M1Ö írta:
Kiserik, főleg tőled kérdezném, mert te kollega vagy. Ha a lakcímemre van bejelntve az őstermelői, akkor én sem pályázhatok? Meg nem lehet úgy megkeeülni, hogy a feleségem nevén pályáznánk?
A Napenergia Plusz Program pályázati felhívás (a továbbiakban: pályázati felhívás) 4. pontja értelmében nem nyújtható támogatás a Pályázó részére, ha a beruházással érintett lakóingatlan vállalkozás székhelye, telephelye, fióktelepe. A pályázati felhívás értelmezése1 megegyezik az Európai Unió Bírósága gyakorlatában használt meghatározással, amely szerint vállalkozás minden gazdasági tevékenységet folytató jogalany, függetlenül attól, hogy milyen a jogi formája és milyen módon kap finanszírozást. Gazdasági tevékenység minden olyan tevékenység, amely áruk és szolgáltatások felkínálását jelenti a piacon.
Az Európai Unió működéséről szóló szerződés 107. cikkének (1) bekezdésében említett állami támogatás fogalmáról szóló Bizottsági közlemény szerint a jogalanyt tevékenységének jellege alapján sorolják be vállalkozásként.
Ezt találtam:
https://napenergiaplusz.nffku.hu/files/ ... 240126.pdf
"9. Őstermelőként jogosult vagyok-e pályázni?
Amennyiben a beruházással érintett ingatlan vállalkozásnak (az Európai Unió Bírósága úgy
definiálja a „vállalkozásokat”, mint gazdasági tevékenységet folytató jogalanyok, függetlenül
attól, hogy milyen a jogi formájuk és milyen módon kapnak finanszírozást. A „gazdasági
tevékenység” olyan tevékenység, amely áruk és szolgáltatások felkínálását jelenti a
közgazdasági értelembe vett piacon) nem székhelye, telephelye, fióktelepe, vagy a
beruházással érintett lakóingatlan tulajdonosai között nincs vállalkozás, továbbá a
beruházással érintett lakóingatlanban nem működik gazdasági (jövedelemtermelő)
tevékenység, az egyéb feltételek teljesülése mellett jogosult az előregisztrációs kérelem
benyújtására.
A személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény (a továbbiakban Szja. törvény)
értelmezésében a gazdasági tevékenység: valamely tevékenység üzletszerű, illetőleg tartós
vagy rendszeres jelleggel történő folytatása, amennyiben az ellenérték elérésére irányul, vagy azt eredményezi, és annak végzése független formában történik.
Önálló tevékenység minden olyan tevékenység, amelynek eredményeként a magánszemély
bevételhez jut, és amely az Szja. törvény szerint nem tartozik a nem önálló tevékenység
körébe. Ezek különösen, de nem kizárólag:
• az egyéni vállalkozó,
• a mezőgazdasági őstermelő,
• a bérbeadó,
• a választott könyvvizsgáló tevékenysége,
• az európai parlamenti, valamint
• a helyi önkormányzati képviselői tevékenység.
Ha a fent felsorolt önálló tevékenységek adóköteles bevételt eredményeztek, a jogalany
vállalkozásnak minősül és székhelye, telephelye, fióktelepe, vagy ha a lakása és a telephelye nem különül el egymástól, a lakása vonatkozásában nem jogosult előregisztrációs kérelem benyújtására.
A beruházással érintett lakóingatlannak az előregisztrációs kérelem benyújtásától, a
fenntartási időszak végéig meg kell felelnie a Felhívásban támasztott követelményeknek."
Mivel nagyon nem vagyok könyvelő (meg NAV-os) ezért azt tudom tanácsolni, hogy írásbna keressétek meg a kiíró ögynökséget, hátha válaszolnak:
[email protected]