Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Nika91127

Re: Politika

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2023. június 24., szombat 19:55

Hát, ha már ház a téma.
Én most felújítok. Van generálkivitelezőm. És igazából, nagyon durva mennyi időt és pénzt tud megspórolni vele az ember...
Vettem egy házat, egy kertvárosi részen, az ára 2/3adáért (150 érdeklődő volt 12 óra alatt, de az ingatlanost is ismertem, így tudott beszélni az érdekemben). Az utcában 2 hasonló allapotú ház kelt el azóta +20 millióért.
Nálunk most a felújítás a tető renoválás és belső szétverés fáziásban van. Ajtók, ablakok, tetőlemez a raktárban, a hálók parkettája a raktárban...kb 35-40 lesz a vége. Ehhez saját tőke + csok 10 milla + mkb egyenlítő hitel (érdekes konstrukció).
Szerintem pont jókor léptem egy merészet.

lordgabi
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2023. június 24., szombat 19:51

11 óta követem percenként az eseményeket.
Gondolom sokan képben vannak, Portfólió amúgy eléggé sűrűn frissíti az eseményeket, itt "komoly vihar közeleg", 8-9 között elérik Moszkvát. Itt elképesztő események lehetnek még. Szinte teljes ellenállás nélkül szelték át a megyéket, ki tudja, hogy semmi tűzparancs nem volt kiadva szándékosan, és majd jön Moszkva előtt a vérfürdő. Vagy a katonák már tényleg teljes mértékben belefáradtak az értelmetlen háborúba és saját honfitársainkat nem fogják akadályozni a céljaik elérésében, egymást lőve. Vagy teljesen leépült, harcra képtelen újoncok maradtak a seregben, a lényeg pedig az ukrán fronton harcol, vagy már halott? Polgárháború is benne van a pakliban akár, nagyon fontos események következnek, egy eddig teljes elnyomás alatt lévő nép életében, valaki keményen szivárogtathat is, mert szinte percre pontosan tudta a világ, hogy felszállt Putyin atombombát kiindítani képes szuperrepülőgépe, szóvivője persze azonnal tagadott mindent. Az orosz elit már délelőtt útrakelt magánrepülőgépeivel, Lettország lezárta határait az orosz állampolgárok előtt...

Popcorn, csipsz és sör bekészítve.
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás! :sziv: :salute:

Norbi90
Kedvenc játékosaid: SR4
Kedvenc csapatod: RMA

HozzászólásSzerző: Norbi90 » 2023. június 24., szombat 19:49

h3x0r írta:
Norbi90 írta:

lefújták a bulit úgy néz ki, prigozsin megállt, visszafordul a katonákkal...
Megjött az átutalás?
kitudja, vagy családdal fenyegették, lányával, nemtudni, de mindenesetre meleg , hogy elmentek moszkva kertjéig nagyobb ellenállás nélkül. alapjaiban változtatta volna meg a háborút szerintem. bár lehet ígyis.

h3x0r
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2023. június 24., szombat 19:47

Norbi90 írta:
gutihaz14 írta: dobrogi gazdaja peldamutato batorsaggal lelecelt moszkvabol
Megjött az átutalás?

Norbi90
Kedvenc játékosaid: SR4
Kedvenc csapatod: RMA

HozzászólásSzerző: Norbi90 » 2023. június 24., szombat 19:43

gutihaz14 írta: dobrogi gazdaja peldamutato batorsaggal lelecelt moszkvabol

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2023. június 24., szombat 19:31

dobrogi gazdaja peldamutato batorsaggal lelecelt moszkvabol
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2023. június 24., szombat 17:44

Halfkey írta: Építési vállalkozó rokon tavaly nyár óta nem adott el semmit, nézni se jönnek.

Mondjuk előtte 5 év alatt keresett annyit hogy igazából már végleg ki akar szállni, megélnek belőle.
Na ugye. Kánaán volt nekik sokáig, aki ügyes volt hülyére kereste magát.

De helyi sajátosság is lehet, hogy nem ad el semmit, nálunk 2023 márciusáig bármit el lehetett adni.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

sámat

HozzászólásSzerző: sámat » 2023. június 24., szombat 16:53

Halfkey írta: Építési vállalkozó rokon tavaly nyár óta nem adott el semmit, nézni se jönnek.

Mondjuk előtte 5 év alatt keresett annyit hogy igazából már végleg ki akar szállni, megélnek belőle.
Itt meg a zöld hitel a ludas, ami eleve egy épületes baromság volt megint, de legalább ők (az építési vállalkozók) hülyére keresték magukat, ritka egy állatfaj.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. június 24., szombat 14:41

Építési vállalkozó rokon tavaly nyár óta nem adott el semmit, nézni se jönnek.

sámat

HozzászólásSzerző: sámat » 2023. június 24., szombat 13:56

csababarca írta: És azt látom itt, hogy nagyon sok építkezés állt meg az utóbbi fél évben, de inkább 2022 őszétől.
Tehát ugyanúgy állnak a házak, azóta nem nyúltak hozzá, elfogyott a pénz valószínűleg.
Én is így látom az ingatlan.com-on, egyre több az eladó, félbehagyott ház. Barátom 80 m-re lőtte be a költségvetést 2021-ben, most tartanak 120 m körül, csak neki van pénze befejezni, de gyanítom, hogy nem ez a jellemző.

Szerintem egyébként még mindig alul van árazva a magyar ingatlan, tehát az olcsóbb finanszírozással karöltve én is drágulásra számítok 2025 második felétől, addig viszont lesznek jó beszállók. Másrészt csak a jó adottságú ingatlanoknál, újépítésűeknél.

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2023. június 24., szombat 13:21

Akkor csak félreértettük egymást.
Most már stagnál az építkezési hullám is szerintem.
Ezt abból gondolom, hogy nem én hívom a szakikat, hanem ők hívogatnak, hogy mikor jöhetnek ezt azt csinálni.
Kell nekik a munka.
2021-ben nehezen találtam brigádot kőművesmunkákra, most tavasszal meg akikkel beszéltem 2021-ben és elhajtottak, hogy 2023-ban is be vannak táblázva, hívnak vissza, hogy elkezdtük e már, mert tudnának jönni.

De teljesen nyilván nem látok bele, én a helyi, megyei szinten tudom a szituációt értelmezni és elemezni.

És azt látom itt, hogy nagyon sok építkezés állt meg az utóbbi fél évben, de inkább 2022 őszétől.
Tehát ugyanúgy állnak a házak, azóta nem nyúltak hozzá, elfogyott a pénz valószínűleg.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. június 24., szombat 12:44

A következő fél évre gondoltam csak, azalatt én nem vizionálok 30+os tömegeket, erre ment az idézőjel - akkor itt értettük félre egymást. Eddig egyetértek hogy ők vették főleg.

Az is egyértelmű hogy a CSOKnak volt drágító hatása, egy az egyben beépült kb. Megintcsak, a mostani intézkedésről beszéltem, nem a múltról.

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2023. június 24., szombat 12:40

Halfkey írta:
Jah, te meg nézz meg párat hogy alakul a felvétel trendje, és hányan vették fel eddig. Ki ne találjuk már hogy ez most tovább drágít bármit is, főleg hogy a babavárót el sem kell költeni azonnal ingatlanra :)

Költségvetési lyukat tömnek ez egyértelmű, a szent tehenekhez is hozzányúltak végre.

Alapvetően nem az árfelhajtó hatásra reagáltam, hanem idézőjeles írtad hogy 30 éves nők tömegei.
Statok szerint pont ott nyúltak hozzá legnagyobb arányban.

Nem véletlen őket vették ki, nem akarják már fent hogy ezt tényleg sokan felvegyék, de beszántani meg nem akarják szintén.
Minden más meg rizsa amit napközis Gulyás begyakorolva felmond.

Egyébként a csoknak volt drágító hatása, szerintem max a mértékén lehet vitatkozni.
Most elmúlt bő egy évben sok építőiparban tevékenykedő emberrel találkoztam, mind egytől egyig azt mondta, hogy most a kánaán időszaka volt nekik, de nem tudják mi lesz, mert fogynak a megrendelések.
A csok se volt elég már semmire se.

De ők mondták, hogy azóta élnek mint marci hevesen, mindegyik magának is felhúzott házakat eladásra, bármennyit elkérhettek, vitték mint a cukrot.
Ők maguk a csoknak tulajdonították ezt, maguk elmondása szerint.
Mert volt összehasonlításuk, a csok előtti évekkel.

Másrészt az se véletlen, hogy boldog boldogtalan építőipari vállalkozásba kezdett, mert a kóklerek is annyit elkérhettek amennyit nem szégyellnek.

Nyilván nem a csok okozta a teljes drágulást, de hozzájárult.

Meggyőződésem hogy a kormány “családbarát” politikája ebben a kérdésben inkább az építőipar felfuttatása volt, semmint ténylegesen a családok megsegítése.

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2023. június 24., szombat 12:37

Amig a koca fel nem dobja a talpat, nem fog itt valtozni semmi.

ateeemadrid

HozzászólásSzerző: ateeemadrid » 2023. június 24., szombat 12:32

reeed_ati írta:
gutihaz14 írta: Az Origo 2018-ban szétrágalmazta Juhász Péter politikust. Ma, 5 évvel később, a lapnál végre eleget tettek a bírósági ítéletnek és lehoztak egyszerre HUSZONHAT darab helyreigazítást.

https://www.origo.hu/itthon/20230617-he ... J0AzA2s0EY

a felcsuti kisgömböc agymosogyara
Az az irtò gáz, hogy embereket lehet tönkretenni, következmèyek nèlkül, emlèkezzetek vissza, mit műveltek Vonával is a választások előtt..
A lejáratòkampány bedarálta őt is, aztán az, hogy pár èv mùlva megmyerte a pereit, meg kiderült, hogy minden hazugság volt, amivel mocskolták, az már a kutyát nem èrdekli ìgy utòlag.. :vivo:
Igen amúgy, az a baj, ha valami csoda folytán véletlenül kikerülne egy normális politikus ebből a fertőből, ugyanúgy tönkre lenne téve pár hét alatt.

Vona emlékszem muszlim terrorista meleg volt, aki 2 terrortámadás szervezése között terriblekkel kavart. És elhitték róla. :lol:
tbo. fede ase rüdi fran. cama ceba güli jude. vini mbappe

reeed_ati
Kedvenc játékosaid: Zinedine Zidane

HozzászólásSzerző: reeed_ati » 2023. június 24., szombat 12:13

gutihaz14 írta: Az Origo 2018-ban szétrágalmazta Juhász Péter politikust. Ma, 5 évvel később, a lapnál végre eleget tettek a bírósági ítéletnek és lehoztak egyszerre HUSZONHAT darab helyreigazítást.

Az az irtò gáz, hogy embereket lehet tönkretenni, következmèyek nèlkül, emlèkezzetek vissza, mit műveltek Vonával is a választások előtt..
A lejáratòkampány bedarálta őt is, aztán az, hogy pár èv mùlva megmyerte a pereit, meg kiderült, hogy minden hazugság volt, amivel mocskolták, az már a kutyát nem èrdekli ìgy utòlag.. :vivo:

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2023. június 24., szombat 11:35

Az Origo 2018-ban szétrágalmazta Juhász Péter politikust. Ma, 5 évvel később, a lapnál végre eleget tettek a bírósági ítéletnek és lehoztak egyszerre HUSZONHAT darab helyreigazítást.

valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. június 23., péntek 23:19

Nèzz meg pár statisztikát melyik korosztàlyból vették fel a babavárót leginkább, mert pont a 30+os korosztály nyúlt hozzá leginkább.
Jah, te meg nézz meg párat hogy alakul a felvétel trendje, és hányan vették fel eddig. Ki ne találjuk már hogy ez most tovább drágít bármit is, főleg hogy a babavárót el sem kell költeni azonnal ingatlanra :)

Költségvetési lyukat tömnek ez egyértelmű, a szent tehenekhez is hozzányúltak végre.

Egyébként az h nem csökken az ár az azért kicsit megvezető állítás, mert bármilyen ingatlanpiaci elemzést megnézel, Budapesten stagnálás van, vidéken kicsi csökkenés. Ez nominálértéken, miközben a tőkéd 2 év alatt 30% reál emelkedést produkál. A dolgok nagyon ritkán csökkennek számszerűleg, de attól még csökkenhetnek értékben.

Ez már csak üveggömb, de én továbbra is azt érzem hogy az ingatlan oldalazgat még egy darabig, aztán kb 1,5 év múlva kezdhet emelkedni.

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2023. június 23., péntek 22:14

Halfkey írta: Nemnagyon látom milyen 2-3% emelkedést vizionálsz emiatt.

Babaváró eddig is volt, ezután is lesz, a 30+ éves nők ‘tömegei’ akik fel akarják venni de még nem vették fel az nem lesz jelentős növekedés, hisz ők amúgyis futnak ki a biológiai időből, nem vártak volna sokat.
Nèzz meg pár statisztikát melyik korosztàlyból vették fel a babavárót leginkább, mert pont a 30+os korosztály nyúlt hozzá leginkább.
Nem véletlen ezt veszik el most, mert igazából finanszírozni már nem lehet, eltörölni az egész marhaságot meg nem merik/akarják.

Egyébként pang a piac az tény, de hogy olcsóbb nem lesz semmi, az is biztos.
Kereslet valóban nincsen, de az építőanyagok ára továbbra is egekben, a munkadíjat meg próbáld megfizetni.
Egy 90nm ház tök mindegy hol vagy, 60milliótól indul, ha építeni akarod.
Ha szerencséd van, a babaváróból tudsz telket venni.
Pest megyében “normális” helyen 20-25 millió alatt nincs telek.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. június 23., péntek 20:57

Persze. Meg az is egyértelmű hogy az a történelmi ingyen pénz időszak ami most volt nem fog ilyen szinten visszatérni egyhamar.

Írtam is mikor 3,5% környékén emelkedtek lassan hogy ez attól hogy tegnap még 3,3 volt most meg több, történelmi szinten még mindig baromi jó.

Vissza: