OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

Re: OFF

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2021. szeptember 30., csütörtök 16:24

nem akarok temat valtani de egy erdekes kerdest bedobnek.

az egyik legjobb baratom hosszu pereskedes utan hamarosan olyan 70-80 millio forintnak megfelelo karteritest fog kapni itt a UK-ben.
nyilvan senki sem penzugyi tanacsado itt, de azon felul, hogy 15-20 millaert venne egy kecot bekescsaban, ti mit kezdenetek a maradek 50-60 millerrel ?
ingatlanok vasarlasa, kisebb vallalkozas, krypto valuta, tozsde ?

mihez kezdenetek egy ilyen oletekbe hullo osszeggel a mai vilagban ?
en az elsot tanacsoltam neki sajat kutfobol de szerintem ilyen osszegnel mar megeri egy jobb befektetesi tanacsadas ?

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2021. szeptember 30., csütörtök 16:15

Marky írta: Nekem eddig nem volt szerencsem, 2 panelben laktam eddig, most egy regi tarsashazban es mindent hallani. Napkozben a gyerekek szaladgalasatol csorog a csillar, ejjel pedig a haloszobam tuloldalan szexel a szomszed :mrgreen:

A kertes hazzal nekem az a problemam, hogy tul sokat idot kellene raaldozni a rendezesere. A magamfajta lustaknak nem valo :)
Dehogy kell, ket kutya a kertbe azt szevasz, sokkal boldogabb az eleted es a kertet ugyis baszhatod mert szetszedik. :mrgreen:

babaking
Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: babaking » 2021. szeptember 30., csütörtök 16:00

Dupla D írta:
ziro4vr írta: Családi házhoz (nyilvánvalóan a pénzen kívül) nekem az is kellene, hogy haladjunk a korral és álljunk át a teljes, vagy 90%os WFH-ra, 5 napot nem szeretnék dugóban tölteni meg ingázással.
+1

Ha esetleg teljesen WFH-ra állnánk át, akkor nem is lennénk BP-hez kötve, így bármilyen hely BP-től távol is szóba jöhetne.
Ez mondjuk levenné a terhet a fővárosról és környékéről mind forgalom szempontjából, mind ingalantárak szempontjából
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2021. szeptember 30., csütörtök 15:17

Nem is értem miért ragaszkodnak cégek a bejáráshoz, vagyis azt pl értem nálunk miért, mert covid előtt lett meghosszabbítva az iroda bérleti szerződése. :lol:
Nem illik.

Dupla D
Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal

HozzászólásSzerző: Dupla D » 2021. szeptember 30., csütörtök 15:13

ziro4vr írta: Családi házhoz (nyilvánvalóan a pénzen kívül) nekem az is kellene, hogy haladjunk a korral és álljunk át a teljes, vagy 90%os WFH-ra, 5 napot nem szeretnék dugóban tölteni meg ingázással.
+1

Ha esetleg teljesen WFH-ra állnánk át, akkor nem is lennénk BP-hez kötve, így bármilyen hely BP-től távol is szóba jöhetne.
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2021. szeptember 30., csütörtök 14:39

Nekem eddig nem volt szerencsem, 2 panelben laktam eddig, most egy regi tarsashazban es mindent hallani. Napkozben a gyerekek szaladgalasatol csorog a csillar, ejjel pedig a haloszobam tuloldalan szexel a szomszed :mrgreen:

A kertes hazzal nekem az a problemam, hogy tul sokat idot kellene raaldozni a rendezesere. A magamfajta lustaknak nem valo :)

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2021. szeptember 30., csütörtök 13:43

Én olyan társasházban lakom most, konkrétan mintha csak én laknék benne, soha senkivel nem találkozok, egy db zajt nem hallottam még. :mrgreen: De anno 10. kerületi panelben más volt a helyzet, szextől kezdve a gyerek előtt öllek meg-ig volt minden. :lol:

Családi házhoz (nyilvánvalóan a pénzen kívül) nekem az is kellene, hogy haladjunk a korral és álljunk át a teljes, vagy 90%os WFH-ra, 5 napot nem szeretnék dugóban tölteni meg ingázással.
Nem illik.

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2021. szeptember 30., csütörtök 11:22

Témához :lol:

El Sie7e
Kedvenc játékosaid: Raúl

HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2021. szeptember 30., csütörtök 10:51

Dupla D írta:
El Sie7e írta:

Belvárosban panel? Budát hagyjuk is, ott megy a 2es szorzó, normál ember nem engedheti meg magának. Panel alatt a pesti, külterületi paneleket érti az átlagember és nem a belvárost vagy Budát. A másik h 45-50rol volt szó és nem 55rol, itt pár M2 nagyot tud dobni az áron

Én most is panel lakó vagyok és teljesen élhető. Füredi ltp. De jövőre tervezünk kiköltözni a 16-ba, családi házba, mégis olyan környezetben nőttünk fel és az a célunk h a gyerekek is olyan környezetben nohessenek fel :)
Akkor az is lehet, hogy egy házban lakunk. :)
Azon meglepődnék de persze semmi sem lehetetlen, főleg ha Ond vezér úti vagy :D amúgy nekünk szerencsénk van, nagyon csöndes a környezet (szomszédokra gondolok) kivéve a szembe szomszéd aki néha az ajtót csapkodja. De pl a repülőgépek sem zavarnak, vagy a troli is itt megy el, nem zavaró az sem. Én is laktam egy évet ilyen korfolyosos régi polgáriban, ott meg pont hallottam azt is ha a szomszéd alap hangon beszélt plusz totál dohosodott és peneszes volt :(
“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”
egy 64 éves Real Madrid drukker

Pipita
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

HozzászólásSzerző: Pipita » 2021. szeptember 30., csütörtök 10:47

nmate írta: Belváros panel alatt 8/9. kerületet értem, tudom pestieknek Nagykörúton kívül minden vidék :D
Egy kedves munkatársam szerint ami a Hungária körúttól keletre van, az már Ázsia. :mrgreen: :mrgreen:

babaking
Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho

HozzászólásSzerző: babaking » 2021. szeptember 30., csütörtök 10:25

Halfkey írta: Ja igen, az a másik, vidéki vityillónál a fúrást be lehet helyettesíteni a permetezővel, fűnyíróval és flexel :D
így van. De nem fog irritálni, mert neked is kell füvet nyírni, permetezni ésatöbbi. Egyébként minden településen vannak szabályok, hogy ezeket meddig lehet csinálni - pl vasárnap reggel 8 után és délután 5 előtt.

Ha nem teljesen paraszt a szomszéd akkor ezt betartja és fordítva is - ha nem vagy paraszt te is betartod. Cserébe ha úgy alakul, hogy alkalomadtán belecsúszol és szólsz nincs semmi.

Legalábbis nálunk így működik, de ez ember és szomszédfüggő - viszont mindig kettőn áll a vásár.
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2021. szeptember 30., csütörtök 10:13

Halfkey írta: Ja igen, az a másik, vidéki vityillónál a fúrást be lehet helyettesíteni a permetezővel, fűnyíróval és flexel :D
Még a zaj a legkisebb gondom, mindenhol van, az élet ilyen. Falun nőttem fel, mezőgazdasági vállalkozó szomszédjaként, reggel 6-tól este 10-ig vasárnap is ment mindenféle gép.
Mondjuk a radiátort amikor ütötte a gyerek, attól felébredtek a szomszéd panelben is, az tényleg extra volt.

Társasházban amúgy sokat számít a lakóközösség is.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2021. szeptember 30., csütörtök 9:51

Ja igen, az a másik, vidéki vityillónál a fúrást be lehet helyettesíteni a permetezővel, fűnyíróval és flexel :D

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2021. szeptember 30., csütörtök 9:45

Nemtudom, én albérletben éltem a Teve utcai akkor újépítésű házban. Mindent hallottam, amikor fölöttem szexeltek azt is. 2011ben vettem panelt, azóta egyetlen dolog amit áthallatszik - ha vakaki fúr/felújít. Nyilván az előfordul, de hangot, tvt, dübögést soha nem hallottam. Lehet ez a panel (xv. Ker) ilyen szerencsés, nemtudom, másikban nem éltem.

Süti

HozzászólásSzerző: Süti » 2021. szeptember 30., csütörtök 9:38

Realista24 írta:
Mi volt annyira rossz a panelban?
Mi is abban élünk, bár persze nem Pest, de sok gondom nincs vele, sőt.
Tarsashaz vagy családi volt a terv , de úgy elszalltak az árak... Így egy hétvégi házat vettünk inkább itt a közelben egy tó mellett.
Harmadik évemet húzom, és lassan kihullik a hajam. Bár hozzá tartozik hogy korábban vidék családi ház volt, de én nem bírom elviselni, ha este 11kor sztepptáncolnak felettem, meg küldi el a 8éves kisgyerek a saját anyját a picsába üvöltve. :lol:

Nem akarom én hallani más életét...
Legends Never Die.

...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic... :sziv:

Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. szeptember 30., csütörtök 9:19

Kösz-kösz. Gondoltam, hogy ilyenek lehetnek a háttérben.
Szerencsések vagyunk olyan szempontból, hogy a mi házunkban jellemzően idősek laknak, így gondolom mi vagyunk idegesítőek nekik :lol: főleg meccs idején :mrgreen:
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2021. szeptember 30., csütörtök 9:06

Belváros panel alatt 8/9. kerületet értem, tudom pestieknek Nagykörúton kívül minden vidék :D

Fél év alatt víz folyt be hozzánk, valahol egy gyerek folyamatosan verte a radiátort, ha éjjel felébredt - sajnos a zaj 5x jobban terjed, mint egy klasszik társasházban. Ótvar meleg volt nyáron, akármit csináltam, klímát meg nem szeretem.

Klasszik régi építésű gangosat jobban szeretem. Jobban szigetel, van helyem bringát tárolni, szerelni, lemosni (ami nem a lakás), kontrolálhatom a fűtést, használhatom a smart trainert, mert nem hallja senki. Elég a 3. emeleten lakni és máris legfelső emelet vagyok, még csak liftezni sem kell.

Ezek természetesen az én tapasztalataim, az én igényemnek.

Dupla D

HozzászólásSzerző: Dupla D » 2021. szeptember 30., csütörtök 8:21

Realista24 írta:Mi volt annyira rossz a panelban?
Szerintem a panelben lehet legjobban függni a szomszédoktól olyan értelemben, hogy szinte minden át tud hallatszani. Felettünk sajnos kisgyermekes család van és előszeretettel ugrálnak, ami mennydörgésként jelenik meg nálunk. De ehhez mi hozzászoktunk.

A Füredi ltp meg szerintem egy magasabb életszínvonalat biztosít, mint más panelok, mert viszonylag bent van a városban, jó a környék, a park egész fejlett, és a legtöbb ház már hőszigetelve lett. Mi úgy tervezzük, hogy egy gyerekkel még el fogunk lenni itt, de ha már második jön, akkor mi is családi házba próbálunk majd kijutni, de ez még nagyon a jövő zenéje.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. szeptember 30., csütörtök 8:09

nmate írta:
El Sie7e írta:

Ez a méretű panellakás ma is 30 körül forog a piacon és a 30 a felső kategória (felujitott, nem fsz vagy 10 emelet, panelprogramos)
55 m2, belvárosban, felújított 40 körül mennek, gyakran több picit. Óbudán 35-40 között. Én bő fél évet laktam panelben, nem kívánom vissza, kösz. Innentől kezdve normális lakás még ennél is drágább.
Mi volt annyira rossz a panelban?
Mi is abban élünk, bár persze nem Pest, de sok gondom nincs vele, sőt.
Tarsashaz vagy családi volt a terv , de úgy elszalltak az árak... Így egy hétvégi házat vettünk inkább itt a közelben egy tó mellett.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Dupla D

HozzászólásSzerző: Dupla D » 2021. szeptember 30., csütörtök 7:46

El Sie7e írta:
nmate írta:

55 m2, belvárosban, felújított 40 körül mennek, gyakran több picit. Óbudán 35-40 között. Én bő fél évet laktam panelben, nem kívánom vissza, kösz. Innentől kezdve normális lakás még ennél is drágább.
Belvárosban panel? Budát hagyjuk is, ott megy a 2es szorzó, normál ember nem engedheti meg magának. Panel alatt a pesti, külterületi paneleket érti az átlagember és nem a belvárost vagy Budát. A másik h 45-50rol volt szó és nem 55rol, itt pár M2 nagyot tud dobni az áron

Én most is panel lakó vagyok és teljesen élhető. Füredi ltp. De jövőre tervezünk kiköltözni a 16-ba, családi házba, mégis olyan környezetben nőttünk fel és az a célunk h a gyerekek is olyan környezetben nohessenek fel :)
Akkor az is lehet, hogy egy házban lakunk. :)

Vissza: