár hónapot, ha nem ülnek rajta. szóval mondtam nekik, hogy tájékoztassanak kinél van engedélyeztetésen, és akkor tudok intézkedni, hogy vegyék előre.

nem tudunk mit csinálni, a közelben lévő vezetékekre nem lehet csatlakozni (nem tudom miért), és már csak földkábelen lehet a településen új hálózatot kiépíteni.
Gusztustalan.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2021. december 1., szerda 7:43

RealAsensio írta:

Jezusatyauristen, te valami giga szopoba futottal bele, ezt nem tudom elhinni… biztos, hogy mindent jol csinaltatok? Ez irrealis, valaki valamit nagyon elnezett, vagy nem tudom. Ennek mindenkepp menjetek utana, ez brutalis. :lol:
elmúlt 72 órában 6 eon-ossal beszéltem, mindenkit felhívtam, akit csak lehetett.
igen, mindent jól csináltunk, legalábbis nem kértek hiánypótlást.
nem tartották a saját határidejüket az ajánlat megtételére, majd a szerződés kiküldésére, ezt a 2-3 hónap csúszást most rajtunk verik el...pedig én minden egyből visszaküldtem.
most megnéztem, júli 15-én küldtem el a kérelmet.
okt 13.-án kaptam meg a tájékoztatót róla, amit egyből elfogadtam, visszaküldtem, tegnapelőtt meg jött a szerződés.

magán cégek kb egymilláért csinálnak meg terveket gyorsabban, azért az kumma sok. 6 hónapra mondták, az eon 10re vállalta.

most abban maradtunk, hogy az engedélyeknél (földhivatal, önkormányzat) tudunk nyerni ha van kontakt (van) pár hónapot, ha nem ülnek rajta. szóval mondtam nekik, hogy tájékoztassanak kinél van engedélyeztetésen, és akkor tudok intézkedni, hogy vegyék előre.

nem tudunk mit csinálni, a közelben lévő vezetékekre nem lehet csatlakozni (nem tudom miért), és már csak földkábelen lehet a településen új hálózatot kiépíteni.

RealVazquez
Kedvenc játékosaid: CR

HozzászólásSzerző: RealVazquez » 2021. december 1., szerda 0:06

csababarca írta: Eon mint "szolgáltató"...:D
júliusban leadott igényemre többszöri telefonálás, személyes beutazás BP-re könyörgés után ma megküldték nagy kegyesen a szerződést.
2023 jan. 31. határidővel....
elmehetnek a bús picsába.

Most felvettem a kapcsolatot pár céggel, akik talán gyorsabban megcsinálják a kiépítés terveit, rövidítve az erre és engedélyezésre adott 10 hónapos ( :lol: :lol: :lol: ) eonos határidőt.
Januárban lökik az alapot, marha jó lenne, ha majd ott állna a ház jövő télen készen, fűtés meg minden nélkül.
Lehet ez normális, de engem eleve felszab az ilyen, főleg, hogy júliusban leadtam az igényt, októberelején küldték meg a gazd.műszaki tájékoztatót, amit aznap vissza is küldtem, hogy ok. (abban még november eleje volt ígérve kivitelezésre)
majd két hónapba telt a saját "lustaságuk" miatt kiküldeni a szerződést, amire még tettek két hónapot.

Komolyan, az ember szolgáltatást akar igénybe venni, amiért fizet, és még várjon erre több mint egy évet.
Azt már csak hozzáteszem, hogy 60 méterre ott a villanyvezeték mindkét irányba, ahonnan a többi házba megy az áram, de nekünk 600 méterről, 3 utcával fentebbi transzformátorról akarják lekötni.

Most kíváncsian várom, hogy mit ajánl az a két cég akikkel ma beszéltem telefonon, ők azt mondták megcsinálják kb 4-6 hónap alatt a terveket, engedélyeket...csak ugye kérdés ez mibe fog fájni.
:goat:

lordgabi
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2021. november 30., kedd 20:16

12 oldal volt olvasatlan a topikban, kevés időm jut sajnos mostanában a fórumra, így megnyitottam a legfrissebbet, és láttam, hogy a 3. oltás volt a téma.
Hirtelen felindulásból, mivel útközbe esett a kórház, megálltam, és kihasználva az oltási akciótervet bevettem a 3. Pfizert is, keverés meg se fordult a fejemben, csak erről olvasgatok, más nincs a pakliban. Utána levezettem még 270 km-t, egyáltalán semmi mellékhatás nem volt, a helye sem fájt utólag, 5 napja van benne a chip, ahogyan mondani szokták. :mrgreen:
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás! :sziv: :salute:

raul 4 ever
Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz

HozzászólásSzerző: raul 4 ever » 2021. november 30., kedd 18:33

A gyerek a Géniusz ismétlését nézi most feleségemmel, és (természetesen) tudta, hogy "melyik spanyol csapat játékosa volt Puskás Ferenc?"..

Kicsit tütte vagyok rá..

#Öcsibácsi
2021 04 20 - Ceferintakaroggy

2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2021. november 29., hétfő 22:20

h3x0r írta:
csababarca írta: Januárban lökik az alapot, marha jó lenne, ha majd ott állna a ház jövő télen készen, fűtés meg minden nélkül.
Nyilvan te tudod, hogy mennyire surgos a koltozes, de en egy csomo ismerosnel latom, hogy tel vegen ontik az alapot, majd a Karacsonyt mar az uj hazban toltik. Legtobben eveken keresztul szivnak azzal, hogy vizesedik a fal, folyamatosan nyitva kell legyen az ablak, stb. A falak meg a teto felhuzasa utan en tuti varnek egy evet, hogy jol szaradjon ki az egesz.
Nyilván nem az a gond, mert ráérünk beköltözni.
De egy csomó dolog nem fog menni ha nincs áram, és csúszik minden.

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2021. november 29., hétfő 22:13

csababarca írta: Januárban lökik az alapot, marha jó lenne, ha majd ott állna a ház jövő télen készen, fűtés meg minden nélkül.
Nyilvan te tudod, hogy mennyire surgos a koltozes, de en egy csomo ismerosnel latom, hogy tel vegen ontik az alapot, majd a Karacsonyt mar az uj hazban toltik. Legtobben eveken keresztul szivnak azzal, hogy vizesedik a fal, folyamatosan nyitva kell legyen az ablak, stb. A falak meg a teto felhuzasa utan en tuti varnek egy evet, hogy jol szaradjon ki az egesz.

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2021. november 29., hétfő 21:26

Eon mint "szolgáltató"...:D
júliusban leadott igényemre többszöri telefonálás, személyes beutazás BP-re könyörgés után ma megküldték nagy kegyesen a szerződést.
2023 jan. 31. határidővel....
elmehetnek a bús picsába.

Most felvettem a kapcsolatot pár céggel, akik talán gyorsabban megcsinálják a kiépítés terveit, rövidítve az erre és engedélyezésre adott 10 hónapos ( :lol: :lol: :lol: ) eonos határidőt.
Januárban lökik az alapot, marha jó lenne, ha majd ott állna a ház jövő télen készen, fűtés meg minden nélkül.
Lehet ez normális, de engem eleve felszab az ilyen, főleg, hogy júliusban leadtam az igényt, októberelején küldték meg a gazd.műszaki tájékoztatót, amit aznap vissza is küldtem, hogy ok. (abban még november eleje volt ígérve kivitelezésre)
majd két hónapba telt a saját "lustaságuk" miatt kiküldeni a szerződést, amire még tettek két hónapot.

Komolyan, az ember szolgáltatást akar igénybe venni, amiért fizet, és még várjon erre több mint egy évet.
Azt már csak hozzáteszem, hogy 60 méterre ott a villanyvezeték mindkét irányba, ahonnan a többi házba megy az áram, de nekünk 600 méterről, 3 utcával fentebbi transzformátorról akarják lekötni.

Most kíváncsian várom, hogy mit ajánl az a két cég akikkel ma beszéltem telefonon, ők azt mondták megcsinálják kb 4-6 hónap alatt a terveket, engedélyeket...csak ugye kérdés ez mibe fog fájni.

Vissza: