Berti írta:
Nem alakított ki Mou patent támadófutballt.
Egy jó kontracsapatot hozott létre, ahol a közepes képességű védőket stabilra tudta szervezni, egy közepes képességű kp-val másodpercek alatt szűri a labdákat és elől a két top csatárát úgy használja, hogy ki tudják maxolni egymást. Nagyon jól érzik egymást már 1-2 éve, de nem tudom hány edzőnek jutott volna eszébe tipikusbefejezőcsatár Kane-t visszábbrendelni, úgy hogy területet nyisson a szélsőknek a felfutásra. Az már Kane egyéni teljesítményének köszönhető, hogy utána mégis oda tud érni a 16osba, mikor szükség van rá.
Valószínüleg nem fog bajnokságot nyerni velük, mert az a sok közepes képességű játékosból ki fog jönni idővel, hogy mennyit is tudnak. De taktikailag nagyon összerakta a csapatot 1 év alatt.
Ancelotti, ahogy te is mondod, egy teljesen új kp-t kapott. Nem várható, hogy a 0-ik naptól ez tökéletesen muzsikáljon, pláne úgy, hogy a védelem siralmas mögöttük, plusz a kapus is egyre többet Kepa-ra emlékeztet. De van egy szisztéma Ancelottinál is, amit az idő eredményessé csiszolhat. Artetanal nem látok ilyet.
Hasenhüttl egy kurva jó edző, Bielsa is, Nuno is, sőt még egy Dyche is annak mondható valamilyen szinten.
Pottert ne hagyd ki. Egyébként Nuno nekem túl deffenzív, illetve nem is az, hogy ez most szimpi-e vagy nem, de ezért nem fogják ők sem átlépni a saját árnyékukat sosem. 8.-10. hely környékére odaérnek, de túl sok pontot hullajtanak, ami szerintem annak is tudható be, hogy nem képesek proaktív támadójátékra, és az az 1-1 gól, amit sikerül szerezniük, nem mindig elég a 3 pontra. Dyche-t ha nem muszáj nem kommentálnám.
Ennyi erővel Hodgsont is mondhatnánk. Ők jó helyen vannak ott, ahol vannak. Remélem kiesik végre a Burnley ezzel a 20. századi ívelgetős ocsmány focijával. Sheffielddel karöltve.
Egyébként papíron igaz lehet az, amit mondasz az Evertonnal kapcsolatban, paradox módon mégis a szezon elején voltak jók, aztán meg visszaestek. Inkább azt látom, hogy szokás szerint ha Ancelottinak kidől valaki az alapcsapatából, meg van lőve az Öreg. A védekezésük pedig igencsak gyengusz. Nem hiszem, hogy harcban lehetnek majd a TOP4-ért. 7.-8. hely környékére várom őket, ami szerintem nem bravúr kategória, és titkon ők sem odavágynak ám. Hát nem tudom, lehet csak én vagyok túl kritikus vele, vagy ti vagytok elfogultak mert edzősködött nálatok, és BL-t nyert újra a Realnak, de elég csúnyán beégett a Bayernnél, és a Napolinál is jobb munkát végez Gattuso és Sarri is anno, mint ő.