Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

Re: Politika

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. szeptember 16., péntek 17:47

Popcornt ide.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

füst
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric

HozzászólásSzerző: füst » 2022. szeptember 16., péntek 17:46

Pipita írta: Az orosz hatalom által, orosz nyelven írt orosz politikai vezetők orosz parancsait ukránok is végrehajtották, tehát nem az oroszok a hibásak.

Gyakorlatilag az oroszok az áldozatok. Kurva mörika, amúgymeg. Miért? Csak.
1922-1964
Sztálin grúz volt, Hruscsov Oroszországban született, de élete jelentős részét ukrajnában töltötte, Brezsnyev echte ukrán volt.
Elhiszem hogy nagyon szeretnéd csak és kizárólag az oroszokat hibáztatni, de sajnos nem ez a helyzet.
És már bocsánat, nem említettem hogy nem hibásak az oroszok, épp csak a pontosság jegyében tettem hozzá, hogy a szovjetunió örökségét nem csak oroszország cipeli a hátán.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára füst 2022. szeptember 16., péntek 17:48-kor.

Pipita
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

HozzászólásSzerző: Pipita » 2022. szeptember 16., péntek 17:38

Az orosz hatalom által, orosz nyelven írt orosz politikai vezetők orosz parancsait ukránok is végrehajtották, tehát nem az oroszok a hibásak.

Gyakorlatilag az oroszok az áldozatok. Kurva mörika, amúgymeg. Miért? Csak.

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2022. szeptember 16., péntek 17:37

Anthony írta: Ez számomra is felfoghatatlan így 40+ év kommunizmus után, 56 után, prágai tavasz után, stb...
Elhiszem hogy volt akkor is aki jól helyezkedett és jobban élt mint a többiek, de rajtuk kívül nem értem hogy szimpatizálhat bárki is az oroszokkal..
12 év kormány propaganda után nincs ebben semmi meglepő.
Az emberek gyorsan felejtenek.

Akik anno bőszen köpködtek a Szu-ra és a kommunistákra, most a keblükre ölelik őket, mert az Úr azt mondta.

90 óta aki ellenzékben van az köpköd az oroszokra, aki kormányoz az gazdasági érdekek miatt oda húz.
Lásd 2002-2010 között a baloldal volt oroszpárti, a fidesz meg folyamatosan köpködte őket emiatt, most fordítva.

Ukránoknak annyi beleszólása se volt a mi beleszólásunkba, mint nekünk abba, hogy belemenjünk az első vh-ba.
Nem fekete-fehér ez.

Csak nem elegáns, hogy napraforgót játszanak a politikusok ebben a kérdésben is, és így a híveik is.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

rikko
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry
Kedvenc csapatod: Barca, Wisla Krakow

HozzászólásSzerző: rikko » 2022. szeptember 16., péntek 17:32

zsuninnyo írta:
rikko írta:

Akkor a te logikád követve...
Nem értem miért kell Franciaországhoz ---> Trianon
Németországhoz ---> Auschwitz
Ausztriához ---> Haynau
Stb húzni. Ha így nézzük akkor a lengyeleken kívül kb senkivel nem kellene semmilyen kapcsolatban lennünk...
A torokoket miert hagytad ki?
Az altalad felsoroltak kozul melyik relevans annyira ma nekunk, mint az oroszok altal nyujtott szenvedes es sotetseg?
A lengyeleken kívül kb mindenkit is írhattam volna. Ahogy írtad a törököket , tatárokat, stb...
56-ban a Szovjetunió zúzott minket és nem Oroszország. Volt abban lett, litván, ukrán, bolgár, tatár, mindenki...

füst
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric

HozzászólásSzerző: füst » 2022. szeptember 16., péntek 17:20

Anthony írta:
Ez számomra is felfoghatatlan így 40+ év kommunizmus után, 56 után, prágai tavasz után, stb...
Elhiszem hogy volt akkor is aki jól helyezkedett és jobban élt mint a többiek, de rajtuk kívül nem értem hogy szimpatizálhat bárki is az oroszokkal..
Azért a pontosság jegyében hagy tegyem hozzá, hogy nem Oroszország szállt meg minket, hanem a Szovjetunió, melynek része volt Ukrajna is. Az a vörös hadsereg ami nálunk állomásozott, legalább annyira volt ukrán, mint orosz. Még mielőtt...

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2022. szeptember 16., péntek 17:15

rikko írta:
Anthony írta:
Ez számomra is felfoghatatlan így 40+ év kommunizmus után, 56 után, prágai tavasz után, stb...
Ausztriához ---> Haynau
Stb húzni. Ha így nézzük akkor a lengyeleken kívül kb senkivel nem kellene semmilyen kapcsolatban lennünk...
A torokoket miert hagytad ki?
Az altalad felsoroltak kozul melyik relevans annyira ma nekunk, mint az oroszok altal nyujtott szenvedes es sotetseg?

rikko
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry

HozzászólásSzerző: rikko » 2022. szeptember 16., péntek 17:09

Anthony írta:
kierkegaard írta: és igazából nem látom ésszerű magyarázatát annak, hogy valaki az oroszok mellett álljon. de emellett nyilván gyülölök minden nagyhatalmi játékot és ebben nem kivétel az usa szarkavarása nem. vagy bárkié.
Ausztriához ---> Haynau

Anthony
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo

HozzászólásSzerző: Anthony » 2022. szeptember 16., péntek 16:36

kierkegaard írta: és igazából nem látom ésszerű magyarázatát annak, hogy valaki az oroszok mellett álljon. de emellett nyilván gyülölök minden nagyhatalmi játékot és ebben nem kivétel az usa szarkavarása nem. vagy bárkié.

Pipita
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

HozzászólásSzerző: Pipita » 2022. szeptember 16., péntek 15:38

cart írta:
rikko írta:

Ukrajna egy mesterségesen életben tartott valami. Ki más,mint az amerikaiak tartják életben. Szerinted az EU-t ki pénzeli? Őket is.
Ne hagyd magad félrevezetni, a háttérben a deep state meg a gyikemberek állnak, Toroczkai vezér is megmondta.
Nekem múltkor azt mesélték, hogy a zsidók repülővel viszik a magyar vizet telavivba, azért van itthon szárazság.

Ez a mesterséges is hasonló színvonal.

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2022. szeptember 16., péntek 15:31

rikko írta:

Ukrajna egy mesterségesen életben tartott valami. Ki más,mint az amerikaiak tartják életben. Szerinted az EU-t ki pénzeli? Őket is.
Ne hagyd magad félrevezetni, a háttérben a deep state meg a gyikemberek állnak, Toroczkai vezér is megmondta.

kierkegaard

HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2022. szeptember 16., péntek 15:20

rikko írta:
Ukrajna egy mesterségesen életben tartott valami. Ki más,mint az amerikaiak tartják életben. Szerinted az EU-t ki pénzeli? Őket is. Ezért ez a nagy orosz ellenesség.
Ha magukra hagynánk Ukrajnát és Oroszországot, akkor a szomszédok nagyon gyorsan bajban lennének.
Dollármilliók csúsztak a szomszédba, hogy valami látszódjon.
Hogy Ukrajna piaca fontosabb lenne ? Szerintem ez nagyon fals állítás. Miért is lenne fontosabb ? A gabona miatt? Továbbra is az oroszoktól vesszük az olajat, gázt , stb.... Ha az nem lesz, az ország kb 2 héten belül leáll.

EU-nak érdeke a gyenge Oroszország ? Ezt honnan szedted ? Az oroszok jó minőségű és olcsó olajterméket adnak el és gáz ue. Ugyebár emiatt visszafelé kapják a jó minőségű kész árut. Ha az EU - Orosz viszony rossz , az mindenkinek rossz , csak épp az USA-nak nem.
Ezért nagyon érzékeny téma ez az orosz - EU vonal. Ha túl jó, akkor jön USA és intézi, hogy rossz legyen. Ha túl rossz, akkor meg az van ami most.
ukránokkal termékekkel kereskedünk, ruszkikkal energiára. a termelési láncainknak semmi köze az orsozokhoz, de ukrajna nélkül megállnak, lásd az összes autógyárat. gázt két év múlva bárhonnan tudunk szerezni majd, kiépülnek az lng terminálok, onnantól kezdve oroszország megszűnik partner lenni, ha úgy akarja az eu. (ezt persze nem én mondom hanem ft cikkben vázolták. )

az oroszok kiesése tervben van, az ukránoké nincs, ez azért sokat elmond arról, hogy melyik eshet ki és melyik nem.

Erről a mesterségesen életben tartott valamiről..hát igen. Az eus pénzeket is azért kaptuk, hogy legalább látszódjon valami. Aztán abból az lett, hogy bizonyos körök meggazdagodtak, most meg meglehet nézni olyat állásokat mint a EUR árfolyam harmadával zuhant, államadósság, államháztartási hiány, adósságszolgálat, külker mérleg (ami sose volt még ilyen szar), lakossági megtakarítások mértéke, alapkamat, PPP per GDP, hitelminősítés.
Így az ukránok megsegítése a függetlenesedéshez sem egy rossz ötlet. Az meg, hogy inkább a nyugathoz húznak...hát nah..ki ne akarna oda húzni?

Az oroszok a 2008-as válságkor is háborúztak, majd 2014ben elkezdödött az oroszok elleni szankció mert ukrajnát támadták, most meg megint megtámadták ukrajnát, hogy felverjék az árakat.

és igazából nem látom ésszerű magyarázatát annak, hogy valaki az oroszok mellett álljon. de emellett nyilván gyülölök minden nagyhatalmi játékot és ebben nem kivétel az usa szarkavarása nem. vagy bárkié.

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2022. szeptember 16., péntek 14:06

Halfkey írta: Édes istenem Dobrevék közben. Ha nem csinálnának ilyen faszságokat mint ez az árnyékbaromság Orbánék bele tudnának fulladni a szarjukba, de most ezt lehet majd kritizálni, tök valid módon.
Sose volt celjuk a kormanyvaltas.

Pad'em

HozzászólásSzerző: Pad'em » 2022. szeptember 16., péntek 13:49

Árnyékellenzékből árnyékkormány :D jó a buli.
"Down for Rodrygo... Éder Militao. Carvajal. It's Carvajal's cross... RODRYGOOO, oooh it's extraordinary!!! They prayed for miracles and miracles arrived! REAL MADRID, THE TEAM OF DREAMS. Where has that come from? How did that happen?!"

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. szeptember 16., péntek 13:43

Édes istenem Dobrevék közben. Ha nem csinálnának ilyen faszságokat mint ez az árnyékbaromság Orbánék bele tudnának fulladni a szarjukba, de most ezt lehet majd kritizálni, tök valid módon.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2022. szeptember 16., péntek 13:19

rikko írta:
kiserik írta: Egyébként ez egy nagyon érdekes dolog, hogy ki melyik narrativát véli igaznak: az orosz ellenest vagy az amerika ellenest :hmmm:
Egyiket sem.
Feleségem orosz, szülei ott élnek. Így első kézből kapom az infót. Ott is gáz van, ahogy írtam is. Megy a propaganda azt meg azzal tudom cáfolni, hogy Európában élek.
Az amcsik műveletei pedig átlátszóak. Megpenzelnek valakit , majd puccsal új kormány kerül vezetésre. Ismerős ez ? Természetesen igen... Nem elsőre játszák el.
Úgyhogy abban a "szerencsés" helyzetben vagyok, hogy látom mindkét oldalát a dolgoknak és egyik sem néz ki jól. Nagyon nem.
Valahogy így. Először úgy akartam megfogalmazni, hogy ki kinek hisz: az oroszoknak, akik mindenkinek hazudnak, vagy az amerikaiaknak, akik mindenkinek hazudnak? :D
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

rikko

HozzászólásSzerző: rikko » 2022. szeptember 16., péntek 13:09

kiserik írta: Egyébként ez egy nagyon érdekes dolog, hogy ki melyik narrativát véli igaznak: az orosz ellenest vagy az amerika ellenest :hmmm:
Egyiket sem.
Feleségem orosz, szülei ott élnek. Így első kézből kapom az infót. Ott is gáz van, ahogy írtam is. Megy a propaganda azt meg azzal tudom cáfolni, hogy Európában élek.
Az amcsik műveletei pedig átlátszóak. Megpenzelnek valakit , majd puccsal új kormány kerül vezetésre. Ismerős ez ? Természetesen igen... Nem elsőre játszák el.
Úgyhogy abban a "szerencsés" helyzetben vagyok, hogy látom mindkét oldalát a dolgoknak és egyik sem néz ki jól. Nagyon nem.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2022. szeptember 16., péntek 12:59

Egyébként ez egy nagyon érdekes dolog, hogy ki melyik narrativát véli igaznak: az orosz ellenest vagy az amerika ellenest :hmmm:
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

rikko

HozzászólásSzerző: rikko » 2022. szeptember 16., péntek 12:53

kierkegaard írta:
rikko írta:

Orosz nyugdíjak fizetése. Nos ez kérlek megoldva, mégpedig úgy, hogy olyan alacsony, hogy kb a nullával egyenlő. Ott nagyon sokan még 70+ évesen is dolgoznak.
Pontos naprakész adataim vannak erről.

Ez az EU - Orosz , EU - Amerika párok háborúja.
Az amcsik rohadtul nem szeretnének egy erős Eurázsiai zónát. Ezért van a hiszti. Ugyanis, ha EU elhúz a ruszkik felé, ami ugye az olcsó gáz, energia, olaj miatt jogos lenne, akkor a tengerentúlon húzhatnák le a rolót, mert az amerikai gazdaság nagyon függ az EU- tól ...
Talán jobban, mint az orosz. 2020-as adatok alapján Kína , USA sorrend volt az EU kereskedelmi partnerek sorrendje és a ruszkik valahol 5-6. helyen. Ezt szeretnék az oroszok kicsit javítani.
Nyugdíj helyett értsd: orosz költségvetés.

Az eunak nagyobb érdeke a gyenge oroszország mint az usának. másról se szólt az elmúlt ezer év csak az eu országok és oroszország közti háborúról.

Nincs értelme arról beszélni, hogy az usa jobban függ az eu piactól mint az orosz..mert az oroszoknak semmilyen gazdaságuk nincs. Ellentétben ukrajnával. Ukrajna piaca sokkal fontosabb mint az orosz. Érdemes a külker adatokat megnézni.
Ukrajna egy mesterségesen életben tartott valami. Ki más,mint az amerikaiak tartják életben. Szerinted az EU-t ki pénzeli? Őket is. Ezért ez a nagy orosz ellenesség.
Ha magukra hagynánk Ukrajnát és Oroszországot, akkor a szomszédok nagyon gyorsan bajban lennének.
Dollármilliók csúsztak a szomszédba, hogy valami látszódjon.
Hogy Ukrajna piaca fontosabb lenne ? Szerintem ez nagyon fals állítás. Miért is lenne fontosabb ? A gabona miatt? Továbbra is az oroszoktól vesszük az olajat, gázt , stb.... Ha az nem lesz, az ország kb 2 héten belül leáll.

EU-nak érdeke a gyenge Oroszország ? Ezt honnan szedted ? Az oroszok jó minőségű és olcsó olajterméket adnak el és gáz ue. Ugyebár emiatt visszafelé kapják a jó minőségű kész árut. Ha az EU - Orosz viszony rossz , az mindenkinek rossz , csak épp az USA-nak nem.
Ezért nagyon érzékeny téma ez az orosz - EU vonal. Ha túl jó, akkor jön USA és intézi, hogy rossz legyen. Ha túl rossz, akkor meg az van ami most.

kierkegaard

HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2022. szeptember 16., péntek 9:12

köszi szépen neked is. :sziv: :sziv:

Vissza: