Taktikai háború (Legyél Ancelotti)

A Real Madrid mérkőzéseivel, átigazolásaival, aktuális edzőjével foglalkozó fórumrész.
Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

Re: Taktikai háború (Legyél Ancelotti)

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2015. március 8., vasárnap 11:04

Ja, én Ödegaardra gondoltam. Rá még vigyázni kell, mert hamar megtámadhatják, csak becserélgetni szabad, nehogy fiatalon komoly támadások érjék, ha nem jönne ki a lépés. A középpályát én is teljesen kicserélném arra, mit írtál, ha ég a ház, akkor meg mehetnek fel az agysebészeink, de ne sárguljanak be.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

Toti

HozzászólásSzerző: Toti » 2015. március 8., vasárnap 11:02

. Amúgy ennyire drasztikusan nem szabad változtatni,
nincs benne túl sok drasztikusság.
isco és kroos a sárga lapjaik miatt maradnának ki.
marcelo és carvajal pihenne (vmint arbeloa hadd sárguljon be, véletlenül se játszon a barca ellen :mrgreen: ).
bale helyett pedig tulajdonképpen akárkit odatehetsz aki képes emberhez passzolni.
"A gólöreme nem volt szép nekem mégis óriási örömöt okozott mert abban a pillanatban tudtam mennyi Real\Cr gyülölő rohad el belülről életük legszörnyűbb élménye az agyukba is beleégett úgy odarakta a köcsögöknek..." - dzsi91

dzsi91
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Karim Benzema, Luka Modrić
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F

HozzászólásSzerző: dzsi91 » 2015. március 8., vasárnap 10:58

Bár ellene vagyok az ilyen korai debütálásnak,de annyira fos a padon jelenleg,hogy énis vedobnám a mélybe a norvégot.Fejlődésének ez a 3hónap padozás 20-30 percekkel nem árthat,aztán hátha robbant valamit.
"Real Madrid have made me feel small, as if I had a small penis...Football is my religion and I don't like that there are gods bigger than mine."- Robbie Williams

Kerlon

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2015. március 8., vasárnap 10:55

realistahuni írta:
Toti írta:schalke ellen nyomjuk meg,
aztán hétvégén már csak a sárga lapok miatt is,

iker/keylor; arbeloa, varane, pepe, coentrao; illarra, lucas, modric; odegaard, benzema, cé

iscot és kroost a levante ellen a pálya közelébe sem szabad engedni.
Modric nem fog kétszer 90-et nyomni egy hét alatt, most tért vissza.
Viszont ha Iscot és/vagy Kroost eltiltják a barca ellen én tuti nem nézem meg a meccset. :lol:
Bale kihagyása viszont jó ötlet, jöhet bárki a helyére, mondjuk felállítunk a gyepre egy madárijesztőt, aminek felmosórongyból lesz a haja, csak hogy hiteles legyen. Az legalább nem ajándékozza el a labdákat, és máris előrébb vagyunk.
Nem fog a Schalke ellen kezdeni Modric. Egy bő fél órát kellene neki adni, a hétvégén meg 60 percet kb., de ez függ a Schalke elleni visszajelzésétől... Amúgy ennyire drasztikusan nem szabad változtatni, mert ennyi pofon után, azért már az akarást látni kéne ezen a csapaton is... erőből kell megnyerni most pár meccset, mert máshogy (mondjuk eddig úgy se) ment.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

realistahuni
Kedvenc játékosaid: Zidane, Van Nistelrooy, Modric,
Kedvenc csapatod: Los negros

HozzászólásSzerző: realistahuni » 2015. március 8., vasárnap 10:51

Toti írta:schalke ellen nyomjuk meg,

iker/keylor; arbeloa, varane, pepe, coentrao; illarra, lucas, modric; odegaard, benzema, cé

Modric nem fog kétszer 90-et nyomni egy hét alatt, most tért vissza.
Viszont ha Iscot és/vagy Kroost eltiltják a barca ellen én tuti nem nézem meg a meccset. :lol:
Bale kihagyása viszont jó ötlet, jöhet bárki a helyére, mondjuk felállítunk a gyepre egy madárijesztőt, aminek felmosórongyból lesz a haja, csak hogy hiteles legyen. Az legalább nem ajándékozza el a labdákat, és máris előrébb vagyunk.

Mike
Kedvenc játékosaid: Guti, Özil, Ronaldo, Zidane, Varane
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Colts

HozzászólásSzerző: Mike » 2015. március 8., vasárnap 10:47

Toti írta:iker/keylor; arbeloa, varane, pepe, coentrao; illarra, lucas, modric; odegaard, benzema, cé
egyébként most van az, hogy valahogy fel kell kavarni az állóvizet, s erre a norvég srác lehet jó lenne. Veszteni nem vesztünk vele, ebben biztos vagyok. Legalább lenne vki aki bizonyítani akar, nem csak áll elől és várja hogy odaguruljon a labda, és ha nem izgulja el, akkor talán az 1vs1-eket is meghúzná vki Iscon kívül
"Mesut Ozil is my successor. I have never seen such quality in a player. " -Zidane

Toti

HozzászólásSzerző: Toti » 2015. március 8., vasárnap 10:42

schalke ellen nyomjuk meg,

"A gólöreme nem volt szép nekem mégis óriási örömöt okozott mert abban a pillanatban tudtam mennyi Real\Cr gyülölő rohad el belülről életük legszörnyűbb élménye az agyukba is beleégett úgy odarakta a köcsögöknek..." - dzsi91

RealRaúl77
Kedvenc játékosaid: Raúl; Modric; Marcelo
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2015. március 8., vasárnap 9:28

Ja, oké, ez így rendben van. Túl földhözragadtan értelmeztem a "nem padra igazolni" kifejezést, de ez így, amit vázoltatok rendben van, és egyet is értek vele.
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.

https://www.youtube.com/watch?v=bIIO0WT1nX4

numberone1
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F., Ferencvaros

HozzászólásSzerző: numberone1 » 2015. március 8., vasárnap 2:58

RealRaúl77 írta: Iker
Carvajal, Ramos, Pepe, Marcelo
James, Kroos, Modric, Isco
Benz, CR

a többiek pedig: Navas, Arbeloa, Coentrao, Varane, Nacho, Khedira, Illarramendi, Lucas Silva, Jesé, Chicarito..

Az egy ilyen, amit látok, mondjuk Pogba/Veratti, vagy valaki hasonló közkívánt személy, mely kiszoríthatja és padra teheti Jamest, ezzel erősödne mind a kezdő, mind a pad is.

Na ezen felül, hogy erősítenétek úgy, hogy ne a padra igazoljunk? Kit hoznánk, kit tennénk helyette padra.
Az szerintem világos, hogy a cseresorban kell, és lesznek változások a jósolható nagyjából 4-5 távozó miatt. A kp és a támadó cserék szerintem már jelenleg nem a legmegfelelőbbek, és akkor még ezek közül is távozni fognak néhányan. Kelleni fog az ember a keretbe, hogy mély és minőségi keretünk legyen. Csak azt nem értem, hogy oldanátok meg, akik szerint padra igazolni hülyeség?
.
Az egyertelmu, h fel kell razni a csapatot uj igazolasokkal...kezdo szintuekkel, joly jokerekkel, csere emberekkel.
Carlot meghagynam meg egy evig, remelhetoleg tanulni fog az idei hibaibol fuggetlenul attol, h milyen lesz az ev vege.
Most csak a kp-t es a tamado szekciot vazolom le.
Ha CR-t kiveszed mint tuti kezdot(biztos megfog tudni ujulni,bar ot is le lehet tenni egyszer-egyszer a padra,foleg ha lesz terdproblemai),akkor lesz 5 helyre 6kezdo szintu jatekos(Isco,Reus,Pogba,Kroos,Modric,Benzema) 2 jolly joker(James,Cserisev) es kiegeszito emberek(Lucas, Casemiro, Asensio v Odegaard) legyen az 4-4-2 vagy 4-3-1-2 stb. elegnek kell lennie. Egy esetleges seruleshullamra jobban mar nem tudsz felkeszulni, hacsak nem kezdesz vmit az orvosi stabbal.
A 6 alap kezdot lehetne rotalni, mindig egy pihen....a 2 jolly jokert jatekban tartani(elsodleges cserek), a perem embereket rotalva betenni fel orakra egyet egy megnyert meccsen(vagy jatek kepetol fuggoen).
En Casemirot is megtartanam, mert o inkabb egy brusztolos jatekos es kell aki harcolna...sot tobbet jatszatnam mint Lucast aki inkabb olyan Kroos-Modric fele jatekos gyengebb kivitelben.Nincs aki birkozzon a kp-n.... de Pogbat is szoktatnam ilyen szerepre is.
Jovore erkezok:Pogba,Lucas v Reus,Gea,Casemiro,Asensio(Castilla),Cserisev,Danilo, vki Coentrao helyere......ez 22 nev es ha hozza vesszuk Asensiot v Odegaardot akkor 23.
tavozok:Iker,Illara,Bale,Jese,Csicsarito,Coentrao,Arbeola,Khedira
Casillas--Cafu,Hierro,Ramos,Robi Carlos--Kroos,Redondo,Modrics--Ronaldo,Benzema,Zidane

34. Liga, 13. BL :coffee:
Merci Zizou :salute: KAK :sziv:

sonic
Kedvenc játékosaid: Zidane, Modric

HozzászólásSzerző: sonic » 2015. március 8., vasárnap 1:56

Az alapveto problema maga a koncepcio hogy vannak kezdok meg vannak a padosok. El kene felejteni mar ezt. Nem a padra meg a kezdobe kell igazolni, hanem a KERETBE kell igazolni. Es amit mar elmondtam annyiszor hogy mar en unom: nem 11 emberben kell gondolkozni... Egy real nem engedheti meg azt hogy "padra igazol", hogy hoz egy jatekost aki szar-szar de nem baj ugyis a padon ul majd. Ket okbol: egyik hogy ha kidol a "kezdo" hosszabb idore akkor baxxhatjuk a trofeainkat, masreszt ha nem jelent veszelyt a masik poszton levo jatekosra akkor baxxhatjuk a kezdo szintu teljesitmenyt mert bele fog szarni, ergo baxxhatjuk a trofeainkat...

20-22 fos keretben kell gondolkozni amibol nyilvan nem lesz mindenki Ramos, Modric vagy CR, mert ilyen a vilagon nincs. Lesznek akik a peremre szorulnak, kevesebbet jatszanak, nem lesznek annyira meghatarozok. De a kereten csak ugy lehet erositeni hogy olyan jatekost igazolsz akiben megvan a minoseg arra, hogy bekerulhessen a meghatarozok koze. A peremrol meg majd kihullik a selejt, lemorzsolodik, eligazol gyengebb csapatba.
"..We change the course of history. Everyday people like you and me.."

Steve
Kedvenc játékosaid: R9, RC, Guti, Zidane, Modric, Marcelo, Bellingham

HozzászólásSzerző: Steve » 2015. március 8., vasárnap 0:54

Nézd én a magam részéről úgy gondolom és ezért is írtam, hogy nem kell direkt a padra B kategóriás arcokat igazolni.

Én azért írtam ezt most mert volt olyan időszak Perez előtt, amikor kb. 10 új ember kellett, hogy versenyképesek legyünk. Köztük megbízható padot tűrő arcok is.

Most erre azért nincs szükség. Szerintem 2-3 a kapható/hozható legjobb játékossal kell operálni.

Lucas Silva nálam pl. B kategóriás. OK jobb mint Illarra, Khedira pár fokkal gyorsabban reagál a pályán, de alap esetben nem a kezdőbe kellett volna venni. Padra meg lekerülhetnek a jobb, de nem tökéletesen teljesítő fazonok, mellé a fiatalok.

Padra venni B embert fölösleges szerintem, pláne egy ilyen minőségű keretnél.

Értelmesebb lett volna Lucas Silva helyett egy kész, befutott, stabil, elsőosztályú tag, aki most pl. frissességet adhatna, mehetne a padra aki nem verseny képes. És ezt az egész történetet folyamatosan forgatni.Jönnek újak régi nem bevált a padra majd el majd páran a padra jön új, régi a padra..stb..stb..

Én így látom.

RealRaúl77
Kedvenc játékosaid: Raúl; Modric; Marcelo

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2015. március 8., vasárnap 0:34

Edző és vezetőség
padra igazolni meg a világ legnagyobb baromsága ezt mindig elmondom.
Ezt rengetegen mindig elmondják, de győzzetek már meg róla!

Sosem értettem ezt. Nyilván van az a helyzet, de szerintem jelenlegi helyzetre ez nem mondható el.

Tegyük fel, hogy van itt ez a helyzet, amit a nagy többség talán szeretne, a 442. Mondjuk Bale-t elviszi a MU, így van szinte korlátlan lóvé, hogy a kezdőbe igazoljunk és ne a padra.

Iker
Carvajal, Ramos, Pepe, Marcelo
James, Kroos, Modric, Isco
Benz, CR

a többiek pedig: Navas, Arbeloa, Coentrao, Varane, Nacho, Khedira, Illarramendi, Lucas Silva, Jesé, Chicarito..

Az egy ilyen, amit látok, mondjuk Pogba/Veratti, vagy valaki hasonló közkívánt személy, mely kiszoríthatja és padra teheti Jamest, ezzel erősödne mind a kezdő, mind a pad is.

Na ezen felül, hogy erősítenétek úgy, hogy ne a padra igazoljunk? Kit hoznánk, kit tennénk helyette padra.
Az szerintem világos, hogy a cseresorban kell, és lesznek változások a jósolható nagyjából 4-5 távozó miatt. A kp és a támadó cserék szerintem már jelenleg nem a legmegfelelőbbek, és akkor még ezek közül is távozni fognak néhányan. Kelleni fog az ember a keretbe, hogy mély és minőségi keretünk legyen. Csak azt nem értem, hogy oldanátok meg, akik szerint padra igazolni hülyeség?

Vagy valamit félreértek? Mert szerintem blődség lenne így megoldani.
Azt tudom max elképzelni, mint mondjuk a mostanában sokat cikkezet Danilo esetében. Valószínűleg 30-40 millióért nem feltétlen a padra jönne, és ketten versenyeznének a posztért.De hasonlót a posztok nagy részén jelenleg nehezen tudok elképzelni..
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.

https://www.youtube.com/watch?v=bIIO0WT1nX4

LiamGallagher
Kedvenc játékosaid: Raúl,Zidane,R9,RC,Toni Kroos,CR,Ramos, Karim
Kedvenc csapatod: Békéscsaba,HSV,Real Madrid

HozzászólásSzerző: LiamGallagher » 2015. március 7., szombat 15:58

Mára mehet egy
Pacheco-Arbeloa,Llorente,Derik,Nacho-Illarramendi,Silva,Medrán-Jesé,Chicharito,Bale.

R.M.C.F
Kedvenc játékosaid: Sergio
Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2015. március 3., kedd 20:14

Én azok mellé csatlakozom,akik szerint ronaldo bár nr1-nr2 játékos a világon,még sem nélkülözhetetlen nálunk,erre volt több példa,meccsen illetve hosszabb periódusban is. Tény,hogy nagyon hatékony a portugál,és a tulajdonságai óriási fegyver,ami nem mérhető,mivel egy szenvedélyes,céltudatos alak sikeréhsége átragad többekre is........de,nem látom akkora problémának ha nem lenne,inkább izzadnék,ha kroos,modric vagy pepe hiányozna,ők a legmeghatározóbbak.

Ezzel nem akarom a portugált leírni,dehogy,óriási dolog hogy nálunk van,és ekkora kaliber ritkán születik a fociban,de még is valahogy úgy gondolom,látom,hogy a teljesítményünk nem ő tőle függ a legjobban.
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.

Kerlon

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2015. március 3., kedd 19:57

Realista24 írta:
morientes írta:Ronaldo hiánya,esetleg a kisebb csapatok ellen nem tétel,(habár jobb napjain ezeket meg megszórja),de ha top csapat ellen Ronaldo nincs,beesik az eső...
Még akkor is,ha nincs formában,még akkor is kivesz két embert aki csak vele foglalkozik.De legalább is,a fél szemük egész meccsen rajta...
Szerintem ennek sincs alapja, csak mítosz. Attól még ugyanúgy 11-en vagyunk a pályán, vele is nélküle is. Na meg sosem fogja két ember, mert akkor minden meccsen emberelőnyben lennénk a támadásoknál. És folytathatnám a sort.

Vagy egy Kroos-Modric-James-Isco-Karim-Bale hatos gyengébb lenne annyival? Nem hinném.
és hasonló okokból írtam, hogy nem számít CR jelenléte a hasonló arcok miatt... Egyszerűen szerintem annyi változtatás kellene, hogy Kroos-Modric mellé egy 3. vetélytárs és Benzemának is egy normális alternatíva. Így James és Isco is többet játszhatna a kapuhoz közelebb, ahol még több hasznukat vehetnénk és akkor se lennénk bajban, ha ebből a 3-asból 1 lesérül hosszabb időre, arra meg nem lehet felkészülni, hogy 2 sérül le hosszútávra. Bale-t meg be kéne áldozni, bár szerintem mostanában sokat javult bizonyos elemekben, amik a számunkra hasznosak, de most meg a gólponterős megmozdulásokból nem látunk tőle eleget.
K

morientes
Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)

HozzászólásSzerző: morientes » 2015. március 3., kedd 19:45

Realista24 írta:
morientes írta:Ronaldo hiánya,esetleg a kisebb csapatok ellen nem tétel,(habár jobb napjain ezeket meg megszórja),de ha top csapat ellen Ronaldo nincs,beesik az eső...
Még akkor is,ha nincs formában,még akkor is kivesz két embert aki csak vele foglalkozik.De legalább is,a fél szemük egész meccsen rajta...
Szerintem ennek sincs alapja, csak mítosz. Attól még ugyanúgy 11-en vagyunk a pályán, vele is nélküle is. Na meg sosem fogja két ember, mert akkor minden meccsen emberelőnyben lennénk a támadásoknál. És folytathatnám a sort.

Vagy egy Kroos-Modric-James-Isco-Karim-Bale hatos gyengébb lenne annyival? Nem hinném.
Lehet hogy mítosz.De hogy félnek tőle mint a tűztől,az biztos.Úgy az ellen játékosai,mint az edző...
Megfigyeltem,a jobb oldali védő abszolut nem mer feljárni a támadásokkal,ha Ronaldo van vele szemben,és a legtöbbször az egyik belső védő is elindul rá,még akkor is ha nincs nála a labda,csak megindulunk előre...
Persze Benzema,Marcelo,Modric vagy Isco nélkül ő sem lenne sehol ez is igaz.
Hogy aztán a társak közül kinek mennyire hiányzik ha nincs,az más kérdés :)
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az... 

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2015. március 3., kedd 19:37

Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

morientes
Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)

HozzászólásSzerző: morientes » 2015. március 3., kedd 19:31

Ronaldo hiánya,esetleg a kisebb csapatok ellen nem tétel,(habár jobb napjain ezeket meg megszórja),de ha top csapat ellen Ronaldo nincs,beesik az eső...
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az... 

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2015. március 3., kedd 19:07

tucsoki írta:Eddig bármelyik meccsünket láttam amikor nem játszott CR (az elmúlt éveket is beleértve), egyáltalán nem voltunk rosszak, sőt! még jobban játszottunk, előnyt kovácsoltunk abból hogy senkire sem volt kihegyezve egy támadás, volt összhang, stb. Pl. James is akkor hozta le az egyik legjobb meccsét szerintem.
Azzal hogy nem egy emberre vannak kihegyezve a tamadasok, nyilvan a tobbiek is jobban tudnak ervenyesulni. Viszont az is lehet, hogy amikor CR kihagy 2-3 meccset, a tobbiek fejeben is megfordul az, hogy nincs CR, akkor jobban oda kell tegyem magam ha hozni akarjuk a meccset. Mig amikor visszater, egy kicsit megnyugodnak. Lehet a mostani csapatnal nem, de regebben tobbszor is erezheto volt sok jatekoson, hogy ugy mennek fel a palyara, hogy Ronaldo ugyis eldonti.

tucsoki

HozzászólásSzerző: tucsoki » 2015. március 3., kedd 17:21

rashidm írta:Bármennyire is fáj kimondani, CR se lesz fiatalabb. Most már 30 éves, vagy mennyi. A térde kitudja hogy mennyit bír. Lehet kibírja ezt a szezont, és utána tönkremegy. Akkor aztán szépen kinéznénk, hogy van egy csapat, ami CR-re van kihegyezve, közben meg lesérül x hónapra. Nem azt mondom, hogy adjuk el, hanem valamit kellene kitalálni a CR és CR nélküli időszakra. Olyan játékosok kellenének, akik mindkét stílusban is tudnak játszani.
Ez egy logikus hozzállás, de a gyakorlat mást mutat.
Eddig bármelyik meccsünket láttam amikor nem játszott CR (az elmúlt éveket is beleértve), egyáltalán nem voltunk rosszak, sőt! még jobban játszottunk, előnyt kovácsoltunk abból hogy senkire sem volt kihegyezve egy támadás, volt összhang, stb. Pl. James is akkor hozta le az egyik legjobb meccsét szerintem.
CR helyére igazán méltó pótlást egy jó ideig nem tudom láthatunk-e a futball térképen, ezért kár a "mi lesz ha nem lesz" dolog miatt aggódni.

Vissza: