Edző és vezetőség
-
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Re: Edző és vezetőség
Az imént (kb. kilenc óra után 5-10 perccel) volt egy igencsak elragadtatott "véleményformálás" (hogy finoman fogalmazzak) Mourinho munkásságáról a Megy a meccs topicban, aztán eltűnt, legalábbis nálam. Sajnos muszáj leírnom, hogy Csabi "bejegyzéséről" volt szó, hogy világos legyen, mire gondolok (habár idézni nem tudom).
Az a véleményem, hogy sokkal, de sokkal több tiszteletet érdemel (és várhat el joggal) a portugál minden egyes madridistától, mint ahogy Ti (értsd: az itteni többség) megnyivánultok az irányába. Az oldal szerkesztőségének pedig ugyanezt tudnám tanácsolni. Ha komolyan veendő, mérvadó madridista oldalt kívántok csinálni, a fent említett hangnem megengedhetetlen és a fórumozók felé is ezt javasolnám közvetíteni.
Mintha egy kicsit kezdenénk, itt, a felhasználói közösségben a valóságtól elrugaszkodni, szinte elszállni, csak azt nem tudom, hogy miért? A régi (pár évvel ezelőtti) Madridista.hu-n nem emlékszem ilyenre, illetve kezelve voltak a felmerülő, hasonló jellegű problémák. (most ugyan lehet, hogy Csabi hsz-e törölve lett, de szeirntem a probléma ettől még fennáll)
S nehogy azt gondolja bárki, csupán osztani szeretném itt az észt. Vagy 7-8 éve vagyok ennek a virtuális közösségnek a része, s habár a kevésbé aktívak közül való, azért napi rendszerességel látogatom a vezető madridista oldalt (most éppen a madridom.hu-t). Most (az utóbbi hetekben) először fordult elő, hogy azon kaptam magam, talán jobb szeretném hanyagolni egy ideig az oldalt. Mindez nagy szomorúsággal tölt el, de sajnos olyannyira nem tudok azonosulni a fővonulat ezirányú "szemléletváltásával", hogy immár a kilépésemet kezdtem mérlegelni.
Az a véleményem, hogy sokkal, de sokkal több tiszteletet érdemel (és várhat el joggal) a portugál minden egyes madridistától, mint ahogy Ti (értsd: az itteni többség) megnyivánultok az irányába. Az oldal szerkesztőségének pedig ugyanezt tudnám tanácsolni. Ha komolyan veendő, mérvadó madridista oldalt kívántok csinálni, a fent említett hangnem megengedhetetlen és a fórumozók felé is ezt javasolnám közvetíteni.
Mintha egy kicsit kezdenénk, itt, a felhasználói közösségben a valóságtól elrugaszkodni, szinte elszállni, csak azt nem tudom, hogy miért? A régi (pár évvel ezelőtti) Madridista.hu-n nem emlékszem ilyenre, illetve kezelve voltak a felmerülő, hasonló jellegű problémák. (most ugyan lehet, hogy Csabi hsz-e törölve lett, de szeirntem a probléma ettől még fennáll)
S nehogy azt gondolja bárki, csupán osztani szeretném itt az észt. Vagy 7-8 éve vagyok ennek a virtuális közösségnek a része, s habár a kevésbé aktívak közül való, azért napi rendszerességel látogatom a vezető madridista oldalt (most éppen a madridom.hu-t). Most (az utóbbi hetekben) először fordult elő, hogy azon kaptam magam, talán jobb szeretném hanyagolni egy ideig az oldalt. Mindez nagy szomorúsággal tölt el, de sajnos olyannyira nem tudok azonosulni a fővonulat ezirányú "szemléletváltásával", hogy immár a kilépésemet kezdtem mérlegelni.
Vamos Real!
-
- Kedvenc játékosaid: Sergio
- Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.
Már nem kell sokáig várnotok........és jönni fog az új edző,akivel megint a 16 közé sem jutunk.
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.
a meccs utáni sajtótájékoztatón szerintetek murinnyó bejelenti, hogy lép? vagy meddig kéne várnunk még? :-)
-
- Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.
Hagyjuk már ezt a hülyeséget, ettől tényleg a falra mászok most már. Ki ez a Mourinho? Ki ő?
Ki? Az az edző,aki az edzői pályafutása meccs / siker %-a a legjobb,vagyis a legsikeresebb edző ha nézzük azt is hogy hány meccsen érte el. Ez nem egy nagy dolog.....csak kérdés kinek nem?
Néztem a meccs előtti interjút vele,továbbra is szenzációs,intelligens,tud beszélni....tudja mi a real baja(itt lehet hogy korábbi szöveget adtak be),ismeri a problémánkat,el tudja mondani,meg tudja fogalmazni.....
Az a véleményem most is,túl okos, intelligens a FOCI számára....ami meg a vesztét okozta,az a fene nagy önbecsülése és kivagyisága,az is megér egy misét.
Ha dortmundban a csapat partner...és nem azt a fost adja le,akkor most BL döntő,és a sok szarvakaró nem gyűlölködik.
- Matt009
- Kedvenc játékosaid: Casillas, Higuain, Varane, Modric, Özil NEM
Én nem úgy beszélek róla, mert nem ő az atyaúristen. De azt azért lássuk be, hogy a Real padjára Mourinho utódjaként szóba jött edzők között nincs olyan, aki jelenleg jobb lenne nála. Mikor Mourinho jött, akkor ő volt a legfelső kategória. Az egy dolog, hogy itt leszerepelt (kinek, hogy tetszik, szerintem igen), de még mindig a legfelső kategória. Felsőbb kategóriás edző nincs. Ráadásul lehet itt személy szerinti favoritot preferálni, de sem Ancelotti, sem Löw, sem Klopp, sem Heynckes, sem Hitzfeld, sem Wenger nem tud többet felmutatni, mint Mourinho. Sőt az itt felsoroltak edzők a jelenlegi topfavoritok, topedzők, de többségük minden szempontot figyelembe véve gyengébb edzők Mourinhonál. Az egy másik kérdés, hogy egyikük, másikuk jobban passzolna a Real padjához és filozófiájához. De ez nem teszi őket jobb edzőnél Mourinhonál, csak alkasabbak egy bizonyos állásra.Hagyjuk már ezt a hülyeséget, ettől tényleg a falra mászok most már. Ki ez a Mourinho? Ki ő? Valami isten vagy mi? Másnak miért ne jöhetne össze? Az eredmények alapján tényleg az egyik legtutibbnak tűnt, de láthatjuk, hogy ez nem mindig számít. Bárki nyerhet BL-t, akármelyik nagyobb nevű (de akár egy kisebb hírnevű is), nem kell ahhoz Mourinho. Komolyan egyesek úgy beszélnek róla, mintha az atyaúristen lenne, és ha távozik, akkor vége a Realnak, soha nem fogunk BL-t nyerni, mert hogy csak vele lehetett volna.
Nem látom, hogy bármelyiküknek is mivel lenne nagyobb esélye BL-t nyerni a Reallal, mint Mourinho. Éppen ezért írtam azt, hogy bárki is jön nem lehet, elvárni a BL győzelmet.
-
Igazolások:
Jöttök itt nevekkel,gündogan,isco,verratti,kondogbia stb.......kik ezek? Jó játékosok? Biztos.......de.....a mi csapatunk nem a lyon,vagy a tottenham....és most minden tiszteletem az övék,nem nézem le őket szó se róla.
A real madrid átigazolásáért felelős team,soha sem volt a helyzet magaslatán,itt nem arról van szó hogy perez elment benzema otthonába és megfőzte,nyilván nem tud ellenállni egy 23 éves gyerekember egy ilyen klub ilyen személyének....hanem az általános igazgató,átigazolásokért felelős igazgató J Á Sánchez, és az alá rendelt team a mondanivalóm elemei......
A madrid nagyon régóta gyermeteg hibákat vét az átigazolások alatt, már akkor feltűnhetett nekünk,amikor (makelele korszak) a francia elmenetele miatt hanyatlásnak indult a sikerkorszak.....holott nem makelele elmenetele volt a kulcs,hanem az ekkor 3 db vkp egyidejű távozása,és pótlásainak hiánya( D beckham volt a vkp istenem......mekkora szakmai blama)....ezek személyi felelősségek,és kérdem én,ezek akik ott dontöttek,ma még a csapat vezetői? Mert én biztos nem engedném....
Ha én vagyok az a személy,aki a kiküldött játékos megfigyelőkkel kapcsolatban van,akkor az asztalomon van a noteszomban 11 név,ha valaki kiesik.....itt nem csak sima nevekről beszélünk,mert nevet bárki tud mondani,vagy bejön vagy nem.hanem konkrét elemzés,ide való-e? Egy átigazolás mindig kockázatos...akkor ezt a rizikót KELL csökkentenem alapos szakmai mérlegeléssel.....mik azok a szempontok ami alapján valaki itt játszhat?
Ezt FEL KELL ÉPITENI.......itt ezt nem teszik meg,nem....mert egy faubert esetén is világos,hogy az aki javasolta,az aki engedélyezte,az mitől lehet még a klub tagja? Teljesen kézenfekvő,hogy hanyag munka volt....mint sok más is.
Én nem vagyok nagymenő.....de ha ezért kapnám a fizetésemet,akkor nálam MINDEN szezonban még közben is ott lenne az a 11 név minden posztra,elemezve,kimutatva hogy miért alkalmas ide........ha hirtelen kell.
Szempontok?
stilus azonos -e? A jelenlegi karakterünkbe igazodik-e?
hogy viseli a kudarcot,a sikert,milyen a posztjától távoli szereplése,milyen a lap aránya,mik az erősségei,gyengéi,milyen mentálisan,mennyire lehet behatárolni az egyéni és csapat képességeit,milyen a válogatottjában? milyen a korábbi másik klubjában? fejlődő képes-e? Van -e még benne több?
Ezek sima modellek...amik nyilván nem megoldások 100%on,de közelítik a megfelelő modellt.....ha ki tudok zárni több rizikó faktort,akkor sikerem van.
A mai név fellaini.....nem nagyon ismerem(ha ez lenne a munkám akkor 3 oldalt elemeznék róla), szóval.........
a fejjátéka, a szűk elithez tartozik,abban nem nagyon van ember,aki megveri.....kérdés, hogy a spanyol ligában ennek mennyi a jelentősége,háááát kevés.......hiszen a kpás játék ott a földre koncentrálódik.....a képessége jó,képzett,jók a támadás felépítései,a kisjátéka,a passzai,vezér egyéniség,tudja mozgatni a csapatot..........de lassú fizikálisan ami nálunk KULCS kérdés.....sokszor körülményesnek tűnik,ami ha ott kijön,akkor itt hatványozottan kijön.
Jöttök itt nevekkel,gündogan,isco,verratti,kondogbia stb.......kik ezek? Jó játékosok? Biztos.......de.....a mi csapatunk nem a lyon,vagy a tottenham....és most minden tiszteletem az övék,nem nézem le őket szó se róla.
A real madrid átigazolásáért felelős team,soha sem volt a helyzet magaslatán,itt nem arról van szó hogy perez elment benzema otthonába és megfőzte,nyilván nem tud ellenállni egy 23 éves gyerekember egy ilyen klub ilyen személyének....hanem az általános igazgató,átigazolásokért felelős igazgató J Á Sánchez, és az alá rendelt team a mondanivalóm elemei......
A madrid nagyon régóta gyermeteg hibákat vét az átigazolások alatt, már akkor feltűnhetett nekünk,amikor (makelele korszak) a francia elmenetele miatt hanyatlásnak indult a sikerkorszak.....holott nem makelele elmenetele volt a kulcs,hanem az ekkor 3 db vkp egyidejű távozása,és pótlásainak hiánya( D beckham volt a vkp istenem......mekkora szakmai blama)....ezek személyi felelősségek,és kérdem én,ezek akik ott dontöttek,ma még a csapat vezetői? Mert én biztos nem engedném....
Ha én vagyok az a személy,aki a kiküldött játékos megfigyelőkkel kapcsolatban van,akkor az asztalomon van a noteszomban 11 név,ha valaki kiesik.....itt nem csak sima nevekről beszélünk,mert nevet bárki tud mondani,vagy bejön vagy nem.hanem konkrét elemzés,ide való-e? Egy átigazolás mindig kockázatos...akkor ezt a rizikót KELL csökkentenem alapos szakmai mérlegeléssel.....mik azok a szempontok ami alapján valaki itt játszhat?
Ezt FEL KELL ÉPITENI.......itt ezt nem teszik meg,nem....mert egy faubert esetén is világos,hogy az aki javasolta,az aki engedélyezte,az mitől lehet még a klub tagja? Teljesen kézenfekvő,hogy hanyag munka volt....mint sok más is.
Én nem vagyok nagymenő.....de ha ezért kapnám a fizetésemet,akkor nálam MINDEN szezonban még közben is ott lenne az a 11 név minden posztra,elemezve,kimutatva hogy miért alkalmas ide........ha hirtelen kell.
Szempontok?
stilus azonos -e? A jelenlegi karakterünkbe igazodik-e?
hogy viseli a kudarcot,a sikert,milyen a posztjától távoli szereplése,milyen a lap aránya,mik az erősségei,gyengéi,milyen mentálisan,mennyire lehet behatárolni az egyéni és csapat képességeit,milyen a válogatottjában? milyen a korábbi másik klubjában? fejlődő képes-e? Van -e még benne több?
Ezek sima modellek...amik nyilván nem megoldások 100%on,de közelítik a megfelelő modellt.....ha ki tudok zárni több rizikó faktort,akkor sikerem van.
A mai név fellaini.....nem nagyon ismerem(ha ez lenne a munkám akkor 3 oldalt elemeznék róla), szóval.........
a fejjátéka, a szűk elithez tartozik,abban nem nagyon van ember,aki megveri.....kérdés, hogy a spanyol ligában ennek mennyi a jelentősége,háááát kevés.......hiszen a kpás játék ott a földre koncentrálódik.....a képessége jó,képzett,jók a támadás felépítései,a kisjátéka,a passzai,vezér egyéniség,tudja mozgatni a csapatot..........de lassú fizikálisan ami nálunk KULCS kérdés.....sokszor körülményesnek tűnik,ami ha ott kijön,akkor itt hatványozottan kijön.
- nmate
- Kedvenc játékosaid: Arbeloa
„Nem arról van szó, hogy megbántuk, hogy csak most igazoltuk le Diego Lópezt. Sőt, mi már az első év végén kértük, hogy vásárolják meg de a klub vezetősége ezt nem engedélyezte. Mindenki arról beszél, hogy milyen nagy hatalmat kapott Mourinho, pedig ha ez valóban így lenne, akkor már régen itt lenne (López).” - Karanka
Ez elég gáz ha igaz, DE szerintem rohadt nagy kamu, mert Lopez nem jött volna el az akkor még jó Villarrealból, ahol épp kezdő volt.
Karanka is becsicskult úgy néz ki.
Ez elég gáz ha igaz, DE szerintem rohadt nagy kamu, mert Lopez nem jött volna el az akkor még jó Villarrealból, ahol épp kezdő volt.
Karanka is becsicskult úgy néz ki.
-
A jelenkor legjobbja.......sajnos túlzott egoja nem engedte meg,hogy elfogadja,a madrid több mint ő maga.....mert london,milano az övé volt......madrid a socioké.Ki ez a Mourinho? Ki ő? Valami isten vagy mi?
- numberone1
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F., Ferencvaros
de tenyleg, szerintem fel is szanthatjuk a Bernabeu-t, es vessuk be napraforgoval.Sierra írta:Hagyjuk már ezt a hülyeséget, ettől tényleg a falra mászok most már. Ki ez a Mourinho? Ki ő? Valami isten vagy mi? Másnak miért ne jöhetne össze? Az eredmények alapján tényleg az egyik legtutibbnak tűnt, de láthatjuk, hogy ez nem mindig számít. Bárki nyerhet BL-t, akármelyik nagyobb nevű (de akár egy kisebb hírnevű is), nem kell ahhoz Mourinho. Komolyan egyesek úgy beszélnek róla, mintha az atyaúristen lenne, és ha távozik, akkor vége a Realnak, soha nem fogunk BL-t nyerni, mert hogy csak vele lehetett volna.Matt009 írta:de azt azért megjegyezném, hogy a legtutibb ember erre a szerepre Mourinho volt. Neki sem sikerült. Akkor kinek fog?
Viccet felre teve, szerintem Jose talan az egyik legjobban menedzselt menedszer(hulyen hangzik). Szakmailag szerintem semmivel nem tud tobbet mint az atlag ......ezt a vedekezos szart ezt nem nagy kunc megtervezni es vegrehajtani. viszont nagyon megnezi, h hova igazolhat milyen anyagi hattere van egy csapatnak, leheto legjobb statot mennyire lehet belole kihozni. Olyan mint egy uzleti vallakozas v egy rovid-hosszutavu project.
Casillas--Cafu,Hierro,Ramos,Robi Carlos--Kroos,Redondo,Modrics--Ronaldo,Benzema,Zidane
34. Liga, 13. BL
Merci Zizou KAK
34. Liga, 13. BL
Merci Zizou KAK
Tényleg szép eredmény volt a kupa (főleg az akkor még elég erős Barca ellen) meg a tavalyi bajnoki cím, de ez a három BL elődöntő kicsit csalóka. Nézzük már meg, milyen ellenfeleken át jutottunk el odáig... Hát nem túl veretes a névsor. Igazából a United, Bayern (esetleg még idevehetjük a Dortmundot) közül kettő ellen elbuktunk, a Mencseszter ellen meg óriási szerencsénk volt, hogy Nani egy gyökér, mert nagy valószínűség szoptunk volna azzal az ótvar játékkal akkor este. Szóval nem kell elájulni ettől a három elődöntőtől, jó, hogy végre túlléptünk az árnyékunkon 6 év után, de ezeket a csapatokat máskor is meg kellett volna verni (gondolok itt mondjuk Lyon, Spurs, CSZKA Moszkva), csak valamiért sosem jött össze. De az is igaz, hogy amikor évről évre szoptunk a nyolcaddöntőben, mindig erős csapatot kaptunk (Juventus, Arsenal, Liverpool). Én nem tartom sokra ezt a három elődöntőt, főleg az utána lévő eredmények tudatában, mert amikor igazán kellett volna a továbbjutás nem jött össze. Annyival sikerült Mourinhoval előrelépni, hogy most már sikerül megverni az erős középcsapatokat Európában. A nagyok ellen még mindig nem megy úgy igazán.L.Miki írta:Például a 18 éve először Kupa bajnok, vagy a rekordot döntő bajnoki cím, vagy a Barca hegemónia megtörése, továbbá hogy ismét ott van a Real Madrid a "nagyok" közt, a Bl-ben való elődöntőig szereplés. Vannak dolgok, amiket köszönhetünk, de ezek mellett sok az olyan is, amiket nem...
Hagyjuk már ezt a hülyeséget, ettől tényleg a falra mászok most már. Ki ez a Mourinho? Ki ő? Valami isten vagy mi? Másnak miért ne jöhetne össze? Az eredmények alapján tényleg az egyik legtutibbnak tűnt, de láthatjuk, hogy ez nem mindig számít. Bárki nyerhet BL-t, akármelyik nagyobb nevű (de akár egy kisebb hírnevű is), nem kell ahhoz Mourinho. Komolyan egyesek úgy beszélnek róla, mintha az atyaúristen lenne, és ha távozik, akkor vége a Realnak, soha nem fogunk BL-t nyerni, mert hogy csak vele lehetett volna.Matt009 írta:de azt azért megjegyezném, hogy a legtutibb ember erre a szerepre Mourinho volt. Neki sem sikerült. Akkor kinek fog?
- L.Miki
- Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.
Nem biztos, hogy ha Josénak ez nem sikerült, akkor másnak sem fog. Nem kell ahhoz El Unico, meg mit tom már milyen becenév, hogy valakinek sikerüljön akár a 10. vagy a csúcs. José-tól bár elvártam, hogy mutasson valamit amikor ide jött, de éreztem, hogy ez nem fog neki menni. Sok- sok edző megbukott már itt, ide olyan edző kell, aki... olyan, hogy na. Most nem tudom megfogalmazni, de még a 9. elnyerése előtt, vagy elnyerésénél voltak itt edzők, akik alkalmasak voltak ide. Jupp, Bosque csak hogy őket említsem.Matt009 írta:Az a baj, hogy elvileg Mourinho is pont ezért lett hozva. Én Mou távozása mellett vagyok, de azt azért megjegyezném, hogy a legtutibb ember erre a szerepre Mourinho volt. Neki sem sikerült. Akkor kinek fog? (Ez most költői kérdés, nem neveket várok, azokból van elég.)
Akárki is lesz itt az edző, nem a BL győzelmet kell elvárni. Persze jó lenne a 10., de Mourinho volt az utolsó, akitől ezt én elvártam. Ha valaki megnyeri, az grátisz lesz, de nem szabad ezt alapnak tekinteni. Mert amíg ez az elvárás, addig nem lesz olyan edző a világon, aki az alapelvárásnak meg tud felelni.
Nem tudom, hogy ki kéne ide, de látható, hogy a portugál tréner megbukott, viszont felhozta a csapatot. Egy sokkal inkább csapat centrikus edző kell, aki a csapatra koncentrál, aki nem szít vitákat, stb...
- Matt009
- Kedvenc játékosaid: Casillas, Higuain, Varane, Modric, Özil NEM
Valdanot én sem akarom. Elég volt belőle, Mourinho egyik legnagyobb sikere volt ennek az embernek a kiutálása.
Akárki is lesz itt az edző, nem a BL győzelmet kell elvárni. Persze jó lenne a 10., de Mourinho volt az utolsó, akitől ezt én elvártam. Ha valaki megnyeri, az grátisz lesz, de nem szabad ezt alapnak tekinteni. Mert amíg ez az elvárás, addig nem lesz olyan edző a világon, aki az alapelvárásnak meg tud felelni.
Az a baj, hogy elvileg Mourinho is pont ezért lett hozva. Én Mou távozása mellett vagyok, de azt azért megjegyezném, hogy a legtutibb ember erre a szerepre Mourinho volt. Neki sem sikerült. Akkor kinek fog? (Ez most költői kérdés, nem neveket várok, azokból van elég.)most azonban egy olyan edző kell, aki a csúcsra tudja vezetni a csapatot, olyan játékosokkal, akiknek csak egy dolog lebeg a szemük előtt: a győzelem és mindent meg is adnának érte.
- L.Miki
Ez szinte minden eddigi csapatánál így volt, nem ő alkalmazkodott a klubhoz, hanem a klub alkalmazkodott Joséhoz. José előállított egy listát, mit akar, hogyan, s ha azt akarja a klub, hogy ezeket elérje a csapattal, alkalmazkodjon hozzá, vagyis adjon szabad kezet.....Gascoigne írta:Szerintem vállalható volt ez a három év, sok szép és néhány keserű fejezettel. Ami csalódás volt számomra Mourinhóban, az, hogy nem tudott átlépni a saját árnyékán. Ha valóban ő a special one, elvárható, hogy igazodni tudjon a Real Madrid igényeihez és stílusához. Ő azonban csak egyféle utat ismer, egyféle sablont használ (bár azt nagyon magas szinten), és nem volt képes/hajlandó alkalmazkodni a Madridhoz, a Madridot próbálta a saját, máshol jól bevált elképzeléseihez igazítani.
A kishitűsége, a makacssága, és a saját kiskedvencei jelentették számára a legfőbb korlátot. Nem lesz könnyű utána, de erről ő maga is gondoskodott.
Nem vagyok elégedett José munkájával, viszont sok mindent köszönhetünk neki. Például a 18 éve először Kupa bajnok, vagy a rekordot döntő bajnoki cím, vagy a Barca hegemónia megtörése, továbbá hogy ismét ott van a Real Madrid a "nagyok" közt, a Bl-ben való elődöntőig szereplés. Vannak dolgok, amiket köszönhetünk, de ezek mellett sok az olyan is, amiket nem...
Most úgy vélem távozni fog, felhozta a pöcegödörből a csapatot, most azonban egy olyan edző kell, aki a csúcsra tudja vezetni a csapatot, olyan játékosokkal, akiknek csak egy dolog lebeg a szemük előtt: a győzelem és mindent meg is adnának érte. Az ilyen Khedirák kíméljenek.
- R-l@nch
- Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Zidane, Raúl, Casillas, Marcelo, Benzema
Valdano, na már csak az kéne. Folyamatosan beledumált az edzők dolgába, és ahogy Gascoigne írja alattam, nagyon sok hiba fűződik az ő nevéhez is. Zidane jöhetne vissza valamilyen szinten, Valdano bácsi maradjon csak háttérben
- Gascoigne
- Kedvenc játékosaid: Paul/Fernando/Roberto
Az idő mindent megszépít. Igazság szerint Valdano nyakig benne volt Perez összes vaskos, történelmi tévedésében. Del Bosque kitessékelése, Makelele eladása, Beckham vs Ronaldinho. Persze ezerszer inkább ő, mint egy Mijatovic vagy egy pénzéhes játékosügynök, mégiscsak madridi legenda, úriember, és megvan a magához való esze is, de azért csak óvatosan...
- Tayo
- Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Varane, R9.
Nagyon örülnék ha Valdano visszakerülne a klubhoz miután Mourinho távozik. Egy igazi legenda, tisztában van azzal hogy a klubnak milyen értékeket kellene követnie és remélem Perez is visszahívja. Zidane esetében is abban bízok hogy reaktiválásra kerül. Ez a két ember nagyban segítették a szakmai stábot, csak hát Mourinho egója nem tűrte meg őket.Jorge Valdano: “Mourinho távozása nem lesz súlyos. Szép emlékek fűződnek hozzá, jó csapatot épített, de nem hiszem, hogy a távozása rosszat tenne a klubnak. Sok jó év van még ebben a gárdában. A jelenlegi helyzetet nem lehet összehasonlítani Mourinho 2010-es, Interből való távozásával. Akkor az Inter játékosai utolsó évükben jártak. A Madrid tele van fiatal labdarúgókkal, előttük a jövő. Számomra kiválónak tűnnek a jelöltek: Ancelotti, Heynckes vagy éppen Jürgen Klopp. A Madrid a későbbiekben is harcban lesz mindenért” – nyilatkozta a Real korábbi sportigazgatója.
- Toky
- Kedvenc játékosaid: Casillas, Varane, Ramos, Benzema, Marcelo, Alonso, di María, Isco
Mi az, hogy nem hagyták Mourinhot és a csapatot felkészülni? Mourinho maga ismerte el, hogy elcseszte a felkészülést!sassdibandi írta:Szerintem a vezetőség "bukott egy szépet" Ha tavaly a pénzszerzésen kívül más lett volna a cél, mondjuk egy 4-es titulus/bajnoki cím megvédése, király kupa, bl, világkupa/ akkor hagyják Mou-val a csapatot felkészülni, a hiányposztokra/kp és jobboldal hátul,elöl/ időben igazolni. És előrébb tartanánk. Egy RM-nál ez lett volna egy igazi cél.Ezért őrülnek meg érte a világon. Bocs, de így látom.
És azzal ugye tisztában vagy, hogy Mourinho "igazolt"? Azt kapta, akit kért. Ahová nem igazoltunk, az azért van, mert nem kért oda senkit. Hányszor lenyilatkozta, hogy ez egy rekorddöngető együttes, és így van jól, nem kell senki csak talán Modric. Modric saga meg elhúzódott, mert ilyen Levy. Ott nem volt mit tenni.
Azért tartunk itt, mert -ahogy ericco korábban frappánsan megfogalmazta- Mourinho.
- sassdibandi
- Kedvenc játékosaid: Varga Zoltán, Törőcsik András, Ronaldo, Ronaldinho, Guti
- Kedvenc csapatod: FRADI, DABAS FC, RM
Szerintem a vezetőség "bukott egy szépet" Ha tavaly a pénzszerzésen kívül más lett volna a cél, mondjuk egy 4-es titulus/bajnoki cím megvédése, király kupa, bl, világkupa/ akkor hagyják Mou-val a csapatot felkészülni, a hiányposztokra/kp és jobboldal hátul,elöl/ időben igazolni. És előrébb tartanánk. Egy RM-nál ez lett volna egy igazi cél.Ezért őrülnek meg érte a világon. Bocs, de így látom.
- hehe
- Kedvenc játékosaid: el fenomeno.
- Kedvenc csapatod: a 6X-os vb.
amúgy ilyenkor szeretem, hogy a realnak drukkolok, ezért vagyunk mi az úri klub, biztos vok benne, hogy mi felülemelkedünk ezen, nem fog perez vagy buitre visszapofázni a sajtón keresztül.cart írta:Nem tudom, hogy mer Mourinho magyarázni. Ki volt nyalva a segge, mindent megkapott amit akart, csak az eredményeket kellett volna szállítania. Inkább húzná meg magát, aztán kullogna el csendben.
hagyjuk, hadd főjön a levében edzőbá, belül ő is érzi, hogy bukott egy szépet.
- Gascoigne
- Kedvenc játékosaid: Paul/Fernando/Roberto
Szerintem vállalható volt ez a három év, sok szép és néhány keserű fejezettel. Ami csalódás volt számomra Mourinhóban, az, hogy nem tudott átlépni a saját árnyékán. Ha valóban ő a special one, elvárható, hogy igazodni tudjon a Real Madrid igényeihez és stílusához. Ő azonban csak egyféle utat ismer, egyféle sablont használ (bár azt nagyon magas szinten), és nem volt képes/hajlandó alkalmazkodni a Madridhoz, a Madridot próbálta a saját, máshol jól bevált elképzeléseihez igazítani.
A kishitűsége, a makacssága, és a saját kiskedvencei jelentették számára a legfőbb korlátot. Nem lesz könnyű utána, de erről ő maga is gondoskodott.