Taktikai háború (Legyél Ancelotti)

A Real Madrid mérkőzéseivel, átigazolásaival, aktuális edzőjével foglalkozó fórumrész.
DavieS
Kedvenc játékosaid: #2 #12 #19

Re: Taktikai háború (Legyél Ancelotti)

HozzászólásSzerző: DavieS » 2014. július 22., kedd 16:44

Akkor tehát szóval:

valaki-carvajal-varane-ramos-marcelo-kroos-modric-isco-bale-cé-james

madddafakkka
92:48

#2 #8 #12 #19 #23

RealMiki
Kedvenc játékosaid: Raúl
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: RealMiki » 2014. július 22., kedd 16:06

Nagyon úgy tűnik, hogy Ancelottinak megint forradalmasítania kell a felállást, ahogy bő évtizeddel ezelőtt tette Milánóban.Az okok:
- James ára és mezszáma
- ha Illarra nem válik be, fel kell adni a mélységi irányító posztját
- nincs klasszikus védekező középpályásunk
- Isco és Jesé
- Benzemán kívül nincs csatárunk.

MorataMartin
Kedvenc játékosaid: Morata, Zidane, Cristiano Ronaldo

HozzászólásSzerző: MorataMartin » 2014. július 22., kedd 15:45

Navas - Jesé, Pepe, Ramos, Bale - Kroos, Modric - Ronaldo, Di Maria, James - Benzema. :mrgreen:

tucsoki

HozzászólásSzerző: tucsoki » 2014. július 21., hétfő 18:00

Negredo eltörte a lábát.

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2014. július 20., vasárnap 23:42

(Szerk, oda nem küldte)Na szóval folytatva a kommentáld a hírekben beharangozott nagyobb írást, hogy miért jó James:
(közben már itt is leírták az egyik variációt)
DM és az ő "cseréjével" igazából nem bomlana meg a tavalyi csapat/taktika, viszont szerintem több a JÓ variációs lehetőség, mivel DM a kp-n a sok elszórt labdát kompenzálta a melóval, de ezt már annyira nem tudta véghez vinni jobb oldalt. Jamessal szerintem nem lesz ilyen probléma, sokkal biztosabb lábú és sokkal intelligensebb.(DM, viszont még mindig veszélyesebb önmagában, de több is benne a hiba.) Szóval nyugodtan mehetne a Banán által vázolt 442 is:
----------------------Navas
----------Varane-------------Ramos
Carvajal--------------------------------Marcelo
--------------Modric--------Kroos
Bale-------------------------------------James
---------------------------------CR
---------------------Benzema
Tudom védekezésben kevésnek tűnhet, de igazából tavaly is az volt a kulcs, hogy 442-ben remekül zártunk.
CR hiányában, viszont nyugodtan be lehetne oda pakolni Iscot és kicsit 4231-re váltani(ez működhet CRrel is)
Rodrigueznek se lenne idegen, mivel a kolumbiai válogatottban is így nyomta, bal szélről mozoghatott szabadon előre.
Persze ezt a felállást lehet torzítani 433-ra is.

Aztán ugye James mehet Bale helyére is akár, CR helyére is, szerintem csatárnak ő alkalmatlan lenne, nálam abban a pozícióban nem tényező. Benzema mögé kell szerezni egy igazán jó tehermentesítőt.

Ezeken kívül persze még be lehet sűríteni Alonsot/Illarrat középre és, akkor alapvetően James esne ki, de mivel ő is univerzális, ezért simán belehet majd dobni bármelyik robot helyére. Igazából hülyeség a sérülésekre alapozni, de rengeteg meccset játszunk, könnyen benne lehet (lásd Jesé esete) és kell a hosszú MINŐSÉGI pad. Kétségkívül DM-mel se lenne semmi baj, ha nem lenne Mendes az ügynöke és nem elégedetlenkedne állandóan. Kis ráfizetéssel szerintem hosszútávon jobban járunk Jamessal.

Kicsit Perezes megalománia lesz így a keret, de én még bőven besuvasztanék egy klasszis kilencest. Negredo is jöhetne, de a csúcs még sérülten is Falcao lehetne.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

Rabiosa

HozzászólásSzerző: Rabiosa » 2014. július 20., vasárnap 23:37

Üdv, a James-témára még nem reagáltam semmilyen formában, így gondoltam most eljött ennek is az ideje.
Tehát: Többektől olvastam hogy elégedetlenek lennétek ha csak James érkezne támadónak, mert nem tud klasszikus csatárt játszani. Erre az a válaszom hogy tavaly sem igazán játszott "centert" Benzema, hanem inkább visszavontan és a két szélső támadónak osztogatott. Persze ez ellenfélfüggő. Az új szezonban James ezt ugyanúgy hozhatja, talán nem is lesz ő kipróbálva centerbe hanem a két szélen fog játszani ha vmi van a Bale/CR duóval, vagy ha Benzema-t kell helyettesíteni akkor csatár nélkül állunk fel és James lesz az Ultimate TKP középen.
(De szépen hangzik, aztán lehet nem működne, dehát ezért nem én vagyok a Real edzője. :))

Fuentealbilla

HozzászólásSzerző: Fuentealbilla » 2014. július 19., szombat 20:17

Banán írta:Menjek a fenébe, meg anti foci és társai, de nekem bejött a 4-4-2 is amit a nagyobb csapatok ellen toltunk, hiszen abból nagyon gyorsan 4-2-4 lett és azért volt ilyen eredményes, de ebbe most nem akarok belemenni annyira, a lényeg:

----------CR-Benz----------
James-Kroos-Modric-Bale

Ha már jönni fog a kolumbiai gyerek és DM megy biztosan ezt tolnám a nagyobb meccseken, ütős is lenne az fix, plusz utánanéztem jobban és James csak a VB játszott ennyire előre, szokott ő hátrébb is és mind a 2 oldalon is tud játszani.
Legyen Neked igazad és legyünk ilyen kezdővel majd EREDMÉNYESEK. De vannak kételyeim erősen...

attareal
Kedvenc játékosaid: Hámesz Rodríguez, Luka Modric, Sergio Ramos, Dani Carvajal, Gareth Bale, CR7, Isco
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Újpest

HozzászólásSzerző: attareal » 2014. július 19., szombat 19:03

Nem értelek félre, én se vagyok DM ellen. Az egyetértés az miatt van, hogy megtudná oldani posztjának védekekző feladatait.
Van sok.sok futballklub, és van a Real Madrid!
Hajrá Real, hala Újpest!!!

Morata out - Falcao in = -25M
Khedira out - Kroos in = +10M
Di Maria out- James in = -15M
Casillas out (sír)- Navas in = +10M
Össz. = -20M

Banán

HozzászólásSzerző: Banán » 2014. július 19., szombat 18:55

attareal írta:
Banán írta:Menjek a fenébe, meg anti foci és társai, de nekem bejött a 4-4-2 is amit a nagyobb csapatok ellen toltunk, hiszen abból nagyon gyorsan 4-2-4 lett és azért volt ilyen eredményes, de ebbe most nem akarok belemenni annyira, a lényeg:

James-Kroos-Modric-Bale

Ha már jönni fog a kolumbiai gyerek és DM megy biztosan ezt tolnám a nagyobb meccseken, ütős is lenne az fix, plusz utánanéztem jobban és James csak a VB játszott ennyire előre, szokott ő hátrébb is és mind a 2 oldalon is tud játszani.
Nah végre valaki. Mostmár imádkozom, hogy igazoljuk le, és mutassa meg nekik, hogy tudná ő DM-et nemcsak hogy helyettesíteni, de köröket is verne rá, mint Bél a Bartrára.
A VB-n jóformán csak papíron volt posztja, a páylán ő mindenhol volt. Rá épült a csapat, és ez az egyetlen félelmem, hiszen itt nem rá épülne a játékunk...
Félreértesz én nem vagyok DM ellen, nagyon jó és fontos játékos ő, már említettem, hogy aki látta élőben is játszani a csapatot és a mozgását tudta követni láthatta, hogy 2x akkora munkát végez mint a többiek, DE ha el akar menni, akkor mehet. Én elsősorban Madrid drukker vagyok (nincs is jelenleg kedvencem :) ) és ha elmegy, így állnék fel.

attareal
Kedvenc játékosaid: Hámesz Rodríguez, Luka Modric, Sergio Ramos, Dani Carvajal, Gareth Bale, CR7, Isco
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Újpest

HozzászólásSzerző: attareal » 2014. július 19., szombat 17:39

James-Kroos-Modric-Bale

Nah végre valaki. Mostmár imádkozom, hogy igazoljuk le, és mutassa meg nekik, hogy tudná ő DM-et nemcsak hogy helyettesíteni, de köröket is verne rá, mint Bél a Bartrára.
A VB-n jóformán csak papíron volt posztja, a páylán ő mindenhol volt. Rá épült a csapat, és ez az egyetlen félelmem, hiszen itt nem rá épülne a játékunk...
Van sok.sok futballklub, és van a Real Madrid!
Hajrá Real, hala Újpest!!!

Morata out - Falcao in = -25M
Khedira out - Kroos in = +10M
Di Maria out- James in = -15M
Casillas out (sír)- Navas in = +10M
Össz. = -20M

Banán

HozzászólásSzerző: Banán » 2014. július 19., szombat 17:33

Menjek a fenébe, meg anti foci és társai, de nekem bejött a 4-4-2 is amit a nagyobb csapatok ellen toltunk, hiszen abból nagyon gyorsan 4-2-4 lett és azért volt ilyen eredményes, de ebbe most nem akarok belemenni annyira, a lényeg:

James-Kroos-Modric-Bale

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2014. július 19., szombat 12:47

Én is bírom Aebeloat, egy igazi eke... Ráadásul csupa jót hallani róla!
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2014. július 19., szombat 10:21

ziro4vr írta:Arbeloa részfeladatokra kiváló, hosszú távra és állandóra nem az, de szerencsére ott van Carvajal.
Másik amikor AtMa ellen 3-0-ra nyertünk kupában, ő játszott, Pepével rutinból megették Costát :lol:

forrest6
Kedvenc játékosaid: Zidane (Nº1), Kroos, ISCO
Kedvenc csapatod: Real Madrid... :)

HozzászólásSzerző: forrest6 » 2014. július 19., szombat 10:16

Matt009 írta:
Kroos meg többet melózik mint Xabi
Ebben nem értek egyet. Xabi apó melózik, vagy legalább is tavaly nálunk melózott annyit, mint Kroos, csak nem futómennyiségben, hanem minőségi védőmunkában. Kroos védőmunkája messze elmarad Xabitól, évek múlva talán ott lehet, de amit lehoz Xabi rutinból, azt Kroos még nem tudja. Ha kialakul a Kroos-Modric-DM kp, akkor az elején baromi instabil lesz, és csak idővel fog stabilizálódni, amikor mindenki megérti az új szerepét. Ennek a kp-nak elég jó a munkabírása, előre játékban szerintem nincs ennél erősebb kp, max a BM-é egy felépült Thiagoval, de Kroos távozásával már nem olyan biztos ez sem. :D

Ami a legfontosabb lenne az az, hogy legyen legalább 2 olyan helyettesünk a kp-n, aki minőségi beugrást jelenthetne. Az egyik nyilván Xabi, a másik meg mondjuk Isco, ha be tudna ugrani a leghátsó pozíción kívül valamelyikbe. Utolsó embernek meg Khedira lenne jó, ahogy Kapor is írta, de Csokival is nehéz lenne vitatkozni, miszerint nem engedhetjük el jövőre ingyen. Illarát esetleg elfogadnám, mert ezen öt labdarúgó mellett amúgy sem fog sok sót megenni, és ha a sérülések elkerülnek minket, akkor max a kupában szerepel, úgyhogy Illara tartható 6. embernek.

Az utóbbi 10 év legjobb/legokosabb igazolása volt Kroos diszkontáron! VÉGRE!!! :agree: De ez felveti a kérdést, hogy akkor most hogy fog kinézni a középső hármasunk a 4-3-3 formációban!? Mikor biztossá vált Kroos, akkor gondoltam át alaposan (előbb nem mertem :roll: ), hogy is fogjuk ezt megoldani!? A kialakult szerkezet (szerintem) marad... és a meglévő/maradó/érkező játékosokkal a legbrutálisabb középpályás kerete lesz a Realnak!!!
Nézzük REÁLISAN miből gazdálkodhatunk:
Távozók: Casemiro => Porto; Di María => PSG/MU (amit nagyon sajnálok, miután megtalálták számára a tökéletes posztot); José Rodriguez => Deportivo La Coruña; Illara (kölcsönbe => Porto?);
Érkező(k): KROOS, ?
Keret: Xabi Alonso, Modric, Khedira, Kroos, Isco, és kellene egy 6.
Vizuálisan vhogy ez így néz ki, megtartva a szerkezetet (természetesen a posztok között van átjárhatóság, mielőtt vki... :) ):

----------------------Xabi Alonso/Khedira-----------------------------
-------Modric/?----------------------------------Kroos/Isco-----------

Ebbe a szerkezetbe ne akarjuk "HAMES" RODRÍGUEZ-t beszorítani, ha jön! Ő Benzema alternatívája lesz/lenne! És Pogba-ba se gondolkodjunk, mert túl nagy luxus, mint ahogy Illara is! De akkor ki legyen a 6. ember a középpályás keretben? Mert ez az ötös karcsú egész idényre. Várom a tippeket! José Rodriguez (és Casemiro is) tökéletes lett volna erre a szerepre, de hagy fejlődjön a Deportivo-ban! És Kroos nem Xabi posztja, remélem ez nem kérdés... tud ott is játszani, ha a helyzet úgy kívánja, de előrébb jobban érvényesülnek a képességei!
2023: Kepa - Carvajal, Rüdiger, Alaba, Camavinga - Fede Valverde, Tchouaméni, Kroos - Bellingham - Rodrygo, Vini Jr.
https://lineupbuilder.com/football/?sk=tx60
2024: #Haaland #Endrick #A.Davies

R.M.C.F
Kedvenc játékosaid: Sergio
Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2014. július 18., péntek 21:57

Ziro:

Dehogy MS....ő is FGY.....meg nem tud focizni.Hagyjuk. :lol:
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2014. július 18., péntek 19:52

Galacticos írta: mindenesetre én azt a meccset neki nem felejtem el amikor berakták ellene tellot, és épp akkor sztárolták nagyon a barcások, ő meg állandóan kivezette az alapvonalon a srácot, aki úgy tízszer gyorsabb volt nála. :lol:
ja, erre a legjobb, mentally strong a csávó, majd ha beáll az a deulofeu, szépen be kell rá küldeni az öreget :lol:
Nem illik.

R.M.C.F
Kedvenc játékosaid: Sergio
Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2014. július 18., péntek 19:51

Galacticos írta:
ziro4vr írta:Arbeloa részfeladatokra kiváló, hosszú távra és állandóra nem az, de szerencsére ott van Carvajal.
így van.

mindenesetre én azt a meccset neki nem felejtem el amikor berakták ellene tellot, és épp akkor sztárolták nagyon a barcások, ő meg állandóan kivezette az alapvonalon a srácot, aki úgy tízszer gyorsabb volt nála. :lol:

az nekem is megvan...... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: számomra nagyon nagy madridista,amit vállalt,főleg ikerrel szemben az meg :salute: :salute: :salute: :salute: :salute: :salute: :salute: :salute: ismerős ez a hozzáállás valahonnan. :lol: :lol:
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.

Galacticos

HozzászólásSzerző: Galacticos » 2014. július 18., péntek 19:48

így van.

mindenesetre én azt a meccset neki nem felejtem el amikor berakták ellene tellot, és épp akkor sztárolták nagyon a barcások, ő meg állandóan kivezette az alapvonalon a srácot, aki úgy tízszer gyorsabb volt nála. :lol:

tucsoki

HozzászólásSzerző: tucsoki » 2014. július 18., péntek 19:46

Baloldalt sem volt gond a játékával, persze önmagához mérve. Szimplán keveset játszott ott ezért lehet hogy nem él annyira élénken egyesekben, de nem egyszer megjegyeztem én is külön, hogy rendben volt...

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2014. július 18., péntek 19:38

Arbeloa részfeladatokra kiváló, hosszú távra és állandóra nem az, de szerencsére ott van Carvajal.
Nem illik.

Vissza: