Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
rikko
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry
Kedvenc csapatod: Barca, Wisla Krakow

Re: Politika

HozzászólásSzerző: rikko » 2023. június 25., vasárnap 10:30

Norbi90 írta:
rikko írta:

Elég meredek lenne bujócskázva kéregetni meg követelőzni. Arról nem is beszélve, hogy ellene még nincs világméretű hajtóvadászat.
Jó tudjuk te elfogult vagy , asszony orosz. De mikor kijevnel voltak az orkok tavaly tudtommal zelenszkij kijevben maradt vagy tévedek???
Én nem tudom merre volt a színész, ahogy te sem.
De mint írtam tőle nem lett volna meglepő, ha lép. Ellenben Putyintól az.
Illetve, ahogy a legelején írtam, Pirobácsi célja pont ez volt. Kiugratni a nyulat a lyukjából. Megmutatni a népnek, hogy mennyire gyenge lábakon áll/állt az orosz hatalom.
Illetve vannak olyan infók is, hogy Putyesz sem ment el Moszkvából.
Egy biztos ez az orosz rezsim nem életképes, főleg nem egy ilyen káosz közepette.

Az asszony tatár, de orosz útlevéle van.

Norbi90
Kedvenc játékosaid: SR4
Kedvenc csapatod: RMA

HozzászólásSzerző: Norbi90 » 2023. június 25., vasárnap 10:23

rikko írta:
Norbi90 írta:

En speciel soha egy rossz szót nem mondtam rá. Ezerszer ő mint putyin.
Zelenskij jön megy, mutatkozik nyilvanosan, Putint pedig azt se tudják hol van, düblőrei vannak stb.
Elég meredek lenne bujócskázva kéregetni meg követelőzni. Arról nem is beszélve, hogy ellene még nincs világméretű hajtóvadászat.
Jó tudjuk te elfogult vagy , asszony orosz. De mikor kijevnel voltak az orkok tavaly tudtommal zelenszkij kijevben maradt vagy tévedek???

rikko
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry

HozzászólásSzerző: rikko » 2023. június 25., vasárnap 10:16

Norbi90 írta:
Halfkey írta: Tudom hogy az itteni kárpátaljaiak szétbohócozzák Zelenszkijt, de az mondjuk nem semmi emberi különbség hogy ő ottmaradt Kijevben mikor jött az egész orosz sereg, Putykó meg rögtön elszelelt mikor párezer ember Moszkva felé vette az irányt.
Zelenskij jön megy, mutatkozik nyilvanosan, Putint pedig azt se tudják hol van, düblőrei vannak stb.

rikko

HozzászólásSzerző: rikko » 2023. június 25., vasárnap 10:09

Halfkey írta: Tudom hogy az itteni kárpátaljaiak szétbohócozzák Zelenszkijt, de az mondjuk nem semmi emberi különbség hogy ő ottmaradt Kijevben mikor jött az egész orosz sereg, Putykó meg rögtön elszelelt mikor párezer ember Moszkva felé vette az irányt.
Annyi a különbség, hogy ott Putyesz bőréért mentek a sajátjai, Kijevben meg semmi nincs mondjuk a frontvonalhoz képest.
Teljesen más a helyzet.
Ne aggódj Zelenskij is lépne az első percen, ha tudná érte érkezik a kaszás. Mondjuk tőle mást nem is várna az ember , nem ex KGBs. Putyin viszont nagyon gyenge oldalát mutatja. Ezt kb senki nem várta tőle.

Norbi90

HozzászólásSzerző: Norbi90 » 2023. június 25., vasárnap 9:56

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. június 25., vasárnap 9:47

Tudom hogy az itteni kárpátaljaiak szétbohócozzák Zelenszkijt, de az mondjuk nem semmi emberi különbség hogy ő ottmaradt Kijevben mikor jött az egész orosz sereg, Putykó meg rögtön elszelelt mikor párezer ember Moszkva felé vette az irányt.

rikko

HozzászólásSzerző: rikko » 2023. június 25., vasárnap 9:20

csababarca írta:
Oroszországban jó buli volt, kár hogy vége.
De várható volt hogy előbb utóbb ezt ott megunja valaki, és lesz lázadás.

Az orosz néplélek nem egyszerű, évszázados problémákat nem hevertek ki, és számoltak el.
Az orosz nép nagyon is egyszerű és kedves, viszont a fejekben benne van a diktátoroktol való félelem.
Ezért van ott ilyen káosz.
Egyre erősebbek a hangok, hogy Putyin alatt nagyon inog a pad. Ez a tegnapi menekülése is pont arra bizonyíték a népnek, hogy ő nem lesz az a kapitány aki utoljára hagyja el a süllyedő hajót.
Sokak szerint pont ez volt a felkelő hadvezér célja, hogy megmutassa mennyire erőtlen a jelenlegi vezetés.
Egyelőre nagy a balhé és fej nélkül hozzák a döntéseket. Ha itt az amerikaiak jó taktikát választanak, akkor nagyon gyorsan vége lehet a Putyini rezsimnek és a háborúnak.

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2023. június 25., vasárnap 9:16

R. Carlos írta: Az egész háborúsdi elmehet a f*szomba most már, de tényleg. Az orosz vezetést is sakkban tartja valamelyik pénzügyi hatalom, ahogy a világon minden más kormányt is. Itt nem a háború volt a valódi cél, hanem az, hogy Európát valahogy meggyengítsék gazdaságilag. Ez a szar 1,5 éve tartó álló háború elég is volt erre. Amellett, hogy emberek millióit kaszabolják le és egy országot rombolnak le, még megisszuk a levét ennek mi is. Tegnap volt egy halovány reményem, hogy ezzel az egész zsarnoksággal szembe megy valaki, de ez a lufi is kipukkadt, erre nem volt elég pénz.
Egy ZSOLDOS volt a remenyed, aki penzert ol? Lefizettek es abbahagyta a "lazadast"? Valoban meglepo, a tortenelemben (a magyarban is) nem volt meg egy tucat ilyen. Pedig tokre hiheto volt, hogy na o most aztan szembemegy a zsarnoksaggal.
Nyilvan a hatterhatalom a hibas, mint minden logikus vilagmegfejtesben. Nem a legegyszerubb, hogy vki egy hatalommanias narcisztikus hazug fasz, es meg a nepenek a tortenelme is megerositi ezt a viselkedeset.

R. Carlos
Kedvenc játékosaid: Daniel Carvajal, Xabi Alonso, Roberto Carlos
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: R. Carlos » 2023. június 25., vasárnap 9:07

Az egész háborúsdi elmehet a f*szomba most már, de tényleg. Az orosz vezetést is sakkban tartja valamelyik pénzügyi hatalom, ahogy a világon minden más kormányt is. Itt nem a háború volt a valódi cél, hanem az, hogy Európát valahogy meggyengítsék gazdaságilag. Ez a szar 1,5 éve tartó álló háború elég is volt erre. Amellett, hogy emberek millióit kaszabolják le és egy országot rombolnak le, még megisszuk a levét ennek mi is. Tegnap volt egy halovány reményem, hogy ezzel az egész zsarnoksággal szembe megy valaki, de ez a lufi is kipukkadt, erre nem volt elég pénz.
"When everyone thinks we are dead and buried we go and win the Champions League. This is what Real Madrid is all about." - Alvaro Arbeloa

Steve
Kedvenc játékosaid: R9, RC, Guti, Zidane, Modric, Marcelo, Bellingham

HozzászólásSzerző: Steve » 2023. június 25., vasárnap 0:20

Tudatosan nem írok ebbe a topikba.

Annyi a magam részéről, hogy qvára utálom a diktatúrát. Örömmel tölt el, hogy a gyerekeimet boldognak látom, ahogy a kertben szaladgálnak/kúsznak(a pici) és ahogy nevetnek szabadon és ahogy este a lányom ráfekszik a mellkasamra és elalszik és nyugodtan pihen egy boldog nap után.

Rohadtul nem érdekel egyik öregembernek a lelki fájdalmai, utálkozása és az ezt generáló utálkozás

Remélem minél több ember tud majd szeretettel, nyugodtan lefeküdni aludni!

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2023. június 24., szombat 20:57

Hát a generálkivitelező érdekes kérdés, nekem volt ajánlás, de iszonyat pénzbe lett volna.
Főleg mert az összes anyagot ők akarták volna beszerezni.
Nekem meg olyan kontaktjaim voltak, hogy viszonylag olcsón jutottam hozzá alapanyagokhoz.

De ez is helyspecifikus lehet.

Oroszországban jó buli volt, kár hogy vége.
De várható volt hogy előbb utóbb ezt ott megunja valaki, és lesz lázadás.

Az orosz néplélek nem egyszerű, évszázados problémákat nem hevertek ki, és számoltak el.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

p.csabi1

HozzászólásSzerző: p.csabi1 » 2023. június 24., szombat 20:43

Ez pont arra volt jó,hogy megmutatta hogy valójában milyen gyenge is az orosz hadvezetés.
Még azt hihetőnek tartom,hogy megvannak a felszerelések tankok,stb. de hogy nincs senki aki összefogná az egészet az is biztos.
Egy nagy lufi az egész.
„Úgy élünk együtt, két kis idegen,
valahol messze, mese-szigeten.”

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2023. június 24., szombat 20:38

raul 4 ever írta: Azért csak tett a nép is valamit örökösVP hatalomra kerüléséért, hatalmon maradásáért.
Orokos hatalma se lehetett volna, de nyilvan az alkotmanyt is ugy ferditette kenye-kedve szerint ahogy csak akarta.

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2023. június 24., szombat 20:36

Norbi90 írta:
Nika91127 írta: Hát, ha már ház a téma.
Én most felújítok. Van generálkivitelezőm. És igazából, nagyon durva mennyi időt és pénzt tud megspórolni vele az ember...
Vettem egy házat, egy kertvárosi részen, az ára 2/3adáért (150 érdeklődő volt 12 óra alatt, de az ingatlanost is ismertem, így tudott beszélni az érdekemben). Az utcában 2 hasonló allapotú ház kelt el azóta +20 millióért.
Nálunk most a felújítás a tető renoválás és belső szétverés fáziásban van. Ajtók, ablakok, tetőlemez a raktárban, a hálók parkettája a raktárban...kb 35-40 lesz a vége. Ehhez saját tőke + csok 10 milla + mkb egyenlítő hitel (érdekes konstrukció).
Szerintem pont jókor léptem egy merészet.
jól tudom Kaposvári vagy? gondolom ott vettél házat. nekem lakás lett belőle, 20 milla volt a keret , néztem egy pár házat de nem mertem bevállalni, ráment volna még 10. minimum.
Szaki árak jól elvannak szállva megkell hagynom, alapanyag árak is keményet mentek. 19 hez képest, onnan vannak emlékeim .
Szombathelyen vagyok :)

raul 4 ever
Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz

HozzászólásSzerző: raul 4 ever » 2023. június 24., szombat 20:33

Azért csak tett a nép is valamit örökösVP hatalomra kerüléséért, hatalmon maradásáért.
2021 04 20 - Ceferintakaroggy

2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2023. június 24., szombat 20:18

hehetheoriginal írta: Popcorn chips bekeszitve azaz, csak ezek a ven faszkalapok realtimeba nyomjak a command&conquert, mi meg itt parszazmillionyian probalunk valahogy elni... igazan megbaszhatna mar mindet egy tarkoloves.

Orosz nep meg nem szegeny, ugyanugy, mint a magyar, csak mas szinten, de sajat magának koszonheti, hogy ez lett belole mara.
Sajat maganak koszonheti? Szerintem ha van orszag ahol ez az allitas santit az Oroszorszag. A mindenkori orosz vezetes es elit gyakorlatilag szandekosan szolgasorsban tartja es tartotta mindig is az orszag lakossaganak a 90%-at. Ugyanez a nepesseg ma is jobbagysagban van, csak modern kontosben. Nulla tarsadalmi mobilitas, teljes elnyomas es eroszak. Ha rossz helyre szuletsz, akkor veged. Es ennek ellenere is az orosz nep jo parszor felmert lazadni az elnyomok ellen, gyakorlatilag nincs mit vesziteni alapon. Es mi a legrosszabb az egeszben? Oroszorszag rendelkezik a legtobb asvanykinccsel a vilagon. Vajon milyen orszagot lehetne epiteni ott ezekkel az adottsagokkal ha meglenne ra a hajlandosag? Elszomorito.

Magyarorszag se tartana ott ahol tart, ha nem lett volna egy szinte peldatlan eset, az oszodi beszed, ami minden eroviszonyt atirt az egyik naprol a masikra a kovetkezo (most mar lathatjuk) tobb evtizedre.

Norbi90

HozzászólásSzerző: Norbi90 » 2023. június 24., szombat 20:12

Nika91127 írta: Hát, ha már ház a téma.
Én most felújítok. Van generálkivitelezőm. És igazából, nagyon durva mennyi időt és pénzt tud megspórolni vele az ember...
Vettem egy házat, egy kertvárosi részen, az ára 2/3adáért (150 érdeklődő volt 12 óra alatt, de az ingatlanost is ismertem, így tudott beszélni az érdekemben). Az utcában 2 hasonló allapotú ház kelt el azóta +20 millióért.
Nálunk most a felújítás a tető renoválás és belső szétverés fáziásban van. Ajtók, ablakok, tetőlemez a raktárban, a hálók parkettája a raktárban...kb 35-40 lesz a vége. Ehhez saját tőke + csok 10 milla + mkb egyenlítő hitel (érdekes konstrukció).
Szerintem pont jókor léptem egy merészet.
jól tudom Kaposvári vagy? gondolom ott vettél házat. nekem lakás lett belőle, 20 milla volt a keret , néztem egy pár házat de nem mertem bevállalni, ráment volna még 10. minimum.
Szaki árak jól elvannak szállva megkell hagynom, alapanyag árak is keményet mentek. 19 hez képest, onnan vannak emlékeim .

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. június 24., szombat 20:00

Popcorn chips bekeszitve azaz, csak ezek a ven faszkalapok realtimeba nyomjak a command&conquert, mi meg itt parszazmillionyian probalunk valahogy elni... igazan megbaszhatna mar mindet egy tarkoloves.

Orosz nep meg nem szegeny, ugyanugy, mint a magyar, csak mas szinten, de sajat magának koszonheti, hogy ez lett belole mara.
thereisonly1ronaldo

sebydani
Kedvenc játékosaid: Raúl, Zidane, Modric, Bellingham
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Eagles

HozzászólásSzerző: sebydani » 2023. június 24., szombat 19:59

lordgabi írta: 11 óta követem percenként az eseményeket.
Gondolom sokan képben vannak, Portfólió amúgy eléggé sűrűn frissíti az eseményeket, itt "komoly vihar közeleg", 8-9 között elérik Moszkvát. Itt elképesztő események lehetnek még. Szinte teljes ellenállás nélkül szelték át a megyéket, ki tudja, hogy semmi tűzparancs nem volt kiadva szándékosan, és majd jön Moszkva előtt a vérfürdő. Vagy a katonák már tényleg teljes mértékben belefáradtak az értelmetlen háborúba és saját honfitársainkat nem fogják akadályozni a céljaik elérésében, egymást lőve. Vagy teljesen leépült, harcra képtelen újoncok maradtak a seregben, a lényeg pedig az ukrán fronton harcol, vagy már halott? Polgárháború is benne van a pakliban akár, nagyon fontos események következnek, egy eddig teljes elnyomás alatt lévő nép életében, valaki keményen szivárogtathat is, mert szinte percre pontosan tudta a világ, hogy felszállt Putyin atombombát kiindítani képes szuperrepülőgépe, szóvivője persze azonnal tagadott mindent. Az orosz elit már délelőtt útrakelt magánrepülőgépeivel, Lettország lezárta határait az orosz állampolgárok előtt...

Popcorn, csipsz és sör bekészítve.
Inkább azt a Netflix mellé egyed-igyad mert megálltak
"A Barcelona történelme, amely az elmúlt 10 évből áll, soha nem lesz egyenlő a Real Madridéval.”- Álvaro Arbeloa

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2023. június 24., szombat 19:58

Hat ezek utan nem lennek Prigozin helyeben. Egyreszt egy bohoc lesz a sajat katonai szemeben, masreszt nyilvan a lehetosegekhez merten vadaszni fognak ra es mielobb eltuntetni a Wagner elerol.

Sokan szurkoltak, de en az elejetol sem
hittem abban, hogy egy vereskezu militaris alak fogja majd elhozni a valtozast Oroszorszagban. Szegeny orosz nep, mindig is szenvedett es mindig is szenvedni fog. :-(

Vissza: