Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Mickey
Kedvenc játékosaid: bappe
Kedvenc csapatod: párizs saint germain

Re: Politika

HozzászólásSzerző: Mickey » 2022. október 11., kedd 22:42

zsuninnyo írta:
rikko írta:

Mások tollával könnyű ékeskedni. Ha az amcsik nem állnak be mögé, akkor nemhogy az országban, de már Európában sem lenne. Ennyit erről, hogy mekkora hazafi.
Ez olyan mint amikor a kis boxos odafut hozzád a buliban lever egy sallert, mert tudja, hogy a bejáratnál ott van 30 tesó aki megvédi. Nah pont ezt játsza ő is el. Bidennek pedig pont kapóra jön ez az egész és iszonyatos mennyiségű "pénzt" önt az országba, hogy "demokrácia" legyen.
Egy olyan országban, ahol demokrácia talán soha nem volt és ilyen korrupció mellett soha nem is lesz.
Megis 100-szor akkora hazafi, mint te valaha is leszel. Egyszer erne el az EQ-d egy kukoricaet, maris jobb hely lenne a vilag.
Ez azé erős most..
vesszen rikko ! le vele !

magasságos... :(
"jo de te ilyen gyuros kis sportbuzi lehetsz, aztan az ejszakaban is csak hajtod meg futsz a nok utan, azt hallottam."
:mrgreen:

db97

HozzászólásSzerző: db97 » 2022. október 11., kedd 22:39

zsuninnyo írta:

Megis 100-szor akkora hazafi, mint te valaha is leszel. Egyszer erne el az EQ-d egy kukoricaet, maris jobb hely lenne a vilag.
Ugyanekkora vehemenciát legyszi, amikor Zelenszkij épp a kárpátaljai magyarokat fosztja meg alapvető emberi jogaitól.

Ha már hazafiság, meg EQ, meg alapvető emberi normák. :coffee:

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2022. október 11., kedd 22:38

rikko írta:
zsuninnyo írta:

Kedves fórum társ,nem tudom, hogy miből szeded nekem mennyi az EQ-m. Mert bár semmi fogalmad róla, hogy én mennyire foglalkozom az ukrán - orosz problémával és lövésed sincs, hogy mit érzek legbelül.
De segítek. Jelenleg 15 ukránnak adok otthont , annak ellenére, hogy feleségem orosz állampolgár. Ebből a 15 főből, 7-nek sikerült melót találnom. Rengeteg orosz és ukrán ismerősöm van, nem úgy mint neked ( valószínűleg). Átlatom a mindennapjaikat , átérzem a nyomorukat. Ezért is mondom , hogy az ukrán vezér egy bohóc. Természetesen csak a vak nem látja, hogy ő egy báb. Persze lehet más is a vélemény. Ettől még nem biztos, hogy az a valóság. Ahogy az sem , hogy az én verzióm az.
Termeszetesen csak a vak nem latja, hogy neked van igazad. (hiszen a feleseged orosz, ugyh elso kezbol tudod, hogy egy bab).
A masik felehez pedig respect.

rikko
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry
Kedvenc csapatod: Barca, Wisla Krakow

HozzászólásSzerző: rikko » 2022. október 11., kedd 22:32

zsuninnyo írta:
rikko írta:

Mások tollával könnyű ékeskedni. Ha az amcsik nem állnak be mögé, akkor nemhogy az országban, de már Európában sem lenne. Ennyit erről, hogy mekkora hazafi.
Ez olyan mint amikor a kis boxos odafut hozzád a buliban lever egy sallert, mert tudja, hogy a bejáratnál ott van 30 tesó aki megvédi. Nah pont ezt játsza ő is el. Bidennek pedig pont kapóra jön ez az egész és iszonyatos mennyiségű "pénzt" önt az országba, hogy "demokrácia" legyen.
Egy olyan országban, ahol demokrácia talán soha nem volt és ilyen korrupció mellett soha nem is lesz.

Kedves fórum társ,nem tudom, hogy miből szeded nekem mennyi az EQ-m. Mert bár semmi fogalmad róla, hogy én mennyire foglalkozom az ukrán - orosz problémával és lövésed sincs, hogy mit érzek legbelül.
De segítek. Jelenleg 15 ukránnak adok otthont , annak ellenére, hogy feleségem orosz állampolgár. Ebből a 15 főből, 7-nek sikerült melót találnom. Rengeteg orosz és ukrán ismerősöm van, nem úgy mint neked ( valószínűleg). Átlatom a mindennapjaikat , átérzem a nyomorukat. Ezért is mondom , hogy az ukrán vezér egy bohóc. Természetesen csak a vak nem látja, hogy ő egy báb. Persze lehet más is a vélemény. Ettől még nem biztos, hogy az a valóság. Ahogy az sem , hogy az én verzióm az.

RaúlCF
Kedvenc játékosaid: Raúl, Modric, Casillas, Zidane, Ronaldinho, Bellingham, Valverde
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: RaúlCF » 2022. október 11., kedd 22:31

Dupla D írta: Ezt mondja meg nekem valaki, aki ért hozzá: hogy lehet az, hogy még a hrivnya is erősödik a forinthoz képest?
baromi egyszerű. az ő szomszédjuknál nincs háború.

Dupla D
Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal

HozzászólásSzerző: Dupla D » 2022. október 11., kedd 22:12

Ezt mondja meg nekem valaki, aki ért hozzá: hogy lehet az, hogy még a hrivnya is erősödik a forinthoz képest?
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2022. október 11., kedd 22:07

rikko írta:
babaking írta: Oké, előző életében bohóc volt. Az előélete minősíti a mostani eredményeit? Te mit csináltál volna másképp a mostani helyzetben a helyében? Tudsz nála alkalmasabbat?

Trump egy reality sztár, Biden egy szenilis politikus, ők jobban kvalifikálta? Putyin ex KGB, aztán mennyit segített az most neki?

Csinált olyat ami miatt rossz vezető? Nem menekült el, onnan kér segítséget ahol tud. És a legfontosabb: mindenki azt hitte, hogy Ukrajna napok alatt elesik. Ehhez képest jelenleg épp az oroszok vonulnak vissza. Khm, akarom mondani átcsoportosítanak.

Ha békeidőben földbe állította volna az országot akkor megértem, hogy bohóc, de ilyen helyzetben az előélete miatt röhögni rajt nem fair.

Szerk.: a video tényleg jó.

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2022. október 11., kedd 21:50

Nem csoda, hogy jol megertik egymast Putyinnal, mind a ketto valami alternativ univerzumban el :lol:

rikko
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry

HozzászólásSzerző: rikko » 2022. október 11., kedd 21:19

babaking írta: Oké, előző életében bohóc volt. Az előélete minősíti a mostani eredményeit? Te mit csináltál volna másképp a mostani helyzetben a helyében? Tudsz nála alkalmasabbat?

Trump egy reality sztár, Biden egy szenilis politikus, ők jobban kvalifikálta? Putyin ex KGB, aztán mennyit segített az most neki?

Csinált olyat ami miatt rossz vezető? Nem menekült el, onnan kér segítséget ahol tud. És a legfontosabb: mindenki azt hitte, hogy Ukrajna napok alatt elesik. Ehhez képest jelenleg épp az oroszok vonulnak vissza. Khm, akarom mondani átcsoportosítanak.

Ha békeidőben földbe állította volna az országot akkor megértem, hogy bohóc, de ilyen helyzetben az előélete miatt röhögni rajt nem fair.

Bencze
Kedvenc játékosaid: Benzema, Valverde
Kedvenc csapatod: Tippelj :)

HozzászólásSzerző: Bencze » 2022. október 11., kedd 21:14

Karim the king írta: Érdekes gondolatok! Kár, hogy határon belül ilyeneket nem enged meg magának. Nem értem, miért lenne neki presztízs vesztés, ha egy ilyet az RTL-en, vagy a TV2-n tolna, a propaganda interjúk helyett... :sly:

https://youtu.be/2F8EomtJLxY
Meg a vegen foispan is csak egy Soros berenc libsi?

Karim the king
Kedvenc játékosaid: Karim

HozzászólásSzerző: Karim the king » 2022. október 11., kedd 20:33

Érdekes gondolatok! Kár, hogy határon belül ilyeneket nem enged meg magának. Nem értem, miért lenne neki presztízs vesztés, ha egy ilyet az RTL-en, vagy a TV2-n tolna, a propaganda interjúk helyett... :sly:

https://youtu.be/2F8EomtJLxY

babaking
Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho

HozzászólásSzerző: babaking » 2022. október 11., kedd 20:28

Oké, előző életében bohóc volt. Az előélete minősíti a mostani eredményeit? Te mit csináltál volna másképp a mostani helyzetben a helyében? Tudsz nála alkalmasabbat?

A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.

rikko

HozzászólásSzerző: rikko » 2022. október 11., kedd 20:16

h3x0r írta:
Andrew Dawn írta:
Pl aki nem a péniszével zongorázott még pár éve :D
Tudom, alja humor, de sirva rohogok minden egyes alkalommal, mikor megnezem :lol:
Na pont ezért bohóc. Egy humorista és annak jó is volt. De vezetőnek maximum csak a villanyszerelő szakmában használnám.

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2022. október 11., kedd 20:07

Andrew Dawn írta:
zsuninnyo írta: Miert fobohoc? Kivancsi lennek arra, hogy mondjuk az orosz propagandan es az abszolut emberi hulyesegen tul, van-e vmi ok arra, hogy fobohocozod azt az embert, akinek a nepet irtjak, es 0-24ben azzal kell foglalkoznia, hogy megallitson egy nepirtas a sajat orszagaban.
Azt tudom, hogy itt (az orszagban) az EQ az vmi foldontuli magia, meg buzis, de lehetne azert egy minimum, amihez emberkent tartod magad.
Arra is kivancsi lennek, hogy ki az aki nem bohoc, ki a komoly, elismerheto tetteket vegrehajto ember, ha nem peldaul o.
Pl aki nem a péniszével zongorázott még pár éve :D
Tudom, alja humor, de sirva rohogok minden egyes alkalommal, mikor megnezem :lol:

peadani
Kedvenc játékosaid: R9,Zidane,Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: peadani » 2022. október 11., kedd 19:22

Huha vannak itt bajok bőven ezzel a gazdálkodjunk dologgal. :) Maradjunk annyiban mindkét nagymamám még mindig termeszt zöldséget és gyümölcsöt de amilyen szar az időjárás illetve a vetőmagok is egyre ótvarabbak lesznek meg se közelítik a gyerekkoromban levő termés mennyiségét vagy minőségét. Illetve ez a tartsunk tyukot, mert lesz tojás...aha mamámnál van 30 abból múltkor hetekig nem tojt egyik se úgy kellett megvenni háznál. Arról nem beszélve, hogy milyen drága etetni ezeket az állatokat.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. október 11., kedd 19:12

Egyszer mar megfogadtam, hogy ilyen kerdesbe nem megyek vitaba veled, mert azt hiszedm magadrol hogy tevedhetetlen vagy, mert ezzel foglalatoskodsz es keptelen vagy elfogadni es felfogni azt, amit a masik ir.

A fizetés persze több a fővárosban, de az élet is sokkal drágább.
Sokan fovarosban dolgoznak, nem ott laknak. Maris mas az ollo.
A lehetőség adott. Persze kifogást mindig lehet találni. Mint mondtam, ellustult a mai ember.
De természetesen tanulni sohasem késő. Továbbra is ez csak egy lehetőség, ami nem nagyon van egy panelben.
A lehetoseg adott mindenki elott, meg aki panelban lakik is. Vegyen telket, koltozzon videkre, stb. Ilyen hülyesegeket en is tudok irni.

Ezt a falusi kifejezest meg ugy nyomod, mintha 1980ban elnenk :lol:

Nem tudom mit csinalna az, aki berendezkedik gazdalkodasra, jon egy aszalyos idoszak es/vagy siman a biztosito lovi szet a felhoket fixen. Nem tudsz esovizet gyujteni, nincs furt kutad...locsolj "csaprol"?

Fagykarok, aszaly, mittudomen saskajaras meg még ezer masik dolog, ami miatt a gazdak allandoan panaszkodnak, arat emelnek, meg biztositasi penzeket vesznek fel. Ezek mind keresztbe tehetnek a mini gazdasagodnak. Jön a roka, elviszi a haziallatodat, vagy csak siman betegek lesznek es vagy megmented sulyos tizezrekert vagy elpsuztulnak.

Es akar tetszik, akar nem, az ehhez kapcsolodo infrastrukturat is ki kell epiteni, uzemeltetni, karbantartani, es ezek nincsenek ingyen, ahogy a csirke sem, ami a tojast adja (vagy nem adja).

De tudom, csak 30nm es meg is vagy.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2022. október 11., kedd 18:57

kiserik írta: Egyik legnagyobb probléma, hogy a falusi ember is úgy gondolkodik, mint egy városi. Szántani traktorral, lóval pénzért? Veszel egy ásót 5 ezer Ft-ért és jó sok évre megvagy.
Tatam 100 evvel ezelott szuletett, mar az o gyerekkoraban is loval szantottak. De majd en 5 orakor munka utan elkezdek asozni a kertben. :kalapos: De pont erre irtam, hogy robikapaval is vegig lehet rajta menti (paradicsomnak peldaul eleg is), de a legtobb zoldsegnel meglesz az "eredmenye", hogy kimaradt a normalis szantas. A fold nem keveredik, nem tud pihenni, stb.
kiserik írta: Dughagyma, magvak, palánta? Nem érsz rá télen a növények magjából palántát nevelni? Minden növény arra törekszik, hogy szaporodjon. Nekünk csak ki kell használni ezt.
Kiveve, amiknel a cegek dollar milliokat koltottek arra, hogy ne tudd normalisan szaporitani. Legfinomabb paradicsomnak ha elrakod a magjat, kovetkezo evben valami elfajzott, iztelen valamit kapsz. Par eve nagyon finom orias krumplibol direkt hagytam meg egy kis lada kisebb darabot, ott csiraztattam, ahol 10 vagy 15 eve 20x ennyit, kovetkezo evben ugyanugy volt locsolva es alig lett belole valami. Hagymat inkabb nem is mondom.
kiserik írta: Kicsit félreértelmezted az írásomat. Egyrészt én úgy írtam, hogy ""megtermelhetem"", ha akarom. Van rá lehetőségem. A panelban nem nagyon van. Másrészt amit ki is emeltél: munkával. Igen, a mai ember el van lustulva. Emellett érdemes a régi technikákat feleleveníteni és tanulni belőlük. Okosak voltak.
Jogos, tenyleg azt mondtad, hogy falun megtehed, ha akarod. Na de miert dolgozz munka utan a kertben, ha nehany ora tuloraval az irodaban vagy hetvegi maszekolassal, mondjuk kifestesz egy szobat is megkeresed az extra penzt a zoldsegekre? De ettol meg persze a felvetesed igaz.
kiserik írta: 10 tyúkhoz elég kb 5m2 hely. Innen már van minden nap több tojásod (átlagban 26 óránként tojik egy tyúk, bár nem vagyok állattenyésztő, de ez rémlik egyetemről), húsod és szaporulatod. Persze etetni kell őket, napi 150-200Ft-ból meg is van mai árakkal számolva a 10 tyúk kajája.
Gyakorlatban: 19 tyuk melett jelenleg napi 9 tojas van, ami nagyon jonak szamit. A nagy minuszokban sokszor csak 1-2, mar amikor nem allnak le teljesen; a nyari kanikulaban 4-5nel ritkan volt tobb. Kukoricat, buzat, lucernat kapnak, a rengeteg bogarrol meg zoldseg maradekokrol nem is beszelve. Kalciumot meg tojo tapot minimalis mennyisegben. 300m2-es udvar, ahol egesz nap kaparhatnak meg 1000m2-es kert, ahova delutanonkent vannak kiengedve. Ennek fele lucerna (ami a nyari szarazsagban epp hogy eleg volt), fele fű (nagy resze gyumolcsfak alatt)
kiserik írta: Ad 3: ahogyan 20-30-40 évvel ezelőtt minden falusi meg tudta termelni magának az élelmet, úgy ez ma is lehetséges lenne, ha nem is teljes mértékben, de azért elég számottevően. Amiért ez nem így van, az főként az elkényelmesedés, kis mértekben a hozzá nem értésből fakadó csalódás. Ne így legyen, de afelé tart a világ, ha beüt a kaka, akkor vagy ellátod magad, vagy éhezel.
Tegyuk hozza, hogy azota eleg sokat valtozott az idojaras is.

Bocsi, kicsit hosszu lett, de ha mar irtal, gondoltam valaszolok.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2022. október 11., kedd 18:29

Realista24 írta:
kiserik írta:
Ad 1: nem magyarázkodom
Ad 2: nem hátrálok ki semmiből
Ad 3: ahogyan 20-30-40 évvel ezelőtt minden falusi meg tudta termelni magának az élelmet, úgy ez ma is lehetséges lenne, ha nem is teljes mértékben, de azért elég számottevően. Amiért ez nem így van, az főként az elkényelmesedés, kis mértekben a hozzá nem értésből fakadó csalódás. Ne így legyen, de afelé tart a világ, ha beüt a kaka, akkor vagy ellátod magad, vagy éhezel.

Nem értem a kötekedésed, mikor nekem csak azzal a sztereotípiával volt bajom, hogy a városiak észre sem veszik a mostani helyzetet, szegény falusiak meg fűteni sem fognak tudni (sarkítva persze, de ez volt a lényeg).
Te irtad, hogy aki kertes hazban lakik, annak van valasztasa. Pluszban ugy adtad elo, hogy kivalthatja egy az egyben a boltot vele.
Aztan finomitottad, es kozben nem veszel eszre egy csomo tenyezot, ami szamos csaladi hazban lako embert meg tud akadalyozni abban hogy gazdalkodjon, plane "hust" termeljen.

Te vagy a mezogazdasz, de mintha lenne - vagy legalabbis volt - olyan kitetel is, hogy bizonyos besorolasu ovezetekben eleve nem tarthatsz haziallatot.
A nem gazdalkodasnak lehetnek egeszsegugyi/fizikai okai is, de infrastrukturalis is, meg akkor is, ha csak 30 nm-rol van szo.
Es meg szamos ervet lehetne sorolni amellett, hogy ami neked a vilag legtermeszetesebb dolga, az sokaknak akkor sem menne, ha belegebed.
Úgy adtam elő, hogy ÉN kiválthatom. Ahogy Sierra is a saját lehetőségeit hozta példának. A többi a beszélgetés során jött fel: 50 ha és 100 háziállat kell. Gondolom rémlik.

Természetesen lehetnek olyan helyi rendeletek, amik tiltják a haszonállatok tartását. Én még ilyenről nem hallottam, de el tudom képzelni.

Természetesen lehetnek olyan okok, ami miatt valaki nem tud otthon termeszteni, de nem ez az általános. Egyébként rengeteg technológia van, ami pl kiküszöböli a megerőltető fizikai munkát.

Az egy nagyon nagy probléma, hogy a gazdálkodás alapjai már nem természetesek minden falusinak. De természetesen tanulni sohasem késő. Továbbra is ez csak egy lehetőség, ami nem nagyon van egy panelben.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

ikelemen5
Kedvenc játékosaid: Zidane,Guti,Modric, Kroos

HozzászólásSzerző: ikelemen5 » 2022. október 11., kedd 18:13

Az a “baj”, hogy a falun lakó emberek nagy része már nem falusi, csak ott él.
Rengeteg ismerősömnek fogalma sincs, hogy hogy kellene nekiállni akár 10 csirkét tartani sem.
Pedig mióta van alkonykapcsolós csirkeól ajtó, azóta semmi sem lehetetlen! :lol:
“I don’t trust fish.They breathe water…..that’s crazy.”

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. október 11., kedd 18:01

kiserik írta:
Realista24 írta: Ugy magyarazkodsz, mint ahogy hehe szokott kihatralni a hulyesegeibol.
Mindegy, szerinted egyszeru megtermelni a dolgokat es ezzel nagyban tehermentesiteni magat az embernek, es csak lustasag kerdese. Sokak szerint meg nem.
Ad 1: nem magyarázkodom
Ad 2: nem hátrálok ki semmiből
Ad 3: ahogyan 20-30-40 évvel ezelőtt minden falusi meg tudta termelni magának az élelmet, úgy ez ma is lehetséges lenne, ha nem is teljes mértékben, de azért elég számottevően. Amiért ez nem így van, az főként az elkényelmesedés, kis mértekben a hozzá nem értésből fakadó csalódás. Ne így legyen, de afelé tart a világ, ha beüt a kaka, akkor vagy ellátod magad, vagy éhezel.

Nem értem a kötekedésed, mikor nekem csak azzal a sztereotípiával volt bajom, hogy a városiak észre sem veszik a mostani helyzetet, szegény falusiak meg fűteni sem fognak tudni (sarkítva persze, de ez volt a lényeg).
Te irtad, hogy aki kertes hazban lakik, annak van valasztasa. Pluszban ugy adtad elo, hogy kivalthatja egy az egyben a boltot vele.
Aztan finomitottad, es kozben nem veszel eszre egy csomo tenyezot, ami szamos csaladi hazban lako embert meg tud akadalyozni abban hogy gazdalkodjon, plane "hust" termeljen.

Te vagy a mezogazdasz, de mintha lenne - vagy legalabbis volt - olyan kitetel is, hogy bizonyos besorolasu ovezetekben eleve nem tarthatsz haziallatot.
A nem gazdalkodasnak lehetnek egeszsegugyi/fizikai okai is, de infrastrukturalis is, meg akkor is, ha csak 30 nm-rol van szo.
Es meg szamos ervet lehetne sorolni amellett, hogy ami neked a vilag legtermeszetesebb dolga, az sokaknak akkor sem menne, ha belegebed.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Vissza: