OFF
-
Re: OFF
Jó régen kb 20 évesen jöttem rá, hogy ha nem eszek glutént és csak laktózmentes tejtermékeket fogyasztok, kiveszem a mustárt és az erős füszereket akkor nem jön ki akné és babapopsi sima a böröm. Ahogy annak lennie kell. Aztán az évek során egyre több ételt kellett kiszoritanom. Csak az elmúlt pár hónapban realizálódott hogy itt valami más lesz a probléma. lényegében 3hete csak rizst, salátát, uborkát és lilakáposztát eszem.
Ami biztos probléma: bármilyen hús, bármilyen zsír, glutén, bármilyen tejtermék, csicseriborsó, spenót, erős fűszerek, pirospaprika, édesburi stb. Szóval lényegében mintha kombinálva lenne a hisztamin intollerancia + semmi zsír (növényi, állati lényegtelen) és fehérje.
A széklet az okés volt de két hónapja "lágy". nem hasmenés szerű. Kb két hónapja történt kb az összeomlás mikor már kontrollálhatatlan lett a dolog. Ez van mikor olyan retardált vagy, hogy nem vizsgáltatod ki magad időben.
A táplálkozásom amúgy mindig jó volt. Nem volt szénhidrát dús a kajám, brutál sok zöldség, ha húst ettem akkor ritkán csirke, gyakrabban lazac. Edzettem is..ott is voltak érdekes dolgok, pl hogy 2év után is nagyon jelentéktelen izommennyiség jött rám, max formás lettem mintsem duzzadó izmoktól teli.
Ja igen. be van dugulva az orrom is. Voltam itthon egy nagyon elismert füll orr gégésznél aki nem talált semmit, a röntgenen sem látszik semmi. Tökéletes orrom van. Aztán mégse.
Szóval addig kellene kideriteni mi a probléma amíg nem kerülök föld alá a fehérje és zsírmentes étrendtől. Amúgy érdekes mert a hasam kicsit se fáj semmilyen kaja után.
Ami biztos probléma: bármilyen hús, bármilyen zsír, glutén, bármilyen tejtermék, csicseriborsó, spenót, erős fűszerek, pirospaprika, édesburi stb. Szóval lényegében mintha kombinálva lenne a hisztamin intollerancia + semmi zsír (növényi, állati lényegtelen) és fehérje.
A széklet az okés volt de két hónapja "lágy". nem hasmenés szerű. Kb két hónapja történt kb az összeomlás mikor már kontrollálhatatlan lett a dolog. Ez van mikor olyan retardált vagy, hogy nem vizsgáltatod ki magad időben.
A táplálkozásom amúgy mindig jó volt. Nem volt szénhidrát dús a kajám, brutál sok zöldség, ha húst ettem akkor ritkán csirke, gyakrabban lazac. Edzettem is..ott is voltak érdekes dolgok, pl hogy 2év után is nagyon jelentéktelen izommennyiség jött rám, max formás lettem mintsem duzzadó izmoktól teli.
Ja igen. be van dugulva az orrom is. Voltam itthon egy nagyon elismert füll orr gégésznél aki nem talált semmit, a röntgenen sem látszik semmi. Tökéletes orrom van. Aztán mégse.
Szóval addig kellene kideriteni mi a probléma amíg nem kerülök föld alá a fehérje és zsírmentes étrendtől. Amúgy érdekes mert a hasam kicsit se fáj semmilyen kaja után.
Mik a tüneteid?kierkegaard írta:Milyen vizsgálat fele kellene haladnom ha emésztési/felszívódási problémáim vannak?Nika91127 írta:
Minimálisan. 4 éve végeztem, azóta eléggé elhatárolódtam a belgyógyászattól De valamennyit talán tudok hozzáböfögni
Csináltam egy tesztet amiből kijött hogy enyhe bélflóra eltolódást mutat (e.coli és enterococcus irányban) valamint jelentős immunvédekezést a bélnyálkahártyában (magas szektoros IgA szint >7500)
A calprotectin negatív, így jelentős gyulladásos aktivitás nincs a béltraktusban. Csináltam féregpete & protozoon vizsgálatot ami negatív (3x), candida gomba szintén negatív.
3 gasztróssal beszéltem. Az egyik azt mondta hogy menjek börgyógyászhoz tünetek alapján. Sajnos nem értette meg, hogy azzal semmit se érek. A másik sibot, a másik ibs-t mondott. De ezek olyan válaszok mintha azt mondanák, hogy évek óta tartó fejfájásra vegyek be algopirint. Jó jó..de attól a probléma nem fog megoldódni.
Ha azt akarom kideriteni, hogy fehérje, zsír, szénhidrát megfelelően emésztődik és szívódik fel akkor milyen vizsgálatok kellenének? Találtam olyanokat, hogy bentiromid teszt meg d-xilóz teszt de természetesen ezek itthon nem léteznek csak máshol.
Szerintem ha magas az IgA szintet, akkor transzglutamináz-t kéne nézni, coeliakia irányában kivizsgálni.
Az IBS, vagyis irritábilis bél syndroma a gasztroenterológia "nesze semmi fogd meg jól"-ja, szerintem. Pontos kialakulási mechanizmusa nincsen, semmi speckó tünete, de amire nem tudják mi, rámondják ezt a gyűjtőfogalmat. Lehet, valami emésztési zavar, vagy stressz eredetű komponens is.
-
Milyen vizsgálat fele kellene haladnom ha emésztési/felszívódási problémáim vannak?Nika91127 írta:
Minimálisan. 4 éve végeztem, azóta eléggé elhatárolódtam a belgyógyászattól De valamennyit talán tudok hozzáböfögni
Csináltam egy tesztet amiből kijött hogy enyhe bélflóra eltolódást mutat (e.coli és enterococcus irányban) valamint jelentős immunvédekezést a bélnyálkahártyában (magas szektoros IgA szint >7500)
A calprotectin negatív, így jelentős gyulladásos aktivitás nincs a béltraktusban. Csináltam féregpete & protozoon vizsgálatot ami negatív (3x), candida gomba szintén negatív.
3 gasztróssal beszéltem. Az egyik azt mondta hogy menjek börgyógyászhoz tünetek alapján. Sajnos nem értette meg, hogy azzal semmit se érek. A másik sibot, a másik ibs-t mondott. De ezek olyan válaszok mintha azt mondanák, hogy évek óta tartó fejfájásra vegyek be algopirint. Jó jó..de attól a probléma nem fog megoldódni.
Ha azt akarom kideriteni, hogy fehérje, zsír, szénhidrát megfelelően emésztődik és szívódik fel akkor milyen vizsgálatok kellenének? Találtam olyanokat, hogy bentiromid teszt meg d-xilóz teszt de természetesen ezek itthon nem léteznek csak máshol.
Minimálisan. 4 éve végeztem, azóta eléggé elhatárolódtam a belgyógyászattól De valamennyit talán tudok hozzáböfögnikierkegaard írta:Gasztroenterológiai témakörben amúgy mennyire vagy benne? Lenne egy pár kérdésem.Nika91127 írta:
Hydrasec + Normolit + Enterol.
-
Gasztroenterológiai témakörben amúgy mennyire vagy benne? Lenne egy pár kérdésem.Nika91127 írta:
Hydrasec + Normolit + Enterol.
Hydrasec + Normolit + Enterol.ikarus93 írta: A gyerektől elkaptam egy jó kis hányásos, hasmenéses virust, bármi ötlet, hogy jöjjek ki belőle gyorsan? Hétfőre fel kell épüljek.
https://benu.hu/shop/hidrasec-100-mg-ke ... pszula-10x
https://benuveny.hu/normolyt-por-belsol ... oz-10x5-4g
https://benu.hu/shop/enterol-250-mg-kem ... 10x-801688
Hydrasec + Normolit + Enterol.ikarus93 írta: A gyerektől elkaptam egy jó kis hányásos, hasmenéses virust, bármi ötlet, hogy jöjjek ki belőle gyorsan? Hétfőre fel kell épüljek.
- lordgabi
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Hát ti eléggé spártai Kemál módban toltátok este...
Örs vezér tere eközben meg lett tisztítva, volt már téma, én is írtam róla akkor. Sugárnál is folyamatos az egy személyes katonai és rendőri ügyelet. Metrónál ma 6 rendőrt számoltam össze. Augusztus 20-án olyan szinten lett túlreagálva néhány eset, hogy azt hittem belekeveredek már én is oldalról, de hagytam a francba, szerettem volna nem az ablakból nézni a tűzijátékot, vagy nem egy alagsorból hallgatnia.
Ha lesz majd több időm leírom.
Örs vezér tere eközben meg lett tisztítva, volt már téma, én is írtam róla akkor. Sugárnál is folyamatos az egy személyes katonai és rendőri ügyelet. Metrónál ma 6 rendőrt számoltam össze. Augusztus 20-án olyan szinten lett túlreagálva néhány eset, hogy azt hittem belekeveredek már én is oldalról, de hagytam a francba, szerettem volna nem az ablakból nézni a tűzijátékot, vagy nem egy alagsorból hallgatnia.
Ha lesz majd több időm leírom.
Ex-szerkesztő.
2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás!
2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás!
- ikarus93
A gyerektől elkaptam egy jó kis hányásos, hasmenéses virust, bármi ötlet, hogy jöjjek ki belőle gyorsan? Hétfőre fel kell épüljek.
"Régen szegények fociztak és a gazdagok nézték
Most a gazdagok fociznak és a szegények nézik"
Puskás Ferenc
Most a gazdagok fociznak és a szegények nézik"
Puskás Ferenc
Ha jön.Én már nem vagyok benne olyan biztos.lestat írta: Igazad van R24
My bad.
Szarni mindenre jon Mbappe.
Engedjuk el ezt a temat.
„Úgy élünk együtt, két kis idegen,
valahol messze, mese-szigeten.”
valahol messze, mese-szigeten.”
- lestat
- Kedvenc játékosaid: Beckham, Zidane, C.Ronaldo, Ramos
Igazad van R24
My bad.
Engedjuk el ezt a temat.
My bad.
Engedjuk el ezt a temat.
Cristiano Ronaldo ❼
2014-2024 Champions League Dynasty.
Danke Toni
Zinedine Zidane
92:48
Danke Toni
Zinedine Zidane
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
Nem lehet felhozni egy témát másik országról vagy mi a tök van?lestat írta:+1 Özilnek.M1Ö írta:
El sajnos, igen. Szerintem pontosan érted, hogy mire gondoltam, ne kakaózzál már, az olyan gyerekes! Ironikus nem? Te kakaóztatnál, mikor te viselkedsz gyerekesen. A lényeg.... felhoztad ezt a témát, hogy úristen, mi folyik ott Amerikába... miközbe te nem veszed észre, hogy mi folyik itthon, inkább tapsolsz a kormánynak. Csak ennyire gondoltam. De megyek, megiszom a kakaóm, aztán lefekszek, mert anyu elver, hogy sokáig számítóztam...
Ennyi.
Aztán meg ez a személyeskedő szarság, mert ti éppen kormány ellenesek vagytok.
Itt van Mbappé a küszöbön, fasznak politizaltok meg személyeskedtek.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- lestat
- Kedvenc játékosaid: Beckham, Zidane, C.Ronaldo, Ramos
+1 Özilnek.M1Ö írta:El sajnos, igen. Szerintem pontosan érted, hogy mire gondoltam, ne kakaózzál már, az olyan gyerekes! Ironikus nem? Te kakaóztatnál, mikor te viselkedsz gyerekesen. A lényeg.... felhoztad ezt a témát, hogy úristen, mi folyik ott Amerikába... miközbe te nem veszed észre, hogy mi folyik itthon, inkább tapsolsz a kormánynak. Csak ennyire gondoltam. De megyek, megiszom a kakaóm, aztán lefekszek, mert anyu elver, hogy sokáig számítóztam...füst írta:Hát neked meg mi bajod? Elfogyott a kakaó?
Ennyi.
Cristiano Ronaldo ❼
Danke Toni
Zinedine Zidane
Danke Toni
Zinedine Zidane
- csababarca
- Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
- Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.
raul 4 ever írta:Kb igen.kierkegaard írta:
Egyébként akkor milyen volt a felhozatal? Most már van white trash, színes bőrű drogos, akkor is már ilyen vegyes volt?
De emlékszem, hogy ott nem szívesen töltöttem ezt a 2 napot sem, kb egyetlen rossz emlékem amcsiból.
Mocsok, szemét, fura emberek sokasága.
New York, Chicago ahol bármikor kimentem az utcára, akár éjfélkor, semmilyen rosszérzésem nem volt. Pedig laktam a port authority környékén Manhattanben, ami mondjuk egy nyugatinak, keletinek felel meg. Voltak fura emberek már ott is, de elvoltak magukban, rám se néztek.
Chicago dettó ilyen, persze ott is vannak elkerülendő részek.
De manhattanben laktunk pár napot harlemben is, ott sem volt semmi pánik egyszer sem. Mondjuk ott fényes nappal az öreglányok zokszó nélkül hugyoztak a kapualjaban:D fehérek voltak, ott nem válogat a mélyszegénység.
Phillybe többet nem mentem, nem is megyek, ennyi elég volt.
Manhattan meg ahol jártam normális volt, persze csövesek meg ilyenek mindenhol voltak, de nem kötözködtek, elvoltak magukban.
Nyilván deep harlem, meg bronx más téma.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
- M1Ö
- Kedvenc játékosaid: Zidane; Modric, Isco, Ramos; Nagy Ádám; Özil, Xabi
El sajnos, igen. Szerintem pontosan érted, hogy mire gondoltam, ne kakaózzál már, az olyan gyerekes! Ironikus nem? Te kakaóztatnál, mikor te viselkedsz gyerekesen. A lényeg.... felhoztad ezt a témát, hogy úristen, mi folyik ott Amerikába... miközbe te nem veszed észre, hogy mi folyik itthon, inkább tapsolsz a kormánynak. Csak ennyire gondoltam. De megyek, megiszom a kakaóm, aztán lefekszek, mert anyu elver, hogy sokáig számítóztam...füst írta:Hát neked meg mi bajod? Elfogyott a kakaó?
De Gea - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Kroos, Verratti - Isco - Benzema, Agüero
- füst
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric
Hát neked meg mi bajod? Elfogyott a kakaó?M1Ö írta:Hátborzongató? Az, egyébként. De az méginkább, hogy ezt Magyarországról is linkelhetted volna. De az nem fér bele a kormány párti elmédbe, mert ugye jobban teljesítünk. A múltkor dumáltátok Pestet... hát abból is lehetne egy ilyen videót csinálni... de akkor nem jártál még keleten... Borsod, Szabolcs, Békés, még talán Hajdú megye is. Még ehhez a videóhoz képest is katasztrófa...füst írta:hátborzongató
- raul 4 ever
- Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz
Hurrá, problem solved..kierkegaard írta: A hos utca mar teljesen oke. Azota a cigokat, drogosokat sikerult szetszorni az egyes villamos vonalan meg az ulloin.*
Üllőinek melyik rész gáz most? Feleségem a Klinikáknál lakott anno (2011), fél év alatt csak 1szer szólított le este a qva, hogy gyors szaxi kapható a kapualjban (a faking Üllőin!!, nem vmelyik kis szar utcában)..
Múltkor itt többen írták a Nagykörút környékét, Andrássyt. Ezeken kívül?
Egyébként akkor milyen volt a felhozatal? Most már van white trash, színes bőrű drogos, akkor is már ilyen vegyes volt?csababarca írta: Philly volt az már akkor, ahova mondtam, hogy soha nem megyek. Már akkor ilyen volt, jó, hogy csak 2 napot töltöttünk ott bőven elég volt.
2021 04 20 - Ceferintakaroggy
2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid
2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid
- csababarca
- Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
- Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.
Én voltam 2013 óta több amerikai nagyvárosban, Philly volt az már akkor, ahova mondtam, hogy soha nem megyek. Már akkor ilyen volt, jó, hogy csak 2 napot töltöttünk ott bőven elég volt.
Rettenet, de ott 350 millióan laknak, nem csoda, hogy ennyi lezüllött ember van.
BP-n már a hős utca nem gáz, cserébe az összes többi.
Ez megint egy jó kis videó, amit a badogblogon meg pestisrácokon lehet mutogatni, hogy a haldokló nyugat.
Ami igaz is.
De én inkább úgy mondanám, hogy ez kb a világ összes fejlett országában probléma.
Rettenet, de ott 350 millióan laknak, nem csoda, hogy ennyi lezüllött ember van.
BP-n már a hős utca nem gáz, cserébe az összes többi.
Ez megint egy jó kis videó, amit a badogblogon meg pestisrácokon lehet mutogatni, hogy a haldokló nyugat.
Ami igaz is.
De én inkább úgy mondanám, hogy ez kb a világ összes fejlett országában probléma.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
-
A hos utca mar teljesen oke. Azota a cigokat, drogosokat sikerult szetszorni az egyes villamos vonalan meg az ulloin.
Ilyen videok mar 10 eve is voltak. Semmi meglepo nincs sajnos ezen. Vannak rosszabb reszek, keves munkalehetoseggel. Ahol pedig sok az alsoosztalybeli sok gyerek is szuletik. Akik kesobb se fognak kitorni aztan ez lesz belole.
Ilyen videok mar 10 eve is voltak. Semmi meglepo nincs sajnos ezen. Vannak rosszabb reszek, keves munkalehetoseggel. Ahol pedig sok az alsoosztalybeli sok gyerek is szuletik. Akik kesobb se fognak kitorni aztan ez lesz belole.