Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
kiserik

Re: Politika

HozzászólásSzerző: kiserik » 2022. október 11., kedd 17:54

Realista24 írta: Ugy magyarazkodsz, mint ahogy hehe szokott kihatralni a hulyesegeibol.
Mindegy, szerinted egyszeru megtermelni a dolgokat es ezzel nagyban tehermentesiteni magat az embernek, es csak lustasag kerdese. Sokak szerint meg nem.
Ad 1: nem magyarázkodom
Ad 2: nem hátrálok ki semmiből
Ad 3: ahogyan 20-30-40 évvel ezelőtt minden falusi meg tudta termelni magának az élelmet, úgy ez ma is lehetséges lenne, ha nem is teljes mértékben, de azért elég számottevően. Amiért ez nem így van, az főként az elkényelmesedés, kis mértekben a hozzá nem értésből fakadó csalódás. Ne így legyen, de afelé tart a világ, ha beüt a kaka, akkor vagy ellátod magad, vagy éhezel.

Nem értem a kötekedésed, mikor nekem csak azzal a sztereotípiával volt bajom, hogy a városiak észre sem veszik a mostani helyzetet, szegény falusiak meg fűteni sem fognak tudni (sarkítva persze, de ez volt a lényeg).
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. október 11., kedd 17:24

Én csak leírtam a példám, de lehet nem ez az általános. :)
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2022. október 11., kedd 17:20

Zack írta:
babaking írta:Aki eddig bujtak az akcios ujsagokat, azok erzik a legjobban. Akik eddig neztek az arakat, azok mar kevesbe, de erzik, hogy vmi nem oke. Akik eddig nem figyeltek az arakat, azokat most sem erdekli, mert meg nem olyan merteku a dolog, hogy nekik feltunjon.
Így kéretlenül beszállva a beszélgetésbe, nekem 2022 május második felében jött el először az,hogy egyáltalán ránéztem arra, hogy minek mennyi az ára. Aztán valamikor augusztus első felében elértem oda, hogy már kb mindennél megnézem. Ahogy itt R24 kolléga is írja nem feltétlenül azért mert nem tudom kifizetni. Egy példa: gondolom sokan ismerik az albánpékségeket, mind ugyan azt az árut biztosítja kb. 1 év alatt 40%-al drágult úgy minden, hogy július eleje óta nem emeltek. Régebben főleg lustaságból de sokat vásároltam ott, most már levi alapon nem járok. Ennyit sajnos nem ér.

En paldaul nem foglalkoztam az arakkal, es most sem teszem. Latom, hogy kb masfelszer annyit fizetek egy bevasarlas alkalmaval, es tudom is miert, de nem foglalkozok vele. De persze ez reprezentativabb, hogy ketten vagytok, akik hasonloan neztetek, es ti mar figyeltek, ugyh nyilvan igy mar pontosabb kepet kaptam arrol, hogy ezek szerint nincs igazam.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. október 11., kedd 17:05

Ugy magyarazkodsz, mint ahogy hehe szokott kihatralni a hulyesegeibol.
Mindegy, szerinted egyszeru megtermelni a dolgokat es ezzel nagyban tehermentesiteni magat az embernek, es csak lustasag kerdese. Sokak szerint meg nem.
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2022. október 11., kedd 17:03

Realista24 írta:
kiserik írta:
A besegítés nem egyenlő a ""soha többé nem kell boltba mennem""-mel. Tudod, torony :kacsint:

A lehetőség adott. Persze kifogást mindig lehet találni. Mint mondtam, ellustult a mai ember.
:arrow:
Megtermelhetem az élelmiszert csupán munkával, neked minden falatért fizetned kell. Én önellátó tudok lenni, Te ki vagy szolgáltatva elég sok mindennek.
Ebbol indultal ki, ha mar fogalmazas, meg torony.
Pontosan. Nem abból indultam ki, hogy 30 nm-em van. Ha csak annyi van, akkor is be tudsz segíteni az anyagiakban, ha meg több, akkor bőven önellátó tudsz lenni. Sőt, én abból indultam ki, hogy a Budapestieknek nem olyan megterhelő a válság, mint a falusiaknak. Na ezt vontam kétségbe és hoztam fel alternatív megoldásként a háztáji termelést.
raul 4 ever írta:
h3x0r írta: Ez igy jol hangzik meg minden, de aki nem mezogazdasagbol el, annak mar az egesz ott kezdodik, hogy fel kell szantani a foldet traktorral vagy loval (utobbi a legtobb faluban mar nincs is), ami penzbe kerul. 1-2 szantast meg lehet uszni, ha csak a szomszedtol kolcson kert robikapaval atmessz rajta, ami ugyancsak benzinnel megy (leszivod az auto tankjabol es maris hatosagi aron kapod :D ). A dughagyma, magvak, palantak ara nem is olyan sok, de azt locsolni kell. Vezetekesrol eleg draga, ha van is kut furva, kell melle motort venni, csovek, ontozopisztoly, csepegteto rendszer, stb. Persze vehetsz esovizgyujto muanyag hordot, ami melle ugyancsak kell egy buvarpompa, ha nem akarod a 10 literes locsoloval hordani a vizet minden egyes este. De ha mindezek az ezkozok mar megvannak, akkor is a locsolas penzbe kerul (viz/aram). Majd a vegen ott vagy, hogy penzt alig sporoltal, de legalabb a legtobb este munka utan meg kint is dolgoztal a kertben. Az is jo, mikor rajossz, hogy a sok repa nem fog elallni a pinceben vagy a hagyma a padlason. (hagymara amugy jo modszer osszevagni es be a fagyasztoba).

Zárójeles story, de ugye tavaly besz@rt a derekam, egy 6os ásványvizet nem tudtam megemelni. Gyógytorna segített, mostmár egész jó vagyok.. Felrotáltam a kertben 2 részt zöldségnek (utána 2 napig megint sz@r volt), szépen megmetszettük a gyümölcsfákat, elültettük a palántákat, magokat, hagymát, stb., csitti-fittipaldi volt minden..

Pedig nem kevés munkát tettem bele, de ettem a kertemből idén 5 szem szilvát, egy fél barackot, 3 paradicsomot, meg egy csomó málnát, mert egyedül az nem ment tönkre. Meg van egy láda hagymánk.. De amúgy az alma, mind elfagyott, a körtefa májusban egyszercsak kiszáradt, a szilva+barackfát megtámadta vmi..

Szóval megvolt a fasza kis kertünk, foglalkoztunk vele és mehettünk folyamat a zöldségeshez :lol: :lol:

Ez nagyon lutri..
Az áprilisban elültetett répa, meg most kezdett el nőni.. Az is mi.

Nem gondolnám, h lusta voltam, azért....
Ezt sajnálom, de azért ez nem ilyen általános dolog. Ha tudod, hogy mit, miért és hogyan kell csinálni, akkor azért kevésbé szokott kárba menni a munka.

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2022. október 11., kedd 16:44

Andrew Dawn írta:
zsuninnyo írta: Miert fobohoc? Kivancsi lennek arra, hogy mondjuk az orosz propagandan es az abszolut emberi hulyesegen tul, van-e vmi ok arra, hogy fobohocozod azt az embert, akinek a nepet irtjak, es 0-24ben azzal kell foglalkoznia, hogy megallitson egy nepirtas a sajat orszagaban.
Azt tudom, hogy itt (az orszagban) az EQ az vmi foldontuli magia, meg buzis, de lehetne azert egy minimum, amihez emberkent tartod magad.
Arra is kivancsi lennek, hogy ki az aki nem bohoc, ki a komoly, elismerheto tetteket vegrehajto ember, ha nem peldaul o.
Pl aki nem a péniszével zongorázott még pár éve :D
Ez biztos tok vicces akkor, ha az orszag vezetoje eppen azzal van elfoglalva, hogy a sajat zsirtomeget es vagyonat gyarapitsa ahelyett, hogy vegignezze, ahogy artatlan embereket es gyerekeket meszarolnak az orszagaban.

Andrew Dawn
Kedvenc játékosaid: Mascherano, Rakitic
Kedvenc csapatod: Barcelona

HozzászólásSzerző: Andrew Dawn » 2022. október 11., kedd 16:13

zsuninnyo írta: Miert fobohoc? Kivancsi lennek arra, hogy mondjuk az orosz propagandan es az abszolut emberi hulyesegen tul, van-e vmi ok arra, hogy fobohocozod azt az embert, akinek a nepet irtjak, es 0-24ben azzal kell foglalkoznia, hogy megallitson egy nepirtas a sajat orszagaban.
Azt tudom, hogy itt (az orszagban) az EQ az vmi foldontuli magia, meg buzis, de lehetne azert egy minimum, amihez emberkent tartod magad.
Arra is kivancsi lennek, hogy ki az aki nem bohoc, ki a komoly, elismerheto tetteket vegrehajto ember, ha nem peldaul o.
Pl aki nem a péniszével zongorázott még pár éve :D
3,14159265358979323846264338327950288419716939937510

raul 4 ever
Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz

HozzászólásSzerző: raul 4 ever » 2022. október 11., kedd 15:56

h3x0r írta:
kiserik írta: Megtermelhetem az élelmiszert csupán munkával, neked minden falatért fizetned kell. Én önellátó tudok lenni, Te ki vagy szolgáltatva elég sok mindennek. A fizetés persze több a fővárosban, de az élet is sokkal drágább.
Ez igy jol hangzik meg minden, de aki nem mezogazdasagbol el, annak mar az egesz ott kezdodik, hogy fel kell szantani a foldet traktorral vagy loval (utobbi a legtobb faluban mar nincs is), ami penzbe kerul. 1-2 szantast meg lehet uszni, ha csak a szomszedtol kolcson kert robikapaval atmessz rajta, ami ugyancsak benzinnel megy (leszivod az auto tankjabol es maris hatosagi aron kapod :D ). A dughagyma, magvak, palantak ara nem is olyan sok, de azt locsolni kell. Vezetekesrol eleg draga, ha van is kut furva, kell melle motort venni, csovek, ontozopisztoly, csepegteto rendszer, stb. Persze vehetsz esovizgyujto muanyag hordot, ami melle ugyancsak kell egy buvarpompa, ha nem akarod a 10 literes locsoloval hordani a vizet minden egyes este. De ha mindezek az ezkozok mar megvannak, akkor is a locsolas penzbe kerul (viz/aram). Majd a vegen ott vagy, hogy penzt alig sporoltal, de legalabb a legtobb este munka utan meg kint is dolgoztal a kertben. Az is jo, mikor rajossz, hogy a sok repa nem fog elallni a pinceben vagy a hagyma a padlason. (hagymara amugy jo modszer osszevagni es be a fagyasztoba).

Zárójeles story, de ugye tavaly besz@rt a derekam, egy 6os ásványvizet nem tudtam megemelni. Gyógytorna segített, mostmár egész jó vagyok.. Felrotáltam a kertben 2 részt zöldségnek (utána 2 napig megint sz@r volt), szépen megmetszettük a gyümölcsfákat, elültettük a palántákat, magokat, hagymát, stb., csitti-fittipaldi volt minden..

Pedig nem kevés munkát tettem bele, de ettem a kertemből idén 5 szem szilvát, egy fél barackot, 3 paradicsomot, meg egy csomó málnát, mert egyedül az nem ment tönkre. Meg van egy láda hagymánk.. De amúgy az alma, mind elfagyott, a körtefa májusban egyszercsak kiszáradt, a szilva+barackfát megtámadta vmi..

Szóval megvolt a fasza kis kertünk, foglalkoztunk vele és mehettünk folyamat a zöldségeshez :lol: :lol:

Ez nagyon lutri..
Az áprilisban elültetett répa, meg most kezdett el nőni.. Az is mi.

Nem gondolnám, h lusta voltam, azért....
2021 04 20 - Ceferintakaroggy

2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. október 11., kedd 15:51

kiserik írta:
Realista24 írta:

Ja ertem, megfeleloen fogalmazni, vagy hasznalni ami a toronyban van. MInd a ketto mukodhet.

Az allatnak hely kell, folyamatosan a kaja, a viz, ahogy a novenyeknek is tobbminden. Aztan vagy lesz termes vagy nem, vagy ra tudod szanni az idot mindig, amikor kell vagy nem. Vagy van vized vagy nincs, vagy elviszi a fagy vagy nem, stb.stb.

Szoval nem ugy megy, hogy van 30 nm-em es soha tobbe nem kell boltba mennem.
A besegítés nem egyenlő a ""soha többé nem kell boltba mennem""-mel. Tudod, torony :kacsint:

A lehetőség adott. Persze kifogást mindig lehet találni. Mint mondtam, ellustult a mai ember.
:arrow:
Megtermelhetem az élelmiszert csupán munkával, neked minden falatért fizetned kell. Én önellátó tudok lenni, Te ki vagy szolgáltatva elég sok mindennek.
Ebbol indultal ki, ha mar fogalmazas, meg torony.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2022. október 11., kedd 15:47

Realista24 írta:
kiserik írta:
Nem smile kell, hanem megfelelően fogalmazni.

10 tyúkhoz elég kb 5m2 hely. Innen már van minden nap több tojásod (átlagban 26 óránként tojik egy tyúk, bár nem vagyok állattenyésztő, de ez rémlik egyetemről), húsod és szaporulatod. Persze etetni kell őket, napi 150-200Ft-ból meg is van mai árakkal számolva a 10 tyúk kajája.

Persze mindennel munka van és a terület is behatárol, de általában van annyi (főleg falun), hogy elég szépen be tud segíteni az ember magának az anyagiak terén. Egy kis krupli (esetleg csicsóka), hagyma, zöldséges kert (magaságyás is működik, sőt!), a kert végében meg tyúkól, ha van hely egy pár gyümölcsfa. A fák nélkül az egésznek bőven elég 30m2.
Ja ertem, megfeleloen fogalmazni, vagy hasznalni ami a toronyban van. MInd a ketto mukodhet.

Az allatnak hely kell, folyamatosan a kaja, a viz, ahogy a novenyeknek is tobbminden. Aztan vagy lesz termes vagy nem, vagy ra tudod szanni az idot mindig, amikor kell vagy nem. Vagy van vized vagy nincs, vagy elviszi a fagy vagy nem, stb.stb.

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. október 11., kedd 15:23

kiserik írta:
Realista24 írta:

Smile nelkul mar nem megy at, hogy mit akartam szemleltetni... :roll:

Nem gondolnam, hogy mindenki, akinek van udvara onellato tud lenni. Kiveve persze, ha mondjuk csak zoldsegeket akar enni, mert allattartashoz, es valtozatos etrendhez mar komolyabb forrasok kellenek es persze ido is.

10 tyúkhoz elég kb 5m2 hely. Innen már van minden nap több tojásod (átlagban 26 óránként tojik egy tyúk, bár nem vagyok állattenyésztő, de ez rémlik egyetemről), húsod és szaporulatod. Persze etetni kell őket, napi 150-200Ft-ból meg is van mai árakkal számolva a 10 tyúk kajája.

Persze mindennel munka van és a terület is behatárol, de általában van annyi (főleg falun), hogy elég szépen be tud segíteni az ember magának az anyagiak terén. Egy kis krupli (esetleg csicsóka), hagyma, zöldséges kert (magaságyás is működik, sőt!), a kert végében meg tyúkól, ha van hely egy pár gyümölcsfa. A fák nélkül az egésznek bőven elég 30m2.

Tous avec Karim
Je Suis Benzema

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2022. október 11., kedd 15:19

Realista24 írta:
kiserik írta:

Ez meg úgy hülyeség, ahogy van. Egy család önellátásához nem kell 50 hektár föld meg 100 háziállat. Bőven elég egy átlagos falusi/kertvárosi porta. Persze ezzel munka van és nem is néz ki olyan jól, mint a frissen nyírt gyepszőnyeg szalonnasütővel, grillterasszal, hintával meg dísznövényekkel. A lényeg az, hogy akinek van udvara, annak van lehetősége választani. Aki panelben lakik, annak nincs.

Nem gondolnam, hogy mindenki, akinek van udvara onellato tud lenni. Kiveve persze, ha mondjuk csak zoldsegeket akar enni, mert allattartashoz, es valtozatos etrendhez mar komolyabb forrasok kellenek es persze ido is.

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2022. október 11., kedd 15:12

rikko írta:
zsuninnyo írta:

Miert fobohoc? Kivancsi lennek arra, hogy mondjuk az orosz propagandan es az abszolut emberi hulyesegen tul, van-e vmi ok arra, hogy fobohocozod azt az embert, akinek a nepet irtjak, es 0-24ben azzal kell foglalkoznia, hogy megallitson egy nepirtas a sajat orszagaban.
Az ukrán miniszter egy bábu. Az amerikaiak bábuja. Egy népirtást akar megállítani, úgy hogy közben az Azov csoport évek óta űzi azokat akik nem ukránok. Ez rendben van ? Illetve pont a világ legkorruptabb országával próbál meg "demokráciát" felépíteni ott, ahol csak azt nem lopják el amit nem tudnak.
Ne érts félre. A Putyini verzió sem tetszik , sőt a háború sem. Viszont volt egy egyezség a NATO és a ruszkik között, hogy hagynak puffer zónát, ha beüt a gebasz. Erre tessék ez sem jöhet össze.
De gondolom pl az nagyon örömteli lenni, ha ruszkik pl katonai bázisokat pakolna Mexikóba .
Nincs tobb kerdesem, koszonom a valaszt.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. október 11., kedd 14:53

kiserik írta:

Ez meg úgy hülyeség, ahogy van. Egy család önellátásához nem kell 50 hektár föld meg 100 háziállat. Bőven elég egy átlagos falusi/kertvárosi porta. Persze ezzel munka van és nem is néz ki olyan jól, mint a frissen nyírt gyepszőnyeg szalonnasütővel, grillterasszal, hintával meg dísznövényekkel. A lényeg az, hogy akinek van udvara, annak van lehetősége választani. Aki panelben lakik, annak nincs.

Tous avec Karim
Je Suis Benzema

rikko
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry
Kedvenc csapatod: Barca, Wisla Krakow

HozzászólásSzerző: rikko » 2022. október 11., kedd 14:50

zsuninnyo írta:
rikko írta:
ha Putyesz és a főbohóc leülnek és békét kötnek. Azonban ezt az USA nem akarja, hisz a dollár egyből gyengülne, a cseppfolyós gáz kevésbé lenne eladható.
Miert fobohoc? Kivancsi lennek arra, hogy mondjuk az orosz propagandan es az abszolut emberi hulyesegen tul, van-e vmi ok arra, hogy fobohocozod azt az embert, akinek a nepet irtjak, es 0-24ben azzal kell foglalkoznia, hogy megallitson egy nepirtas a sajat orszagaban.
Az ukrán miniszter egy bábu. Az amerikaiak bábuja. Egy népirtást akar megállítani, úgy hogy közben az Azov csoport évek óta űzi azokat akik nem ukránok. Ez rendben van ? Illetve pont a világ legkorruptabb országával próbál meg "demokráciát" felépíteni ott, ahol csak azt nem lopják el amit nem tudnak.
Ne érts félre. A Putyini verzió sem tetszik , sőt a háború sem. Viszont volt egy egyezség a NATO és a ruszkik között, hogy hagynak puffer zónát, ha beüt a gebasz. Erre tessék ez sem jöhet össze.
De gondolom pl az nagyon örömteli lenni, ha ruszkik pl katonai bázisokat pakolna Mexikóba .

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2022. október 11., kedd 14:49

h3x0r írta:
kiserik írta: Megtermelhetem az élelmiszert csupán munkával, neked minden falatért fizetned kell. Én önellátó tudok lenni, Te ki vagy szolgáltatva elég sok mindennek. A fizetés persze több a fővárosban, de az élet is sokkal drágább.
Ez igy jol hangzik meg minden, de aki nem mezogazdasagbol el, annak mar az egesz ott kezdodik, hogy fel kell szantani a foldet traktorral vagy loval (utobbi a legtobb faluban mar nincs is), ami penzbe kerul. 1-2 szantast meg lehet uszni, ha csak a szomszedtol kolcson kert robikapaval atmessz rajta, ami ugyancsak benzinnel megy (leszivod az auto tankjabol es maris hatosagi aron kapod :D ). A dughagyma, magvak, palantak ara nem is olyan sok, de azt locsolni kell. Vezetekesrol eleg draga, ha van is kut furva, kell melle motort venni, csovek, ontozopisztoly, csepegteto rendszer, stb. Persze vehetsz esovizgyujto muanyag hordot, ami melle ugyancsak kell egy buvarpompa, ha nem akarod a 10 literes locsoloval hordani a vizet minden egyes este. De ha mindezek az ezkozok mar megvannak, akkor is a locsolas penzbe kerul (viz/aram). Majd a vegen ott vagy, hogy penzt alig sporoltal, de legalabb a legtobb este munka utan meg kint is dolgoztal a kertben. Az is jo, mikor rajossz, hogy a sok repa nem fog elallni a pinceben vagy a hagyma a padlason. (hagymara amugy jo modszer osszevagni es be a fagyasztoba).
Egyik legnagyobb probléma, hogy a falusi ember is úgy gondolkodik, mint egy városi. Szántani traktorral, lóval pénzért? Veszel egy ásót 5 ezer Ft-ért és jó sok évre megvagy. Dughagyma, magvak, palánta? Nem érsz rá télen a növények magjából palántát nevelni? Minden növény arra törekszik, hogy szaporodjon. Nekünk csak ki kell használni ezt. Az öntözésre is nagyon sok remek technika van, amik megkönnyítik fillérekből.

Kicsit félreértelmezted az írásomat. Egyrészt én úgy írtam, hogy ""megtermelhetem"", ha akarom. Van rá lehetőségem. A panelban nem nagyon van. Másrészt amit ki is emeltél: munkával. Igen, a mai ember el van lustulva. Emellett érdemes a régi technikákat feleleveníteni és tanulni belőlük. Okosak voltak.
Realista24 írta: Jo hat kiserik azt gondolja, hogy mindenkinek van 50 hektar foldje gazdalkodni, meg 100 haziallata.

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

Zack
Kedvenc játékosaid: Zidane

HozzászólásSzerző: Zack » 2022. október 11., kedd 14:45

babaking írta:Aki eddig bujtak az akcios ujsagokat, azok erzik a legjobban. Akik eddig neztek az arakat, azok mar kevesbe, de erzik, hogy vmi nem oke. Akik eddig nem figyeltek az arakat, azokat most sem erdekli, mert meg nem olyan merteku a dolog, hogy nekik feltunjon.
Így kéretlenül beszállva a beszélgetésbe, nekem 2022 május második felében jött el először az,hogy egyáltalán ránéztem arra, hogy minek mennyi az ára. Aztán valamikor augusztus első felében elértem oda, hogy már kb mindennél megnézem. Ahogy itt R24 kolléga is írja nem feltétlenül azért mert nem tudom kifizetni. Egy példa: gondolom sokan ismerik az albánpékségeket, mind ugyan azt az árut biztosítja kb. 1 év alatt 40%-al drágult úgy minden, hogy július eleje óta nem emeltek. Régebben főleg lustaságból de sokat vásároltam ott, most már levi alapon nem járok. Ennyit sajnos nem ér.

Steve
Kedvenc játékosaid: R9, RC, Guti, Zidane, Modric, Marcelo, Bellingham

HozzászólásSzerző: Steve » 2022. október 11., kedd 14:36

Realista24 írta:
babaking írta: Szerintem városban is sokan érzik - és itt most a városi középosztalyra gondolok - pl márkás termék helyett sajátmárkásat vesznek. Tehát nem a mennyiséget kell csökkenti, vagy teljesen lemondani hanem a minőségből leadni. Ezek luxusproblémák nekik, de az nem azt jelenti, hogy nem érzik
En tobb mindent, amit korabban vettem, nem veszek meg. Nem azert mert nem tudnam, hanem, mert egyszeruen irrealisnak gondolom kiadni erte annyi penzt. A gyereknek is probaltam visszavenni a dolgokat, pl. edzes utan a bufeben nincs melegszendvics veve, ami egy fel bagett, kis sonka-sjat 990 Ft-ert, vagy egy yenkee hotdog 890-ert, amik regen par szaz forintok voltak es kivaltottam vele egy vacsorat, es idot sporoltam vele magamnak is.

