OFF
- csababarca
- Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
- Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.
Re: OFF
Ziro készülj, sör téma.
Megbontott hordó meddig áll el?
Szombaton bontottunk egyet, kibírja hétvégéig?
Nincs tapasztalatom, tavaly nyáron az 50 literest két nap alat megittuk haverokkal, most a 30asból maradt még.
Megbontott hordó meddig áll el?
Szombaton bontottunk egyet, kibírja hétvégéig?
Nincs tapasztalatom, tavaly nyáron az 50 literest két nap alat megittuk haverokkal, most a 30asból maradt még.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
- raul 4 ever
- Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Limaten írta: Saját és baráti/családi tapasztalat szerint akik astrát kaptak (ez mondjuk 6-7 ember, 24-50-es korcsoport) mindnél ez volt. Első szuri 2 napra rottyra vágott mindenkit, másodiknál meg senkinél semmi. Ha nyomkodtam a szuri helyét, akkor éreztem vmit (jó, tudom, minek nyomkodom ), de semmi egyéb. Lehet megmaradt kínait kaptunk, vagy csak működik a cucc.
Ja, az első engem is gyak. óramű pontossággal 48 órára ütött ki.. Akkor ez ilyen mindenkinél, akit elkap..
Most az előbb véletlen nekidőltem a falnak az oltásos kezemmel, egy kicsit fájt, de ennyi, én nyomkodni nem fogom
2021 04 20 - Ceferintakaroggy
2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid
- El Sie7e
- Kedvenc játékosaid: Raúl
Van, aki használ Díjnetet? A fizetendő számláim ebben a hónapban még nem jelentek meg, pedig 10-e környékére már szokott lenni más is tapasztalt hibát?
“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”
egy 64 éves Real Madrid drukker
- Limaten
- Kedvenc játékosaid: Gerrard, Henry, Modric, Zidane, Kroos
Saját és baráti/családi tapasztalat szerint akik astrát kaptak (ez mondjuk 6-7 ember, 24-50-es korcsoport) mindnél ez volt. Első szuri 2 napra rottyra vágott mindenkit, másodiknál meg senkinél semmi. Ha nyomkodtam a szuri helyét, akkor éreztem vmit (jó, tudom, minek nyomkodom ), de semmi egyéb. Lehet megmaradt kínait kaptunk, vagy csak működik a cucc.raul 4 ever írta: Reggel 8kor bökték a második astrát (és mivel az elsőtől ilyenkor már a hideg rázott, a bőröm fájt, stb.) de úgy fest, azon túl, hogy a helye picit fáj, ez ennyi volt.
Más is volt így? Volt munkatársam, meg felesége is azt kaptak, meg se érezték, haverom (ő 32 én 33) pont így járt -> az első elverte mint jég a határt, húgom dettó, de a másodikra semmi panasz senkinél..
Haverom bizonyítottan volt koronás, húgomról/magamról nem tudjuk.. Ebben másnál van minta?
- raul 4 ever
- Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz
Reggel 8kor bökték a második astrát (és mivel az elsőtől ilyenkor már a hideg rázott, a bőröm fájt, stb.) de úgy fest, azon túl, hogy a helye picit fáj, ez ennyi volt.
Más is volt így? Volt munkatársam, meg felesége is azt kaptak, meg se érezték, haverom (ő 32 én 33) pont így járt -> az első elverte mint jég a határt, húgom dettó, de a másodikra semmi panasz senkinél..
Haverom bizonyítottan volt koronás, húgomról/magamról nem tudjuk.. Ebben másnál van minta?
2021 04 20 - Ceferintakaroggy
Nemtudom hogy a sztoriddal mit szerettél volna mondani, de alapvetően le kell nézned az ingatlanod tulajdoni lapjáról hogy milyen lakóövezeti besorolása van, és ki kell kérned a helyi építési önkormányzattól a helyi szabályokat tartalmazó tájékoztatót, ahol lesz egy szép táblázat hogy mittudomén az LKE-1 övezetben mit lehet és mit nem. Onnantól te még rápakolhatsz valamit, de ha észreveszik, lebontatják. Ahogy írtam ez inkább reaktív, magától senkinek nincs ideje ilyeneket ellenőrizgetni, de ha valaki felnyom, vagy te akarnál valamit intézni amihez kijönnek hozzád, akkor az gáz._Bushido_ írta:Értelemszerűen GYMS megye, Sopron. egy kertvárosi lakóparkban.Halfkey írta: Mind a beépíthetőség, mind az oldaltávolság a telekhatártól helyi szinten van szabályozva. Utóbbi csak akkor játszik ha oldala is van, előbbi (és a zöldfelület kötelező aránya) mindenképpen.
Az én tapasztalataim szerint az elbontatás ritka és reaktív (feljelentésre csak), de ez biztos helyfüggő.
Itt a szomszéd faháza közvetlen a mi kerítésünk tövében kezdődik és az ő háza tövében fejeződik be. Ezt kötve hiszem, hogy szabályos lenne.
Amúgy az is felettébb érdekes, hogy mi itt lakunk a kezdetek óta, "őslakosok" vagyunk. Mellettünk a fuvaros elköltözött menet közben, s amikor a kocsog új szomszéd ideköltözött a fuvarosnak a hatalmas, 2 teherautó tárolására is elég betonból épült garázsát elbontották. De mivel elég szűk utcáról van szó, az összes munkás(teher)autó a mi házunk előtti részén fordult, tolatott, így a szegélykőnek kampec.... Odatettünk 2 krva nagy sziklát, éveken át nem volt senkinek semmi baja vele, mígnem jött egy rendkívül fiatal srác - gondolom azt hitte, hogy most elkapott minket, ezzel fog szintet lépni... írt egy felszólítást hogy tüntessük el őket, vagy feljelent! pénzbírságot helyezett kilátásba! Felettébb furcsa, mert az utca felsőbb részén tele van különböző bokrokkal, tujákkal, pici cölöpökkel, mindennel, hogy XY ne oda parkoljon az ő házuk elé. Akkor a sziklák minek voltak útban? De a lakópark új részén is rengeteg helyen van különböző megoldás a házak előtt - telekhatáron kívül.
Viszont a szembeszomszéddal beszéltem pár hete, ő azt mondta, direkt azért csinálta úgy a kocsibeállóját, ahogy, hogyha jönne egy felszólítás, akkor azt 1 napon belül vissza lehessen bontani. De kötve hiszem, hogy jönne ilyen, mert mint írtam is talán, az újabb részen kb minden 2. háznál van kocsibeálló.
Szóval ha az előző fuvaros szomszéd hatalmas betongarázsával nem volt gondja a városnak, önkormányzatnak, akárkinek, akkor semmivel. Mondanom se kell, hogy elég picike zöldterület maradt mellette a ház háta mögött...
Másfelől meg mamám mondta, hogy náluk, vas megyében, kisebb városban, mindig jött levél a hivatalból, hogy alattuk szomszédok fognak építkezni... utána hogy faházat építenek... szóval ez egy másik megye, más rendeletekkel?!
a különböző hivatalos költözködnek össze vissza a városban, tegnap már elmentünk volna megkérdezni ezt a dolgot, de mondták, hogy hiába mentünk, már máshol vannak. úgyhogy majd jövő héten megpróbáljuk az új helyen. egy kérdést mindenképpen megér.
- _Bushido_
- Kedvenc játékosaid: CR,Lebron
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, LA Lakers
- Kapcsolat:
Értelemszerűen GYMS megye, Sopron. egy kertvárosi lakóparkban.Halfkey írta: Mind a beépíthetőség, mind az oldaltávolság a telekhatártól helyi szinten van szabályozva. Utóbbi csak akkor játszik ha oldala is van, előbbi (és a zöldfelület kötelező aránya) mindenképpen.
Az én tapasztalataim szerint az elbontatás ritka és reaktív (feljelentésre csak), de ez biztos helyfüggő.
Itt a szomszéd faháza közvetlen a mi kerítésünk tövében kezdődik és az ő háza tövében fejeződik be. Ezt kötve hiszem, hogy szabályos lenne.
Amúgy az is felettébb érdekes, hogy mi itt lakunk a kezdetek óta, "őslakosok" vagyunk. Mellettünk a fuvaros elköltözött menet közben, s amikor a kocsog új szomszéd ideköltözött a fuvarosnak a hatalmas, 2 teherautó tárolására is elég betonból épült garázsát elbontották. De mivel elég szűk utcáról van szó, az összes munkás(teher)autó a mi házunk előtti részén fordult, tolatott, így a szegélykőnek kampec.... Odatettünk 2 krva nagy sziklát, éveken át nem volt senkinek semmi baja vele, mígnem jött egy rendkívül fiatal srác - gondolom azt hitte, hogy most elkapott minket, ezzel fog szintet lépni... írt egy felszólítást hogy tüntessük el őket, vagy feljelent! pénzbírságot helyezett kilátásba! Felettébb furcsa, mert az utca felsőbb részén tele van különböző bokrokkal, tujákkal, pici cölöpökkel, mindennel, hogy XY ne oda parkoljon az ő házuk elé. Akkor a sziklák minek voltak útban? De a lakópark új részén is rengeteg helyen van különböző megoldás a házak előtt - telekhatáron kívül.
Viszont a szembeszomszéddal beszéltem pár hete, ő azt mondta, direkt azért csinálta úgy a kocsibeállóját, ahogy, hogyha jönne egy felszólítás, akkor azt 1 napon belül vissza lehessen bontani. De kötve hiszem, hogy jönne ilyen, mert mint írtam is talán, az újabb részen kb minden 2. háznál van kocsibeálló.
Szóval ha az előző fuvaros szomszéd hatalmas betongarázsával nem volt gondja a városnak, önkormányzatnak, akárkinek, akkor semmivel. Mondanom se kell, hogy elég picike zöldterület maradt mellette a ház háta mögött...
Másfelől meg mamám mondta, hogy náluk, vas megyében, kisebb városban, mindig jött levél a hivatalból, hogy alattuk szomszédok fognak építkezni... utána hogy faházat építenek... szóval ez egy másik megye, más rendeletekkel?!
a különböző hivatalos költözködnek össze vissza a városban, tegnap már elmentünk volna megkérdezni ezt a dolgot, de mondták, hogy hiába mentünk, már máshol vannak. úgyhogy majd jövő héten megpróbáljuk az új helyen. egy kérdést mindenképpen megér.
Mind a beépíthetőség, mind az oldaltávolság a telekhatártól helyi szinten van szabályozva. Utóbbi csak akkor játszik ha oldala is van, előbbi (és a zöldfelület kötelező aránya) mindenképpen.
- Pipita
- Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
- Kedvenc csapatod: Real, Leeds
https://www.eeszt.gov.hu/hu/nyito-oldaltubatibi írta: Uniós oltási igazolvánnyal mi a helyzet Magyarországon?
Az EESZT appon belül lesz vagy külön kell letölteni valahol? Nagyon nincs konkrét infó róla.
Lakossági portálon lekapod egy pillanat alatt.
Uniós oltási igazolvánnyal mi a helyzet Magyarországon?
Az EESZT appon belül lesz vagy külön kell letölteni valahol? Nagyon nincs konkrét infó róla.
"If you don't like your destiny, don't accept it."
- csababarca
- Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
- Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.
5 méter tuti nincs, nem talàlkoztam még ilyennel.
Azt is figyelni kell, hogy a telek beépíthetősége mekkora.
Drónokkal nèzegetik, fotóznak, már két ismerősöm is kapott felszólítást hogy bontsa el, mert túllóg a 30%on a beépítése a teleknek.
Megoldották, vettek a szomszédtól egy méter sávot úgy már jó lett:D
De amúgy hol van helyileg? Biztos van településrendezèsi rendelet. Ha nincs akkor az országos érvényes.
Azt is figyelni kell, hogy a telek beépíthetősége mekkora.
Drónokkal nèzegetik, fotóznak, már két ismerősöm is kapott felszólítást hogy bontsa el, mert túllóg a 30%on a beépítése a teleknek.
Megoldották, vettek a szomszédtól egy méter sávot úgy már jó lett:D
De amúgy hol van helyileg? Biztos van településrendezèsi rendelet. Ha nincs akkor az országos érvényes.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Elvileg a garázs építése (bizonyos méretig) nem engedélyköteles. Max helyi rendelet lehet, ha van, ami beleszól. Önkormányzatban meg kell kérdezni.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
- _Bushido_
- Kapcsolat:
Az 5 métert sokallom, az kb lehetetlen lenne kivitelezni jobbról és balról is, telek közepére meg nem teheted. Amúgy akkor gondolom arról van szó, hogy megyénként, városonként és a városon belül is más-más szabályok lehetnek?! Bár mondjuk egyik város belvárosában sincsen ilyenre hely, marad a kertvárosos házak. Itt meg kb minden 2. háznál van autóbeálló, mivel 2-3-4 kocsi van már mindenhol. Van is belőle elég gond errefelé - is. FB csoportokban megy a panaszkodás, hogy a garázsa elé állt valaki, nem tud munkába menni...ANDS írta:Én is így tudom, ha nincs oldalfala, akkor leteheted, de_Bushido_ írta: Hátha volt valakinek tapasztalata ezügyben az elmúlt időből:
.........Olyat hallottam, hogy pl kocsibeállónál nem mindegy, hogy cölöpök tetővel verzió, vagy full fedett (oldalról is és kapu az elején).
ha van oldala és zárt, akkor engedélyeztetni kell, és nem teheted bárhova. Tudtommal 5 méter kell a szomszéd telektől, és az utcától is.
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
Ezt altalanossagban nem lehet megvalaszolni.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- _Bushido_
- Kapcsolat:
Hátha volt valakinek tapasztalata ezügyben az elmúlt időből:
ha valaki faházat vagy kocsibeállót akar építeni a SAJÁT telkére (értelemszerűen kerítésen belülre), akkor kell valakinek szólni? engedélyeztetni vagy valami? Olyat hallottam, hogy pl kocsibeállónál nem mindegy, hogy cölöpök tetővel verzió, vagy full fedett (oldalról is és kapu az elején).
ha valaki faházat vagy kocsibeállót akar építeni a SAJÁT telkére (értelemszerűen kerítésen belülre), akkor kell valakinek szólni? engedélyeztetni vagy valami? Olyat hallottam, hogy pl kocsibeállónál nem mindegy, hogy cölöpök tetővel verzió, vagy full fedett (oldalról is és kapu az elején).
Elektromosból max olyan nagyra cserélném ami szerintem társasházban nem opció, mert jóval lassabban és drágábban fűti fel tapasztalataim szerint.h.csabi írta: Lakásfelújításban tapasztaltak véleményére lennék kíváncsi. Adott egy egy távhős fűtéssel rendelkező lakás, azonban a fürdőben egy kéményre kötött nyílt lángos átfolyó gázkazán, a konyhában pedig egy kémény nélküli átfolyós kis gázkazán adja a melegvizet.
Mit gondoltok, van értelme lecserélni elektromosra? Első körben csak a konyhain gondolkozom, mert a mosogatógép miatt relatíve ritkán fogom használni, így nem akaszt ki, ha csak 5-10 liter melegvíz áll rendelkezésre. A gázos olcsóbb megoldás, már megvan készen, működőképesen, viszont fölötte a plafonon azért meglátszik kicsit a korom...
Köszi!
Na, a második Pfizer után sem érzek egyáltalán semmit, élek a gyanúperrel, hogy ártunk és ormányunk kínai csapvizet ad be mindenkinek Pfizer címkével mostanság.
Lakásfelújításban tapasztaltak véleményére lennék kíváncsi. Adott egy egy távhős fűtéssel rendelkező lakás, azonban a fürdőben egy kéményre kötött nyílt lángos átfolyó gázkazán, a konyhában pedig egy kémény nélküli átfolyós kis gázkazán adja a melegvizet.
Mit gondoltok, van értelme lecserélni elektromosra? Első körben csak a konyhain gondolkozom, mert a mosogatógép miatt relatíve ritkán fogom használni, így nem akaszt ki, ha csak 5-10 liter melegvíz áll rendelkezésre. A gázos olcsóbb megoldás, már megvan készen, működőképesen, viszont fölötte a plafonon azért meglátszik kicsit a korom...
Köszi!
Köszi!
- lordgabi
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho
Buszon 70% ember, metrón 96% nem viselt egyáltalán maszkot az első napon, amíg tömegközlekedéssel utaztam ma a gyülekezeti pont felé.
Villamosra a Puskáson szálltam fel, itt már tényleg szinte senkin nem volt, öregeken egyáltalán nem. A néhány kivétel az ukránok lehettek, nagy riadalommal az arcukon tekintettek körbe-körbe, lejjebb tolták egyszer, utána meg ők is zsebre tették.
Villamosra a Puskáson szálltam fel, itt már tényleg szinte senkin nem volt, öregeken egyáltalán nem. A néhány kivétel az ukránok lehettek, nagy riadalommal az arcukon tekintettek körbe-körbe, lejjebb tolták egyszer, utána meg ők is zsebre tették.
Ex-szerkesztő.
2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás!
2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás!
- El Sie7e
- Kedvenc játékosaid: Raúl
9ig necces amíg beer a sok ember munkába, utána is van forgalom de azért lehet haladni és nem a dugóban állsz___Samy___ írta: Elvileg olyan 10 utan leszek majd ott, akkor is halal?
Egyébként nincs most a hungarian felújítás (legalábbis a Puskasig)
“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”