Mozi, filmek
-
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Casillas, RC, Rooney
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Manchester United
Re: Mozi, filmek
A keresztapa 2.
Meglehetősen régen láttam már, ezért gondoltam felfrissítem az emlékezetemet. Az első rész nagy kedvenc, a műfaj egyik legjobbja (ha nem a legjobb), ugyanakor nekem a folytatás kicsit csalódás.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Hangulatában ez a film is remek, viszont nekem néhol furcsa volt a történetvezetés. Szerintem a havannai szál túl sokat tesz ki a játékidőből és így kevesebbet kapunk a családi történésekből. (Például az anya egyszercsak meghal, de semmi utalást nem kapunk előtte, hogy beteg lenne. A feleség ugyan mondogatja, hogy Michael-nek a családdal többet kellene foglalkoznia, de az abortuszos kirohanása még így is elég váratlanul jön. Illetve a főszereplő vívódását is jobban ki lehetett volna dolgozni, például az anyjával való beszélgetés a család elvesztéséről zseniális volt, ilyenekből kicsit többet is néztem volna a közel 3 és fél óra alatt.) Ezek miatt számomra a közepén mintha leült volna egy kicsit a tempó, míg a vége túl összeccsapott lett. A másik dolog, hogy az áruló kilétére túlságosan hamar fény derül, illetve Michael is hamar rájön a dolgokra, így ez a rész kevesebb feszültséget hordoz magában, legalábbis számomra. És akkor a Vito szál. De Niro egyik nagy kedvenc, de megmondom őszintén nem teljesen értem, hogy miért kapott erre az alakításra Oscar díjat. Számomra a Cape Fear-ben, illetve a Taxi Driver-ben klasszisokkal jobb volt, illetve még Al Pacino is sokkal erőteljesebb alakítást nyújtott ebben a filmben. Na de visszatérve a sztorira, a két idősík között szerintem remekül megoldották a váltásokat, de Vito története számomra sajnos nincs eléggé kidolgozva, pedig a történet egy önálló filmként is megállná a helyét. Ami tetszik, hogy végül mindkét szál főszereplője eléri célját (bosszút áll), ugyanakkor az apa felemelkedése - az első rész történéseit ismerve - a későbbiekben automatikusan magával hozza a fia bukását is. Viszont sem a felemelkedés, sem a bukás bekövetkezése nem elég erőteljes számomra, utóbbira remek példa Al Pacino egy másik szerepe, szerintem mindenki tudja melyikről van szó.
Összességében tehát jó film A keresztapa 2., de számomra nem ér az első rész nyomába.
Meglehetősen régen láttam már, ezért gondoltam felfrissítem az emlékezetemet. Az első rész nagy kedvenc, a műfaj egyik legjobbja (ha nem a legjobb), ugyanakor nekem a folytatás kicsit csalódás.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Hangulatában ez a film is remek, viszont nekem néhol furcsa volt a történetvezetés. Szerintem a havannai szál túl sokat tesz ki a játékidőből és így kevesebbet kapunk a családi történésekből. (Például az anya egyszercsak meghal, de semmi utalást nem kapunk előtte, hogy beteg lenne. A feleség ugyan mondogatja, hogy Michael-nek a családdal többet kellene foglalkoznia, de az abortuszos kirohanása még így is elég váratlanul jön. Illetve a főszereplő vívódását is jobban ki lehetett volna dolgozni, például az anyjával való beszélgetés a család elvesztéséről zseniális volt, ilyenekből kicsit többet is néztem volna a közel 3 és fél óra alatt.) Ezek miatt számomra a közepén mintha leült volna egy kicsit a tempó, míg a vége túl összeccsapott lett. A másik dolog, hogy az áruló kilétére túlságosan hamar fény derül, illetve Michael is hamar rájön a dolgokra, így ez a rész kevesebb feszültséget hordoz magában, legalábbis számomra. És akkor a Vito szál. De Niro egyik nagy kedvenc, de megmondom őszintén nem teljesen értem, hogy miért kapott erre az alakításra Oscar díjat. Számomra a Cape Fear-ben, illetve a Taxi Driver-ben klasszisokkal jobb volt, illetve még Al Pacino is sokkal erőteljesebb alakítást nyújtott ebben a filmben. Na de visszatérve a sztorira, a két idősík között szerintem remekül megoldották a váltásokat, de Vito története számomra sajnos nincs eléggé kidolgozva, pedig a történet egy önálló filmként is megállná a helyét. Ami tetszik, hogy végül mindkét szál főszereplője eléri célját (bosszút áll), ugyanakkor az apa felemelkedése - az első rész történéseit ismerve - a későbbiekben automatikusan magával hozza a fia bukását is. Viszont sem a felemelkedés, sem a bukás bekövetkezése nem elég erőteljes számomra, utóbbira remek példa Al Pacino egy másik szerepe, szerintem mindenki tudja melyikről van szó.
Összességében tehát jó film A keresztapa 2., de számomra nem ér az első rész nyomába.
- sonic
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Modric
Nightcrawler kib@szott jo film lett. In fact, evek ota az egyik legjobb amit lattam. Kicsit elmelkedek rajta aztan irok bovebben, de elso megerzesre ez egy kilences lesz... A vagas, a score, Gyllenhaal es a monologjai... mind getzire ottvan. Jake a Donnie Darko ota nem rakott le igazan komolyat, de most nagyon odatette. Ez igen!
"..We change the course of history. Everyday people like you and me.."
- lordgabi
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kedvelem a minőségi ázsiai filmeket, találtam a gépemen egy rövidet, IMDb-n 8.1 ponton áll 63629 értékelés után, gondoltam rossz nem lehet...
Szerelemre hangolva (In the Mood for Love/Fa yeung nin wa, 2000)
A képi világa azt sugallta, hogy egy 80-as évekbeli rendezésről van szó, a zene az nem volt rossz, de ez a történetvezetés...Lehet velem van a baj, hogy mindent és mindenkit egyformának láttam benne, elolvastam a sztorit, már világos minden, de akkor sem lett volna rám nagyobb hatással, ha mindennel tisztában vagyok az első perctől kezdve. 5-6 pontot adtam nemrég jóval szórakoztatóbb filmekre, hát ennek semmi hangulata nem volt, legalábbis nálam, pedig érdekes megközelítése a témának: 4,5/10.
Szerelemre hangolva (In the Mood for Love/Fa yeung nin wa, 2000)
A képi világa azt sugallta, hogy egy 80-as évekbeli rendezésről van szó, a zene az nem volt rossz, de ez a történetvezetés...Lehet velem van a baj, hogy mindent és mindenkit egyformának láttam benne, elolvastam a sztorit, már világos minden, de akkor sem lett volna rám nagyobb hatással, ha mindennel tisztában vagyok az első perctől kezdve. 5-6 pontot adtam nemrég jóval szórakoztatóbb filmekre, hát ennek semmi hangulata nem volt, legalábbis nálam, pedig érdekes megközelítése a témának: 4,5/10.
Ex-szerkesztő.
2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás!
2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás!
- hamesz
- Kedvenc játékosaid: Cristiano, Modric, James, Isco, Neymar, Iniesta, Ronaldo, Zidane
Ingyen nézem.Akkor fizess értük 1300-at, én megnézem őket jutyubon.
- soadroli
- Kedvenc csapatod: a másik
Na, őket szeressük.P. Krisz írta:Marion Cottilard is csatlakozott az Assassin's Creed filmhez .
Fassbender - Cotillard - Robert Downey Jr. , alakul - alakul .
Roli , az avádon Phoenixnek elég Palik Lacis feje van .
Fingom sincs ki ő, de tényleg hasonlít
- P. Krisz
Marion Cottilard is csatlakozott az Assassin's Creed filmhez .
Hogy híjják?
Bill.
Ide hallgass Bill!... Bill??!!! Mi a lófaszt hallok én, Bill?
Bill.
Ide hallgass Bill!... Bill??!!! Mi a lófaszt hallok én, Bill?
- danianevem
- Kedvenc játékosaid: Puyol, Messi, Koeman, Xavi, Ronaldinho, Cruyff
- Kedvenc csapatod: Barcelona
A szürke 50 árnyalata lehet, hogy rosszul áll az imdb-n, de a nyitóhétvégén 240 milliós bevétele volt világszerte... Ennél már csak a Transformers rosszabb, azt is mindenki fikázta, de azért bőven visszahozta a költségeket.
- soadroli
- Kedvenc csapatod: a másik
na, megvan Woody Allen új filmjének címe, és dátuma is. Szülinapomra érkezik Nyilván pont leszarnám a filmet, de Phoenix, meg Emma Stone...
- realistahuni
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Van Nistelrooy, Modric,
- Kedvenc csapatod: Los negros
Kéket láttam, egy tanárom ajánlotta.Krzysztof Kieslowski munkássága pedig csak most tűnt fel.
Három szín: piros (1994), Három szín: Kék (1993), Három szín: fehér (1994), Veronika kettős élete (1991) - valaki látta már az egyiket is?
Kb. 20 év múlva majd visszatérek, akkor talán érteni is fogok valamit belőle.
- ziro4vr
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo
Akkor fizess értük 1300-at, én megnézem őket jutyubon.hamesz írta:Van, hogy az előzetesek jobb, mint a film.Aztán üljek végig 20 perc reklámot meg előzetest
Nem illik.
- hamesz
- Kedvenc játékosaid: Cristiano, Modric, James, Isco, Neymar, Iniesta, Ronaldo, Zidane
Van, hogy az előzetesek jobb, mint a film.Aztán üljek végig 20 perc reklámot meg előzetest
- ziro4vr
Jogos egyébként. Én is egyre kevesebbet járok moziba. A jegy egyre drágább lesz, a büféről nem is beszélek, mert az csak egy extra, minden fos 3ds már persze, hogy még több zsozsó jöjjön be. Aztán üljek végig 20 perc reklámot meg előzetest, cserébe gyakran még a kép/hang is szarakszik, a közönség tapló, aztán a végén van 2 percem távozni mert jön a takinő és kiküld. És akkor a filmek minőségéről nem is beszéltem.sentry írta: Ha jól tudom, úgyis jön még 2 rész a könyv miatt, de remélem szokás szerint (és pppppééééééézzzz) miatt az utolsó részt dupla részként csinálják meg....Lehúzzák ugyan azt a bőrt mint anno a tvájlájtnál. De ez mindaddig nem is fog változni míg az emberek támogatják ezt (értsd: beülsz rá a moziba, tökmindegy hogy azzal "álcázod" magad, hogy "csak poénból néztem meg" ). Én egy évben 2-3 filmre megyek el moziba. Többre elmennék, igaz nem sokkal, de szabadidőmből és pénzemből másra szívesebben áldozok. Szóval míg a többség beül megszokásból, vagy unalomból mindenféle szar filmre és támogatja ezzel a készítőket, addig nem is fog a minőség változni. De valahol érthető, ha kis energiabefektetéssel is elérnek hatalmas hasznot a gyártól, akkor nem fognak beleölni 5-10x annyi munkát, ami több idő és több pénz. Erre sajnos manapság kevesen képesek, az igazi elhivatottak, az alkotni vágyók, akikben van alázat a filmkultúra iránt. Régebben ezért sokat téptem a számat, de talán most kicsit jobban meg tudtam fogalmazni, hogy mi is a bajom a hollywoodi nézettel, koncepcióval, gazdaságpolitikával.
Nem illik.
Ha jól tudom, úgyis jön még 2 rész a könyv miatt, de remélem szokás szerint (és pppppééééééézzzz) miatt az utolsó részt dupla részként csinálják meg....Lehúzzák ugyan azt a bőrt mint anno a tvájlájtnál. De ez mindaddig nem is fog változni míg az emberek támogatják ezt (értsd: beülsz rá a moziba, tökmindegy hogy azzal "álcázod" magad, hogy "csak poénból néztem meg" ). Én egy évben 2-3 filmre megyek el moziba. Többre elmennék, igaz nem sokkal, de szabadidőmből és pénzemből másra szívesebben áldozok. Szóval míg a többség beül megszokásból, vagy unalomból mindenféle szar filmre és támogatja ezzel a készítőket, addig nem is fog a minőség változni. De valahol érthető, ha kis energiabefektetéssel is elérnek hatalmas hasznot a gyártól, akkor nem fognak beleölni 5-10x annyi munkát, ami több idő és több pénz. Erre sajnos manapság kevesen képesek, az igazi elhivatottak, az alkotni vágyók, akikben van alázat a filmkultúra iránt. Régebben ezért sokat téptem a számat, de talán most kicsit jobban meg tudtam fogalmazni, hogy mi is a bajom a hollywoodi nézettel, koncepcióval, gazdaságpolitikával.Sierra írta:A szükre ötven csütörtök magasságában még 4.6-on állt, most már csak 3.9. (igaz tegnap már volt 3.7 is. )
- ziro4vr
Nem hinném hogy bánnák amúgy az alkotók...Sierra írta:A szükre ötven csütörtök magasságában még 4.6-on állt, most már csak 3.9. (igaz tegnap már volt 3.7 is. )
Így is 17x többet foglalkozik vele mindenki, mint kéne..hupsz és én is beleestem a csapdába .
Nem illik.
- Anyaka
- Kedvenc játékosaid: Raul
- Kedvenc csapatod: Hungary
Felfele megy. 3.2-ről indult.Sierra írta:A szükre ötven csütörtök magasságában még 4.6-on állt, most már csak 3.9. (igaz tegnap már volt 3.7 is. )
A szükre ötven csütörtök magasságában még 4.6-on állt, most már csak 3.9. (igaz tegnap már volt 3.7 is. )
- ziro4vr
Birdman, eredetileg ezt a befejezést akarták.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!A kissé szatirikus befejezésben a kamera körbejárja az állva tapsoló közönséget, majd visszatér a színpadra, ahol már a remek kritikát olvassák. „Aztán a kamera átvág a színház folyosóin, betér egy öltözőbe, ahol Johnny Depp Riggan Thompson-éhoz hasonló parókájában ül a tükörbe bámulva, háta mögött pedig a Karib-tenger kalózai 5 posztere látható. Jack Sparrow hangja hallatszik: “Hogy a jó fenébe jutottunk idáig?” Szóval afféle szatíra ez, amely végtelenül ismételhető.” – mondta Dineralirs. Depp nem ment bele a dologba, ezért nem valósult meg a jelenet.
be is szartam volna, kicsit csalódott vagyok hogy nem vállalta be JD
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!A kissé szatirikus befejezésben a kamera körbejárja az állva tapsoló közönséget, majd visszatér a színpadra, ahol már a remek kritikát olvassák. „Aztán a kamera átvág a színház folyosóin, betér egy öltözőbe, ahol Johnny Depp Riggan Thompson-éhoz hasonló parókájában ül a tükörbe bámulva, háta mögött pedig a Karib-tenger kalózai 5 posztere látható. Jack Sparrow hangja hallatszik: “Hogy a jó fenébe jutottunk idáig?” Szóval afféle szatíra ez, amely végtelenül ismételhető.” – mondta Dineralirs. Depp nem ment bele a dologba, ezért nem valósult meg a jelenet.
be is szartam volna, kicsit csalódott vagyok hogy nem vállalta be JD
Nem illik.
- hunmadridista
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Figo, Beckham, Ronaldo, CR
Én tegnap néztem meg barátnőmmel a moziban...engem konkrétan sokkoltnmate írta:Elvileg vígjátéknak jó, mert kibaszott röhejes
- nmate
- Kedvenc játékosaid: Arbeloa
Elvileg vígjátéknak jó, mert kibaszott röhejes