Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
kiserik

Re: Politika

HozzászólásSzerző: kiserik » 2022. október 12., szerda 9:00

Halfkey írta:
ikelemen5 írta:
Bocsanat, de az ember nem a fronton harcol. Úgy tudom elképzelni, hogy egy atom bunkerben ül, és időnként kimegy Facebookra lőni egy képet. :)
Sokan bátrabbak tűnnek nekem, például egy “egyszerű” katona is.

Azt nem tudom, hogy ki hogy képzeli el ennek az egésznek a véget. Valahogy nem látom, hogy ennek hogy lesz pozitív lecsengésű vége.. :|
Az amúgy megvan hogy a rakéták Kijevben csapódnak a héten a front meg jóval odébb van? De volt egyébként a front Kijevnél is, mégis ott volt. Én nem mondom hogy a modern Dugovics Titusz emberünk de nemtudom miért kell elvenni az érdemeit. Nagyon remélem soha nem kell megtudnotok milyen döntés lehet ez. Én vagyok annyira realista (kis r), hogy szinte biztos vagyok benne hogy a családot a kocsiba rakva már a szomszéd országban lennék. De ezek szerint nektek ez fel sem merül, alap hogy Budapesten elvagytok miközben támadják az országot, hisz a metroba be lehet húzódni és úgysincs ott a front.
És az nem jutott az eszedbe, hogy mi van, ha nincs/nem volt más választása? (CIA)

Ebben a háborúban és úgy az egész világon mindenki mindig hazudik és mindenki igazat is mond. Mindennek sok oldala van, így belefér, hogy mindenki a saját maga verzióját nevezze igaznak. A média világát éljük. Olyan világot, ahol a média mondja meg, hogy mi az igazság. A médiát viszont a politika irányítja. Mindenhol, nem csak hazánkban. Nincs fehér és nincs fekete. Érdemes minden lehető oldalról megvizsgálni egy eseményt és utána eldönteni, hogy miben hisz az ember, de azt tudni kell, hogy ez nem feltétlenül lesz igaz.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2022. október 12., szerda 8:29

Realista24 írta: EUR Éves maximum: 429,994
USD Éves maximum: 443,911
:roll:
Ebben az illiberalis es merhetetlenul centralizalt politikai (es gazdasagi) kornyezetben a Forint sajnos menthetetlen. Az ev vege korulre projektalhato a 450 forintos hatar.

https://444.hu/2022/10/11/csaba-laszlo- ... -szindroma

Erdekes, hogy ahogy ezek a szakemberek kikerulnek a prixisbol, egybol tudjak hogy hogyan kene az orszagot vezetni.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. október 12., szerda 8:12

ikelemen5 írta:
Halfkey írta:

Szerintem ez nem igaz, attól az oroszok pont rádkúrhatnak egy rakétát hogy mekkora hatalom áll mögötted. Nem érnek oda, az országod nyerhet de te meghalhatsz. Ez pedig bátorság, nem biztos hogy sokan csinálnák itt a gyakorlatban ezt.
Bocsanat, de az ember nem a fronton harcol. Úgy tudom elképzelni, hogy egy atom bunkerben ül, és időnként kimegy Facebookra lőni egy képet. :)

Azt nem tudom, hogy ki hogy képzeli el ennek az egésznek a véget. Valahogy nem látom, hogy ennek hogy lesz pozitív lecsengésű vége.. :|
Az amúgy megvan hogy a rakéták Kijevben csapódnak a héten a front meg jóval odébb van? De volt egyébként a front Kijevnél is, mégis ott volt. Én nem mondom hogy a modern Dugovics Titusz emberünk de nemtudom miért kell elvenni az érdemeit. Nagyon remélem soha nem kell megtudnotok milyen döntés lehet ez. Én vagyok annyira realista (kis r), hogy szinte biztos vagyok benne hogy a családot a kocsiba rakva már a szomszéd országban lennék. De ezek szerint nektek ez fel sem merül, alap hogy Budapesten elvagytok miközben támadják az országot, hisz a metroba be lehet húzódni és úgysincs ott a front.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. október 12., szerda 7:59

EUR Éves maximum: 429,994
USD Éves maximum: 443,911
:roll:
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

ikelemen5
Kedvenc játékosaid: Zidane,Guti,Modric, Kroos

HozzászólásSzerző: ikelemen5 » 2022. október 12., szerda 7:31

Halfkey írta:
rikko írta:

Mint írtam tegnap is, úgy könnyű "kockáztatni" , hogy a világ legnagyobb és legkomolyabb hadserege beáll mögéd.
Ez pont olyan, mint a mai magyar politika. Orbán a haveroknak szabad kezet ad ,az csinálnak amit kb akarnak. Így könnyű.
Szerintem ez nem igaz, attól az oroszok pont rádkúrhatnak egy rakétát hogy mekkora hatalom áll mögötted. Nem érnek oda, az országod nyerhet de te meghalhatsz. Ez pedig bátorság, nem biztos hogy sokan csinálnák itt a gyakorlatban ezt.

“I don’t trust fish.They breathe water…..that’s crazy.”

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. október 12., szerda 6:16

rikko írta:
node írta: Nem azt mondom ezzel, hogy kötelező a kánonnal egyetérteni. Csak azt, hogy ha az egyik fél részéről elfogadja valaki, hogy csupán az érdekeit védi, az fogadja el ugyanazt a másik fél részéről is. Zelenszkij és az ukrán többség pontosan azt csinálja, amit a saját szempontjukból ebben a kényszerhelyzetben jónak gondolnak. Nem mellesleg Zelenszkij éppenhogy sokkal bátrabban viselkedik, mint bármelyik kortárs politikus, hiszen konkrétan az életét kockáztatja, ráadásul kurva nagy felelősséget vett magára. Minden, csak nem bohóc. És ez nem azt jelenti, hogy egyet kell vele érteni, vagy hősnek tekinteni, de azért minimális tiszteletet mindenképpen megérdemel.
Mint írtam tegnap is, úgy könnyű "kockáztatni" , hogy a világ legnagyobb és legkomolyabb hadserege beáll mögéd.
Ez pont olyan, mint a mai magyar politika. Orbán a haveroknak szabad kezet ad ,az csinálnak amit kb akarnak. Így könnyű.

rikko
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry
Kedvenc csapatod: Barca, Wisla Krakow

HozzászólásSzerző: rikko » 2022. október 12., szerda 6:13

node írta: Nem azt mondom ezzel, hogy kötelező a kánonnal egyetérteni. Csak azt, hogy ha az egyik fél részéről elfogadja valaki, hogy csupán az érdekeit védi, az fogadja el ugyanazt a másik fél részéről is. Zelenszkij és az ukrán többség pontosan azt csinálja, amit a saját szempontjukból ebben a kényszerhelyzetben jónak gondolnak. Nem mellesleg Zelenszkij éppenhogy sokkal bátrabban viselkedik, mint bármelyik kortárs politikus, hiszen konkrétan az életét kockáztatja, ráadásul kurva nagy felelősséget vett magára. Minden, csak nem bohóc. És ez nem azt jelenti, hogy egyet kell vele érteni, vagy hősnek tekinteni, de azért minimális tiszteletet mindenképpen megérdemel.

rikko
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry

HozzászólásSzerző: rikko » 2022. október 12., szerda 6:10

Halfkey írta: rikko, az ukrán ismerőseid ukránok vagy kárpátaljai magyarok? Nekem is van mindkettő, és utóbbiak bohócozzák, előbbiek tisztelik. Hogy melyik a jogos nem akarok belemenni, csak hogy - szerintem - árnyaltabb a kép.

Durva amúgy mi lement oldalakon keresztül, igazából még Sierrához térnék vissza egy pillanatra, mert azon gyorsan továbblépett mindenki - az megvan hogy ha te távhővel fűtesz az amúgy gázt használ? :D ‘Szupi’ hogy egyelőre közösen fizetjük a te meg az én adómból és nem a számládról megy de egyrészt ettől brutálisan drága nekünk, másrészt szerinted meddig lesz ez tartható?
Echte ukrán mindegyik, kivéve 2-t akik anno még CCCP területén, mai Oroszországban születtek, de Ukrajnában ragadtak az Szovjetunió szétesése után és nem mehettek haza , hanem kötelezően ukránokká váltak .

node
Kedvenc játékosaid: Modric, Ronaldo (R9), Ronaldinho, Zidane

HozzászólásSzerző: node » 2022. október 12., szerda 1:58

Nem azt mondom ezzel, hogy kötelező a kánonnal egyetérteni. Csak azt, hogy ha az egyik fél részéről elfogadja valaki, hogy csupán az érdekeit védi, az fogadja el ugyanazt a másik fél részéről is. Zelenszkij és az ukrán többség pontosan azt csinálja, amit a saját szempontjukból ebben a kényszerhelyzetben jónak gondolnak. Nem mellesleg Zelenszkij éppenhogy sokkal bátrabban viselkedik, mint bármelyik kortárs politikus, hiszen konkrétan az életét kockáztatja, ráadásul kurva nagy felelősséget vett magára. Minden, csak nem bohóc. És ez nem azt jelenti, hogy egyet kell vele érteni, vagy hősnek tekinteni, de azért minimális tiszteletet mindenképpen megérdemel.

node
Kedvenc játékosaid: Modric, Ronaldo (R9), Ronaldinho, Zidane

HozzászólásSzerző: node » 2022. október 12., szerda 1:58

Oroszország megtámadja Ukrajnát:
1) Az ukránok csúnyán bánnak az orosz kisebbséggel, mellette a szemét USA támadófegyvereket telepít Oroszország mellé. Oroszország nagyhatalom, ezt nem hagyhatja.
2) Putyin lépése teljesen érhető, sőt, tulajdonképpen jogos is, hiszen csak az országának érdekeit védi.

Ukrajna védekezik az orosz támadással szemben:
1) Az ukránok ahelyett, hogy szépen hozzásimulnának az orosz anyamedvéhez, képesek fegyvert ragadni a hazájuk védelmében, amivel óriási vérontást idéznek elő, és mellette bedöntik az EU gazdaságát, és nem mellesleg szegény magyarok megint rossz végén állnak a brének.
2) Ez a Zelenszkij tiszta bohóc, tök érthetetlen, hogy miért nem húzott el a p.csába, hanem vállalta, hogy egy két lábon járó céltábla lesz, csak hogy smúzolhasson a szenilis vénember Bidennek. Ukrajnának tudnia kellene a helyét, ami a Szovjetunióban van, csak most már Oroszországnak hívják.

Fuck logic.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. október 12., szerda 1:16

rikko, az ukrán ismerőseid ukránok vagy kárpátaljai magyarok? Nekem is van mindkettő, és utóbbiak bohócozzák, előbbiek tisztelik. Hogy melyik a jogos nem akarok belemenni, csak hogy - szerintem - árnyaltabb a kép.

Durva amúgy mi lement oldalakon keresztül, igazából még Sierrához térnék vissza egy pillanatra, mert azon gyorsan továbblépett mindenki - az megvan hogy ha te távhővel fűtesz az amúgy gázt használ? :D ‘Szupi’ hogy egyelőre közösen fizetjük a te meg az én adómból és nem a számládról megy de egyrészt ettől brutálisan drága nekünk, másrészt szerinted meddig lesz ez tartható?

lordgabi
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2022. október 11., kedd 23:36

Rikkónak hatalmas + mindenre.
19 halott egy nap alatt, és semmi megrendülés nélkül kéri a fegyvert, ez az elsődleges. Ma pedig a külügyminiszter nyilatkozza, hogy bárkinek be lesz tömve a szája, aki a békét szeretné ezután is szorgalmazni, hiába diplomaták, hangsúlyozza, hogy be lesz tömve a szájuk. :ike:
Nő, férfi, senki nem járhat a határon tovább magyar útlevéllel, ha akármilyen szál is köti Ukrajnához, külön törvényt nem fogadott el ellene, csak döntött 1 nap alatt. Lényegtelen, hogy hány ezer autó van bent törvényesen az országban, hány személy van bent magyar útlevéllel, ki nem engedi tovább, 90 nap letelik a személyek számára, bírság és kitiltás, de mivel nem használhatja az útlevelét, ki sem tudja használni a kitiltást, mivel ki nem engedi vele, a csekk persze majd íródik. Az autók egy évre lettek beengedve, ki nem engedi, mivel kettős állampolgár hozta be, ha letelik az egy év, ki nem engedi többet, kb. millió forintot elérő bírság, majd gondolom megy a seregbe a jármű. 1 nap alatt dönt önkényesen. Isten adja meg egyszer hagyjam itt ezt a szarkupacot. Aki pedig nem látja, hogy bábkormány működik, az teljesen vak. Előre meg van írva a forgatókönyv nekik. A háború kezdete előtt 1-2 nappal azonnali törvényt hozott, korlátozás nélkül lehetett kivinni bármilyen értéket az országból, kamionszámra mentek kifelé a luxusautók, a pénz utazótáskákban, konvojban haladt kifelé a civilizációba. Borzasztóan sajnálom utólag, hogy valamennyire volt joérzésem ezzel az országgal (vezetéssel) kapcsolatban, augusztusig volt folyamatosan munkám, itt volt az egész család, barátnő, mindenki, ide nem is ért volna el a menekülteken kívül és a határzáron kívül a háború szele, de bekeményített ezzel a szigorítással, és a másfél-két hónapja zajló folyamatos mozgósítási hullámmal. Bárhol bujkálhatnak katonák, törvényesen adhatnak át behívót, ha úgy van kedvük, 3 nap behívó osztás, utána 2-3 nap semmi, ugyanazokkal az arcokkal. Egy hidat 30-50 év alatt nem tudott felújítani, amin jelenleg is akkora forgalom halad át, hogy 15 km-es kamionsor van jelenleg is a falvakon keresztül, akik átjönnek a hídon, ez fogadja őket, de robbantani azt tudtak szombaton, nemzeti ünnepet hirdetve a nép felé, nem tudom mi a fenét gondoltak. Tegnap 5 órát, ma 4 órán keresztül volt légvédelmi riadó. Itt csak dísznek, a szomszéd megyében azóta sincs áram... Lehetne napokig írni, ezer példát felhozni, hogy milyen elnyomó mindegyik kormány a magyarokkal, oroszokkal, de elvárták közben a segítséget kis hazánktól is folyamatosan, Európa legnagyobb országa. :ike: Szép és jó, hogy vannak hazafiak, de ha nem lett volna külső segítség, aznap vége lett volna a háborúnak, megadással, és halottak nélkül. A hazafiak pedig szépen elfogynak sajnos a fronton, akiket pedig itt kényszeríteni próbálnak harcolni, vagy erőszakkal besoroznak és készítik kiképezni külföldre (khm Angliába például), azokkal nem fog háborút nyerni. Hogy is nyerne valaki, aki védekezni tud csak?
Szar írás lett tudom, többet nem is szeretnék foglalkozni vele, elég nekünk minden nap itt a hánykolódás, csak már kikívánkozott belőlem. Lehet Orbánozni, meg röhögcsélni, de kiáll azért, amivel az országa számára a legjobbat szeretné, nem áll be a csordába, fűtési szezon még sehol, de már bőgnek és nyögik az egyszerű emberek a vezetőség nagy egyetértését, ami február óta színházként ülésezik, szankcionál, minden egyes lépéssel öngólt rúgva önmagának.
Itt pedig mártír hazafi vezető nem lenne, higgyétek el, hogyha betörnének az orosz erők az ukrán parlamentbe, síri csend, majd bejelentkezés az USÁból, az lenne. Egyszer legyen vége, de nem lesz sajnos azt hiszem. És ez volt a véleményem tavasszal is, nyáron is, nem Viktorunkat idéztem, valahogy kimerte ő is mondani ma a nyilvánvalót.
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás! :sziv: :salute:

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2022. október 11., kedd 23:17

rikko írta: Apropó, hogy is van az, hogy a lengyelek imádják most az ukránokat....aztán néhány évtizede meg Bandera bácsi épp őket gyilkolta halomra.... Dehát ugye a lengyel érdek az, hogy bárki ellen csak USA ellen ne.
Ezt már egyszer megbeszéltük, hogy miért van.
És nem imádják az ukránokat, sőt.
De az oroszokat zsigeri szinten utálják, jobban mint az ukránokat.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

kierkegaard

HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2022. október 11., kedd 23:09

Dupla D írta:
Dupla D írta: Ezt mondja meg nekem valaki, aki ért hozzá: hogy lehet az, hogy még a hrivnya is erősödik a forinthoz képest?
A felesleges személyeskedések helyett az én kérdésemet válaszoljátok inkább meg. Komolyan érdekel az oka.
https://www.developmentaid.org/news-str ... s-opinions

+

https://www.reuters.com/markets/rates-b ... 022-07-21/

A ket cikk tok jol osszefoglalja

rikko

HozzászólásSzerző: rikko » 2022. október 11., kedd 23:01

kiserik írta: Én csak azt nem értem, hogy ebben a helyzetben hogyan lehet semmisnek tekinteni azt, hogy éveken keresztül gyilkolászták az ukránok az orosz kisebbséget, illetve az USA, akarom mondani a NATO tolakodó, provokatív politikáját.
Pont ezért volt 2014-ben a krími népszavazás is. Bár ott Vlagyimirnek jobban kellett Szevasztopol , mint az a 1-2 millió krími tatár. Ahogy az amcsik sem véletlen ragaszkodnak a palagázzal teli Donyec medencehez.
A francnak sem kellenek az ukránok... Se az EU-nak , se a ruszkiknak. Ami kell az a föld alatt vagy a tengerparton van. Ha lecsatoljak az oroszok donyeck és környékét , akkor Kijev le is húzhatja a rolót.
Egyik kutya, másik eb... Csak ugye a ruszkikat mi nem nagyon szeretjük papíron.
Ahogy nem szereti őket sok nemzet, mert a történelem...
Apropó, hogy is van az, hogy a lengyelek imádják most az ukránokat....aztán néhány évtizede meg Bandera bácsi épp őket gyilkolta halomra.... Dehát ugye a lengyel érdek az, hogy bárki ellen csak USA ellen ne.

rikko

HozzászólásSzerző: rikko » 2022. október 11., kedd 22:53

zsuninnyo írta:
rikko írta:

Kedves fórum társ,nem tudom, hogy miből szeded nekem mennyi az EQ-m. Mert bár semmi fogalmad róla, hogy én mennyire foglalkozom az ukrán - orosz problémával és lövésed sincs, hogy mit érzek legbelül.
De segítek. Jelenleg 15 ukránnak adok otthont , annak ellenére, hogy feleségem orosz állampolgár. Ebből a 15 főből, 7-nek sikerült melót találnom. Rengeteg orosz és ukrán ismerősöm van, nem úgy mint neked ( valószínűleg). Átlatom a mindennapjaikat , átérzem a nyomorukat. Ezért is mondom , hogy az ukrán vezér egy bohóc. Természetesen csak a vak nem látja, hogy ő egy báb. Persze lehet más is a vélemény. Ettől még nem biztos, hogy az a valóság. Ahogy az sem , hogy az én verzióm az.
Termeszetesen csak a vak nem latja, hogy neked van igazad. (hiszen a feleseged orosz, ugyh elso kezbol tudod, hogy egy bab).
A masik felehez pedig respect.
Az egészben az a legszörnyűbb, hogy csak dobalozol a szavakkal. Az ukránok elég nagy része a háta közepére nem kívánja Zelenskijt, ahogy az oroszok sem kérnek már nagyon régóta Putyinbol. Sőt a legkisebb, legszorosabb köre sem, de van az a pénz.
Itt nem az a kérdés, hogy ki hazafi és ki nem. Hanem kinek mennyire éri meg a háború. Azt pedig szépen lehet látni, hogy ez kinek jó.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2022. október 11., kedd 22:53

Dupla D írta:
Dupla D írta: Ezt mondja meg nekem valaki, aki ért hozzá: hogy lehet az, hogy még a hrivnya is erősödik a forinthoz képest?
A felesleges személyeskedések helyett az én kérdésemet válaszoljátok inkább meg. Komolyan érdekel az oka.
12 év felelős kormányzás. Ilyen egyszerű.

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2022. október 11., kedd 22:50

Én csak azt nem értem, hogy ebben a helyzetben hogyan lehet semmisnek tekinteni azt, hogy éveken keresztül gyilkolászták az ukránok az orosz kisebbséget, illetve az USA, akarom mondani a NATO tolakodó, provokatív politikáját.

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

Dupla D
Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal

HozzászólásSzerző: Dupla D » 2022. október 11., kedd 22:44

"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.

kierkegaard

HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2022. október 11., kedd 22:42

Az egyertelmu, hogy zelenszkij nem egy jo politikus, illetve nyugat/usa barat. Vagy nevezzuk bábnak, nekem mindegy.

Viszont a mostani szituacioban senki mas nem alkalmazott eroszakot, csak oroszorszag. Fel kellett verni az árakat mert szukseguk volt arra, hogy felverjek.nem veletlenul tamadtak az eromuveket sem. Ebbol van penzuk, meg a mutragyabol. Ebbol all a gazdasaguk.

Igy nyilvan ukrajna inkabb nyugat fele nyit. Melyik valamire valo kornyekbeli orszag ne igy tenne egy agresszor orszaggal szemben aki lofaszt se tud nyujtani, hogy a gazdasaga szarnyaljon.

Szoval en ebben a szituacioban tovabbra sem ertem miert kell zelenszkijezni, usazni, brusszeli szankciozni mikor az oroszok tamadtak meg az ukranokat, ahogy 14ben.

Vissza: