Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
zsuninnyo

Re: Politika

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2022. szeptember 29., csütörtök 15:50

Realista24 írta:
zsuninnyo írta:
Ennel szanalmasabb mar csak az lenne, ha kotelezo lenne 15 perc futas bent illetve legalabb 5-ot fingani mindenkinek, hogy a testho es a fing felfutse a szobakat.
Allamkincstarban ki van szamolva a wc papir per fo, illetve a keztorlo per fo.
Ez szamomra felfoghatatlan es feldolgozhatatlan, hogy 2022-ben Magyarorszag ide jutott. Hogy egy rohadt allami munkaltato meg retkes wc papirt es keztorlot sem hajlando adni. A kovetkezo mar csak az oxigen beosztasa lehetne. Sajnalom az ott dolgozokat es kitartast, mert ez tobb, mint megalazo.

___Samy___

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2022. szeptember 29., csütörtök 15:37

Realista24 írta: Hosszabb lesz a téli szünet, nem lesz őszi szünet.
December 22-től január 8-ig tart majd a közoktatásban a téli szünet – jelentette be Gulyás Gergely. Azért döntött így a kormány, mert így spórolunk az energiával.

Ebben az időszakban kormányzati és igazságügyi szünet is lesz a takarékoskodás jegyében. Az érintett munkavállalóknak kötelező lesz szabadságot kivenniük erre a több mint kéthetes időszakra.
Csak tudnam akkor ezekkel a szombati munkanapokkal minek bohockodnak. Ha mar annyira sporolni akarnak.

De amugy az oszi szunetrol az intezmenyvezetok sajat belatasuk szerint cselekedhetnek. Viszont ha nem lesz, akkor az a harom nap szabi, ami meg iden jarna, nem tudom hogy szamolnak el. Atvinni nem lehet, kifizetni nem fizetik.
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2022. szeptember 29., csütörtök 15:11

gutihaz14 írta: nemzeti konzultaciora amugy hany mrd t eget el a dobrogi?

ilyen haborus helyzetben es megszoritasok kozepette a fideszesek szerint is oriasi es erheto otlet?
10 milliárdra emlékszem. :D Persze a tanárok fizuemelésére nincs pénz ugye. :)

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2022. szeptember 29., csütörtök 14:48

nemzeti konzultaciora amugy hany mrd t eget el a dobrogi?

ilyen haborus helyzetben es megszoritasok kozepette a fideszesek szerint is oriasi es erheto otlet?
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2022. szeptember 29., csütörtök 14:32

El Sie7e írta: szegény Pipita meg már nem bírja kigazdálkodni a sok lemondott foci árát
Több Momentumos haknit kéne vállalnia.

Márki-Zay amúgy megmondta tavasszal: Csak felfelé! Hát a dollár meg az euró is így tesz azóta is.

El Sie7e
Kedvenc játékosaid: Raúl
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2022. szeptember 29., csütörtök 14:09

Tjacks írta:
Realista24 írta:

Azért az elmúlt 20 évet megnézve - van pénz lóvéra, yolo világ - lesznek itt nagy pislogások.

Elöbb-utóbb utolér majd mindenkit a spórolás gondolata. Pár dolgot nekem már újra kellett gondolnom/értékelnem.

Pl tegnap este eleredt az eső , rögtön szaboltáltam a madridomos focit. spóroltam.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
szegény Pipita meg már nem bírja kigazdálkodni a sok lemondott foci árát :(
“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”
egy 64 éves Real Madrid drukker

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. szeptember 29., csütörtök 14:05

realfan írta:
Realista24 írta:

az is szép... itt volt olyan dolgozói javaslat, hogy ami áramot elhasználsz wc-zés alkalmával, azt előtte termeld meg egy biciklin, szerencsére ezt elvetették :mrgreen:
:lol: :lol: :lol:
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Tjacks
Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2022. szeptember 29., csütörtök 14:01

Realista24 írta:
zsuninnyo írta:
Ennel szanalmasabb mar csak az lenne, ha kotelezo lenne 15 perc futas bent illetve legalabb 5-ot fingani mindenkinek, hogy a testho es a fing felfutse a szobakat.
Azért az elmúlt 20 évet megnézve - van pénz lóvéra, yolo világ - lesznek itt nagy pislogások.

Elöbb-utóbb utolér majd mindenkit a spórolás gondolata. Pár dolgot nekem már újra kellett gondolnom/értékelnem.

Pl tegnap este eleredt az eső , rögtön szaboltáltam a madridomos focit. spóroltam.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

realfan
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Raúl, Casillas, S.Taylor, Given, Krul, O.Bernard, Di Canio,Candreva
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Newcastle United,SS Lazio

HozzászólásSzerző: realfan » 2022. szeptember 29., csütörtök 13:58

Realista24 írta:
zsuninnyo írta:
az is szép... itt volt olyan dolgozói javaslat, hogy ami áramot elhasználsz wc-zés alkalmával, azt előtte termeld meg egy biciklin, szerencsére ezt elvetették :mrgreen:

Süti

HozzászólásSzerző: Süti » 2022. szeptember 29., csütörtök 13:57

NAVnál is. :lol:
Legends Never Die.

...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic... :sziv:

Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. szeptember 29., csütörtök 13:50

zsuninnyo írta:
realfan írta: emellé lett pár látszat intézkedés, nem szabad telót tölteni bent, elosztókat ki kell kapcsolni nap végén, stb stb
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2022. szeptember 29., csütörtök 13:29

realfan írta: emellé lett pár látszat intézkedés, nem szabad telót tölteni bent, elosztókat ki kell kapcsolni nap végén, stb stb

realfan
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Raúl, Casillas, S.Taylor, Given, Krul, O.Bernard, Di Canio,Candreva

HozzászólásSzerző: realfan » 2022. szeptember 29., csütörtök 13:20

Realista24 írta:
realfan írta:

bocsánat, lehagytam, hogy mi nem állami, hanem fővárosi fenntartásúak vagyunk :D azt akartam mondani, hogy nemcsak államiakat érint, csak a fele lemaradt :mrgreen:
:mrgreen: ok.

Varhato volt valamilyen szinten a szünetek atszervezese, de a kotelezo szabi erdekes...foleg ilyen hosszu idore.
nálunk idénre rendben van a rezsikeret, jövőre lesz necci, ott heti 2 nap home office/kutatónap is kötelező lehet, de ez még csak tervezet, mondjuk esélyes, hogy el is jön. ami csak annyiból necci, hogy levéltár vagyunk, szóval otthon dolgozni elég nehéz, mert iratot meg nem hozhatunk haza :lol: :lol:
emellé lett pár látszat intézkedés, nem szabad telót tölteni bent, elosztókat ki kell kapcsolni nap végén, stb stb
viszont nálunk lehet 18 fok fölé fűteni :mrgreen:

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. szeptember 29., csütörtök 13:16

realfan írta:
Realista24 írta:

Ott van, hogy kotelezo a szabi a ket hetre.
bocsánat, lehagytam, hogy mi nem állami, hanem fővárosi fenntartásúak vagyunk :D azt akartam mondani, hogy nemcsak államiakat érint, csak a fele lemaradt :mrgreen:
:mrgreen: ok.

Varhato volt valamilyen szinten a szünetek atszervezese, de a kotelezo szabi erdekes...foleg ilyen hosszu idore.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

realfan

HozzászólásSzerző: realfan » 2022. szeptember 29., csütörtök 13:09

Realista24 írta:
realfan írta:
ezt nem mondták kormányinfón, de a decemberben a 2 ünnep köze is kötelező szabi lesz, akinek nem maradt annyi fizetetlen(ami többeknél van, mert eddig pont arra törekedett az intézmény, hogy időarányosan vegyük ki, ne decemberre hagyjuk), már ki is írták ezeket...

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. szeptember 29., csütörtök 12:32

realfan írta:
December 22-től január 8-ig tart majd a közoktatásban a téli szünet – jelentette be Gulyás Gergely. Azért döntött így a kormány, mert így spórolunk az energiával.

Ebben az időszakban kormányzati és igazságügyi szünet is lesz a takarékoskodás jegyében. Az érintett munkavállalóknak kötelező lesz szabadságot kivenniük erre a több mint kéthetes időszakra.
ezt nem mondták kormányinfón, de a decemberben a 2 ünnep köze is kötelező szabi lesz, akinek nem maradt annyi fizetetlen(ami többeknél van, mert eddig pont arra törekedett az intézmény, hogy időarányosan vegyük ki, ne decemberre hagyjuk), már ki is írták ezeket...
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

realfan

HozzászólásSzerző: realfan » 2022. szeptember 29., csütörtök 12:30

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. szeptember 29., csütörtök 12:27

Hosszabb lesz a téli szünet, nem lesz őszi szünet.

Tous avec Karim
Je Suis Benzema

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2022. szeptember 29., csütörtök 11:49

füst írta:
kiserik írta:
Nem kötekedés, de forrás van? Elég érdekesek a számok. A 6TWh-nak a fele 3TWh. Ez a 850.000 HMKE között szétosztva átlagosan kb 3530 kWh/háztartás télre termelés nélkül. Mondjuk azt, hogy ez még akár hihető is lenne. DE!

Az első keresés a témában ezt a cikket hozza https://www.portfolio.hu/gazdasag/20220 ... gon-549441, ahol az alábbi mondat olvasható: "A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) negyedéves adatai szerint 2022 márciusának végén összesen 141.135 napelemes háztartási méretű kiserőmű üzemelt". Aztán a többi találat is ezt a számot erősíti meg. Gondolom március óta nem adtak át 700.000 napelemes rendszert. Ha viszont ezt a számot fogadjuk el (mert ez a hivatalos), akkor a 3 TWh azt jelentené, hogy egy szaldós napelemes háztartás 21.280 kWh-t használ fel egy tél alatt. Ez azért így nagyon nem reális... :hmmm: Emellett érdemes lenne megemlíteni azt is, hogy a napelemesek nyáron mennyi energiát táplálnak be a rendszerbe amiért az MVM 0 forintot fizet nekik. Egyébként megsígom, hogy úgy van kitalálva a rendszer, hogy a szaldós mindig fizet. Legutóbb az ÉMÁSZ Lölősítése miatt évközi elszámolás volt (nagyon sok szaldóstól elvették a nyári termelést, így bizony idén mi is ki fogjuk fizetni a téli fogyasztást...), kb 700 kWh többlet termelésem volt és még így is fizetnem kellett valami 25.000 Ft áramszámlát. Magyarul többet termeltem, mint fogyasztottam és még én fizettem a Lölőműveknek, akarom mondani az MVM-nek...

Paks 2-nél igazad van, tényleg át kellett volna már adni, de nem kell sejtelmesen másra mutogatni. Ennyi év 2/3-dal a Fidesz kormánynak már rég át kellett volna adnia, meg kellett volna építenie. Amit akartak/akarnak azt véghez viszik, megépítik akár alkotmány módosítás árán. Ezt még nem sikerült... :hmmm:
A 150k és 850k közötti különbség onnan adódik, hogy te a napelemes rendszerek számára kerestél rá, de ugye sok esetben nem csak 1 fogyasztó tartozik 1 rendszerhez, pl. társasházak, panelek.
De ez még mindig nem jól van. Itt szerintem rohadtul keverve van a megújulók álltal termelt energia és a HMKE-k miatti szaldós visszahasználat. A HMKE-k összesen 1195 MW kapacitásúak. Ez kb 14340 MWh éves előállítás. Ebből felhasználnak azért a lakások elég szép számmal ami nem kerül betáplálásra, így szaldóban nem is lehet kivenni. Na most ez a 14.340 (és mégegyszer, ez rohadtul nem ennyi, hanem sokkal kevesebb) köszönőviszonyban sincs a 3.000.000 MWh-val. Ha valami összesen egy év alatt termel 14.340 MWh-t és ebből jócskán fel is használ (ugye amit a lakás azonnal felhasznál, az nem megy be a rendszerbe) az nem vehet ki ingyen télen (pár hónap alatt) 3.000.000 MWh-t. Hát ezek nem intervallumok, hanem más dimenziók. ÉS félreértés ne essék, az energiához Te értessz, én inkább csak a matekhoz, ezért nem értem.
Realista24 írta: Nem vagyok a temaban tul jartas kiserik, igy a kerdesem, hogy miert csak a haztartasi energiafelhasznalassal szamolsz?
Mert arról volt szól. Annyi volt a lényeg, hogy 3 TWh-t a szaldósok (HMKE háztartási méretű kiserőmű) miatt az MVM-nek (állam) kell kifizetnie, mert ők nem fizetnek érte semmit.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2022. szeptember 29., csütörtök 11:27

BlancoMark írta: En azt gondolom, hogy olyan szintre jutott a propaganda henger hogy ez a kormany allamcsod eseten sem bukna meg
Természetesen arról is majd a Gyurcsány-Soros duó, illetve Brüsszel és a SZANKCIÓK tehetnek.

Vissza: