hehetheoriginal írta:
de még mindig nem a probléma gyökeréről beszélünk.
ez nem a fidesz hibája, hogy idáig fajult a helyzet. ők csak folytatják, amit a kádári rendszer jól belesulykolt a generációkba.
gyakorlatilag 13 éve vannak hatalmon, oktatás, eü, gazdaság egy rakás szar, mindennapi megélhetés, EU végén kullogunk.
3 lehetőséget látok:
exit to külföld
maradsz beállsz talpnyalónak
annyit dolgozol saját magad magadért és a családodért, hogy eljuss olyan szintre, hogy ne kelljen naponta ezzel a szarral szembesülnöd
+1 option:
vagy tűrsz, mint mindenki más. tovább. még. még egy kicsit.
még.
jólvanaz.
tűrsz.
lesz majd jobb is.
tűrsz.
tűrsz.
próbálj ne gondolni bele.
tűrsz.
tűrsz.
amig a végén irány a temető.
de hogy valaki jelenleg 18 evesen tanarkepzore adna a fejet...
azt irtam multkor, hogy ELTE tanárkepzore kémiatanárnak asszem 1, azaz 1db jelentkezés volt
az egy massziv pár év lesz a szerencsétlennek
Adom. En amugy ilyen maleszaju gyerek vagyok akivel kb barmit meg tudna csinalni az allam. Tolem emelhetik az adot, lophatnak, csalhatnak hazudhatnak, nem voltam meg eletemben tuntetesen, valoszinuleg nem is leszek. Inkabb azokra a dolgokra fokuszaltam mindig, amit meg tudok valtoztatni. Inkabb mindig kerestem uj melot, jobb fizut, mikor lakast vettem, inkabb ingaztam minthogy kifizessem az arrobbanast Pesten, stb.
Sikerult is egy olyan szintre eljutni, hogy amugy valamennyire ki tudod zarni a kulvilagot, nem olvastam/olvasok sokat hireket, nem erdekel a netto politika, ki tudom fizetni a magan egeszsegugyet, majd ha lesz gyerek a maganiskolat, stb. Ha akarom, a bevesarlast is hazhoz rendelem, ki se kell mozdulnom ha nem akarom... de ahogy kilepsz a kis felepitett buborekodbol egy percre is, arcul csap a magyar valosag...
ugyhogy ennek kovetkezmenyekeppen kulfoldre koltoztem inkabb, aztan onzo dolog, meg otthon van meg a csalad meg minden, de innentol reszemrol magukra borithatjak az egesz kocerajt.