Madridom Filmklub

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Victor
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Norwich City

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Victor » 2017. március 17., péntek 14:15

This is England

Bocsi, hogy csak most, de százfelé kell figyelnem egyszerre. Később írok értékelőt is, bár túl sok újdonságot már nem tudok elmondani, miután páran részletesen kifejtették a véleményüket, ami megegyezik az enyémmel.

A többi film megnézése után lehet, hogy 8-ra módosítom. Még nem tudom :)

7.5/10

BarçaNorbi
Kedvenc játékosaid: Ronaldinho, Ronaldo, Henry, Iniesta, Thiago, Neymar
Kedvenc csapatod: Barça

HozzászólásSzerző: BarçaNorbi » 2017. március 17., péntek 11:14

Faust írta:BarcaNorbi:

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Azért bontakozik ki ilyen "érdekesen" a feszültség az eset miatt, mert Tomas még tagadja is sokszor, és mindenkinek úgy meséli, mint ha mi sem történt volna. Ha volt már nőd - feltételezem, volt - akkor értheted, mi folyik itt. :lol:

A megmentős rész szerintem egyértelműen csak a gyerekeknek szól, hogy lássák, egyben van újra a család - bár ezt lehet, hogy csak belemagyarázom.

A buszos jelenet meg a film csimborasszója: nem feltétlenül ugyanolyan helyzetben, de mégis: Ebba egy számára kissebb sokkot jelentő pánikhelyzetben ugyanúgy szarik a gyerekeire, és párjára, sikítozva követeli hogy álljon meg a busz, és szó nélkül lepattan róla (és azért lássuk be, nem egy lavina érkezik, a környéken lévők reakciója is teljesen más). Az ebből fakadó elégtételt látni Tomas arcán a végén, amikor először habozik, de aztán MÉGIS rágyújt egy cigire. 1-1 az állás. :lol:

Egyébként a buszos jelenet beszarás, így monitoron/TV-n nem jön át, de én anno a moziban szó szerint kapaszkodtam a karfába, pedig nem vagyok tériszonyos. Ilyet még film nem ért el nálam.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Igen Tomas tagadja, ez tény, de - lehet csak belemagyarázom -, amikor meglátja a videót, meglepődik, ott esik le neki, hogy mi is történt valójában, hogy nem neki van igaza. És utána jön a mélypont. Én ezért gondolok a sokkhatásra, és nem pedig arra, hogy csak a büszkesége miatt tagadta.

Na igen, akkor ez lehetett a baj, mert én nem érzékeltem, hogy olyan hú de nagy életveszélyben lennének, hogy így bepánikoljanak, inkább csak azt, hogy nem tudja egyből bevenni a kanyart a sofőr. :D Az leesett, hogy Tomas marad a gyerekekkel, csak mégsem éreztem veszélyesnek a helyzetet.

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2017. március 17., péntek 3:02

BarcaNorbi:

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Azért bontakozik ki ilyen "érdekesen" a feszültség az eset miatt, mert Tomas még tagadja is sokszor, és mindenkinek úgy meséli, mint ha mi sem történt volna. Ha volt már nőd - feltételezem, volt - akkor értheted, mi folyik itt. :lol:

A megmentős rész szerintem egyértelműen csak a gyerekeknek szól, hogy lássák, egyben van újra a család - bár ezt lehet, hogy csak belemagyarázom.

A buszos jelenet meg a film csimborasszója: nem feltétlenül ugyanolyan helyzetben, de mégis: Ebba egy számára kissebb sokkot jelentő pánikhelyzetben ugyanúgy szarik a gyerekeire, és párjára, sikítozva követeli hogy álljon meg a busz, és szó nélkül lepattan róla (és azért lássuk be, nem egy lavina érkezik, a környéken lévők reakciója is teljesen más). Az ebből fakadó elégtételt látni Tomas arcán a végén, amikor először habozik, de aztán MÉGIS rágyújt egy cigire. 1-1 az állás. :lol:

Egyébként a buszos jelenet beszarás, így monitoron/TV-n nem jön át, de én anno a moziban szó szerint kapaszkodtam a karfába, pedig nem vagyok tériszonyos. Ilyet még film nem ért el nálam.

gunner
Kedvenc csapatod: Arsenal

HozzászólásSzerző: gunner » 2017. március 16., csütörtök 23:46

Sajnos igen :)

Ez most 7.5, kör végén még a többi film tekintetében változhat.
"And my heart will leave you never."

BarçaNorbi
Kedvenc játékosaid: Ronaldinho, Ronaldo, Henry, Iniesta, Thiago, Neymar
Kedvenc csapatod: Barça

HozzászólásSzerző: BarçaNorbi » 2017. március 16., csütörtök 23:40

MessiDeco elfelejtettél pontozni :D

Lavina

Vártam az új ajánlást, most fejeztem be, vegyes érzésekkel. Nagyon szeretem a skandináv filmeket (aki tud még jókat, az ne legyen rest a film értékelésénél is akár ajánlani párat, a leghíresebbeket láttam). Nagyon egyedi hangulatuk van, sok jó színészük van, akiket később gyakran alkalmaznak amerikai filmekben is, és látszik rajtuk, hogy pénzt, energiát nem sajnálnak. Olyan érdekes jelenetek, képek voltak,Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!az említett kiborulásnál, a fapofával dohányzó takarító..., az első fogmosós jelenet..., és a napok közti váltásoknál azzal a zenével a háttérben, rendesen játszottak az idegeimmel :D

Mindig eredeti nyelven nézem a filmeket, de az angol filmeknél nem kell minden egyes másodpercben a képernyőre szegeződnöm, mert értem felirat nélkül is amit beszélnek. Itt ez nem volt lehetséges, ami miatt vegyes érzéseim támadtak az az, hogy nem tudott a film teljes terjedelmében lekötni, a nyelvi problémák ellenére akarva akaratlanul nyomkodtam néha a telefonomat, ami azért árulkodik valamiről.

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Maga a konfliktust jelentő jelenet, számomra kissé furcsa volt. Elhiszem, hogy valaki úgy reagál, hogy a saját irháját menti, de mégis az egész megvalósítását nem teljesen vette be a gyomrom. Magamnak azzal magyaráztam az egészet, hogy sokkot kapott Tomas, azért viselkedett ilyen furán. Ha el akarok menekülni, hiába tartja fel a másik vendég kicsit az ember, akkor sprintelek, ő meg szépen lassan eltotyogott. Arról ne is beszéljünk, hogy fél perce "papázott" a kisember mellette, legalább őt kapta volna a hóna alá, de én ezt még mindig csak úgy tudom feldolgozni, hogy sokkot kapott.

Az események feldolgozása is érdekes. Elhiszem, hogy pár órával az események után még nem voltak képesek teljesen nyíltan beszélni róla, amikor Tomas mondta, hogy furcsán viselkedik Ebba. De az hogy négyszemközt nem képesek megbeszélni később sem, az kissé érthetetlen. A vacsorás jelenetnél, ha maradunk a sokkos teóriámnál, még teljesen érhető, hogy ilyen helyzetbe kerülnek, és elkezdenek vitatkozni azon, hogy mi is történt pontosan. Az viszont, hogy ebből nem tanulva, pár pohár bor után szakember hiányában, újra ismerőseiket használják arra, hogy beszéljenek az érzéseikről az számomra valószerűtlen. Egyébként nagyon sok párkapcsolatot tesz tönkre az, hogy a párok nem tudnak kommunikálni, de akkor is. Mats játszó színész arcát nagyon bírom egyébként, van neki az az érdekes nézése GoT-ból jól ismerve... :D

A férfi kiborulása borítékolható volt, miután realizálódott benne, hogy tényleg cserben hagyta gyerekeit, feleségét, egy ilyen kritikus helyzetben. Viszont a nagy ölelkezős jelenetet nem tudtam hova tenni, ahogy a nagy "megmentős" sztorit sem. Persze ezzel azt akarták talán ábrázolni, hogy a férfi próbál változni pozitív irányban, habár ilyen viszonyokban az lett volna a legbölcsebb, hogy el sem indulnak. Az egész lényege nem az volt, hogy egy ilyen akcióval jóváteszi a korábbi elfutását, csak azt, hogy elindultak egy úton a békülés felé.

A buszos jelenet viszont teljesen érthetetlen számomra, valaki elmagyarázhatná, hogy azzal mi is volt a rendezők célja. :D

Spoilerben leírtak voltak a gondjaim, kérdéseim a filmmel kapcsolatban, most csak azokra térteim ki, de egyébként tetszett a film. Látványban erős, a két főszereplő játéka megfelelő, volt hangulata a filmnek, és egy olyan főkérdést tett fel, ami egy nagyon érdekes téma.

6/10

gunner

HozzászólásSzerző: gunner » 2017. március 16., csütörtök 20:16

Lavina

Több kritikát is elolvastam a filmről, hogy még jobban álljon össze a fejemben az egész. A legtöbb Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!azt a kemény kérdést teszi fel, hogy te menekülj meg, vagy mentsd a családodat először.. Ez gyakorlatilag visszaköszön az Ötödik pecsét c. nagyszerű magyar filmben, aki még nem látta pótolja! :)

Kissé femininsta cuccnak néz ki a film, Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!hiszen diszfunkcióssá válik a család lassan. A férj kiborulása is mindenkivel előfordulhat, a férfiak másképp élik meg a traumákat, a nők reakciója általában heves és gyors, addig a férfiak pókerarccal, ám mély, lassú fájdalommal szembesülnek.

A számomra ismeretlen színészek elég jól hozták a kötelezőt, a gyerkszínészek jelen esetben szerencsére kevésbé voltak idegesítőek. Bírtak a takarító/portás karakterét, mindig ott volt az események sűrűjlben, de ő fapofával, cigire gyújtva lazán szemléli a dolgokat. A mellékszereplők/párok jelenléte szerintem a terápiajelleget szolgáltatja a beszélgetéseknek.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Az utolsó nap/előtti események kevésbé világosak számomra: a feleség tehetetlen, valszeg mozdulni sem tud, segítséget kér. Erre másnap simán jár stb. Nem feltétlenül kezelem bakiként, csak számomra érthetetlen volt ez.

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!A nyílt befejezés érdekes. Rengeteg román újhullámos családráma is ezt alkamazza, pl. Ünnepek után, Érettségi stb. (érdemes megnézni ezeket.) Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Szvsz azt hivatott kifejezni, hogy az adott probléma megoldása nem a film 121 percében rejlik, mert ugye az élet megy tovább valamint közösen kell megoldást találni a problémákra

Szép képekkel operál a film, próbálja a kamaradráma titulust elkerülni, többé kevésbé sikerül is neki.Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Az a jelenet, amikor a két férfi egyedül sízett, majd itta a jól megérdemelt sört, közben solt a popsláger, a Reloaded, na az adott egy pluszot nekem, nagyon hangulatos volt.

Te mit csinálsz, ha jön a világvége?
https://www.youtube.com/watch?v=-lLUyrbB44g

gunner

HozzászólásSzerző: gunner » 2017. március 16., csütörtök 19:39

:lol: sejthető volt, hogy széttrolkodják páran majd.

lordgabi
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2017. március 16., csütörtök 16:54

13-an vagyunk, két napig ennyien is szavaztunk, megörültem, de nem írtam be, hogy talán végre nem szólt, vagy trollkodott bele senki egyéb, ezek szerint jöttek jó páran, de a lényegen nem változtat. Köszi még egyszer, hogy ki lett írva.
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás! :sziv: :salute:

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2017. március 16., csütörtök 16:46

lordgabi írta:Úgy látom eltűnt a szavazás, Dokumentumfilm és animációs film Nem jöhet, a döntésünk alapján.
El, mert volt közel 30 szavazat, és tízen sem vagytok. Máskor ilyet kérjétek pü.ben, gyorsabb és egyszerűbb.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

lordgabi
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2017. március 16., csütörtök 16:38

Úgy látom eltűnt a szavazás, Dokumentumfilm és animációs film Nem jöhet, a döntésünk alapján.
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.

gunner

HozzászólásSzerző: gunner » 2017. március 16., csütörtök 14:23

No, megvolnék ezzel is. Összeszedem a gondolataimat, bővebben majd este. :)

lordgabi

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2017. március 16., csütörtök 13:45

Faust írta:Utólagos módosítási lehetőség most is lesz a végén, Gabesz?
Természetesen igen, most is (nem kötelező) 2 lehetősége lesz mindenkinek. :)

Lemaradt valamiért, amikor vázoltam a szabályokat, köszi, hogy szóltál, ha nem is időben, a végén beírtam volna. :lol:
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.

Faust

HozzászólásSzerző: Faust » 2017. március 16., csütörtök 13:38

This is England

Nu, először leírom a véleményemet, aztán szpájlerben reagálok pár emberke véleményének részleteire.

Nagyon tetszett a film, pedig alapvetően nem csípem a hasonló témájú filmeket - pusztán mert nem érdekel. De pont egy nagyon érdekes, és az idők során nem túlragozott időbe rángat bele a film (mégpedig ügyesen, és felettébb gyorsan!) - megmondom őszintén, szégyen nem szégyen, nekem ez a falklandi háború teljesen kimaradt az életemből, meg is kellett állítanom a filmet hogy egy picit utánaolvassak.

A hangulat nagyon jó, és nekem tetszik az építkezése a filmnek: bár érzed, hogy gebasz lesz, az első fél órát szinte végig mosolygod, ahogy a kis nagypofájú Shaun (egyébként óriásit játszik a srác, jó ég...) szépen lassan a banda tagja lesz, ahogy együtt elütik az időt, és szépen lassan megszeretik. Aztán Combo belépésével akarva akaratlanul új film kezdődik, és a váltás kicsit nyögvenyelős, de a film egészét nézve semmi probléma nincs vele.

A hangulat továbbá azért viszi a prímet, mert angol film. :mrgreen: Elképesztően undorítóan beszélnek ezek, de mégis imádom. :lol:

Őszintén szólva, végignézve én nem hiányoltam semmit. Továbbiakban spoiler mező.

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Két dologra térnék ki, ami fő motívum volt az eddigi értékelésekben: a """"szerelmi""" vonalra, és a skinhead keménykedésekre pl. a paki gyerekekkel szemben.

Egyiket sem ragoznám túl, főleg nem az előbbit, mindkét vonalat a banda hozzáállásában (Shaun teljes meggyőzése és beépítésének célja), valamint Shaun szemén keresztül kell nézni. 12 éves a srác, ebben a korban simán jöhet egy ilyen nőügy. :lol: Legyünk őszinték, mindannyiunk ilyesmiről álmodozott 12-13 évesen, csak vagy nem volt partner, vagy nem mertük megkérdezni. :lol: Semmi gond nincs ezzel, és nem is visz el sok játékidőt.

A másik. Szintén Shaun szemszögéből kell nézni a dolgokat. Neki ezek az akciók óriási élmények, Ő nem lát bele, hogy gyakorlatilag védtelen és gyenge egyéneket támadnak be. Egyébként ez pedig tökéletesen illusztrált látlelet a hasonló bandákról, legyenek azok skinheadek, bandázó cigányok/fekák, stb. teljesen mindegy. Soha, SOHA nem a maguk súlycsoportját támadják, mert ahhoz többségében gyávák és egyszerűek, valamint egyszerű pszcihológia is: gyenge ellenfelek ellen nem fogsz veszíteni, továbbra is Te maradsz az "alfahím", nem esik csorba a khm, hírneven. Viszont Shaunnak ez nagy tett, még nem látja át a dolgokat.

A mellékszereplők egyszerűségét is erre vezetném vissza: lássuk be, az efféle bandákban soha nem korunk einsteinjei verődnek össze, mindig az értelmesebb arc a vezető, a többi csak beidomított majom. Meg amúgy sem igényli egyáltalán a film (ahogy egyik film sem), hogy minden mellékszereplő jól ki legyen bontva. Felesleges is, és idő sincs rá.

A füves részről: én kicsit neccesnek éreztem a dolgot. Alapvetően a kitörni készülő indulat teljesen indokolt, és tudjuk, hasonló élethelyetekben elég egy szikra, és elpattan az ember feje. De hogy ez pont szarrá tépve jöjjön így ki az emberből, hát nem tudom. Nem vagyok nagy szakértő, de pont az ellentétes hatása miatt szeretik a cuccot az emberek. Persze bele lehet menni, hogy ÓÓÓÓRIÁÁÁSI volt a feszkó Comboban, és ez csak a visszafogott kitörése, de akkor meg nem egyik pillanatról a másikra jön. Mindegy.

A film vége szerintem jó lett, és kb az első film, ahol a filmvégébenakamerábanézzekhogygecinagyhatásalegyen motívum működik. A Revenantnél majdnem köptem egyet a moziban, itt működött.

Ezek tükrében még pár dolog.

Stephen Graham óriásit tol. Nem emlékszem, honnan volt ismerős, aztán utánanéztem imdb-n - hogy hogy nem, egy filmklubos ajánlás jött szembe, asszem Pipita tolta be anno a Damned United-et. Nagyon erős az alakítása, főleg amikor már kezd teljesen kiakadni Lol miatt, nem a standard színészi sémákat látjuk tőle. Kiemelendő még a Shaunt alakító kissrác, 12 éves korához képest teljesen elmebeteg, amit letol. :salute:

Más egyébként kiemelendő nincs. Azt hiszem, mindent leírtam, amit akartam. A forgatókönyv, a rendezés, az operatőri munka korrekt, ezt a filmet az alakítások és a HANGULAT viszi, azt viszont minden további nélkül. Nekem nagyon tetszett, és jó filmklubbos film - amellett, hogy fasza, beszélni is lehet róla bőven, még sok ilyet. :)

Az ajánlást köszönöm, a pontszám egyelőre egy jó 8/10. Meghozta a kedvem a folytatásokhoz és a sorozathoz.

Utólagos módosítási lehetőség most is lesz a végén, Gabesz?

lordgabi

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2017. március 16., csütörtök 1:51

Ez itt Anglia (This Is England, 2006)

Azt hittem, hogy halomszámra lesz elmaradás már egyből az első ajánlás után, berepül pár egysoros+pontszám, ennek ellenére remek értékeléseket olvastam, eléggé hangulatos kis kör ez, büszke vagyok srácok! :D :salute:
Kicsit megkésve szakítottam rá időt, így már minden le lett írva róla, visszaolvasgatva az összes értékelést, Süti véleményével tudok legfőképp azonosulni, és még a pontszám is egyezni fog. :agree:
Egyből magával ragadott, amikor mutatták összefoglalóként a kor eseményeit + mellé az aláfestő zene, remekül tartotta a hangulatot mindig, amikor megszólalt egy-egy track. 2006-os film, de olyan jól ábrázolta a kor történéseit, mintha 25-30 éve forgatták volna. A színészek is nagyon jól hozták a karakterüket, az egyik jeleneten, amikor Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!"betörtek" a boltba, és a földre akart kakkolni az öreg dagi, na azon röhögtem egy nagyot. :mrgreen:
Pacsi Miki, korábban nem hallottam róla, a korábbi hasonló hangulatú angol ajánlás, a Személyazonosság (I.D, 1995), azért nagyobb hatással volt rám, de ez is remekül lekötött, és közelített ahhoz a stílushoz.

7/10.

Faust filmjét is meghozta a posta, az Enemy is repült mellé, a napokban hozom is.
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.

gunner

HozzászólásSzerző: gunner » 2017. március 16., csütörtök 0:41

Na, már is megrendeltem. Szvsz jó választás, watchlistes ez is már egy ideje, szerintem a többi jelöltnél jobb választás. A Dersut is megnézem majd, a másik kettőt már láttam, az Enemy nagyon ott van.

Jó buli ez eddig :)

Faust

HozzászólásSzerző: Faust » 2017. március 16., csütörtök 0:16

No.

Több filmen vacilálltam, annyira még nem ismerem az itteni új közösség ízlését, csak 1-2 emberkéét (az Ő voksukat már borítékoltam is :mrgreen: ). Végül mivel mostanság teljes mértékben skandináv mániában szenvedek, svéd cucc érkezik.

Force Majeure/Lavina

Pár éves, hamisítatlan skandináv dráma. Bedobva egy teljesen életszerű és egyszerű helyzet, tökéletesen tálalva, erre csak az északiak képesek.

Egy svéd család épp pihenőjét tölti a francia síparadicsomban. Egyik nap békésen ebédelnek, amikor egy mesterségesen indított lavina elkapja az étterem szélét - az apa pedig felkapja a telefonját, és otthagyja feleségét és a két gyerekét. Az esetből az ijedtségen túl semmi komoly sérülés nem keletkezik, ám az asszonynak az eset szöget üt a fejébe, és a család elkezd szétesni.

Kurva jó film, tökéletes emberi dráma, néhol humorral feloldva, visszafogott képi világgal, tökéletes színészekkel. Szerintem mestermű, kíváncsian várom a véleményeket.

Nálam 8,5/10.

Amiből válogattam, opcionális ajánlásnak bármelyik tekitnhető, oszt dumáljunk róla:

2001
Enemy
Derszu Uzala

Plusz még egy film volt, de azt félrerakom, ha esetleg én nyerem a bónuszkört.

Faust

HozzászólásSzerző: Faust » 2017. március 15., szerda 23:23

Még nem döntöttem. :D

gunner

HozzászólásSzerző: gunner » 2017. március 15., szerda 22:42

Éjfél után jöhet az ajánlás szvsz, már várom Faust filmjét :D

Veidt
Kedvenc játékosaid: guti, de rossi, arbeloa
Kedvenc csapatod: real madrid

HozzászólásSzerző: Veidt » 2017. március 15., szerda 15:38

This is England

Korábban még sosem hallottam a filmről, de az ajánlót elolvasva tetszett, így nagy érdeklődéssel ültem le megnézni.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Többen írták már, de én is kiemelem: a hangulat. Ez tetszett leginkább a filmben. Az öltözködés, a képi világ, a frizurák, a beszédstílus, a rádiós bevágások, még külön a színészválasztás is, mind-mind nagyszerű volt ebből a szempontból.

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Woody tényleg nagyon jó karakter volt, de én messidecóval értek egyet ilyen téren, pont elég volt ennyi belőle. Az ő esetében nem volt karakterfejlődés és semmi más sem, nem lehetett rá ennél jobban kihegyezni a filmet.

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Tényleg nem akarok minden résznél másokra hivatkozni, de ennyi komment után már elég nehéz teljesen önálló gondolatokat vetni a képernyőre. Egy láncszem számomra is nagyon hiányzott a "bandázás" bemutatásából, ez pedig ahogy írták már, valamilyen keményebb bűncselekmény. Mert amit bemutattak, az kb. teljesen átlagos jelenség, nem kell elmenni a skinheadekig. Mondjuk a padlóraszarás lehet hogy mégsem annyira általános. :lol:
További negatívum volt ez a szerelmi szál, teljesen logikátlan és céltalan. Nem tetszett.

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Combo eldurranása szerintem pont jó volt így. Ő alapvetően inkább csak egy megtört, mintsem kifejezetten gyűlölködő karakter volt, ezért talán jobban illett hozzá az hogy nem veri ott helyben halálra Milkyt.

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Az utolsó jelent nagyon erősre sikeredett

7.5/10

Ez már nem a filmhez kapcsolódik, de az például érdekes kérdés hogy egy 12 éves gyerek ezek után mennyire tudja maga mögött hagyni az erőszakot, vagy épp ellenkezőleg, később visszasüllyed-e ebbe a világba.
JUANITO MARAVILLA

LM19 - TK8 :sziv:

kodo

HozzászólásSzerző: kodo » 2017. március 15., szerda 1:13

This is England

Az elején elkapott nagyon a hangulata, abban erős volt a film. Az egész ugymond banda feelinget jól adta elő, Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!ahogy írtátok a randalírozás gyengére sikeredett, ahogy a skinheadek bemutatása sem volt maradéktalan. Nem tudtam hova tenni a filmet, Combo vallomásáig a csajnak, amire volt egy utalás amikor találkozott vele először amikor megjelent. Egyedül szinte csak Combot ismerjük meg rendesen, őt jól hozta Graham, végülis rá volt kihegyezve a film és nem is a kölyökre. Zenék tetszettek, hangulat szintén, karakterek kifejtése lehetett volna bővebb, mondhatnám hogy lehetett volna több játékidő és akkor belefér minden, de ez is épp elég volt így.

Többit leírtátok, nagyjából egyet is értek vele.

6/10

Vissza: