Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

Re: Politika

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. szeptember 18., vasárnap 22:21

'shutterisland írta: sajna nem tudom linkelni, de facebookon lattam :

xantus janos gimibe keresnek staffot :

- takarito (200 netto)
- " tortenelem angol nyelven " szakos tanar (203 brutto)

ez a ketto igy pont egymas alatt.
Annyi "logikát" látok benne, hogy a tanárok fizetése kőbe van vésve, vagyis lehet magyarázni és ragaszkodni hozzá.
A takarítót meg valahogy oda kell vinni, különben megeszi a koszt a suli és/vagy takaríthatnak a tanárok.

Másra nem tudok gondolni.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2022. szeptember 18., vasárnap 22:19

mi a prolema? templomok felujulnak akkor nincs problema
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2022. szeptember 18., vasárnap 22:16

'shutterisland írta: sajna nem tudom linkelni, de facebookon lattam :

- takarito (200 netto)

Nem sokkal jobb a helyzet, de most minden tanár, akinek 260 alatt van a bruttója, annak kiegészül annyira.
(diplomás minimálbér, vagy mi a franc a neve.)

lényeg, hogy már 203 bruttót senki nem keres.
260at viszont a pedagógusok fele, mert összecsúszott a bértábla.
Alapfokozatnál ez annyi jelent, hogy ugyanúgy 260-at kap egy kezdő, mint egy 15 éve tanító.
Mesterfokozatnál ugyanúgy 260-at kap a kezdő, mint a 8 éve mesterfokozattal tanító.

Tehát a bértábla szintezése megszűnt gyakorlatilag, jogilag viszont nem, ezért van a hirdetésben a 203ezer beírva. De eleve függ a fizu a végzettség szintjétől, tanított évektől, gyak, ped 1, ped 2 státusztól.
vagyis függött, mostmár kb mindegy:D

A januári béremelésünk úgy lesz 10%, hogy közben a 20% pótlékot elveszik.
És a 10%-ról is intézményvezetői keretből részesülünk, nem mindenki fog kapni:D
DE aki kap is, annak is csökkeni fog a fizuja, a pótlék elvesztése miatt. :lol:
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2022. szeptember 18., vasárnap 22:12

Gondolom a takaritonak maganak kell vinni a tisztitioszereket :lol:

Ismeros tanar mondta, hogy lehuztak naluk a takaritoszerek koltseget a listarol erre a tanevre sporolas miatt

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2022. szeptember 18., vasárnap 22:06

sajna nem tudom linkelni, de facebookon lattam :

- takarito (200 netto)

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2022. szeptember 17., szombat 13:54

please welcome the 420as eur/usd

Tomidzsi
Kedvenc játékosaid: R9, Marcelo, Ramos, Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid CF

HozzászólásSzerző: Tomidzsi » 2022. szeptember 17., szombat 13:25

Mondjak amit hallani akarsz, de a fele se lesz igaz....
Origo :lol:
Toni :salute:

Tomidzsi
Kedvenc játékosaid: R9, Marcelo, Ramos, Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid CF

HozzászólásSzerző: Tomidzsi » 2022. szeptember 17., szombat 13:20

Kezdik az előre mosdatásukat. Eu-s pézt nem kapjuk meg akkor le kell váltani őket, mert az g*ci szopás lesz az kov. evekre. Folyamat rugjak az öngólokat hozza a nagyobbnal nagyobb f@z rendeleteiket szorosan azelott hogy megkaptuk volna a valaszt az eutol. Nyugdijasoknak is mi a faszert emelik a nyugdijt, aki raszorul es egyedul el az ok, de akik ketten hazassagban kapnak 4-500e ft vagy tobbet havonta azoknak mar hova. Amit meg rezsi csokk. csokk szopni fogunk azt a stroman egyik cegenek a 10% kiteszi penzugyileg.
Toni :salute:

Morta

HozzászólásSzerző: Morta » 2022. szeptember 17., szombat 12:17

Srácok ma 13kor kormanyinfo
Mindenkinél tele a tank? :mrgreen:

füst
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric

HozzászólásSzerző: füst » 2022. szeptember 16., péntek 19:00

Hogy mit akarok bizonygatni... hát csak azt, hogy az idézett mondatok nem állják meg a helyüket. Amire nem reagáltam, arra nem akartam, talán mert egyet értek vele, talán mert nem tudok hozzátenni.
Szerintem messze nem az oroszokkal volt a legtöbb gondunk, már ha egyáltalán erről kell beszélni. Mert nálam ott kezdődik a gond, hogy kollektív megbélyegzünk egy népet,egyik másik agyalágy vezető cselekedetei miatt. Pláne hogy talán nincs is másik olyan nép ami annyit és olyan sokáig szenvedett a kommunizmustól, mint az oroszok. Nem ők kérték maguknak, az ideológia se ott született, és több esetben maguk a vezetők sem oroszok voltak. De ha már mindenképp be akarunk térni ebbe az utcába, akkor nem fair, hogy csak és kizárólag az oroszok az ördögök, a többiek, ez esetben ukránok meg ott se voltak.

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2022. szeptember 16., péntek 18:33

füst írta:
Nemár... történelemtanár vagy. Magyarország küldött hadüzenetet a Szovjetuniónak, magyar hadsereg lépte át a határt, a magyar hadsereg vett részt a szovjetunió elleni támadóhadjáratban. Azt a háborút nem a szovjetunió kezdte hazánk ellen. Igen, a következmények szarok voltak a hazánkra nézve...
mint ahogy ezt meg is említettem a hozzászólásban.

füst

HozzászólásSzerző: füst » 2022. szeptember 16., péntek 18:29

Nem tudom hogy értelmezed, amikor egy idegen haderő átjön az országhatáron tankokkal.
Tehát abban a pillanatban igen.
Nemár... történelemtanár vagy. Magyarország küldött hadüzenetet a Szovjetuniónak, magyar hadsereg lépte át a határt, a magyar hadsereg vett részt a szovjetunió elleni támadóhadjáratban. Azt a háborút nem a szovjetunió kezdte hazánk ellen. Igen, a következmények szarok voltak a hazánkra nézve...

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2022. szeptember 16., péntek 18:23

füst írta: Ők támadtak ránk?
Nem tudom hogy értelmezed, amikor egy idegen haderő átjön az országhatáron tankokkal.
Tehát abban a pillanatban igen.
(a nagyhatalmak felelőssége itt is nyilvánvaló, mert akkor az érdek azt kívánta, hogy meghagyják a Szu.nak kelet-közép európát játszótérnek)

Az, hogy előtte 2-3 évvel meg mi, az is történelmi tény.

De mindig megfogod a lényeget.
Bocs, de nekem családi traumák miatt az oroszok bejövetele az országba semmilyen szempontból nem volt üdvös. Dédapámat agyonlőtték a saját tanyájának verandáján, mert nem tudott felállni mikor ráparancsoltak, mivel első vh-ban aknára lépett és nem volt rá képes.

Nem tudom mit akarsz itt bizonygatni, de az előző hozzászólásom végén ott van amit gondolok a dologról.
De akkor annyi még hozzáteszek, hogy engem az USA-ról se tudna senki meggyőzni, hogy ők a szentek, és a dem. képviselői, és élharcosai. Akin rajta van a nagyhatalmi/szuperhatalmi státuszjel, brutális erejű hadsereggel, azok nem ártatlanok, és nem is teszek különbséget közöttük.

kierkegaard

HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2022. szeptember 16., péntek 18:17

Szerintem..de javitsatok ki. Amikor azt mondjak/mondjuk, hogy utaljuk az oroszokat az nem konkretan oroszorszag iranti gyulolet, hanem az aktualis politikai elitjuk es kepviseletuk iranti gyulolete.

Szoval en szemely szerint az elnyomo, diktator, pszichopata putyint utalom es azt amit letrehozott oroszorszagban es amit propagal kifele.
Aki pedig az oroszok partjan van, az elhiszi hogy putyko a globalista hatterhatalom ellen van aki a nèpe miatt èl es dolgozik nonstop

(Es nem..nem csak ezzel van bajom..igeny biden irant is ezt erzem)

füst

HozzászólásSzerző: füst » 2022. szeptember 16., péntek 18:17

csababarca írta:

gondolom a harmadik alkalmat szándékosan hagytad ki, amikor beérkeztek "felszabadítani" az országot, csak elfelejtettek hazamenni:D
Ők támadtak ránk?

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2022. szeptember 16., péntek 18:16

füst írta:

Hát, ez elég meredek kijelentés, szerintem nem gondolod komolyan.

2 alkalommal támadtak hazánkra az oroszok, 1849-ben, amikor a szent szövetség jegyében szerződés kötelezte őket, és egyszer az első világháborúban. Nyaljanak sót...
De a németekkel meg 1000 éven át számtalan háborúnk volt, volt hogy 30 évente intéztek ellenünk támadóhadjáratot. Az elmúlt 100 év kemény volt az oroszokkal, de előtte semleges viszonyunk volt velük,sose voltunk az érdekszférájukban.
gondolom a harmadik alkalmat szándékosan hagytad ki, amikor beérkeztek "felszabadítani" az országot, csak elfelejtettek hazamenni:D
németeket általában visszavertük, bár nem tudom az 1000 év hogy jött ki, mert mondjuk a középkort lehet említeni, ahol az első 2-300 évben voltak velük konfliktusok sűrűn, utána már értelemszerűen elvétve. meg ugye Hitlerék, de ott meg a politika dörgölőzött hozzájuk.
ráadásul nem is tehető egy lapra a középkor harcászata és módszerei a 20. századéval.
és épp mi is abajgattuk őket korábban.

De mondom füst, tőlem azt kedvel és annak drukkol bárki akinek akar.
Engem nem ez a része érdekel.
Nekem az hányingerkeltő, hogy emberek egyik pillanatban ugatnak és köpködnek az oroszokra, és aljadéknak, mocskoknak nevezi őket, utána meg mert éppen a választáson győztek, meg a politikai-gazdasági érdek úgy kívánja, már megy segget nyalni, és tagadni a múltat.
És ezt mindkét politikai oldal sűrűn megteszi, kár tagadni.
Tudnék írni neveket, egy Bayer Zsoltit nézz meg hogy nyilvánult meg korábban az oroszokról, és hogyan most. Hogy direkt ne politikust említsek.

Apám ősbalos. Ő Fletóék idejében se látott kivetnivalót benne, hogy az oroszokhoz megyünk gazdasági szempontból, meg Vitya idejében se, és most is az oroszoknak drukkol:D Na ebből Szóval ő konstans oroszpárti valamiért:D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csababarca 2022. szeptember 16., péntek 18:17-kor.

füst

HozzászólásSzerző: füst » 2022. szeptember 16., péntek 18:08

csababarca írta:
De akik a legtöbbet ártottak nekünk, azok az oroszok voltak,
Hát, ez elég meredek kijelentés, szerintem nem gondolod komolyan.

2 alkalommal támadtak hazánkra az oroszok, 1849-ben, amikor a szent szövetség jegyében szerződés kötelezte őket, és egyszer az első világháborúban. Nyaljanak sót...
De a németekkel meg 1000 éven át számtalan háborúnk volt, volt hogy 30 évente intéztek ellenünk támadóhadjáratot. Az elmúlt 100 év kemény volt az oroszokkal, de előtte semleges viszonyunk volt velük,sose voltunk az érdekszférájukban.

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2022. szeptember 16., péntek 18:02

rikko írta:
Bandera bácsi pedig szépen játszott ....
Aztán most meg kb nekik örülnek.... Mondtam is múltkor az egyik lengyel srácnak.... Aztán nagyon csendben maradt.... Illetve annyit mondott, hogy az oroszok nekik mindig is ellenfelek voltak.... Bezzeg az ukránok!!! Ok tuti nem...
Ez a baj... 56-ban élnek az emberek.... Nekem pl tatár a feleségem.... Akkor most a tatárjárás miatt utálnom kellene? Ugyan srácok....

A jelenben pedig az a helyzet, hogy ruszkik ide v oda pont miattuk lóg ki még az ország orra a trágyaléből.
Nem örülnek nekik se, de ha oldalt kell választaniuk, akkor egyértelmű a helyzet.
Nem az oroszok pártját fogják fogni.
Nekem meg a jövőbeli feleségem lengyel, mélyen katolikus területről/családból ráadásul, és gyűlölik az oroszokat. Elmondták, hogy az ukránokat sem szívlelik, sőt.
Emlékeznek a II. vh alatti viszonyra az ukránokkal, ahol amúgy őket sem kellett félteni.

Az orosz nagyhatalmi politika többet ártott Lengyelországnak a történelemben, mint az ukránok.
Nekünk is többet ártott.

(jah, én emberi oldalról közelítem meg a helyzetet, nyilván gazdasági okok miatt megértettem a 2002-2010 közötti időszakot, és megértem a 2010-2022 közötti oroszpártiságot is. Csak nem kell ezeket megtagadni az oldalaknak, politikai arcoknak, és akkor nem nyílna ki a bicska a zsebemben a pofájuktól.)

rikko
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry
Kedvenc csapatod: Barca, Wisla Krakow

HozzászólásSzerző: rikko » 2022. szeptember 16., péntek 17:56

csababarca írta: Ez lemaradt:

akiknek oka van gyűlölni az ukránokat is, az mondjuk a lengyelek. csak hát ahogy már mondtam, az oroszokat még jobban gyűlölik, azok miatt amiket tettek velük. (nem is egyszer, ugye, de az már még régebben volt)

Igen, amúgy lehet utálni az osztrákokat is. De azt felülírta a dualizmus valamilyen szinten.
Lehet utálni a németeket is, abszolút. Én nem is szívlelem őket.
Franciákat pláne.

De akik a legtöbbet ártottak nekünk, azok az oroszok voltak, ha már említették Haynaut, ott is épp egy laza 200ezer orosz sereg masírozott a területünkre, és kényszerítettek térdre bennünket.
20. századi sérelmek meg mélyen gyökereznek az oroszok iránt, és igen, bár több részből állt a Szu., az oroszokkal azonosítjuk őket, nem az ukránokkal, grúzokkal, észtekkel, litvánokkal.
Miért? Mert a SZu. területének háromnegyede és a lakosság fele alkotta az utána megalakult Oroszországot.
Bandera bácsi pedig szépen játszott ....
Aztán most meg kb nekik örülnek.... Mondtam is múltkor az egyik lengyel srácnak.... Aztán nagyon csendben maradt.... Illetve annyit mondott, hogy az oroszok nekik mindig is ellenfelek voltak.... Bezzeg az ukránok!!! Ok tuti nem...
Ez a baj... 56-ban élnek az emberek.... Nekem pl tatár a feleségem.... Akkor most a tatárjárás miatt utálnom kellene? Ugyan srácok....

A jelenben pedig az a helyzet, hogy ruszkik ide v oda pont miattuk lóg ki még az ország orra a trágyaléből.

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2022. szeptember 16., péntek 17:50

Ez lemaradt:

akiknek oka van gyűlölni az ukránokat is, az mondjuk a lengyelek. csak hát ahogy már mondtam, az oroszokat még jobban gyűlölik, azok miatt amiket tettek velük. (nem is egyszer, ugye, de az már még régebben volt)

Igen, amúgy lehet utálni az osztrákokat is. De azt felülírta a dualizmus valamilyen szinten.
Lehet utálni a németeket is, abszolút. Én nem is szívlelem őket.
Franciákat pláne.

De akik a legtöbbet ártottak nekünk, azok az oroszok voltak, ha már említették Haynaut, ott is épp egy laza 200ezer orosz sereg masírozott a területünkre, és kényszerítettek térdre bennünket.
20. századi sérelmek meg mélyen gyökereznek az oroszok iránt, és igen, bár több részből állt a Szu., az oroszokkal azonosítjuk őket, nem az ukránokkal, grúzokkal, észtekkel, litvánokkal.
Miért? Mert a SZu. területének háromnegyede és a lakosság fele alkotta az utána megalakult Oroszországot.

Vissza: