Politika
- babaking
- Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Re: Politika
Szerintem városban is sokan érzik - és itt most a városi középosztalyra gondolok - pl márkás termék helyett sajátmárkásat vesznek. Tehát nem a mennyiséget kell csökkenti, vagy teljesen lemondani hanem a minőségből leadni. Ezek luxusproblémák nekik, de az nem azt jelenti, hogy nem érzik
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
Jo hat kiserik azt gondolja, hogy mindenkinek van 50 hektar foldje gazdalkodni, meg 100 haziallata.h3x0r írta:Ez igy jol hangzik meg minden, de aki nem mezogazdasagbol el, annak mar az egesz ott kezdodik, hogy fel kell szantani a foldet traktorral vagy loval (utobbi a legtobb faluban mar nincs is), ami penzbe kerul. 1-2 szantast meg lehet uszni, ha csak a szomszedtol kolcson kert robikapaval atmessz rajta, ami ugyancsak benzinnel megy (leszivod az auto tankjabol es maris hatosagi aron kapod ). A dughagyma, magvak, palantak ara nem is olyan sok, de azt locsolni kell. Vezetekesrol eleg draga, ha van is kut furva, kell melle motort venni, csovek, ontozopisztoly, csepegteto rendszer, stb. Persze vehetsz esovizgyujto muanyag hordot, ami melle ugyancsak kell egy buvarpompa, ha nem akarod a 10 literes locsoloval hordani a vizet minden egyes este. De ha mindezek az ezkozok mar megvannak, akkor is a locsolas penzbe kerul (viz/aram). Majd a vegen ott vagy, hogy penzt alig sporoltal, de legalabb a legtobb este munka utan meg kint is dolgoztal a kertben. Az is jo, mikor rajossz, hogy a sok repa nem fog elallni a pinceben vagy a hagyma a padlason. (hagymara amugy jo modszer osszevagni es be a fagyasztoba).kiserik írta: Megtermelhetem az élelmiszert csupán munkával, neked minden falatért fizetned kell. Én önellátó tudok lenni, Te ki vagy szolgáltatva elég sok mindennek. A fizetés persze több a fővárosban, de az élet is sokkal drágább.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- h3x0r
Ez igy jol hangzik meg minden, de aki nem mezogazdasagbol el, annak mar az egesz ott kezdodik, hogy fel kell szantani a foldet traktorral vagy loval (utobbi a legtobb faluban mar nincs is), ami penzbe kerul. 1-2 szantast meg lehet uszni, ha csak a szomszedtol kolcson kert robikapaval atmessz rajta, ami ugyancsak benzinnel megy (leszivod az auto tankjabol es maris hatosagi aron kapod ). A dughagyma, magvak, palantak ara nem is olyan sok, de azt locsolni kell. Vezetekesrol eleg draga, ha van is kut furva, kell melle motort venni, csovek, ontozopisztoly, csepegteto rendszer, stb. Persze vehetsz esovizgyujto muanyag hordot, ami melle ugyancsak kell egy buvarpompa, ha nem akarod a 10 literes locsoloval hordani a vizet minden egyes este. De ha mindezek az ezkozok mar megvannak, akkor is a locsolas penzbe kerul (viz/aram). Majd a vegen ott vagy, hogy penzt alig sporoltal, de legalabb a legtobb este munka utan meg kint is dolgoztal a kertben. Az is jo, mikor rajossz, hogy a sok repa nem fog elallni a pinceben vagy a hagyma a padlason. (hagymara amugy jo modszer osszevagni es be a fagyasztoba).kiserik írta: Megtermelhetem az élelmiszert csupán munkával, neked minden falatért fizetned kell. Én önellátó tudok lenni, Te ki vagy szolgáltatva elég sok mindennek. A fizetés persze több a fővárosban, de az élet is sokkal drágább.
- RealMadridFanatic
Mondjuk azt sem tudom, hogy a fizuemeles mennyire altalanos. Nalunk szoba sem jott, a dragulas/inflacio miatt inkabb annak kell drukkolni, hogy nullas legyen az ev valtozatlan koltsegek mellett...
Persze ez kkv szektor, a multiknal lehet van valamilyen kompenzacio
De gyanitom kelet-Mo.-n sem az a trend eppen, hogy osztajk a millas fizukat.
Persze ez kkv szektor, a multiknal lehet van valamilyen kompenzacio
De gyanitom kelet-Mo.-n sem az a trend eppen, hogy osztajk a millas fizukat.
„Ő volt a tökéletes játékos, megvolt benne az erő, a sebesség, a technika, és a gyorsaság. Döbbenetes játékos volt, mintha egy laborban hozták volna létre." (Gianluigi Buffon Ronaldoról)
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
OkSierra írta:Érzem, de közel sem annyira, mint amennyire be van állítva csomó cikkben, videóban. Mintha jönne az apokalipszis vagy nem tudom. Eddig is minden drágult, élelmiszertől elkezdve az üzemanyagon át. Most valamivel nehezebb, jobban oda kell figyelni, de azért nincs itt a vég, mint ahogyan egyesek beállítják. De lehet csak én nem fogom fel olyan drámaian.Realista24 írta: Nem hasznalod annyit a kocsit.
Sporolsz az aramon, ahol csak tudsz.
Tobb fizubol tobbet koltesz.
Stb.stb....ezert nem ertem miert mondod, hogy nem erzed hatasat.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Érzem, de közel sem annyira, mint amennyire be van állítva csomó cikkben, videóban. Mintha jönne az apokalipszis vagy nem tudom. Eddig is minden drágult, élelmiszertől elkezdve az üzemanyagon át. Most valamivel nehezebb, jobban oda kell figyelni, de azért nincs itt a vég, mint ahogyan egyesek beállítják. De lehet csak én nem fogom fel olyan drámaian.Realista24 írta: Nem hasznalod annyit a kocsit.
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Nem hasznalod annyit a kocsit.Sierra írta:benzines vagyok úgyhogy csak 695 helyett Meg egyébként is ritkán használom már az autót így, hogy meló 5 perc sétára van. Szóval a tankolás nem fog földhöz vágni arra a kevés használatra.Realista24 írta:De hogy ereznel, ha csak most kezdodott, a futesszezon meg meg el sem indult, az uzemanyagot 480ert kapod 800 helyett, a tavhohoz meg nem nyultak meg iden hozza.
Kozben a boltban tobbet fizetsz, de elintezed annyival, hogy no a fizu is, igy eletszinvonal nem csokken. De nem is no, hanem stagnal.
Aztan majd beut, amit feljebb irtam.
Persze még nem kezdődött a fűtés szezon, de amíg nem nyúlnak távfűtéshez, addig csak nem lesz kétszer annyi vagy nem tudom. Egyelőre arról amúgy nem is tudni semmit, hogy a távfűtéssel mi lesz. A villanyt viszont minden hónapban nézzük, persze most jönnek a sötétebb hónapok, de ilyen havi 110-120 kWh jön ki. 210-től is messze van szerencsére.
Nem az, hogy elintézem annyival, én is fel vagyok háborodva az árakon, de enni kell, éhen halni meg nem fogok még egy darabig. Többet költök kajára, de nagyjából eddig ebben érzem, hogy szarabb a helyzet mint mondjuk 2-3 éve.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Mondjuk az gazdasagilag nem igy van, exportnak az eros dollar pont hogy nem kedvezrikko írta:
Azonban ezt az USA nem akarja, hisz a dollár egyből gyengülne, a cseppfolyós gáz kevésbé lenne eladható.
Pesten is erzik az emberek a dolgot nem csak falun.
Egyre tobbszor van az hogy aldiban elottem a sorban nehanyaknak elutasitja a terminal a bank es hitelkartyajat. Es nem a terminal hibaja miatt mert nálam tokeletesen mukodik
Egyre tobbszor van az hogy aldiban elottem a sorban nehanyaknak elutasitja a terminal a bank es hitelkartyajat. Es nem a terminal hibaja miatt mert nálam tokeletesen mukodik
- babaking
- Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho
Tjacks írta:Kezdjek el konteózni?kierkegaard írta: Mármint az tök evidens hogy sokak tudnak hasznot húzni az egészből, nem csak az usa.
Viszont mi köze usának ahhoz, hogy az oroszok megtámadták ukrajnát? nem értem.
Mi van ha ez az egész szar megint nem szól másról mint a szándékos árfelverésről? Őszintén melyik államnak érdeke hogy az emberek többsége jól éljen, független legyen, ezáltal úgy érezve hogy többet engedhet meg magának, adott esetben rendszer kritikusabb legyen?
Egyiknek sem. Inkább melózz azért hogy minimál szinten élhess, fogd be a szádat és örülj hogy lyuk van a seggeden és tető a fejed felett.
Az olcsóságnak valószínűleg végleg vége, get used to it.
Szar napom van nézzétek el nekem
Ezze csak egy baj van -> ha mindenki minimál szinten él az a legtöbb cégnek nem jó. Nekik az olcsóság jó, ha fogyasztasz. Ha minden évben lecseréled a telefonod, elmész utazni, mész moziba, fizeted a netflixet veszed aliról a gyerekekkel fillérekért előállított kamu niket stb. Ezek a cégek meg tovább pörgetik a gazdaságot: embereket foglalkoztatnak, alapanyagot vesznek, szolgáltatást vesznek, tanácsadókat fizetnek ügyvédeket. Ha ez mind blelassul sokan járnak rosszabbul. A cégek szeretik magukat halálra keresni.
Államoknak is jobb ha tudnak költeni, ha milliárdokért lehet beruházni: egy része visszacsurog a gazdaságba és tölti a cégek zsebét, egy része meg a sajátjukat.
A fogd be szádat rész igaz. De aki nem fogyaszt az a cégeknek nem hasznos.
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.
Miert fobohoc? Kivancsi lennek arra, hogy mondjuk az orosz propagandan es az abszolut emberi hulyesegen tul, van-e vmi ok arra, hogy fobohocozod azt az embert, akinek a nepet irtjak, es 0-24ben azzal kell foglalkoznia, hogy megallitson egy nepirtas a sajat orszagaban.rikko írta:
ha Putyesz és a főbohóc leülnek és békét kötnek. Azonban ezt az USA nem akarja, hisz a dollár egyből gyengülne, a cseppfolyós gáz kevésbé lenne eladható.
Azt tudom, hogy itt (az orszagban) az EQ az vmi foldontuli magia, meg buzis, de lehetne azert egy minimum, amihez emberkent tartod magad.
Arra is kivancsi lennek, hogy ki az aki nem bohoc, ki a komoly, elismerheto tetteket vegrehajto ember, ha nem peldaul o.
-
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric
Kezdjek el konteózni?kierkegaard írta: Mármint az tök evidens hogy sokak tudnak hasznot húzni az egészből, nem csak az usa.
Mi van ha ez az egész szar megint nem szól másról mint a szándékos árfelverésről? Őszintén melyik államnak érdeke hogy az emberek többsége jól éljen, független legyen, ezáltal úgy érezve hogy többet engedhet meg magának, adott esetben rendszer kritikusabb legyen?
Egyiknek sem. Inkább melózz azért hogy minimál szinten élhess, fogd be a szádat és örülj hogy lyuk van a seggeden és tető a fejed felett.
Az olcsóságnak valószínűleg végleg vége, get used to it.
Szar napom van nézzétek el nekem
-
- Kedvenc játékosaid: Modric, Ronaldo (R9), Ronaldinho, Zidane
Az energiaárak nem az EU által közvetlenül az energiahordozókra kivetett szankciók miatt szálltak el, hiszen energiahordozók közül jelenleg csak az orosz szén kereskedelmére vonatkozik hatályos szankció. Az egyéb okoktól eltekintve (a problémák egy része már az orosz-ukrán háború előtt is jelentkezett) a gondok ott gyökereznek, hogy az EU (nem kis részben az USA nyomására) gazdasági háborúba kezdett Oroszországgal. Tehát amikor valamelyik nagyokos arról értekezik, hogy most éppen mennyire szúrja magát tökön Európa, akkor az Orbán féle lózung dumán felül ("legyen béke") illene előállnia konkrét javaslattal, hogyan tudja megakadályozni Európa Ukrajna Oroszország általi katonai annexióját, illetve mekkora mértékű az a gazdasági ár, amit megéri ezért fizetni figyelembe véve azokat a költségeket, amiket Oroszország további várható expanziója okoz. Ez utóbbira irányadónak javaslom Ausztria és Magyarország gazdasági fejlődésének összevetését 1945 és 1990 között.
Lehetőségek:
A) Közvetlen katonai háború az EU-országok és Oroszország között: a legrosszabb kimenet;
B) Rávenni (rákényszeríteni) Ukrajnát arra, hogy ne akarja visszaszerezni a frissen annektált területeket, azaz kössön "békét": csak átmeneti megoldás, ld. a Krím elcsatolását követő reakciókat anno és a kurrens eseményeket egy évtizeden belül;
C) Oroszország mint gazdasági, pénzügyi és kereskedelmi partner fingatása: ez történik most, valószínűleg lehetne jobban csinálni, de még nem hallottam precíz érvelést arról, hogyan;
D) Ukrajna katonai és pénzügyi támogatása, proxy háború: ez is zajlik most, egyelőre úgy tűnik, hogy harcászatilag hatékony, Oroszország részéről viszont ugyanolyan ellenreakciót vált ki, mint a C lehetőség;
E) Kifejezetten Putyin eltávolítása a hatalomból (tehát nem csupán Oroszország gyengítése, hanem célzottan Putyin belpolitikai mozgásterének szűkítése vagy ellehetetlenítése): valószínűleg ez is zajlik most, szerintem borzasztó rizikós.
A lényeg, hogy nincsen olyan megoldás, ami egycsapásra megold minket, és nem fáj az EU-nak. Konkrétan Magyarország pedig nem ezért van szarban, hanem mert tücskök voltunk, és elvertük a pénzt nyáron meg stadionokat építettünk, ahelyett hogy készültünk volna a télre, amiről mindenki tudta, hogy 10-12 év masszív konjunktúra után úgyis bekövetkezik.
benzines vagyok úgyhogy csak 695 helyett Meg egyébként is ritkán használom már az autót így, hogy meló 5 perc sétára van. Szóval a tankolás nem fog földhöz vágni arra a kevés használatra.Realista24 írta:De hogy ereznel, ha csak most kezdodott, a futesszezon meg meg el sem indult, az uzemanyagot 480ert kapod 800 helyett, a tavhohoz meg nem nyultak meg iden hozza.
Kozben a boltban tobbet fizetsz, de elintezed annyival, hogy no a fizu is, igy eletszinvonal nem csokken. De nem is no, hanem stagnal.
Aztan majd beut, amit feljebb irtam.
Persze még nem kezdődött a fűtés szezon, de amíg nem nyúlnak távfűtéshez, addig csak nem lesz kétszer annyi vagy nem tudom. Egyelőre arról amúgy nem is tudni semmit, hogy a távfűtéssel mi lesz. A villanyt viszont minden hónapban nézzük, persze most jönnek a sötétebb hónapok, de ilyen havi 110-120 kWh jön ki. 210-től is messze van szerencsére.
Nem az, hogy elintézem annyival, én is fel vagyok háborodva az árakon, de enni kell, éhen halni meg nem fogok még egy darabig. Többet költök kajára, de nagyjából eddig ebben érzem, hogy szarabb a helyzet mint mondjuk 2-3 éve.
-
Mármint az tök evidens hogy sokak tudnak hasznot húzni az egészből, nem csak az usa.
-
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric
kierkegaard írta: de mi köze az egésznek usának?
Nyilván az usának is megvan a saját érdekeltsége
szépen megválaszoltadkierkegaard írta: Nyilván az usának is megvan a saját érdekeltsége
Nyilván csípőből itélem el ezt az egész szart, Oroszok támadtak, nincs miről beszélni. Ám látva azt hogy a dollár hogy gyalult minden más valutát a földbe pár hónap alatt azért én is felteszem magamnak a kérdést : mennyire érdeke Amerikának a béke?
-
de mi köze az egésznek usának? A szankcionálások akkor is voltak amikor 2014ben megtámadták ukrajnát és most is szankcionálnak, miután újra megtámadták ukrajnát. Az oroszoknak fel kellett verni az árakat.
Ha arról szólna a háború amit bekamuztak, akkor kijevet békén hagyták volna. na mindegy. Nyilván az usának is megvan a saját érdekeltsége, ahogy indiának, kinának, az opec országoknak is a háborúból...Viszont a háborút az oroszok inditották el, okkal.
Ha arról szólna a háború amit bekamuztak, akkor kijevet békén hagyták volna. na mindegy. Nyilván az usának is megvan a saját érdekeltsége, ahogy indiának, kinának, az opec országoknak is a háborúból...Viszont a háborút az oroszok inditották el, okkal.
-
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry
- Kedvenc csapatod: Barca, Wisla Krakow
Nagyon meg kell sürgetni a béketárgyalásokat. Egyébként nagyon durva tél, 2023-2024 elé nézünk.
Gazdaságilag már most is véres Európa torka. Ha a német autóipar leül, márpedig bőven van rá esély, akkor durva jövőkép fog kialakulni.
Itt csak az mentheti meg a katasztrófáról az öreg kontinenst, ha Putyesz és a főbohóc leülnek és békét kötnek. Azonban ezt az USA nem akarja, hisz a dollár egyből gyengülne, a cseppfolyós gáz kevésbé lenne eladható.
Be kell látni, ha nem lesz béke még idén, jövőre mindenki nagyon szenvedni fog. Kivétel az a pár tízezer akiknek 10 generációra való pénzük van.
Egyszer mondjuk kiprobalhatnak az emberek milyen ha nem vesznek minden evben uj tevet, meg 2-3 evente uj kocsit, hanem valamennyit felreraknak inkabb ilyen helyzetekre.Marky írta: Majd 2-3 honap futesszezon es a nagy karacsonyi penzszoras utan meglatjuk mi lesz.
Mondjuk Magyarorszagon mindig az a vege hogy a kormany kisegiti a balfasz embereket a tobbiek karara. Inentol nem is varhato el a penzugyi tudatossag az embverektol.
Én meg arra gondolok, hogy falun megválaszthatom, hogy mivel és mennyit fűtök (fa, áram, gáz, stb, sőt, napelemet is tehetek fel akár ingyen), míg Te ki vagy téve a távhőnek és majd meglátjuk, hogy hány fok lesz télen az, amit kapsz. Megtermelhetem az élelmiszert csupán munkával, neked minden falatért fizetned kell. Én önellátó tudok lenni, Te ki vagy szolgáltatva elég sok mindennek. A fizetés persze több a fővárosban, de az élet is sokkal drágább.Sierra írta:Arra gondolok, hogy én pl panelban lakom és szerencsére semmit nem érzek a rezsicsökkentés csökkentésből. A távhő eddig is drága volt alapjáraton, gáz csak gáztűzhely formájában van amit alig használok, és ott is átalány díj van. Árammal meg spórolok ahol tudok. Szóval én nem érzem úgy, hogy jelentősen romlott volna az életszínvonalam, mióta van az az egész szarság. Persze a boltban többet hagyok ott kajára, de szerencsére a fizum is növekedik évről évre már. Viszont aki falun lakik kertesházban, ott teljesen más a fűtés, a gáz stb. Ők tényleg megszívták. Az meg köztudott, hogy vidéken/falun sokkal alacsonyabb az átlagfizetés mint pl a fővárosban.kiserik írta: Nem nagyon értem ezt a Budapest(nagyvárosok) VS falu megkülönböztetést.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???