Mi 6 éve jöttünk el, mielőtt megszületett a gyerek. Fuuuu, de undormányunk volt már bp-től. Pedig feleségem is fasza helyen dolgozott, én is (ő Parlament, én Körtér mellett), demégis.. Meg kellett már akkor is nézni, hova megy csak kocsival az ember..füst írta: Dehogy volt mindig ilyen, mér pár éve is simán végigsétáltam belvárosban a pár éves keresztfiammal, amikor pesten kirándultattam. Persze, csövesek mindig voltak, és jól lehetett tudni melyik aluljárókat érdemes elkerülni, de most egészen más a helyzet, teljesen ellepte a belvárost a sok csöves meg drogos.
Én a XIV. kerben lakok, ott kint Rákoshalálfaszán, a közvetlen környezet tiszta zöld, meg madárcsicsergés, de akármerre indulok, kifordul a belem. Örs, Keleti, Kálvin, Astora, Oktogon, stb.teljesen mindegy milyen irányba indulok el.
Épp most menekülök vissza Budára, immár egyedül. Amikor anno Pestre jöttem, még az Andrássy úton sétáltam az első randinom, hát azokon a padokon ülve szedtem fel az első barátnőmet, ahol ma már a csövesek fekszenek a saját hugyukban. De sehol nincs egy pad, ahol egy öreg meg tudna pihenni jó érzéssel, mert mindegyik pad ki van diszítve fetrengő hobóval.
Múltkor az Örsön az átsétáló kisöregről kellett leszedni a balhézó taknyost, amíg a többi röhögött rajta. Vagy az Oktogonnál a kirakat előtt letolt gatyával fetrengő csöves... fényes nappal, hát öregem nincs az az isten, hogy gyerekkel sétáljak a belvárosban.
De azért Budán is vannak jelek, éltem ott 8 évet, tudom milyen volt régen a Móricz, a Kosztolányi, meg Kelenföld, hát nem ilyen. Ez nem nosztalgia, egyszerűen jól emlékszem arra, hogy nem kellett kerülgetni a kéregetőket, nem azt kellett néznem hogy na most melyik irányból közelítenek felém.
De mondom, megerősítést nyertem, mert sorra olvasom, hogy ehhez hasonló a véleménye az embereknek.
Amit "sajnálok", h nem láttam, az 14-15 körül a sok migráncs a keletinél, biztos egy élmény volt, kollégák mesélték..
De azóta csak szarabb lett akkor..
Tényleg ilyenek vannak az Andrássyn, meg a Nagykörúton? Dermesztő