Ez szamomra felfoghatatlan es feldolgozhatatlan, hogy 2022-ben Magyarorszag ide jutott. Hogy egy rohadt allami munkaltato meg retkes wc papirt es keztorlot sem hajlando adni. A kovetkezo mar csak az oxigen beosztasa lehetne. Sajnalom az ott dolgozokat es kitartast, mert ez tobb, mint megalazo.Realista24 írta:Allamkincstarban ki van szamolva a wc papir per fo, illetve a keztorlo per fo.zsuninnyo írta:
Ennel szanalmasabb mar csak az lenne, ha kotelezo lenne 15 perc futas bent illetve legalabb 5-ot fingani mindenkinek, hogy a testho es a fing felfutse a szobakat.
Politika
Re: Politika
- ___Samy___
Csak tudnam akkor ezekkel a szombati munkanapokkal minek bohockodnak. Ha mar annyira sporolni akarnak.Realista24 írta: Hosszabb lesz a téli szünet, nem lesz őszi szünet.
December 22-től január 8-ig tart majd a közoktatásban a téli szünet – jelentette be Gulyás Gergely. Azért döntött így a kormány, mert így spórolunk az energiával.
Ebben az időszakban kormányzati és igazságügyi szünet is lesz a takarékoskodás jegyében. Az érintett munkavállalóknak kötelező lesz szabadságot kivenniük erre a több mint kéthetes időszakra.
De amugy az oszi szunetrol az intezmenyvezetok sajat belatasuk szerint cselekedhetnek. Viszont ha nem lesz, akkor az a harom nap szabi, ami meg iden jarna, nem tudom hogy szamolnak el. Atvinni nem lehet, kifizetni nem fizetik.
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"
10 milliárdra emlékszem. Persze a tanárok fizuemelésére nincs pénz ugye.gutihaz14 írta: nemzeti konzultaciora amugy hany mrd t eget el a dobrogi?
ilyen haborus helyzetben es megszoritasok kozepette a fideszesek szerint is oriasi es erheto otlet?
nemzeti konzultaciora amugy hany mrd t eget el a dobrogi?
ilyen haborus helyzetben es megszoritasok kozepette a fideszesek szerint is oriasi es erheto otlet?
valamelyik univerzumban:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---
edzo: xabi apo
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---
edzo: xabi apo
Több Momentumos haknit kéne vállalnia.El Sie7e írta: szegény Pipita meg már nem bírja kigazdálkodni a sok lemondott foci árát
Márki-Zay amúgy megmondta tavasszal: Csak felfelé! Hát a dollár meg az euró is így tesz azóta is.
- El Sie7e
- Kedvenc játékosaid: Raúl
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
szegény Pipita meg már nem bírja kigazdálkodni a sok lemondott foci árátTjacks írta:Azért az elmúlt 20 évet megnézve - van pénz lóvéra, yolo világ - lesznek itt nagy pislogások.Realista24 írta:
Allamkincstarban ki van szamolva a wc papir per fo, illetve a keztorlo per fo.
Elöbb-utóbb utolér majd mindenkit a spórolás gondolata. Pár dolgot nekem már újra kellett gondolnom/értékelnem.
Pl tegnap este eleredt az eső , rögtön szaboltáltam a madridomos focit. spóroltam.
“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”
egy 64 éves Real Madrid drukker
egy 64 éves Real Madrid drukker
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
realfan írta:az is szép... itt volt olyan dolgozói javaslat, hogy ami áramot elhasználsz wc-zés alkalmával, azt előtte termeld meg egy biciklin, szerencsére ezt elvetettékRealista24 írta:
Allamkincstarban ki van szamolva a wc papir per fo, illetve a keztorlo per fo.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
-
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric
Azért az elmúlt 20 évet megnézve - van pénz lóvéra, yolo világ - lesznek itt nagy pislogások.Realista24 írta:Allamkincstarban ki van szamolva a wc papir per fo, illetve a keztorlo per fo.zsuninnyo írta:
Ennel szanalmasabb mar csak az lenne, ha kotelezo lenne 15 perc futas bent illetve legalabb 5-ot fingani mindenkinek, hogy a testho es a fing felfutse a szobakat.
Elöbb-utóbb utolér majd mindenkit a spórolás gondolata. Pár dolgot nekem már újra kellett gondolnom/értékelnem.
Pl tegnap este eleredt az eső , rögtön szaboltáltam a madridomos focit. spóroltam.
-
- Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Raúl, Casillas, S.Taylor, Given, Krul, O.Bernard, Di Canio,Candreva
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Newcastle United,SS Lazio
az is szép... itt volt olyan dolgozói javaslat, hogy ami áramot elhasználsz wc-zés alkalmával, azt előtte termeld meg egy biciklin, szerencsére ezt elvetettékRealista24 írta:Allamkincstarban ki van szamolva a wc papir per fo, illetve a keztorlo per fo.zsuninnyo írta:
- Süti
NAVnál is.
Legends Never Die.
...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic...
Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.
...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic...
Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Allamkincstarban ki van szamolva a wc papir per fo, illetve a keztorlo per fo.zsuninnyo írta:Ennel szanalmasabb mar csak az lenne, ha kotelezo lenne 15 perc futas bent illetve legalabb 5-ot fingani mindenkinek, hogy a testho es a fing felfutse a szobakat.realfan írta: emellé lett pár látszat intézkedés, nem szabad telót tölteni bent, elosztókat ki kell kapcsolni nap végén, stb stb
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Ennel szanalmasabb mar csak az lenne, ha kotelezo lenne 15 perc futas bent illetve legalabb 5-ot fingani mindenkinek, hogy a testho es a fing felfutse a szobakat.realfan írta: emellé lett pár látszat intézkedés, nem szabad telót tölteni bent, elosztókat ki kell kapcsolni nap végén, stb stb
-
- Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Raúl, Casillas, S.Taylor, Given, Krul, O.Bernard, Di Canio,Candreva
nálunk idénre rendben van a rezsikeret, jövőre lesz necci, ott heti 2 nap home office/kutatónap is kötelező lehet, de ez még csak tervezet, mondjuk esélyes, hogy el is jön. ami csak annyiból necci, hogy levéltár vagyunk, szóval otthon dolgozni elég nehéz, mert iratot meg nem hozhatunk hazaRealista24 írta:ok.realfan írta:
bocsánat, lehagytam, hogy mi nem állami, hanem fővárosi fenntartásúak vagyunk azt akartam mondani, hogy nemcsak államiakat érint, csak a fele lemaradt
Varhato volt valamilyen szinten a szünetek atszervezese, de a kotelezo szabi erdekes...foleg ilyen hosszu idore.
emellé lett pár látszat intézkedés, nem szabad telót tölteni bent, elosztókat ki kell kapcsolni nap végén, stb stb
viszont nálunk lehet 18 fok fölé fűteni
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
ok.realfan írta:bocsánat, lehagytam, hogy mi nem állami, hanem fővárosi fenntartásúak vagyunk azt akartam mondani, hogy nemcsak államiakat érint, csak a fele lemaradtRealista24 írta:
Ott van, hogy kotelezo a szabi a ket hetre.
Varhato volt valamilyen szinten a szünetek atszervezese, de a kotelezo szabi erdekes...foleg ilyen hosszu idore.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
-
bocsánat, lehagytam, hogy mi nem állami, hanem fővárosi fenntartásúak vagyunk azt akartam mondani, hogy nemcsak államiakat érint, csak a fele lemaradtRealista24 írta:Ott van, hogy kotelezo a szabi a ket hetre.realfan írta:
ezt nem mondták kormányinfón, de a decemberben a 2 ünnep köze is kötelező szabi lesz, akinek nem maradt annyi fizetetlen(ami többeknél van, mert eddig pont arra törekedett az intézmény, hogy időarányosan vegyük ki, ne decemberre hagyjuk), már ki is írták ezeket...
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Ott van, hogy kotelezo a szabi a ket hetre.realfan írta:ezt nem mondták kormányinfón, de a decemberben a 2 ünnep köze is kötelező szabi lesz, akinek nem maradt annyi fizetetlen(ami többeknél van, mert eddig pont arra törekedett az intézmény, hogy időarányosan vegyük ki, ne decemberre hagyjuk), már ki is írták ezeket...Realista24 írta: Hosszabb lesz a téli szünet, nem lesz őszi szünet.
December 22-től január 8-ig tart majd a közoktatásban a téli szünet – jelentette be Gulyás Gergely. Azért döntött így a kormány, mert így spórolunk az energiával.
Ebben az időszakban kormányzati és igazságügyi szünet is lesz a takarékoskodás jegyében. Az érintett munkavállalóknak kötelező lesz szabadságot kivenniük erre a több mint kéthetes időszakra.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
-
ezt nem mondták kormányinfón, de a decemberben a 2 ünnep köze is kötelező szabi lesz, akinek nem maradt annyi fizetetlen(ami többeknél van, mert eddig pont arra törekedett az intézmény, hogy időarányosan vegyük ki, ne decemberre hagyjuk), már ki is írták ezeket...Realista24 írta: Hosszabb lesz a téli szünet, nem lesz őszi szünet.
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Hosszabb lesz a téli szünet, nem lesz őszi szünet.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
De ez még mindig nem jól van. Itt szerintem rohadtul keverve van a megújulók álltal termelt energia és a HMKE-k miatti szaldós visszahasználat. A HMKE-k összesen 1195 MW kapacitásúak. Ez kb 14340 MWh éves előállítás. Ebből felhasználnak azért a lakások elég szép számmal ami nem kerül betáplálásra, így szaldóban nem is lehet kivenni. Na most ez a 14.340 (és mégegyszer, ez rohadtul nem ennyi, hanem sokkal kevesebb) köszönőviszonyban sincs a 3.000.000 MWh-val. Ha valami összesen egy év alatt termel 14.340 MWh-t és ebből jócskán fel is használ (ugye amit a lakás azonnal felhasznál, az nem megy be a rendszerbe) az nem vehet ki ingyen télen (pár hónap alatt) 3.000.000 MWh-t. Hát ezek nem intervallumok, hanem más dimenziók. ÉS félreértés ne essék, az energiához Te értessz, én inkább csak a matekhoz, ezért nem értem.füst írta:A 150k és 850k közötti különbség onnan adódik, hogy te a napelemes rendszerek számára kerestél rá, de ugye sok esetben nem csak 1 fogyasztó tartozik 1 rendszerhez, pl. társasházak, panelek.kiserik írta:
Nem kötekedés, de forrás van? Elég érdekesek a számok. A 6TWh-nak a fele 3TWh. Ez a 850.000 HMKE között szétosztva átlagosan kb 3530 kWh/háztartás télre termelés nélkül. Mondjuk azt, hogy ez még akár hihető is lenne. DE!
Az első keresés a témában ezt a cikket hozza https://www.portfolio.hu/gazdasag/20220 ... gon-549441, ahol az alábbi mondat olvasható: "A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) negyedéves adatai szerint 2022 márciusának végén összesen 141.135 napelemes háztartási méretű kiserőmű üzemelt". Aztán a többi találat is ezt a számot erősíti meg. Gondolom március óta nem adtak át 700.000 napelemes rendszert. Ha viszont ezt a számot fogadjuk el (mert ez a hivatalos), akkor a 3 TWh azt jelentené, hogy egy szaldós napelemes háztartás 21.280 kWh-t használ fel egy tél alatt. Ez azért így nagyon nem reális... Emellett érdemes lenne megemlíteni azt is, hogy a napelemesek nyáron mennyi energiát táplálnak be a rendszerbe amiért az MVM 0 forintot fizet nekik. Egyébként megsígom, hogy úgy van kitalálva a rendszer, hogy a szaldós mindig fizet. Legutóbb az ÉMÁSZ Lölősítése miatt évközi elszámolás volt (nagyon sok szaldóstól elvették a nyári termelést, így bizony idén mi is ki fogjuk fizetni a téli fogyasztást...), kb 700 kWh többlet termelésem volt és még így is fizetnem kellett valami 25.000 Ft áramszámlát. Magyarul többet termeltem, mint fogyasztottam és még én fizettem a Lölőműveknek, akarom mondani az MVM-nek...
Paks 2-nél igazad van, tényleg át kellett volna már adni, de nem kell sejtelmesen másra mutogatni. Ennyi év 2/3-dal a Fidesz kormánynak már rég át kellett volna adnia, meg kellett volna építenie. Amit akartak/akarnak azt véghez viszik, megépítik akár alkotmány módosítás árán. Ezt még nem sikerült...
Mert arról volt szól. Annyi volt a lényeg, hogy 3 TWh-t a szaldósok (HMKE háztartási méretű kiserőmű) miatt az MVM-nek (állam) kell kifizetnie, mert ők nem fizetnek érte semmit.Realista24 írta: Nem vagyok a temaban tul jartas kiserik, igy a kerdesem, hogy miert csak a haztartasi energiafelhasznalassal szamolsz?
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
Természetesen arról is majd a Gyurcsány-Soros duó, illetve Brüsszel és a SZANKCIÓK tehetnek.BlancoMark írta: En azt gondolom, hogy olyan szintre jutott a propaganda henger hogy ez a kormany allamcsod eseten sem bukna meg