Anno még 2003-ban otthon kerestem munkát, eszem ágában sem volt külföldön élni, dolgozni. Aztán pofán vert a magyar realitás, hogy friss diplomásoknak nincs jövője... Felhúztam magam és felültem az első Cork-ba induló járatra, hogy szerencsét próbáljak. 200 juró volt a zsebemben.Dupla D írta: Akik külföldön élnek azoktól kérdezném. Fix állásajánlattal a zsebben mentetek ki vagy lesz, ami lesz alapon meló nélkül?
Vakon mentem bele a dologba, de bíztam magamban. 3 nap után egy farmon voltam 2 hétig , ott a helyiek megismertek egy kicsit és az első normális építőipari vállalkozás főnökének szóltak, hogy van itt egy böszme, aki beszéli a nyelvet és tudna dolgozni. Következő héten már az építkezésen dolgoztam. Első pár hónapban ismerkedés, aztán jött az ajánlat, hogy ha már van papírom, akkor adnak hozzá méltó fizut és felelősséget is. Ezt kihasználva lepkedtem a ranglétrán.
Azonban ezt senkinek nem ajánlom. Anno sokkal könnyebb volt minden, ma eszébe se jusson senkinek , hogy vakon beleugorjon a dolgokba. Főleg ne diplomával a zsebében. Aki persze mosogatni akar , annak szabad az út, viszont már oda is kell a nyelvtudás. 2000-es évek elején elég volt ha köszönni tudtál. Ma már mindenhol is kell a nyelv, főleg ha nem az alja melót akarod.