Taktikai háború (Legyél Ancelotti)

A Real Madrid mérkőzéseivel, átigazolásaival, aktuális edzőjével foglalkozó fórumrész.
peti_madrid
Kedvenc játékosaid: Zizou, Guti, Modric, CR

Re: Taktikai háború (Legyél Ancelotti)

HozzászólásSzerző: peti_madrid » 2014. május 22., csütörtök 16:32

Van Gaal nem akarja leigazolni Kroost, szóval remélem kapcsolnak a felelős embereink és még a VB előtt nyélbe ütik az üzletet, mert a torna után rohadtul felszökhet a fazon ára... Mondjuk ha le akarjuk igazolni, akkor PapaFlo úgyis jó mélyre nyúl az amúgy is feneketlen zsebében, aztán elhozza Madridba :) Sokkal inkább ő, mint Vidal vagy Pogba :salute: :salute:

sonic
Kedvenc játékosaid: Zidane, Modric

HozzászólásSzerző: sonic » 2014. május 22., csütörtök 0:56

Most összeállna egy Pogba-Modric-DM

itt én egyikre se mondanám, hogy vkp, Pogba lehetne egy hátsó b2b-szerűség, DM az előrébb lévő b2b szerűség, Modric pedig a híd, mikroszinten a 2 kp-s között és makroszinten a védelem és a támadósor között. Pogba testi adottságai hátul jól kijönnek, a helyezkedési, szerelési skilljei előtérbe kerülnek, elöl DM bemozoghat valamelyik szélső mögé, indíthat, lőhet, Modric meg hozza Modricot, az bőven elég. Ha ez a három ember összeszokna, egy olyan masszív, együtt mozgó szerkezetet alkothatna, amit megbontani maximum ütvefúróval lehetne. Nálam ez egy jó hármas lenne, a padon Xabi, akit be lehet vetni alkalomadtán, Isco, akivel feljebb is számolnék, de a rotáció miatt a kp-n is szerepet kapna, illetve Illarra/Khedira/Casemiro hármasból egy. Aztán ha Xabi lelép (vagy esetleg DM) akkor gondolkodnék Rakitic/Kroos és egyéb neveken
Ez a harmas egyutt vagy nagyon instabil lenne, vagy kioltanank Modric osszes erosseget azzal hogy neki kellene felelni a kp stabilitasaert. Nehez kerdes hogy hogy lehetne kivenni onnan Xabi-t meg hogy ki kell-e venni, de ha potolni is akarjuk akkor sem Pogba a megoldas. Kell egy olyan ember a kozeppalyara aki biztonsagot es stabilitast ad, akinek az elsodleges dolga hogy fedezzen a tobbieknek. Modric es Pogba erre a szerepkorre oriasi pazarlas mert ok elore sokkal hasznosabbak ennel. Illarra o ilyen stilus de meg nem erzem hogy eleg lenne Real kezdobe, talan majd 1-2 ev mulva. Jelenleg a legjobb megoldas szerintem meg mindig Alonso. Pogbat a jelenlegi szerkezetben DiMaria helyen tudom elkepzelni egyedul ott viszont brutalis lenne. En mindenkeppen megprobalnam leigazolni, mert egyreszt nagyon jo es megnagyobb potencial van benne, masreszt Casemiro es Khedira nem igazan megoldas sehova. Nalam maradna Xabi es Modric a meccsek zomen jovore is es mellejuk harmadiknak DiMaria illetve Pogba mehet. Illarra tehermentesitene Xabit a meccsek mondjuk 40%-an, es meglatjuk beletanul-e. A szerkezethez nem nyulnek mert ez a mostani jol mukodik szerintem, nagyon jo az egyensuly a harom poszt kozott. Igy lenne kp-ra 6 minosegi ember akik kozul Isco es DM jatszhat a tamadoharmadban is nyugodtan. Khediraval es Casemiroval en nem szamolnek jovore mert leverik a lecet.

Nem vagyok meglepodve hogy Pogba az elsodleges celpont a nyaron, o lenne talan a legjobb megoldas. Mellette ugye kell egy tamado is. Ha szegeny Jesenek nem lett volna ez a serulese akkor azt mondanam hogy nem szukseges, de igy kell meg egy ember DM es Isco melle aki tud elol jatszani. Igazsag szerint Suarez lenne a legidealisabb nyilvan, de bazi draga ez a 100millio meg megtobb teljesseggel vicc, szoval valoszinuleg felejtos. Nezni kell mas utan.

Mondjuk ha Perezek el tudnak hozni a kettot mondjuk 120 alatt, akkor lehet lefosnam a bokam.
"..We change the course of history. Everyday people like you and me.."

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2014. május 22., csütörtök 0:02

Hát Vidal lenne ugyebár a top. (Modric-Vidal-DM) De neki most a térde ugye... fene tudja, ami "orvosaink" mennyire tudnának figyelni rá.

RealVazquez
Kedvenc játékosaid: CR
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: RealVazquez » 2014. május 21., szerda 23:56

Na,úgy látom divatba jött Rakitic is... :lol: :lol: :lol: 1 hét és lecseng ő is. Nem kell nekünk,legalábbis szerintem nem.
Előttem már írtátok páran,mi a megoldás: középpályás.

Dani--Varane---Ramos--Marci
--------Pogba-------Modric
-------------Di Maria
Bale---------Benzema----CR

Ha sok pénzünk marad,vagy jó eladásokat csinálunk,akkor jöhet Suárez,szerintem nagyon kéne ő Madridba. :'( Két bivaly csatár kell,Morata nem kell,el kell adni.

Középpályára maradna Alonso,Illarramendi,Isco,Khedira,Casemiro. Ennyi elég lehet egy idényre,és ha jön Suarez,akkor lesz még előre ő is plusz Jesé.
:goat:

doncsontos
Kedvenc játékosaid: Luis Figo, Ronaldo, Zidane, Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: doncsontos » 2014. május 21., szerda 23:36

Persze hogy jobban feküdne egy modric-pogba-dm középpálya minden szurkolói szemnek, ahogy nekem is. Én csak azt mondtam, hogy itt van még velünk 2 évig Xabi és a 32milliós ikertesója. Akik, vagy legalábbis az egyik csak a helyet foglalja abban a keretben ahol Pogba töltené be a "vkp" posztot. Idei évben valamit elkezdett Carlo felépíteni és ha az általunk kívánt játékosokat szeretnénk a kp-ra akkor megint finomhangolni kell. Ami persze elsülhet igen jól is.
Luis Figo 10
Ronaldo Nazárió 9
Zinedine Zidane 5

Takesz
Kedvenc játékosaid: sergio, zidane, cristiano, karim, marcelo, dani, luka, marco

HozzászólásSzerző: Takesz » 2014. május 21., szerda 23:29

doncsontos írta:Sajnálom azokat akiknek ilyen kp tervei vannak. Szerintem egybe biztosak lehetünk, hogy Carlopapa jövőre is ha egészséges Xabi akkor ő lesz a kezdőnk. A szezon első felébe mindenképp aztán kitudja hogy alakulnak a dolgok. Pogba se vkp posztra jönne és Rakitic se hiába rajzolgatják itt sokan úgy a kp-t, hogy ők vannak ott... de még Modric sem az.

----------Alonso/Illarra-------------
Modric/Rakitic-------------Pogba/DM

Ez már inkább hasonlít érzésem szerint Ancelotti elképzeléseihez. Csak ez a kp meg elég nagy luxus. Na mind1 érdekes nyarunk lesz az biztos.

Láthattuk, hogy Xabi nagyon belassult már, nem bír egy szezont. Vagy Illarat kell beépíteni vagy létrehozni egy új rendszert.
Szerintem a 3 ember tökéletesen el tudná látni a védekező feladatokat, de ahhoz olyan koncepció is kell. Persze ízlések és pofonok, nem az én kis fostos hsz-em fogja meghatározni Carlo felállását, jobban tudja az öreg, de szerintem elég fineszes lenne ez a csapat ilyen játékosokkal és végre csapatvédekezéssel - ergo Cé nem verhetné mindig elöl a brét, de cserébe pihenhetne is, nem kell 2-0nál még 30 percet játszania a favágók ellen...
13

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2014. május 21., szerda 23:25

Most összeállna egy Pogba-Modric-DM

itt én egyikre se mondanám, hogy vkp, Pogba lehetne egy hátsó b2b-szerűség, DM az előrébb lévő b2b szerűség, Modric pedig a híd, mikroszinten a 2 kp-s között és makroszinten a védelem és a támadósor között. Pogba testi adottságai hátul jól kijönnek, a helyezkedési, szerelési skilljei előtérbe kerülnek, elöl DM bemozoghat valamelyik szélső mögé, indíthat, lőhet, Modric meg hozza Modricot, az bőven elég. Ha ez a három ember összeszokna, egy olyan masszív, együtt mozgó szerkezetet alkothatna, amit megbontani maximum ütvefúróval lehetne. Nálam ez egy jó hármas lenne, a padon Xabi, akit be lehet vetni alkalomadtán, Isco, akivel feljebb is számolnék, de a rotáció miatt a kp-n is szerepet kapna, illetve Illarra/Khedira/Casemiro hármasból egy. Aztán ha Xabi lelép (vagy esetleg DM) akkor gondolkodnék Rakitic/Kroos és egyéb neveken
Nem illik.

doncsontos
Kedvenc játékosaid: Luis Figo, Ronaldo, Zidane, Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: doncsontos » 2014. május 21., szerda 23:22

Sajnálom azokat akiknek ilyen kp tervei vannak. Szerintem egybe biztosak lehetünk, hogy Carlopapa jövőre is ha egészséges Xabi akkor ő lesz a kezdőnk. A szezon első felébe mindenképp aztán kitudja hogy alakulnak a dolgok. Pogba se vkp posztra jönne és Rakitic se hiába rajzolgatják itt sokan úgy a kp-t, hogy ők vannak ott... de még Modric sem az.

----------Alonso/Illarra-------------
Modric/Rakitic-------------Pogba/DM

Ez már inkább hasonlít érzésem szerint Ancelotti elképzeléseihez. Csak ez a kp meg elég nagy luxus. Na mind1 érdekes nyarunk lesz az biztos.
Luis Figo 10
Ronaldo Nazárió 9
Zinedine Zidane 5

Takesz
Kedvenc játékosaid: sergio, zidane, cristiano, karim, marcelo, dani, luka, marco

HozzászólásSzerző: Takesz » 2014. május 21., szerda 23:18

Banán írta:
Jövőre:

Iker - Dani, Sergio, Pepe, Marci - Ángel, Luka, Rakitic - Bale, Suárez, Cristiano
Itt ki lenne a vkp?
Hát ezaz... Szintet kell lépni, csapatvédekezés kell. A támadótrió minden egyes tagjának kéne védekeznie. Nem tudom ezt Carlo mennyire tudná megvalósítani, de a kp sokat futó és labdabiztos lenne. Mindenesetre én is érzem hogy túl sok a kreatív ember...
Tehát ha ez nem menne, akkor maradhatna a mélységi irányítós rendszer Illarával vagy pedig Pogba jöhetne "vkp"-nak.
13

Banán

HozzászólásSzerző: Banán » 2014. május 21., szerda 23:17

ziro4vr írta: ha Pogba lenne ott Rakitic helyett, rámondanád a franciára, hogy ő a vkp?
Ha hozzám céloztad a kérdést, akkor nem, ő sem az, DM helyett lehetne, de nekem DM sokkal jobb és megbízhatóbb azon a poszton.

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2014. május 21., szerda 23:15

Banán írta:
Jövőre:

Iker - Dani, Sergio, Pepe, Marci - Ángel, Luka, Rakitic - Bale, Suárez, Cristiano
Itt ki lenne a vkp?
ha Pogba lenne ott Rakitic helyett, rámondanád a franciára, hogy ő a vkp?
Nem illik.

Banán

HozzászólásSzerző: Banán » 2014. május 21., szerda 23:12

Jövőre:

Itt ki lenne a vkp?

Mike
Kedvenc játékosaid: Guti, Özil, Ronaldo, Zidane, Varane
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Colts

HozzászólásSzerző: Mike » 2014. május 21., szerda 22:43

hát fölös nem hiszem
de jelen állás szerint Khediráért akadhat olyan hülye aki kiad 40et, illetve DM-ért is. Ha még egy kicsit megtoldjuk akkor az már Pogba+Rakitic

nekem elég is lenne, Suarez csak hab lenne a tortán, de valószinüleg az Karim távozását jelentené, ugyh itt is lehet "csökkenteni" az árat
"Mesut Ozil is my successor. I have never seen such quality in a player. " -Zidane

Takesz

HozzászólásSzerző: Takesz » 2014. május 21., szerda 22:35

Olvasgatom itt, hogy Suárez ára lassan az egekbe szökik, meg hogy miért kell Suárez... Hát fura, de talán őt lenne idén nyáron a legfontosabb megszerezni...
Azt gondolom, hogy két erősítés kéne a VB után, esetleg 3, távozóktól függően.

1. Suárez

Hát én eddig is tudtam hogy ez a faszi egy vaddisznó, de most megnéztem ezt a videót, ahol nem csak a nagy góljai vannak. Hát komolyan a csávó mindenhonnan tud gólt verni. Nem pöcsöl a labdával, nem alszik meg a tej a szájában és agresszív, ami valljuk be hiányzik Benzemából. Imádom Karimot, úgy lecumiztat a mezőnyben pár embert, ahogy akar, kiosztja az esernyőket meg gyufáért küldi az ellenfelet, de egyszerűen hiányzik belőle a dinamika meg a kapu előtti határozottság. Pedig akkora játékos lehetne, ha a valós tudása gyakrabban kijönne belőle, de nem jön... :kivagyhe:

2. Rakitic

Rendbe kell ott tenni a középpályát, remélem Khedirát elfelejtjük, még a keretből is. Illaranak még egy évet azért adhatunk, menthető a srác, de idén nagyon tele volt neki a gatya. Szóval Rakiticcsel, Iscoval, Modriccal, az öreg Xabival, Illaraval és Di Mariaval olyan rotálható és ütős középpályát lehetne összedobni, hogy rég nem volt ilyen a csapatnál. Persze egy ütköző kéttüdejű játékos elkélne itt is, de Suárez mellé nem biztos h beleférne a büdzsébe mége egy Pogba, illetve akkor valakit még átadólistára kéne tenni. Inkább Morata helyére kéne valami rutinosabb csóka.

A védelem teljesen rendben van, minden poszton faszányosak vagyunk. Dani lenne jövőre az elsőszámú, Alvaro simán helyettesíthetné, másik oldalon Marci (akire ráférne egy kis javulás, mert eszméletlen szopóálarcokat tud kiosztani ha akar) és Fabio, középen pedig foroghatna a Ramos, Pepe, Varane, Nacho 4-es.

Jövőre:

Aztán a padon lenne Isco, Illara, Xabi, Alvaro, Coentrao, Varane, Diego, Jesé meg még egy rutinosabb csóka Morata helyett, mert szegény fiú egyszerűen nem lehet a Real Madrid 2. számú csatára ilyen képességekkel...

Out: Khedira, Casemiro, illetve Karim :kivagyhe: ha úgy alakulna...

Persze ha van fölös 70-80 milkánk Suárez és Rakitic mellett Pogbára is, akkor ... na jó... legyen... :mrgreen:
13

Géci
Kedvenc játékosaid: Zidane,Benzema,Modric,Kroos

HozzászólásSzerző: Géci » 2014. május 21., szerda 16:24

Jester írta:Mi a jóságos balfallosznak kell nektek Suarez? :D :D
Nem vagy egyedül ezzel a kérdéssel, ha ez megnyugtat :Đ

Jester
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldinho, Nesta, Maldini, Buffon
Kedvenc csapatod: Olyan nincs...

HozzászólásSzerző: Jester » 2014. május 21., szerda 16:18

Mi a jóságos balfallosznak kell nektek Suarez? :D :D

morientes
Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)

HozzászólásSzerző: morientes » 2014. május 21., szerda 16:10

ne értsd félre.
itt nem egyéni kreativitásról van szó csupán.
az egy dolog, azt valóban lehet limitálni, ahogy RMCF mondja. meg ahogy a sok faszfej edző csinálja sikeresen.
Nem dwhogy.Megértelek.Azt a pár játékost példának vettem ki csak.De a lényeg,hogy már sajnos gyerekkorban azt nevelik beléjük,ahogy most működik a játék.
Más szóval....lehetne itt kreatív focit csinálni,kreatív játékosokkal,csak a nagy csapatoknál annyira félnek a bukástól,(és kontraproduktiv módon pont ebbe buknak bele),akkora üzlet lett a sport,hogy inkább legyen csak a sallangmentes biztos,(és itt nem a trükközésre,a fölösleges cselekre,hanem az intenzív támadójátékra gondolok),szal nyerjük meg vagy valahogy,akárhogy,mintsem bukjunk.
És itt nem a kontrajátékra gondolok.Az mindig benne volt a fociban.Hanem arra,hogy hibázzon csak az ellenfél,menjünk a biztosra,még akkor is ha a játékosokban,a csapatban meglenne az a kreativitás,ami szép játékkal párosul,mintsem hogy egy védelmi megingásból,(ami megint csak mindig benne van/volt/lesz a fociban,),mi húzzuk a rövidebbet...
Elég csak megemlítenem mikor Gerard lába alatt elcsúszott a labda...pedig a pool próbált focizni,míg a chelsea....de hagyjuk...
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az... 

tubatibi

HozzászólásSzerző: tubatibi » 2014. május 21., szerda 15:37

Nachonak nem jutott cipő a szekrényből, hogy felemásba játszik? :lol:
"If you don't like your destiny, don't accept it."

hehe
Kedvenc játékosaid: el fenomeno.
Kedvenc csapatod: a 6X-os vb.

HozzászólásSzerző: hehe » 2014. május 21., szerda 15:37

ne értsd félre.
itt nem egyéni kreativitásról van szó csupán.
az egy dolog, azt valóban lehet limitálni, ahogy RMCF mondja. meg ahogy a sok faszfej edző csinálja sikeresen.

itt csapatszintű kreativitásról van szó. itt kezdődnek a nagyobb bajok, mivel a játékosok 98%-a olyan kőbuta ehhez a futballhoz, hogy elképesztő.
amikor egy céronaldo inkább pózol egyet a labdával, ahelyett, hogy egyből! tenné tovább, a hatékony, optimális megoldást választva, akkor nincs miről beszélni.
ezért mondják, hogy benzema fasza - és az is - ebben az aspektusban, meg ugye az a pár brazil játékos, akikből szerencsére nem sikerült - és nem is fog sikerülni - kiölni a kombinatív felfogást.

ez a fajta gyors, sokpasszos, felszabadult futball igenis megvalósítható.
a tavalyi bájern direktebben csinálta, a dortmund kevésbé direkten és célratörően, de szinte ugyanolyan hatékonyan.
az az évente 1-2 spanyol közép, de főleg kiscsapat, akik jönnek és lefociznak minket fullismeretlen játékosokkal, az ugyanez.
de nagyon kevés klopp van a világon, ellenben temérdek gyökér, begyepesedett barom. sajnos a legnagyobb kluboknál is.
Kép
Kép
Kép

morientes
Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)

HozzászólásSzerző: morientes » 2014. május 21., szerda 15:30

erre mondom, hogy ma már - nálam is - nem a denilson féle cselgépek az übertechnika és a szórakoztatás csúcsa.
hanem aki akkor is jó megoldást csinál, nem pattan el a labda és azt csinálja amit kell, erősen, gyorsan, finoman és robbanékonyan, amikor 2-3 védő lóg rajta.
ilyenből jelenleg nincs a világon, messi volt ilyen másfél évvel ezelőttig, azóta kuka, mert megtelt a pocak, tele a vitrin.
Ezt adom,valóban így kellene,csakhogy a foci annyira célirányos lett,annyira az erő dominál,hogy ha vannak is ilyen formátumú játékosok,azokat alárendelik a célnak,beskatulyázzák őket,elég csak annyit mondanom hogy imádott csapatodat egy Oscar irányítja,aki-veled ellentétben sztm egy jó futballista-csakhogy korántsem az,akinek egy brazil válogatottban 10 évvel ezelőtt egyáltalán kerettag lehetett volna.
Ahogy Mike írja,nem igaz az,hogy nincs meg néhány fiatalban az a tehetség,amitől látványosan tudna játszani,egyszerűen csak alá vannak rendelve a taktikának,a nyerési kényszernek minél egyszerűbben,gyorsabban.
Lucas Moura pl,mekkora tehetség,és a PSG-ben alig jut szóhoz,talán pont azért mert megfosztották a játék szabadságától...
De ez asszem nem az ő hibája.Megváltozott a foci,ahogy RMCF is írta,maga a JÀTÉK másodlagps szerepett kapott,a cél az hogy nem kikapni,hanem találni egy gólt,aztán mivel az ellennek ki kell nyílnia,szabad a pálya,jöhet a kontrából a következő...
Az meg vicc,hogy a brazil válogatott évek óta nem tud kinevelni egy normális centert...pedig utánpótlás lenne,egészen biztos,csak sajna már az ilyen tipusú játékosokra nincs szükség...

Most az ember vagy elfogadja így,és nézi tovább,csak mert ha van egy villanás egy meccsen,amire csettinteni tud,s az már élmény,mert néha azért megvillan még néhány dolog a szép fociból,vagy akkor tényleg marad a youtube....
Az van hogy másképp kell már nézni a focit,ami nem biztos hogy túl szórakoztató,de szerencsére a meglepetés,az izgalom,talán még nem veszett ki belőle...és reménykedni,hogy fordul majd a dolog,a Mike írja,és hogy újra előtérbe kerülhet az egyéni kreativitás...
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az... 

Vissza: