h3x0r írta:
_Bushido_ írta:
Nyilván nem az értelmesen haladókat mondom, hanem akik országúton is 70-80al mennek, s elképesztően feltartják a sort, kb "vonatot" képezve.
Pont a heten tortent: Kolozsvar - Nagyvarad. Van egy kb 20 perces szakasz, ami alatt 2 helyen lehet elozni, ha epp nem jon szembol senki.(most jott) Altalaban nincs gond, 85-90-el nyugodtan lehet haladni, kamionok is mennek annyival. Viszont harommal elottunk egy auto 70-nel egyaltalan nem akart tobbel menni. A mogotte levo mar sik ideg volt, negyed ora utan szabalytalanul megelozte, ha a szembol jovo nem fekez, meg nem huz le mar szinte az arokba, ossze is utkoznek. Nyilvan a csavo egy idiota volt, de legalabb annyira veszelyes az is, aki indokolatlanul lassan halad. Persze megertem, ha a kocsival van valami, de ilyenkor azert illene neha felre allni egy percre, foleg ha latja, hogy elotte senki, mogotte meg hatalmas a sor.
Igen, ismerős az ilyen, rengetegszer látjuk, tapasztaljuk pl a nagyszülők felé menet Vas megyében. De ellenpélda, amikor Sopronból Balatonra menet lehet menni. Pl Sárvárig eljutni sokszor kész agyrém, utána viszont rengeteg hosszú egyenes
kikerülhetően a hétvégi sofőrök.
Én pl már jóformán betéve tudom a Sopron-Balaton utat, tudom mikor, hol lehet előzni rendesen. de ahogy tapasztalom sokan nem így vannak vele. Előfordul például, hogy X nekiáll előzni... és előz... előz... előz... és alig megy el a másik mellett... Ha előzöl, akkor huzz már el mellette és menj be eléje és kész! De van pár ilyen tökkelütött...
Másik példa például Sopron egyik legforgalmasabb főútján épp zöld hullám van, de egy tag épp 30-al megy előttem az épp véletlenül full üres úton. Igaz, hogy kint a 30-as tábla, de kiegészítéssel, hogy 22-6 óráig szól. Tehát délután mentem ezen az úton, és az illető 30-al előttem. És akkor ne legyen ideges az ember?! és az ilyen idióták miatt szakad meg a zöldhullám és akadunk fent az egyik lámpán - örök igazság sajnos.
Másfelől rengeteg olyat is látok mostanában (akár az ő visszapillantójába belenézve), hogy a bácsikat nyitott szájjal, két kézzel fogva a kormányt (nyilván) vezet LASSAN! feltartva a sort. Szóval a jogsit igen is újra kéne gondolni pl idősebb korosztálynál. Nem kéne automatikusan odaadni és megúítani mindenkinél.
Autópályán is mentem 130-140 közt és rengeteg sportautó, SUV, akármi előzött meg így. Lehet rájuk más szabály vonatkozik.
Tanulóknak kár volt kivenni a tanpályát a "sorozatukból", nem értem az okát. És akkor a belvárosban tolatgatnak, X fordulnak és egyebek. Ezt tanpályán vagy max külvárosban kéne elsősorban gyakorolni, nem a forgalmasabb utakon.
Ázsiai közlekedések megint megérnének egy misét. Van egy The Amazing race nevű showműsor Amerikában. Mennek szerte a világban különböző feladatokat teljesíteni, s amikor Ázsiába mennek, már jó előre félnek az ottani közlekedéstől. Tuktuk, motorok, biciklik és mindenféle jármű jöhet bárhonnan és össze-vissza. na meg állatok is simán megjelenhetnek az utakon XD
A "vonatozós sorok" elején általában mindig egy Suzuki megy! Ami feltartja a forgalmat. Ezt tapasztaltuk jóóóó rég óta! és általában valami öreg bácsi/nézi vezeti.
Realista24 írta:
mocsok írta:
Miért?
Ez az érzés fog el, ha meglátom. Semmi személyes, zsigerből jön.
de hisz gondolom nem is láttad meg (még), vagy? láttál már megpöckölt Smartot?
nmate írta:
Pl. Sokan csinálják, hogy kanyarodó sávban előre mennek és ott előzik a sort. Nekem volt többször is, hogy építés miatt változott a forgalom, beneztem, majd "bepofatlankodtam". Persze ha nem engedtek be, ok, jogos, korrigáltam később.
Vasúti sorompó, kétsávos út, sorompó előtt balra kanyarodási lehetőség. Többen csinálják, hogy rákanyarodnak a sorompóra és beállnak középre a már ott álló autó mellé és utána megpróbálják lerajtolni...