Taktikai háború (Legyél Ancelotti)
-
- Kedvenc játékosaid: Raúl
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Re: Taktikai háború (Legyél Ancelotti)
Tegnap a mérkőzés több szakaszában olyan érzésem volt,hogy nem csapatot látok,hanem kiváló futballisták halmazát.
Nincs összhang,harmónia a játékosok között.
Egyrészt nem látom rajtuk azt,hogy képesek egymásért,bajtársiasan ( ahogy Di Stefano szokott kritizálni ) küzdeni.
Másrészt nem érzik egymást a játékosok.Többször láttam olyant,hogy két játékos támadás közben összefutott.
Ez egyfelől Ancelotti sara, hogy nem tudja őket csapattá összegyúrni,másrészről a keret magja hosszú évek óta együtt játszik.Hogy lehet,hogy nem ismerik egymás mozgását?
Nincs összhang,harmónia a játékosok között.
Egyrészt nem látom rajtuk azt,hogy képesek egymásért,bajtársiasan ( ahogy Di Stefano szokott kritizálni ) küzdeni.
Másrészt nem érzik egymást a játékosok.Többször láttam olyant,hogy két játékos támadás közben összefutott.
Ez egyfelől Ancelotti sara, hogy nem tudja őket csapattá összegyúrni,másrészről a keret magja hosszú évek óta együtt játszik.Hogy lehet,hogy nem ismerik egymás mozgását?
- morientes
- Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
- Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)
Már csak annál is inkább,mivel arra a posztra,ahol DM mostanság játszik,értve ezalatt a kp-t,jelenleg a csapatban jobb alterntiva,nincs.Egy komolyabb csapat,mint egy bayern vagy egy Chelsea ellen,semmiképpen.DM sokkal gyengébb szélen, mint középen, ezt a vak is látja. Tegnap kivételesen lehozott egy jó meccset ott is, de szélen kb. 5-ből van egy jó meccse, míg középen fordított az arány... Én továbbra is középen erőltetném.
LEGIO PATRIA NOSTRA
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az...
- kimber
- Kedvenc játékosaid: Raul, Guti, Zidane, Modric, Benzema
Köszönöm a válaszokat. Bejött ez a kényszertaktikai húzás, ez a lényeg. Pedig meccs elején féltem tőle, hogy megzavarja a fejeket, hogy teljesen más formációban játszunk, mint amit eddig gyakoroltatott a játékosokkal. Bale nyilvánvalóan jobban érzi magát bal oldalon, ahol mindig is játszott a madridi korszaka előtt, de DiMaria is balos játékos volt, és ahogy feltámadt az új szerepkörében, a középpálya bal oldalán, sajnáltam, hogy megint kikerült a jobb szélre, amikor Mourinho alatt itt rendre besült. Most viszont jól megoldotta ezt a feladatot is, megértem, hogy kellett a szélre a gyors ember a kontrák miatt. Ez van, de Carlo jól főzött abból, amit a konyhában talált.
Egyértelműen középen, bal oldalt kell játszatni. Szerintem az is ok volt, hogy a barca bal oldala Iniestával és Neymarral pörgősebb, és majd DM oda jobban besegít, mint amennyit mondjuk Bale tudott volna, ha ő van bal oldalon. (az más kérdés, hogy Matt-tel ellentétben szerintem ez csak mérsékelten valósult meg.)Az ok, amiért mégis ez volt a felállás az valóban a sebesség. Kontráznunk kellett, kontrajátékban jobb előrébb DM és Bale is, mint Isco. Carlo jól döntött, ügyes húzás volt. De ahhoz a játékhoz, amit Ancelotti szeretne játszatni a szezon nagy részében, ahhoz DM elől nem jó.
Ez meg abszolút így van. Szép, hogy Isco tegnap ilyen jól védekezett, de normál esetben egy olyan jétkos is lehettt volna a helyén, akitől ez nem meglepetés. Isconak nem nagyon maradt ereje így a támadásokra, és tényleg csak elvesztené ott a legnagyobb erősségeit.Isco meg soha nem fog tudni olyan mélyen játszani. Oké, tegnap nagyot játszott védekezésben, odatette magát rendesen, büszke vagyok rá. De én továbbra sem hiszem, hogy ezt a mennyiséget védekezésben képes hozni hosszabb távon. Fizikálisan nem bírja ő ezt. Ráadásul az ő játéka sok 1v1 elleni húzásra épül, amit nem biztos, hogy a középpálya közepén erőltetni kellene. Ezen felül a kapu előtt Isco elég találékony, így nem lenne tanácsos őt hátrahúzni, és elvenni az egyik erősségét.
- Matt009
- Kedvenc játékosaid: Casillas, Higuain, Varane, Modric, Özil NEM
Balenek valóban jobban megy baloldalon, ez látszik rajta, ott zsigerből tudja, hogy mit kell tenni, jobbon meg gőze nincs. De Bale tegnap nem bal oldalon játszott, hanem tulajdonképpen középen futballozott, és onnan mozdult ki a szélekre, éppen ahol akció futott.Toky írta:Bár az nem én vagyok, de szerintem azért, mertkimber írta:Az lenne a kérdésem a taktikailag jártasabbakhoz...
1. a szélen fontos a gyorsaság, és di María gyorsabb mint Isco,
2. Bale talán a balon mégis valamivel jobban érzi magát, és Isco nem szeret (vagy tud) a jobboson játszani,
3. Ancelotti Iscoból akarja kinevelni az új Seedorfot, ami Matt szerint hülyeség, és amibe -állítólag- jól láthatóan belesült az olasz tréner. (Legalábbis pár hónapja egy meccs után még ezt írta. Remélhetőleg Illarránál is pont ennyire lesz igaza. )
DM sokkal gyengébb szélen, mint középen, ezt a vak is látja. Tegnap kivételesen lehozott egy jó meccset ott is, de szélen kb. 5-ből van egy jó meccse, míg középen fordított az arány... Én továbbra is középen erőltetném.
Az ok, amiért mégis ez volt a felállás az valóban a sebesség. Kontráznunk kellett, kontrajátékban jobb előrébb DM és Bale is, mint Isco. Carlo jól döntött, ügyes húzás volt. De ahhoz a játékhoz, amit Ancelotti szeretne játszatni a szezon nagy részében, ahhoz DM elől nem jó.
Isco meg soha nem fog tudni olyan mélyen játszani. Oké, tegnap nagyot játszott védekezésben, odatette magát rendesen, büszke vagyok rá. De én továbbra sem hiszem, hogy ezt a mennyiséget védekezésben képes hozni hosszabb távon. Fizikálisan nem bírja ő ezt. Ráadásul az ő játéka sok 1v1 elleni húzásra épül, amit nem biztos, hogy a középpálya közepén erőltetni kellene. Ezen felül a kapu előtt Isco elég találékony, így nem lenne tanácsos őt hátrahúzni, és elvenni az egyik erősségét.
Illarát meg hagyjuk is, nekem annyira szúrja a szemem a gyerek, mint Khedira másokét.
- Toky
- Kedvenc játékosaid: Casillas, Varane, Ramos, Benzema, Marcelo, Alonso, di María, Isco
- Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.
Bár az nem én vagyok, de szerintem azért, mertkimber írta:Az lenne a kérdésem a taktikailag jártasabbakhoz...
1. a szélen fontos a gyorsaság, és di María gyorsabb mint Isco,
2. Bale talán a balon mégis valamivel jobban érzi magát, és Isco nem szeret (vagy tud) a jobboson játszani,
3. Ancelotti Iscoból akarja kinevelni az új Seedorfot, ami Matt szerint hülyeség, és amibe -állítólag- jól láthatóan belesült az olasz tréner. (Legalábbis pár hónapja egy meccs után még ezt írta. Remélhetőleg Illarránál is pont ennyire lesz igaza. )
- kimber
- Kedvenc játékosaid: Raul, Guti, Zidane, Modric, Benzema
Az lenne a kérdésem a taktikailag jártasabbakhoz, hogy szerintetek Carlo C.R. hiányában miért játszatja DiMariát a jobb szélen, és hozta vissza Bale-t a bal oldalra, amikor lehet jobb volna egyszerűen C.R. helyére betenni Iscot, és játszatni a többieket az "eredeti" helyükön, amire eddig gyakoroltak, és lassan bele is szoktak. Vagy DiMaria lépne feljebb, de a bal oldalon, és alatta játszana Isco. Most erre a pár meccsre egy új felállás csak összezavarhatja a fejeket.
-
- Kedvenc játékosaid: Hámesz Rodríguez, Luka Modric, Sergio Ramos, Dani Carvajal, Gareth Bale, CR7, Isco
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Újpest
Jó ötlet, csak kár hogy a fórumos profillal nem lehet "játszani vele".
Van sok.sok futballklub, és van a Real Madrid!
Hajrá Real, hala Újpest!!!
Morata out - Falcao in = -25M
Khedira out - Kroos in = +10M
Di Maria out- James in = -15M
Casillas out (sír)- Navas in = +10M
Össz. = -20M
Hajrá Real, hala Újpest!!!
Morata out - Falcao in = -25M
Khedira out - Kroos in = +10M
Di Maria out- James in = -15M
Casillas out (sír)- Navas in = +10M
Össz. = -20M
Én is bízom Illarraban, alig játszott a helyén, főleg a tavasszal... Pedig tegnap is látszott rajta, hogy nem egy szerencsétlen senkiházi... Sok helyen lehúzták nevetségesen, de azok kb. annyit is érthetnek a focihoz.Csabi írta:ancelotti legnagyobb hibája volt, hoyg ez az alonso-illarra páros. az egyiket túljátszatta, a másikat meg alul. nem volt közel sem olyan rotáció, mint arbeloa-carvajal esetében. én még bízok a gyerekben, jövőre alonso helyén, előtte modric, di maria (vagy akit igazolunk), és jók leszünk.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K
K
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- nmate
- Kedvenc játékosaid: Arbeloa
Hát CR távollétében nagyon remélem nem DM megy a szélre, hanem Isco. Illene játszatni most már.
- Csabi
- Kedvenc játékosaid: Figo, Cristiano Ronaldo, Modric
- Kapcsolat:
ancelotti legnagyobb hibája volt, hoyg ez az alonso-illarra páros. az egyiket túljátszatta, a másikat meg alul. nem volt közel sem olyan rotáció, mint arbeloa-carvajal esetében. én még bízok a gyerekben, jövőre alonso helyén, előtte modric, di maria (vagy akit igazolunk), és jók leszünk.
-
- Kedvenc játékosaid: Sergio
- Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.
tubatibi írta:Mostmár jöjjön Kroos és mellé Pogba. Akkor szép nyarat zárunk.
Jöhet bárki,ha nem lesz állandóság,ha nem lesz fegyelem,akarat.....akkor tök mindegy. Itt volt egy guti,aki a fociról annyit tudott,mint bell a telefonról,de még is alulmaradt....mert nem akart eléggé.....egy gomez meg aki a fociról annyit tud,mint nyúl a taiboxról,az meg sikeres volt.....mert odafigyelt,akart,lelkes volt.
Ennyi a nagy titok.
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.
-
- Kedvenc játékosaid: Zidane,Benzema,Modric,Kroos
Hát az tuti, hogy 1 hétre elkapna egy hehetitisz és minden nap tök részeg lennéktubatibi írta:Mostmár jöjjön Kroos és mellé Pogba. Akkor szép nyarat zárunk.
Mostmár jöjjön Kroos és mellé Pogba. Akkor szép nyarat zárunk.
"If you don't like your destiny, don't accept it."
-
- Kedvenc játékosaid: Zidane (Nº1), Kroos, ISCO
- Kedvenc csapatod: Real Madrid... :)
http://www.foci-live.hu/bulvar/kroos-ny ... -a-bayernt
A kirakóshoz tökéletesen illene Kroos a hármas középpályára Modric és Xabi Alonso/Illarramendi mellé, mondjuk Khedira-ért cserébe Szép álom!
A kirakóshoz tökéletesen illene Kroos a hármas középpályára Modric és Xabi Alonso/Illarramendi mellé, mondjuk Khedira-ért cserébe Szép álom!
2023: Kepa - Carvajal, Rüdiger, Alaba, Camavinga - Fede Valverde, Tchouaméni, Kroos - Bellingham - Rodrygo, Vini Jr.
https://lineupbuilder.com/football/?sk=tx60
2024: #Haaland #Endrick #A.Davies
https://lineupbuilder.com/football/?sk=tx60
2024: #Haaland #Endrick #A.Davies
- Dupla D
- Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal
most fog kiderülni, hogy Bale hol is tart, mennyire fontos eleme a csapatnak. nem lesz Ronaldo, ezért a többiek leginkább tőle fogják várni a váratlan húzásokat, gólokat. nagyon kíváncsi leszek. egyébként olyan érzésem van, hogy nyerünk. ez a Dortmund elleni győzelem meghozta remélem a srácok kedvét, és minden erejüket bevetik, hogy meglegyen a három pont. ha nyerünk, akkor visszajöhetünk az esélyesek közé, hiszen utána gyakorlatilag egyik meccsünk se lesz ennyire nehéz. ha csak egy vagy egy pontot sem szerzünk, akkor végleg kiszálltunk a versenyből.
nyerni kell basszameg.
nyerni kell basszameg.
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.
-
- Kedvenc játékosaid: Zidane,Benzema,Modric,Kroos
Igazából is nincs más, nézve a sérülteket...doncsontos írta:D.López-Carvajal-Varane-Pepe-Fabio-Alonso-Illara-Modric-Isco-Benzema-Bale
Szerintem valami ilyesmi lesz a hétvégi kezdőnk, aztán lehet kezet összetenni ha majd hétfőn is úgy állunk, hogy van esélyünk a bajnokságra... de majd Isco papa elintézi.
- doncsontos
- Kedvenc játékosaid: Luis Figo, Ronaldo, Zidane, Kroos
- Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.
D.López-Carvajal-Varane-Pepe-Fabio-Alonso-Illara-Modric-Isco-Benzema-Bale
Szerintem valami ilyesmi lesz a hétvégi kezdőnk, aztán lehet kezet összetenni ha majd hétfőn is úgy állunk, hogy van esélyünk a bajnokságra... de majd Isco papa elintézi.
Luis Figo 10
Ronaldo Nazárió 9
Zinedine Zidane 5
Ronaldo Nazárió 9
Zinedine Zidane 5
- morientes
- Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
- Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)
Ahogy a spanyol mondja,"mañana" Majd egyszer,valamikor...Jövőre a BL is meglesz... Vagy azután. Vagy azután. :lol:
LEGIO PATRIA NOSTRA