Tegnap mondjuk vettem orias pottyost 269 Ft-ert, amit nem is annyira regen 119 Ft-ert vettem.
Akik eddig nem figyeltek az arakat, azokat most sem erdekli, mert meg nem olyan merteku a dolog, hogy nekik feltunjon.
En eddig nem nagyon figyeltem az arakat, ami kellett megvettem. Nem erdekelt. Aztan rafutottam egy-ket bevasarlasra, es ahogy trackeltem a kolteseimet, elsore nem ertettem, hogy hova tunt x ezer, aztan utananeztem, es realizaltam.
Nagyon meredek ez a drágulás.

Pont tavaly ilyenkor voltam Magyarországon, meg most. Vagyis majdnem napra pontosan egy évnyi különbséget tudtam összehasonlítani, nem a folyamatos emelkedéseket. Tök uazt vettem meg uabban a boltban és simán dupla annyiba került minden. :ozil: :|

Mondjuk lehet sikerült csak belenyúlnom olyan termékekbe..De elég rémisztő ez.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. október 11., kedd 14:27

babaking írta: Szerintem városban is sokan érzik - és itt most a városi középosztalyra gondolok - pl márkás termék helyett sajátmárkásat vesznek. Tehát nem a mennyiséget kell csökkenti, vagy teljesen lemondani hanem a minőségből leadni. Ezek luxusproblémák nekik, de az nem azt jelenti, hogy nem érzik
En tobb mindent, amit korabban vettem, nem veszek meg. Nem azert mert nem tudnam, hanem, mert egyszeruen irrealisnak gondolom kiadni erte annyi penzt. A gyereknek is probaltam visszavenni a dolgokat, pl. edzes utan a bufeben nincs melegszendvics veve, ami egy fel bagett, kis sonka-sjat 990 Ft-ert, vagy egy yenkee hotdog 890-ert, amik regen par szaz forintok voltak es kivaltottam vele egy vacsorat, es idot sporoltam vele magamnak is.

Tegnap mondjuk vettem orias pottyost 269 Ft-ert, amit nem is annyira regen 119 Ft-ert vettem.
Akik eddig nem figyeltek az arakat, azokat most sem erdekli, mert meg nem olyan merteku a dolog, hogy nekik feltunjon.
En eddig nem nagyon figyeltem az arakat, ami kellett megvettem. Nem erdekelt. Aztan rafutottam egy-ket bevasarlasra, es ahogy trackeltem a kolteseimet, elsore nem ertettem, hogy hova tunt x ezer, aztan utananeztem, es realizaltam.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2022. október 11., kedd 14:25

Hogy definialod a varosi kozeposztalyt? Mert szerintem pont a kozeposztaly az, ami meg pont nem igazan erzi meg az egeszet, de hozzateszem szerintem a kozeposztaly (most attol eltekintek, hogy varosi, mert azt nem igazan ertem) egy eleg kis reteg ebben az orszagban, amit masok lehet mar felso-kozep vagy gazdagabbnak mondananak. (Multkor volt egy telexes video, ahol egy csaj magat felso-kozeposztalynak gondolja, mikozben a szegenyek koze tartozik, szoval a fogalom az eleg zavaros nalunk)

Aki eddig bujtak az akcios ujsagokat, azok erzik a legjobban. Akik eddig neztek az arakat, azok mar kevesbe, de erzik, hogy vmi nem oke. Akik eddig nem figyeltek az arakat, azokat most sem erdekli, mert meg nem olyan merteku a dolog, hogy nekik feltunjon.

Vissza: