OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

Re: OFF

HozzászólásSzerző: csababarca » 2021. augusztus 13., péntek 11:03

Realista24 írta:

Ha a szerb résznél lévő mgránsokra gondolsz, hogy csak kitaláció, akkor szerintem nagyon rosszak az információid.
az arányok zavarnak.
de nem akartam ebbe belekezdeni, hiba volt, bocs.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. augusztus 13., péntek 11:02

csababarca írta:
Realista24 írta:

Fantomokat? Meg melyik határnál?
délinél.
de értsd ahogy akarod, én már sokszor mondtam, hogy ennél a kérdésnél vannak égetőbb ügyek, amikre nekünk figyelmet kellene szentelnünk.
megvan az ország baja, ott Budapesten ahogy láthatjuk, mégse foglalkoznak vele, vagy nem megfelelően.
Ha a szerb résznél lévő mgránsokra gondolsz, hogy csak kitaláció, akkor szerintem nagyon rosszak az információid.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2021. augusztus 13., péntek 10:55

Realista24 írta:

délinél.
de értsd ahogy akarod, én már sokszor mondtam, hogy ennél a kérdésnél vannak égetőbb ügyek, amikre nekünk figyelmet kellene szentelnünk.
megvan az ország baja, ott Budapesten ahogy láthatjuk, mégse foglalkoznak vele, vagy nem megfelelően.

füstnek igaza van, ha a csövesek nagyon kis százaléka akar rendezett körülmények között lakni mondjuk egy szociális épületben. nekik ez így jó. nem lehet megmagyarázni nekik, hogy undorítóak. van kb 4-5%uk akiket lehet sajnálni, meg őket is vegzálja a többi csöves, de a maradék az ütnivaló.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. augusztus 13., péntek 10:53

füst írta: Én ugyan bele nem megyek a politika részébe, de van egy réteg, amin semmilyen szociális háló nem segít. Adhatsz lakást a csövesnek, nem a csövesből lesz háztartásbeli, hanem a lakásból lesz csövestanya. Persze, minden módon meg kell próbálni segíeni ezt a réteget hogy kijöjjön ebből az élethelyzetből, de a túlnyomó többség egyszerűen képtelen rá, nem tud hasznos tagja lenni a társadalomnak. Ez van sajnos, őket is el kell tűrni, nekik is biztosítani kell az emberi méltóságot, de egy ponton azért szakad a cérna, amikor a közösség életét keserítik meg, akkor illene tenni valamit, mégpedig annyit, hogy biztosítják a közterületet és a közbiztonságot a város többi lakójának. Felőlem ott henyél a csöves ahol akar, de ha már az utca végében érezni a kiürített dolgainak a szagát, akkor ott már rég nem a csöves méltóságáról van szó.
Fehérváron csillivilli társasházat húztak fel rászorulóknak. Havi 5.000 Ftért bérelhettek 50-60-70 nm-es patika, új kecókat.
Mellette egy ugyanolyan társasházrendszert húztak fel, ahol 30-40 millióért már vehettél is lakást.

Szóval egyidős a két társasházrendszer, de ha ránézel van köztük 50 év :lol:
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Süti

HozzászólásSzerző: Süti » 2021. augusztus 13., péntek 10:51

Én olyan nagyon nem tudok visszamenni az időben, 7-8 éve élek itt, de ezek a pontok már akkor is így néztek ki. Örsön keresztül mentem minden nap egyetemre, ugyanilyen hányinger volt akkor is. Kelenföld sokkal rosszabb volt a felújítás előtt, mint most. A pesti oldal hányinger, de az az volt 7 meg 8 évvel ezelőtt is. 8. kerben volt albérlet, azt se kívánom senkinek.
Legends Never Die.

...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic... :sziv:

Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

füst
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric

HozzászólásSzerző: füst » 2021. augusztus 13., péntek 10:51

Én ugyan bele nem megyek a politika részébe, de van egy réteg, amin semmilyen szociális háló nem segít. Adhatsz lakást a csövesnek, nem a csövesből lesz háztartásbeli, hanem a lakásból lesz csövestanya. Persze, minden módon meg kell próbálni segíeni ezt a réteget hogy kijöjjön ebből az élethelyzetből, de a túlnyomó többség egyszerűen képtelen rá, nem tud hasznos tagja lenni a társadalomnak. Ez van sajnos, őket is el kell tűrni, nekik is biztosítani kell az emberi méltóságot, de egy ponton azért szakad a cérna, amikor a közösség életét keserítik meg, akkor illene tenni valamit, mégpedig annyit, hogy biztosítják a köztisztaságot* és a közbiztonságot a város többi lakójának. Felőlem ott henyél a csöves ahol akar, de ha már az utca végében érezni a kiürített dolgainak a szagát, akkor ott már rég nem a csöves méltóságáról van szó.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára füst 2021. augusztus 13., péntek 10:55-kor.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. augusztus 13., péntek 10:49

csababarca írta:
flori írta: Nulla szociális hálóval mit várunk amúgy? Egyre több hajléktalan és elszegényedett ember lesz, az meg erőszakba fog átcsapni.

Hiába “épül-szépül” mondjuk a párizsi udvar, ha az országnak nincs megfelelő oktatása, egészségügye, szociális támogatása. Egyszer majd csak leesik a sok térkőharcosnak.
ezek sose lesznek támogatva jóvanazúgy, kaptakmárelégfizut indokkal.

egyébként több levélíró felteszi a kérdést, hogy hol a rendőrség? hát ha nem kellene fantomokat kergetni a határoknál, akkor valószínűleg jelen lennének :lol:
viccet félretéve, a rendőrség is állományhiánnyal küzd, már állítólag trafizni sincs idejük, emberük, amit nálunk meg tudok erősíteni, mert hónapok óta nem láttam trafizó rendőrt felénk, pedig régen 2-3 helyen garantáltan kint voltak.

Tous avec Karim
Je Suis Benzema

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2021. augusztus 13., péntek 10:49

flori írta: Nulla szociális hálóval mit várunk amúgy? Egyre több hajléktalan és elszegényedett ember lesz, az meg erőszakba fog átcsapni.

Hiába “épül-szépül” mondjuk a párizsi udvar, ha az országnak nincs megfelelő oktatása, egészségügye, szociális támogatása. Egyszer majd csak leesik a sok térkőharcosnak.
ezek sose lesznek támogatva jóvanazúgy, kaptakmárelégfizut indokkal.

egyébként több levélíró felteszi a kérdést, hogy hol a rendőrség? hát ha nem kellene fantomokat kergetni a határoknál, akkor valószínűleg jelen lennének :lol:
viccet félretéve, a rendőrség is állományhiánnyal küzd, már állítólag trafizni sincs idejük, emberük, amit nálunk meg tudok erősíteni, mert hónapok óta nem láttam trafizó rendőrt felénk, pedig régen 2-3 helyen garantáltan kint voltak.

flori

HozzászólásSzerző: flori » 2021. augusztus 13., péntek 10:34

Nulla szociális hálóval mit várunk amúgy? Egyre több hajléktalan és elszegényedett ember lesz, az meg erőszakba fog átcsapni.

¡Va!
¡1, 2 y 3, Madrid!

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2021. augusztus 13., péntek 10:33

Hat en a hetedik kerulet kozepen nottem fel, altalanos is, gimi is, elobbibol tobbet jartam haza futva mint gyalog, akkora dzsippok elol menekulve mint most en. Kapu elott reggel emberszar. Hugyfoltok mindenhol. Egyebkent azon a kornyeken jobb lett a helyzet, az a dobbenet.

Pest kibaszott undorito. Az a legnagyobb bajom, hogy a “normalis” emberek (ertsd: nem csoves, bunozo, keregeto, stbstb) java reszenek is van valami baj a fejeben, zavarodott, magukban beszelo, uvoltozo, kornyezetukre es magukra teljesen igenytelen tomeg. Az a keves ember akit ez zavar, menekul, amennyiben van lehetosege, sajnos a tobbsegnek nincs.

Nyilvan nagyvaros, mindenhol ez van, de nekem tul nagy a kontraszt mar a Duna ket oldala kozott is, pedig Budan is vannak cifra helyek.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Faust 2021. augusztus 13., péntek 10:34-kor.

raul 4 ever
Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz

HozzászólásSzerző: raul 4 ever » 2021. augusztus 13., péntek 10:14

füst írta: Dehogy volt mindig ilyen, mér pár éve is simán végigsétáltam belvárosban a pár éves keresztfiammal, amikor pesten kirándultattam. Persze, csövesek mindig voltak, és jól lehetett tudni melyik aluljárókat érdemes elkerülni, de most egészen más a helyzet, teljesen ellepte a belvárost a sok csöves meg drogos.
Én a XIV. kerben lakok, ott kint Rákoshalálfaszán, a közvetlen környezet tiszta zöld, meg madárcsicsergés, de akármerre indulok, kifordul a belem. Örs, Keleti, Kálvin, Astora, Oktogon, stb.teljesen mindegy milyen irányba indulok el.
Épp most menekülök vissza Budára, immár egyedül. Amikor anno Pestre jöttem, még az Andrássy úton sétáltam az első randinom, hát azokon a padokon ülve szedtem fel az első barátnőmet, ahol ma már a csövesek fekszenek a saját hugyukban. De sehol nincs egy pad, ahol egy öreg meg tudna pihenni jó érzéssel, mert mindegyik pad ki van diszítve fetrengő hobóval.
Múltkor az Örsön az átsétáló kisöregről kellett leszedni a balhézó taknyost, amíg a többi röhögött rajta. Vagy az Oktogonnál a kirakat előtt letolt gatyával fetrengő csöves... fényes nappal, hát öregem nincs az az isten, hogy gyerekkel sétáljak a belvárosban.
De azért Budán is vannak jelek, éltem ott 8 évet, tudom milyen volt régen a Móricz, a Kosztolányi, meg Kelenföld, hát nem ilyen. Ez nem nosztalgia, egyszerűen jól emlékszem arra, hogy nem kellett kerülgetni a kéregetőket, nem azt kellett néznem hogy na most melyik irányból közelítenek felém.
De mondom, megerősítést nyertem, mert sorra olvasom, hogy ehhez hasonló a véleménye az embereknek.
Mi 6 éve jöttünk el, mielőtt megszületett a gyerek. Fuuuu, de undormányunk volt már bp-től. Pedig feleségem is fasza helyen dolgozott, én is (ő Parlament, én Körtér mellett), demégis.. Meg kellett már akkor is nézni, hova megy csak kocsival az ember..
Amit "sajnálok", h nem láttam, az 14-15 körül a sok migráncs a keletinél, biztos egy élmény volt, kollégák mesélték..

De azóta csak szarabb lett akkor..
Tényleg ilyenek vannak az Andrássyn, meg a Nagykörúton? Dermesztő
2021 04 20 - Ceferintakaroggy

2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2021. augusztus 13., péntek 10:08

Steve írta:
Halfkey írta:

Ugyan már, teljesen jól el lehet lenni családdal Pesten is. Ha telne rá, tuti itt maradnék, sajnos marad az agglomeráció. Nem véletlen van fele annyiért lakás vagy ház ott azért, ha olyan húdejobb lenne akkor senki se lakna Bpen.

Csöves egyébként régen is pont ugyanennyi volt, kutyaszar nagyságrendekkel csökkent, kurvák nem állnak a körúton, épületek rendezettebbek, max a kor meg a nosztalgia faktor mondathatja az emberekkel hogy régen húde minden jobb volt.
A kor alatt mit értesz? 36évesen öreg vagyok? :hmmm: :sly:

A nosztalgia faktor max annyit mondat, hogy gyerekként mikor Pesten laktam sosem zártuk az ajtókat, ilyen direktbe pszichopaták nem voltak..viszont ahogy írod sok más rossz meg volt..pl kurvák. Viszont én csak a magam meglátásait említettem, hogy évtizedek óta nem voltam tartósan Pesten, most ősszel voltam ott 2hónapot egyhuzamban és feltűnt, hogy alig látok kisgyerekes családot, a korábbiakhoz képest. Persze lehet nem így van,csak én hondoltam erre.

A magyarországi barátaim mindegyike (ebben a korban kisgyerekkel) elhagyta mindenesetre pestet.
Én is 30 közepe vagyok, ez nem azt jelenti hogy öregek vagyunk, de igen, amikor arra gondolunk hogy 15 éve mi volt akkor abban bizony benne van a nosztalgia.

És persze, én is kiköltözöm Bpről de ez anyagi kérdés is. Nyilván sokan haveroknak nem úgy mesélik ezt hogy 'erre tellett' de jó esélyjel a haverod sem tudná megvenni Bpen azt a házat, amit megvett máshol.

füst

HozzászólásSzerző: füst » 2021. augusztus 13., péntek 9:58

Dehogy volt mindig ilyen, mér pár éve is simán végigsétáltam belvárosban a pár éves keresztfiammal, amikor pesten kirándultattam. Persze, csövesek mindig voltak, és jól lehetett tudni melyik aluljárókat érdemes elkerülni, de most egészen más a helyzet, teljesen ellepte a belvárost a sok csöves meg drogos.
Én a XIV. kerben lakok, ott kint Rákoshalálfaszán, a közvetlen környezet tiszta zöld, meg madárcsicsergés, de akármerre indulok, kifordul a belem. Örs, Keleti, Kálvin, Astora, Oktogon, stb.teljesen mindegy milyen irányba indulok el.
Épp most menekülök vissza Budára, immár egyedül. Amikor anno Pestre jöttem, még az Andrássy úton sétáltam az első randinom, hát azokon a padokon ülve szedtem fel az első barátnőmet, ahol ma már a csövesek fekszenek a saját hugyukban. De sehol nincs egy pad, ahol egy öreg meg tudna pihenni jó érzéssel, mert mindegyik pad ki van diszítve fetrengő hobóval.
Múltkor az Örsön az átsétáló kisöregről kellett leszedni a balhézó taknyost, amíg a többi röhögött rajta. Vagy az Oktogonnál a kirakat előtt letolt gatyával fetrengő csöves... fényes nappal, hát öregem nincs az az isten, hogy gyerekkel sétáljak a belvárosban.
De azért Budán is vannak jelek, éltem ott 8 évet, tudom milyen volt régen a Móricz, a Kosztolányi, meg Kelenföld, hát nem ilyen. Ez nem nosztalgia, egyszerűen jól emlékszem arra, hogy nem kellett kerülgetni a kéregetőket, nem azt kellett néznem hogy na most melyik irányból közelítenek felém.
De mondom, megerősítést nyertem, mert sorra olvasom, hogy ehhez hasonló a véleménye az embereknek.

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2021. augusztus 13., péntek 9:40

Pest mindig ilyen volt, eletem elso felet ott toltottem, de soha nem koltoznek vissza annyira undorodom tole.

füst

HozzászólásSzerző: füst » 2021. augusztus 13., péntek 9:18

Elég szép mennyiségű cikk és még annál is több olvasói levél került ki az indexre Budapest állapotát illetően. :D
Múltkor hoztam fel ezt a témát, és hát sajnálom hogy nem csak én látom így, de annak örülük hogy azóta megerősítést nyertem a tapasztalataimat illetően. Elég botrányos lett Pest, nem mondom hogy egyik pillanatról a másikra, de azért észrevehetően lezüllött...

Steve
Kedvenc játékosaid: R9, RC, Guti, Zidane, Modric, Marcelo, Bellingham

HozzászólásSzerző: Steve » 2021. augusztus 12., csütörtök 10:05

Halfkey írta:
Steve írta:

Dolgozni, bulizni, éttermezni, pub-ozni jó Budapest..

Családdal max Buda, ami ugye drága, de leginkább Budapestről ki.

Csak hát nyilván a munka és a pénz ott van nagy részt, mint minden ország fővárosában.
Ugyan már, teljesen jól el lehet lenni családdal Pesten is. Ha telne rá, tuti itt maradnék, sajnos marad az agglomeráció. Nem véletlen van fele annyiért lakás vagy ház ott azért, ha olyan húdejobb lenne akkor senki se lakna Bpen.

Csöves egyébként régen is pont ugyanennyi volt, kutyaszar nagyságrendekkel csökkent, kurvák nem állnak a körúton, épületek rendezettebbek, max a kor meg a nosztalgia faktor mondathatja az emberekkel hogy régen húde minden jobb volt.
A kor alatt mit értesz? 36évesen öreg vagyok? :hmmm: :sly:

A nosztalgia faktor max annyit mondat, hogy gyerekként mikor Pesten laktam sosem zártuk az ajtókat, ilyen direktbe pszichopaták nem voltak..viszont ahogy írod sok más rossz meg volt..pl kurvák. Viszont én csak a magam meglátásait említettem, hogy évtizedek óta nem voltam tartósan Pesten, most ősszel voltam ott 2hónapot egyhuzamban és feltűnt, hogy alig látok kisgyerekes családot, a korábbiakhoz képest. Persze lehet nem így van,csak én hondoltam erre.

A magyarországi barátaim mindegyike (ebben a korban kisgyerekkel) elhagyta mindenesetre pestet.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2021. augusztus 12., csütörtök 0:55

Steve írta:
ziro4vr írta: Veszprémi vagyok de már rég nem ott lakok, bár most pl pont itt vagyok, meg a Balatonon. Már családosan itt simán el tudnám képzelni magam, illetve ha mondjuk a korlátlan home office-t bevezetnék, az azért kellene hozzá. :lol:

Laktam én is pesten több helyen is, árkád mögött is, bár akkoriban még pl az örssel akkora gond nem volt mint amit mostanság írkálnak. Én nem tudom, nem járok már arra.

Csak hát nyilván a munka és a pénz ott van nagy részt, mint minden ország fővárosában.

lordgabi
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2021. augusztus 12., csütörtök 0:53

ziro4vr írta:Laktam én is pesten több helyen is, árkád mögött is, bár akkoriban még pl az örssel akkora gond nem volt mint amit mostanság írkálnak. Én nem tudom, nem járok már arra.
3 km tőlem az Örs vezér tere. XVI. Kerületben lakunk 2 éve már hamarosan, minden egyes reggel, délután, hétvégén este tömegközlekedéssel érintem ugye az örsöt, egyszer se volt problémám még senkivel. Persze ezek 3 perces séták maximum keresztül rajta. De Városligeti meccsnézések után se volt gond, sem amikor este 10-kor arra futottam, mindenesetre mindig ott vannak a gyanús arcok, ez tény a BKK automaták háta mögött csövelnek a kezdetek óta, amióta ide kerültem. :kivagyhe: A kertvárosi kerületben hála Istennek rend van. A legbiztonságosabb kerület díjat is átvette idén a polgármester már. :agree:
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás! :sziv: :salute:

Steve
Kedvenc játékosaid: R9, RC, Guti, Zidane, Modric, Marcelo, Bellingham

HozzászólásSzerző: Steve » 2021. augusztus 11., szerda 23:35

ziro4vr írta: Veszprémi vagyok de már rég nem ott lakok, bár most pl pont itt vagyok, meg a Balatonon. Már családosan itt simán el tudnám képzelni magam, illetve ha mondjuk a korlátlan home office-t bevezetnék, az azért kellene hozzá. :lol:

Laktam én is pesten több helyen is, árkád mögött is, bár akkoriban még pl az örssel akkora gond nem volt mint amit mostanság írkálnak. Én nem tudom, nem járok már arra.

Norbi90
Kedvenc játékosaid: SR4
Kedvenc csapatod: RMA

HozzászólásSzerző: Norbi90 » 2021. augusztus 11., szerda 23:27

reeed_ati írta: Skacok, ki mennyire van kèpben a bècsi parkolással?? :D
Már kèt napja itt parkolok a belváros egyik utcájában, òra sehol, nyilván vettem volna ha tudom, hogy fizetős a parkolás..
Erre ma megdobtak egy 36ejròs csekkel.. :vivo: :roll:
Èrdemes lenne feladnom?, vajon sehogysem megùszòs a törtènet?? :kalapos:
Német példával tudok szolgálni, az ilyenért nagyon harapnak nYugaton, fizesd be mert pikkpakk 150 euro lesz belőle es ezek nem szaroznak, hamar behajtonal talalhatoe magad sajnos.

Vissza: