Sorozatok, TV műsorok

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
h3x0r
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Sorozatok, TV műsorok

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2015. január 21., szerda 19:17

VanillaSky írta:
Legyél türelmes, megéri, hidd el.
Ugye nem azt akarod mondani, hogy egy sorozatból - ami 5 évad - várjál minimum kettőt, de aztán majd jó lesz? :lol: Akinek xy nem jön be 3-4 rész után az az esetek 99%-ban 25-30 után sem fog. Másrészről sosem értettem, hogy miért nem képes valaki elfogadni azt, hogy egy általa etalonnak tartott sorozat másnak nem jön be?

Szerintem meg nem évadot kellett volna várni a kaszával, hanem pár részt és menni a következőre.
Mar nem azert, de Remynek pont hogy tetszett az elso evad, legalabbis ezt irta rola:
Remy írta:Breaking Bad - első évad

Sokak szerint minden idők legjobb sorozata, bár én ezzel a kijelentéssel még várnék, hiszen csak az első évadot láttam. Azonban vannak olyan jelek, pillanatok, amik azt vetítik előre, hogy itt bizony egy igazi kultsorozatról beszélünk. Ugyanakkor, ha csak az első évadból indulok ki, akkor messze nem lehet kijelenteni azt, hogy ez minden idők legjobb sorozata, sőt… mondjuk azt, hogy egy kiváló sorozat, amit gondosan elkészítettek. Ugyanis hiába a zseniális történet, illetve hiába szerepelnek kiváló színészek a sorozatban, amikor a cselekmény egy berozsdásodott fogaskerékhez hasonlít, amit jól be kell olajozni, hogy utána beinduljon. (Utólag is sok embertől hallom azt, hogy az első évad kicsit döcög, de a 2.-tól kezdve már nem lesz gond a történetvezetéssel, mert beindulnak a dolgok) Viszont eddig csak azt kaptam a Breaking Bad-től, hogy remekül össze van rakva (attól eltekintve, hogy lassan folyik), 1-2 karakteren kívül a castingolás is el lett találva, valamint a hangulatra se lehet panaszkodni.

Apropó castingolás. Bryan Cranston, Aaron Paul, Dean Norris, illetve a kisebb szerepekben lévő fontosabb személyek is jól mozognak a képernyőn, de mégis van hiányérzet. A női karaktereket, gondolok itt a Skyler – Marie kettősre, egyszerűen nem találták el. A játékukkal még talán nincs is baj, de rém idegesítőek, és fele annyira sincsenek kidolgozva, mint a többiek, holott viszonylag sok időt eltöltenek a kamerák előtt. Remélem, ezek majd változnak a későbbiekben…

Viszont, ami mégis megfogott a sorozatban, hogy nem hazudik, amikor elolvasod a magyar címet. Igen, a magyar címet!! Totál szívás. Gondoljunk csak bele. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!A főszereplőnk rákos lesz, majd betör a drog-bízniszbe, ahol egy átlagos utcai drogossal társul. Majd mind a magánéletében, mind pedig az új „munkahelyén” akadályokba ütközik. A feleségének hazudnia kell, az első „bevetésén” pedig már ki is kell iktatnia két embert. Plusz, szerencsétlennek még a haja is hullani kezd, hiszen kemoterápiára jár. Hát nem szívás ez? Dehogynem!

Tisztán látszik, hogy a készítők minőségi munkát végeztek, még úgy is, hogy egy percig nem akartak sokat markolni. És talán pont emiatt lett az első évad kissé lassabb, és a hírek szerint gyengébb, mint a többi. Itt inkább ment a biztonsági játék. Felvezették azt, ami majd vár Walterre, és ránk, nézőkre. Továbbá egész jól vezették fel azt, hogyan is néz ki a kristálymet-üzlet. De engem mégis az fogott meg, ahogy Walter fejlődik. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!A belső harcai, az, ahogy átgondolja az életét, és ahogy elindul a drog-bíznisz irányába. Egy mezei kémia tanárról van szó, aki metet alkot. Igen, alkot, hiszen egy művész.

Szóval úgy ültem le az első évad elé, hogy bár, csak jókat hallottam a sorozatról, de mégsem voltak nagy elvárásaim. Gondoltam kicsit belenézek, és meglátom, hogy mi lesz belőle. Hát az lett, hogy hamarosan indítom a 2. évadot is, mert egyszerűen kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a szereplőkkel a továbbiakban. Ha pedig tényleg beindulnak a dolgok, és már nem csak fellángolások lesznek, akkor bizony megérte leülni elé, mert maradandó élménnyel gazdagodtam. Meglátjuk. 7,5-8/10

VanillaSky

HozzászólásSzerző: VanillaSky » 2015. január 21., szerda 19:05

Legyél türelmes, megéri, hidd el.
Ugye nem azt akarod mondani, hogy egy sorozatból - ami 5 évad - várjál minimum kettőt, de aztán majd jó lesz? :lol: Akinek xy nem jön be 3-4 rész után az az esetek 99%-ban 25-30 után sem fog. Másrészről sosem értettem, hogy miért nem képes valaki elfogadni azt, hogy egy általa etalonnak tartott sorozat másnak nem jön be?

Szerintem meg nem évadot kellett volna várni a kaszával, hanem pár részt és menni a következőre.

gunner
Kedvenc csapatod: Arsenal

HozzászólásSzerző: gunner » 2015. január 21., szerda 18:44

soadroli írta:
Remy írta: BB közben kaszálva. Túl sok rész van vissza, és nem tudott magával rántani a 2. évadban. Nem hoz lázba.
Mennymá' :sly: Legyél türelmes, megéri, hidd el.
Az vagyok már lassan 3 éve, még sem vesz rá a lélek :mrgreen:

BTW most a Lost-ot tolom. Eléggé addiktív, csak úgy repülnek az órák, az első évad közepén vagyok. Szerencsére nem tudok sok spojlert róla, igyekeztem elkerülni. Majd lassan folytatom Soprano bácsiékat is. :coffee:

Kérdés: a Homeland jobb, és ha esetleg igen, mennyivel felirattal, mint szinkrosan? Két évadot néztem magyarul, és gondolkozom, hogy várjak-e a magyar premierre. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Brody itt már veszettül idegesít, ha közömbös lenne a sorozat, kaszáltam volna az évad közepén valahol. De szerencsére itt belefutottam egy spojlerben a topicban, úgyhogy kitartás :mrgreen:
"And my heart will leave you never."

torjack
Kedvenc játékosaid: R9, Zizou, Raúl, RC, San Iker, Redondo, Hierro, Xabi, Ramos, CR7
Kedvenc csapatod: RMCF, Fradi,Nationalelf

HozzászólásSzerző: torjack » 2015. január 21., szerda 18:40

BB közben kaszálva. Túl sok rész van vissza, és nem tudott magával rántani a 2. évadban.
Pont azon a ponton kaszáltad, ami után tényleg nagyon fasza.

ziro4vr írta:
realistahuni írta: Milyen értelme van ezeknek őszintén, azon kívűl, hogy a fox megszedi magát? Ez a mindenből csináljunk riméket azt tükrözi felém, hogy fogytán van a kreativitás...
Kb ennyi, addig se kell azt a pár, eredeti ötleteket kitaláló írót drágán megfizetni, meg az új, esetleg az átlagtól kicsit eltérő elképzeléseket a nézők beszűkült ízlésén keresztülvinni.

Ezen írók mennek kábelre, aztán jó esetben hasonlóan jókkal versenyeznek. Országos csatornákra viszont bőven elég a CSI, NCIS és társaik, a Hannibal példája is bizonyítja. A kábelcsatornáknak ott vannak az előfizetési díjak, úgyhogy lehet kockáztatni egyedi cuccokkal, az országos tévéknek viszont javarészt a tutinak tűnővel kell próbálkozni.

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2015. január 21., szerda 18:33

Remy írta:Fargo 8,5/10 :) Kegyetlenül jó sorozat volt. Martin Freeman-t pedig az utóbbi időben eléggé megkedveltem.
BB közben kaszálva. Túl sok rész van vissza, és nem tudott magával rántani a 2. évadban. Nem hoz lázba.
Mennyből a pokolba 2 sor alatt. :lol:
Nem illik.

soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

HozzászólásSzerző: soadroli » 2015. január 21., szerda 18:20

Remy írta: BB közben kaszálva. Túl sok rész van vissza, és nem tudott magával rántani a 2. évadban. Nem hoz lázba.
Mennymá' :sly: Legyél türelmes, megéri, hidd el.
Kép

El Tigre
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: El Tigre » 2015. január 21., szerda 18:18

R24 , ez megvolt már ?

A Showtime adta, Homeland-féle cucc.

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2015. január 21., szerda 18:11

Fargo 8,5/10 :) Kegyetlenül jó sorozat volt. Martin Freeman-t pedig az utóbbi időben eléggé megkedveltem.

BB közben kaszálva. Túl sok rész van vissza, és nem tudott magával rántani a 2. évadban. Nem hoz lázba.

Inkább a mini-sorozatoknak adok esélyt. Szóval jön a Sherlock.

Látom, hogy 12 részes az új 24. Neki lehet úgy állni, hogy nem láttam semmit az eredeti sorozatból?
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2015. január 21., szerda 17:08

Jók a rebootok azért. A 24 sem lett olyan rossz.
Nem lett rossz?? Jack mindig 10/10!!!!!
Amúgy, láttad már? :D
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

mathers
Kedvenc játékosaid: Cristiano, Ramos, Modric, Iniesta, Ronaldinho, Ronaldo, Zidane

HozzászólásSzerző: mathers » 2015. január 21., szerda 17:02

Jók a rebootok azért. A 24 sem lett olyan rossz. Meg Prison Break se lenne rossz szerintem. A nézettség biztos meg lenne. A rajongók pedig biztos néznék. :) Az oké, hogy mindenkinek nem tetszhet minden sorozat meg ötlet. Én pl azt nem tudom elképzelni, hogy helyszínelőkből is van már 1000 féle és mégis nézik. Engem irritál, de akinek az tetszik az biztos rohadtul örül neki. Már lassan az Arrow sorozattal is úgy vagyok. Egy sz@r az egész már, de azért már berendelték a következő évadot pedig sztem le kellett volna zárni már. Mielőtt még gázabb lesz. :mrgreen:

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2015. január 21., szerda 16:54

realistahuni írta: Milyen értelme van ezeknek őszintén, azon kívűl, hogy a fox megszedi magát? Ez a mindenből csináljunk riméket azt tükrözi felém, hogy fogytán van a kreativitás...
Kb ennyi, addig se kell azt a pár, eredeti ötleteket kitaláló írót drágán megfizetni, meg az új, esetleg az átlagtól kicsit eltérő elképzeléseket a nézők beszűkült ízlésén keresztülvinni.
Nem illik.

realistahuni
Kedvenc játékosaid: Zidane, Van Nistelrooy, Modric,
Kedvenc csapatod: Los negros

HozzászólásSzerző: realistahuni » 2015. január 21., szerda 16:52

Visszatér a Prison Break. :sziv: Legalábbis lehetséges, de még semmi sem biztos. A fox úgy, mint a 24-et ezt is rebootolná. A két főszereplő azt nyilatkozta, hogy benne van a buliban. :D De jó lenne. Ezzel a sorozattal kezdődött el minden számomra a sorozatok világába. :) Remélem lesz belőle valami.
Reboot, remake, megafszom.

Milyen értelme van ezeknek őszintén, azon kívűl, hogy a fox megszedi magát? Ez a mindenből csináljunk riméket azt tükrözi felém, hogy fogytán van a kreativitás...

torjack
Kedvenc játékosaid: R9, Zizou, Raúl, RC, San Iker, Redondo, Hierro, Xabi, Ramos, CR7
Kedvenc csapatod: RMCF, Fradi,Nationalelf

HozzászólásSzerző: torjack » 2015. január 21., szerda 16:48

mathers írta:Gotham 1x11: na ez már jobb volt egy fokkal. Ez 4/10. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Egyedül a vége felé volt jó a "hatalmi" ügyeknél. Én bíztam benne az elején, hogy befog indulni a sorozat és egyre feljebb fog menni. 1-2 jobb rész volt is, de ez a sorozat lefelé megy nem felfelé sajnos. De lesz 2. évad. Szóval még beindulhat. :mrgreen:

Nem valószínű, hogy be fog indulni. Egy fél szezon után már be lehet lőni, hogy egy sorozat milyen stílust képvisel.
A Gotham egy sima hetinyomozós sorozat némi átíveléssel. A FOX a számaival meg van elégedve, így változtatni nem fognak. Itt még kapcsolódó filmes univerzum sincs, ami miatt esetleg takaréklángon kellene működnie, mint a Shieldnél. Pedig az alapanyag...lehetett volna (kábelen) a Drót képregényalapú verziója. Na, talán majd a Daredevil.

mathers
Kedvenc játékosaid: Cristiano, Ramos, Modric, Iniesta, Ronaldinho, Ronaldo, Zidane

HozzászólásSzerző: mathers » 2015. január 21., szerda 16:24

Azok a részek még rosszak voltak. Amerika Kapitány 2 után kell nézni. 17. rész ha jól emlékszem. Na ott alaposan felpörög. Az előtte levő részeket én se élveztem egyáltalán. Beletekertem mindig aztán eljutottam a 17. részhez és onnantól kezdve imádom. :D

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2015. január 21., szerda 16:18

mathers írta:Agents Of Shield? :D
=>
PosztSzerző: h3x0r Dátum: 11 okt. 2014, 23:33

Agents of Shield
Tavaly elkezdtem nezni a sorozatot, szerettem volna hogy jo legyen, de 4 vagy 5 resz utan is annyira gyenge volt hogy inkabb kaszaltam. Mivel tobben is irtak/irtatok hogy idovel beindul, ezert folytattam, immaron magyarul. A 11. reszig jutottam, a sztori valoban elkezdett beindulni, viszont tobb dolog is van ami nem tetszik:
- a karakterek nem szerethetoek: az elso par reszben Skye volt a kedvencem, azota viszont teljesen visszafejlodott. May titokzatossaga es kemenysege inkabb zavaro mint erdekes, Simmons es Fitz jeleneteirol nem is beszelve. Ward annyira nem erdekel, Coulsont viszont birom
- tul sok a technika: amikor csak meg kell oldani egy problemat, azonnal elovesznek egy kütyüt, pedig lelemenyesek is lehetnenek.
- maga a sorozat tobb akar lenni mint ami. nehany jelenet annyira merev, hogy teljesen cikinek erzem az egeszet.
- volt hogy resz kozben elkezdtem facebookozni, forumot olvasgatni.
Teljesen kozepes sorozat, ennel azert sokkal jobbakat is lehet nezni. Kasza.
A kiemelt resz zavart leginkabb.

mathers

HozzászólásSzerző: mathers » 2015. január 21., szerda 16:08

Agents Of Shield? :D
Azt pedig két részre kell osztani , az első fele egy közepes sorozat volt , míg az Amerika Kapitány 2 utáni részek faszára sikerültek , na meg ugye Chloe Bennet . :loveyou:[/quote]

Én sem mondhattam volna szebben. :D A 2. évad is fasza főleg a fél évad záró. Az egyik legszórakoztatóbb sorozat lett. :)

P. Krisz

HozzászólásSzerző: P. Krisz » 2015. január 21., szerda 16:07

kár lenne, ha egy ilyen minőségi alkotás elveszne az idióta amerikai nézők miatt.
Erre sok példát lehetne említeni a közelmúltból is , pl. a Heroest is miattuk alakították át mert nem értették hogy pontosan micsoda Peter képessége .
Azt pedig két részre kell osztani , az első fele egy közepes sorozat volt , míg az Amerika Kapitány 2 utáni részek faszára sikerültek , na meg ugye Chloe Bennet . :loveyou:
Hogy híjják?
Bill.
Ide hallgass Bill!... Bill??!!! Mi a lófaszt hallok én, Bill?

mathers

HozzászólásSzerző: mathers » 2015. január 21., szerda 15:59

Ha mar kepregenyes sorozatok, nalam az arrow 2 evad utan kasza, a gotham is 10 reszt kapott, a flasht el se kezdtem.
Viszont arpilis 10-en jon a Netflixen a DareDevil, amire mindenkepp kivancsi vagyok. :smile:[/quote]

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2015. január 21., szerda 15:58

Marky írta:már csak john szövegei miatt megéri nézni. sokkal magával ragadóbb a történet és a történet is, mint az arrow-flash párosban, a gothamet hagyjuk is :mrgreen: remélem a netflix mondjuk felvásárolja a sorozatot és folytatja. kár lenne, ha egy ilyen minőségi alkotás elveszne az idióta amerikai nézők miatt.
Constantine
En 3 resz utan kaszaltam. A Pilot tetszett, utana viszont szamomra teljesen kozombos lett az egesz sorozat, nem volt rossz mikor neztem, de miutan egy honapig ult a gepen inkabb kaszaltam.

Ha mar kepregenyes sorozatok, nalam az arrow 2 evad utan kasza, a gotham is 10 reszt kapott, a flasht el se kezdtem.
Viszont arpilis 10-en jon a Netflixen a DareDevil, amire mindenkepp kivancsi vagyok. :smile:

mathers

HozzászólásSzerző: mathers » 2015. január 21., szerda 15:51

Gotham 1x11: na ez már jobb volt egy fokkal. Ez 4/10. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Egyedül a vége felé volt jó a "hatalmi" ügyeknél. Én bíztam benne az elején, hogy befog indulni a sorozat és egyre feljebb fog menni. 1-2 jobb rész volt is, de ez a sorozat lefelé megy nem felfelé sajnos. De lesz 2. évad. Szóval még beindulhat. :mrgreen:

Vissza: