Politika
- ateeemadrid
Re: Politika
Szerintem kurva jó kis írás.
Csak a szokásos Puzsér monológ. Elolvasni is fárasztó volt.füst írta: Puzsér leírta ezt a wall of textet? Elég lett volna az utolsó bekezdés első mondata és meg is vagyunk.
- füst
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Puzsér leírta ezt a wall of textet? Elég lett volna az utolsó bekezdés első mondata és meg is vagyunk.
- hehetheoriginal
- Kedvenc játékosaid: elfenomeno
Puzsér:
Le vagyok sújtva vasárnap óta. Szabályos depresszióba estem. Lehet, hogy a nemzet nem temetkezik, de én hallom a gyászmisét. Nem az a bajom, hogy egy kormányt négyszer egymás után kétharmaddal megválaszt a nép. Ettől lehetne még Magyarország polgári demokrácia. Nekem az a bajom, hogy az egész ország, annak teljes politikai-gazdasági hatalma és valamennyi intézménye már több, mint egy évtizede egy személyen belül van. Egyetlen szó írja le ezt: önkényuralom. Az a bajom, hogy ehhez képest még a Horthy-rendszer is pluralizmus volt: nyilván a kormányzónak volt a legnagyobb hatalma, de a miniszterelnöké is jelentős volt – ugyan hol mérhető Gulyás Gergely döntési szabadsága Bethlen Istvánéhoz? Nekem nem az fáj, hogy a jobboldal vezeti az országot – Antall József ellen soha semmi kifogásom nem volt, és ma sem volna. Aki picit is ismer, az tudja, hogy ha valaki nem akarja a poszkommunistákat hatalmon látni, az én vagyok. Aki picit is ismer, az tudja: nekem nem az fáj, hogy Kunhalmi Ágnesből, Szabó Tímeából, Dobrev Klárából meg Vadai Ágnesből nem lesz miniszterasszony – ettől a tudattól még jobban is alszom. Nekem az fáj, hogy Magyarországon jog helyett kegy uralkodik, és ennek az állapotnak a megváltoztatására most már semmi esélyt nem látok.
Vasárnap estig azt hittem, hogy az én nemzedékemnek is jár egy rendszerváltás, amikor helyrehozhatjuk az 1990-es meg a 2010-es elhibázott rendszerváltásunkat, amelyeket az önkényeskedő, polgárháborús uszító, tolvaj Gyurcsány Ferenc meg az önkényeskedő, polgárháborús uszító, tolvaj Orbán Viktor mára ezzé a Magyarországgá tett. Azt hittem, az én nemzedékemnek is jár az esély egy új honfoglalásra – tisztábbra, demokratikusabbra, nyíltabbra, őszintébbre, erkölcsösebbre, mint a nemzeti vagyon szétlopásába meg a klientúra felhízlalásába torkolló 1990-es és 2010-es elrugaszkodás. Azt hittem, látni fogom egy új, középutas jobboldal meg egy új, középutas baloldal eljövetelét. Azt hittem, látni fogom a társadalmi megbékélést. Azt hittem, Magyarország demokrácia lehet és jogállam lehet, azt hittem, egy nap meghaladható lesz a közgyűlölet, és az ellenséges kurzusok rászoríthatóak lesznek arra, hogy megosszák egymással a hatalmat. Ez az illúzióm tört darabokra vasárnap. Alvás és ébrenlét közt szőtt ábránd egy új, boldogabb, szabadabb korszakról, amikor Magyarország és a magyarság végre felzárkózik. Nagyon óhajtottam az esélyt ennek a méltányosabb, konszenzuálisabb és igazságosabb Magyarországnak a megalapítására, úgyhogy amikor megláttam a nyilvánvaló erkölcsi különbséget az ellenzéki előválasztáson induló karrierpolitikusok meg a hódmezővásárhelyi polgármester között, látni véltem, amint a horizonton felderengenek ennek a rendszerváltásnak a körvonalai. Ezt az erkölcsi különbséget az ellenzéki magyarok többsége is látta, és Márki-Zay Pétert Orbán Viktor kihívójává választották.
A kormányfővel és rendszerével morális problémám van: látom, hogy professzionálisak, de nem hiszem el egy szavukat sem. Mindent hatalmi technikából, és semmit sem meggyőződésből tesznek – s innen érthető meg az igazi bajom az ország örökös miniszterelnökével, Orbán Viktorral: nem ő tartozik Magyarországhoz, hanem Magyarország tartozik hozzá. Ezért nem kell megosztania a hatalmát senkivel – így született az a helyzet, hogy Magyarországot nem a jog, hanem a kegy szervezi meg. Nos, emiatt az Orbán Viktorra vonatkozó morális deficit miatt a szavahihetőséget illető tetemes különbség a miniszterelnök meg a hódmezővásárhelyi polgármester közt az én szememben az erkölcsi megújulás kitörési pontjának tűnt – vasárnap azonban kiderült, hogy a magyarok egyáltalán nem fogékonyak erre az erkölcsi különbségre. Ezt pedig, ha demokratának vallom magam, el kell fogadnom. Ugyan ki vagyok én, hogy jobban tudjam a magyaroknál, mi a jó nekik? Miért kéne ennek az országnak polgárosodnia, ha nem volt polgárosodva soha, és ha fél a polgárosodástól? Azért, mert elnézve Svájcot és Kirgizisztánt szerintem neki az lenne jó? És ha nem akarja? Miért kéne megosztania Orbán Viktornak a hatalmát bárkivel, ha a magyarok azt akarják, hogy minden hatalom Orbán Viktoron belül legyen? Azért, mert az én igazságérzetemnek az felelne meg? Miért kéne Magyarországon a jognak érvényesülnie a kegy ellenében, amikor a magyaroknak évszázados tapasztalatuk, hogy a Kárpát-medencében a jog semmit nem ér, a kegy meg bármit? Az én ízlésemnek áldozzon a magyarság ezzel? Miért kéne, hogy a magyaroknak a miniszterelnök szavahihetősége fontosabb legyen, mint a profizmusa? Azért, mert nekem fontosabb? Miért kéne a jobboldali meg a baloldali magyaroknak megbékélniük? Mi van, ha ők gyűlölni akarják egymást, mert ha nem tehetnék, azt sem tudnák, hogy kik? Az én lelki békémért békéljenek meg? Miért kéne a magyarokhoz tartoznia Orbán Viktornak, ha a magyarok akarnak Orbán Viktorhoz tartozni? Az én kedvemért? Miért kéne Magyarországnak nyugati orientációt folytatnia? Azért, mert énszerintem meg Géza fejedelem szerint meg István király szerint az a jó? És ha a magyaroknak az nem jó?
Rájöttem: nincs alapom ahhoz, hogy jövőt óhajtsak a hazámnak. A legtöbb, amit tehetek, hogy azon a napon, amikor a magyarság azt igényli, a polgárosultság, a nyugatosság, a hatalommegosztás meg a társadalmi megbékélés érvényesítésének normái nálam legyenek, és azokat fel tudjam kínálni neki. Ha pedig ez a nap soha nem jön el, ha minden szavamat a pusztába kiáltom – hát így megy ez rendjén errefelé. Ennek bölcsességére jutottam. Az álom szertefoszlott, helyébe lépett a józanság. A horizonton derengő ábránd délibáb volt: megbékélésre, hatalommegosztásra, polgárosodásra soha nem volt esély. Túl rettenetes történelem járt erre. Szegény megvert, megtört, meggyötört magyarság. Szegény népem.
Le vagyok sújtva vasárnap óta. Szabályos depresszióba estem. Lehet, hogy a nemzet nem temetkezik, de én hallom a gyászmisét. Nem az a bajom, hogy egy kormányt négyszer egymás után kétharmaddal megválaszt a nép. Ettől lehetne még Magyarország polgári demokrácia. Nekem az a bajom, hogy az egész ország, annak teljes politikai-gazdasági hatalma és valamennyi intézménye már több, mint egy évtizede egy személyen belül van. Egyetlen szó írja le ezt: önkényuralom. Az a bajom, hogy ehhez képest még a Horthy-rendszer is pluralizmus volt: nyilván a kormányzónak volt a legnagyobb hatalma, de a miniszterelnöké is jelentős volt – ugyan hol mérhető Gulyás Gergely döntési szabadsága Bethlen Istvánéhoz? Nekem nem az fáj, hogy a jobboldal vezeti az országot – Antall József ellen soha semmi kifogásom nem volt, és ma sem volna. Aki picit is ismer, az tudja, hogy ha valaki nem akarja a poszkommunistákat hatalmon látni, az én vagyok. Aki picit is ismer, az tudja: nekem nem az fáj, hogy Kunhalmi Ágnesből, Szabó Tímeából, Dobrev Klárából meg Vadai Ágnesből nem lesz miniszterasszony – ettől a tudattól még jobban is alszom. Nekem az fáj, hogy Magyarországon jog helyett kegy uralkodik, és ennek az állapotnak a megváltoztatására most már semmi esélyt nem látok.
Vasárnap estig azt hittem, hogy az én nemzedékemnek is jár egy rendszerváltás, amikor helyrehozhatjuk az 1990-es meg a 2010-es elhibázott rendszerváltásunkat, amelyeket az önkényeskedő, polgárháborús uszító, tolvaj Gyurcsány Ferenc meg az önkényeskedő, polgárháborús uszító, tolvaj Orbán Viktor mára ezzé a Magyarországgá tett. Azt hittem, az én nemzedékemnek is jár az esély egy új honfoglalásra – tisztábbra, demokratikusabbra, nyíltabbra, őszintébbre, erkölcsösebbre, mint a nemzeti vagyon szétlopásába meg a klientúra felhízlalásába torkolló 1990-es és 2010-es elrugaszkodás. Azt hittem, látni fogom egy új, középutas jobboldal meg egy új, középutas baloldal eljövetelét. Azt hittem, látni fogom a társadalmi megbékélést. Azt hittem, Magyarország demokrácia lehet és jogállam lehet, azt hittem, egy nap meghaladható lesz a közgyűlölet, és az ellenséges kurzusok rászoríthatóak lesznek arra, hogy megosszák egymással a hatalmat. Ez az illúzióm tört darabokra vasárnap. Alvás és ébrenlét közt szőtt ábránd egy új, boldogabb, szabadabb korszakról, amikor Magyarország és a magyarság végre felzárkózik. Nagyon óhajtottam az esélyt ennek a méltányosabb, konszenzuálisabb és igazságosabb Magyarországnak a megalapítására, úgyhogy amikor megláttam a nyilvánvaló erkölcsi különbséget az ellenzéki előválasztáson induló karrierpolitikusok meg a hódmezővásárhelyi polgármester között, látni véltem, amint a horizonton felderengenek ennek a rendszerváltásnak a körvonalai. Ezt az erkölcsi különbséget az ellenzéki magyarok többsége is látta, és Márki-Zay Pétert Orbán Viktor kihívójává választották.
A kormányfővel és rendszerével morális problémám van: látom, hogy professzionálisak, de nem hiszem el egy szavukat sem. Mindent hatalmi technikából, és semmit sem meggyőződésből tesznek – s innen érthető meg az igazi bajom az ország örökös miniszterelnökével, Orbán Viktorral: nem ő tartozik Magyarországhoz, hanem Magyarország tartozik hozzá. Ezért nem kell megosztania a hatalmát senkivel – így született az a helyzet, hogy Magyarországot nem a jog, hanem a kegy szervezi meg. Nos, emiatt az Orbán Viktorra vonatkozó morális deficit miatt a szavahihetőséget illető tetemes különbség a miniszterelnök meg a hódmezővásárhelyi polgármester közt az én szememben az erkölcsi megújulás kitörési pontjának tűnt – vasárnap azonban kiderült, hogy a magyarok egyáltalán nem fogékonyak erre az erkölcsi különbségre. Ezt pedig, ha demokratának vallom magam, el kell fogadnom. Ugyan ki vagyok én, hogy jobban tudjam a magyaroknál, mi a jó nekik? Miért kéne ennek az országnak polgárosodnia, ha nem volt polgárosodva soha, és ha fél a polgárosodástól? Azért, mert elnézve Svájcot és Kirgizisztánt szerintem neki az lenne jó? És ha nem akarja? Miért kéne megosztania Orbán Viktornak a hatalmát bárkivel, ha a magyarok azt akarják, hogy minden hatalom Orbán Viktoron belül legyen? Azért, mert az én igazságérzetemnek az felelne meg? Miért kéne Magyarországon a jognak érvényesülnie a kegy ellenében, amikor a magyaroknak évszázados tapasztalatuk, hogy a Kárpát-medencében a jog semmit nem ér, a kegy meg bármit? Az én ízlésemnek áldozzon a magyarság ezzel? Miért kéne, hogy a magyaroknak a miniszterelnök szavahihetősége fontosabb legyen, mint a profizmusa? Azért, mert nekem fontosabb? Miért kéne a jobboldali meg a baloldali magyaroknak megbékélniük? Mi van, ha ők gyűlölni akarják egymást, mert ha nem tehetnék, azt sem tudnák, hogy kik? Az én lelki békémért békéljenek meg? Miért kéne a magyarokhoz tartoznia Orbán Viktornak, ha a magyarok akarnak Orbán Viktorhoz tartozni? Az én kedvemért? Miért kéne Magyarországnak nyugati orientációt folytatnia? Azért, mert énszerintem meg Géza fejedelem szerint meg István király szerint az a jó? És ha a magyaroknak az nem jó?
Rájöttem: nincs alapom ahhoz, hogy jövőt óhajtsak a hazámnak. A legtöbb, amit tehetek, hogy azon a napon, amikor a magyarság azt igényli, a polgárosultság, a nyugatosság, a hatalommegosztás meg a társadalmi megbékélés érvényesítésének normái nálam legyenek, és azokat fel tudjam kínálni neki. Ha pedig ez a nap soha nem jön el, ha minden szavamat a pusztába kiáltom – hát így megy ez rendjén errefelé. Ennek bölcsességére jutottam. Az álom szertefoszlott, helyébe lépett a józanság. A horizonton derengő ábránd délibáb volt: megbékélésre, hatalommegosztásra, polgárosodásra soha nem volt esély. Túl rettenetes történelem járt erre. Szegény megvert, megtört, meggyötört magyarság. Szegény népem.
thereisonly1ronaldo
- hehetheoriginal
Én támogatnám a halálbüntetést, tessék.
- hehetheoriginal
megint komoly beszelgetes folyik, aztan jössz a faszsággal
pont mint en a heti meetingen szerdán
thereisonly1ronaldo
Ma ez kiadás. A vázolt helyzetben gazdasági elõny. Jogos nem jogos, nekem ez a félelmem ;) Szerintem van rá bõven esély hogy átforduljon.kiserik írta:A félelem valós, de nem jogos. Most is lecsukhatnak bárkit. Megsúgom, le is csuknak. A halálbüntetéssel jobban vissza lehet élni. A mai világban egy ilyen rezsimben mennyire nehéz odatenni valakinek az ujjlenyomatát, dns-ét egy tárgyra, helyszínre? Mégsem ez az általános eljárás.Halfkey írta: Én pont fordítva, halálbüntetéssel a megfelelõ esetekre semmi problémám.
És a munkatáborral sem arra gondoltam hogy csúszosz talaj lenne hogy hajj szegény būnözõ lelkére vigyázzunk, hanem mert azt látjuk hogy olyan rezsimben élünk ahol bármit megtehetnek. Pont azt ne tennék meg hogy egyes csoportokat vagy politikai ellenfeleket kamuból lecsuknak?
Más lenne a véleményem ha nem Fidesz lenne, de Fidesz van, ezzel is számolni kell…
Egy alternatív Mi Hazánk irányította országra más dolgok miatt nem lennék kíváncsi, de ez speciel akkor már valszeg nem zavarna (nyilván ha nem olyan a rendszer mint most,csak más nevekkel).
A félelem valós, de nem jogos. Most is lecsukhatnak bárkit. Megsúgom, le is csuknak. A halálbüntetéssel jobban vissza lehet élni. A mai világban egy ilyen rezsimben mennyire nehéz odatenni valakinek az ujjlenyomatát, dns-ét egy tárgyra, helyszínre? Mégsem ez az általános eljárás.Halfkey írta: Én pont fordítva, halálbüntetéssel a megfelelõ esetekre semmi problémám.
És a munkatáborral sem arra gondoltam hogy csúszosz talaj lenne hogy hajj szegény būnözõ lelkére vigyázzunk, hanem mert azt látjuk hogy olyan rezsimben élünk ahol bármit megtehetnek. Pont azt ne tennék meg hogy egyes csoportokat vagy politikai ellenfeleket kamuból lecsuknak?
Más lenne a véleményem ha nem Fidesz lenne, de Fidesz van, ezzel is számolni kell…
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
Egyrészt el lehet tenni valakit szem elõl, másrészt ha a ‘rab’ profit nem kiadás, akkor az államnak az a gazdasági érdeke hogy minél több rab legyen. Szóval kétoldali motiváció van a lecsukásokra.
- hehetheoriginal
nyilvan halálbunti meg tábor nem lesz megszavazva fityesz által soha.És a munkatáborral sem arra gondoltam hogy csúszosz talaj lenne hogy hajj szegény būnözõ lelkére vigyázzunk, hanem mert azt látjuk hogy olyan rezsimben élünk ahol bármit megtehetnek. Pont azt ne tennék meg hogy egyes csoportokat vagy politikai ellenfeleket kamuból lecsuknak?
de itt azon megy a filózás, hogy ha vmi csodával határos módon a mi hazánk lesz a mi hazánk ura, akkor jo-e vagy nem, nyilván azert gondoltam csuszos talajnak, mert lehet vkit szandekosan eltenni igy a szemek elől
táborosdit azért nyomatják, nincs ott gondEU-s tagországoknak úgy tudom nem megengedett a halálbüntetés bevezetése, úgyhogy ez nem megvalósítható jelenleg szerencsére
thereisonly1ronaldo
EU-s tagországoknak úgy tudom nem megengedett a halálbüntetés bevezetése, úgyhogy ez nem megvalósítható jelenleg szerencsére
Én pont fordítva, halálbüntetéssel a megfelelõ esetekre semmi problémám.
- 'shutterisland
- Kedvenc játékosaid: LM / GD
- Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg
ez nekem is eszembejutott, hogy akit valamiert csobe huznak vagy artatlanul elitelnek, az duplan megszivja.Nem mentem utana, hogy igaz-e, de esely van ra, hogy artatlanul leultetnek.
viszont vajon mennyi lehet az ilyen szintu buntenyeknel a valoban artatlanul bebortonzottek aranya ?
par szazalek ?
sajnos szerintem ezzel nem lehet mit kezdeni.
amikor errol beszelunk, mint orosz munkatabor es tarsai, akkor addig, amig szemelyes erintettsegunk nincs benne (valami orult felrobbantja a ket kisfiunk iskolabuszat vagy megeroszakolja es a dunaba dobja a felesegunket) addig nyilvan jobban odzkodunk tole.
nekem egy ilyen szemelyes story-m van, 60 ev koruli bacsi, akinek a horgasz nyaralojaban tobbszor is nyaraltunk, egyszer kapta a telefont, hogy a 92 eves, termeszetesen magat megvedeni keptelen anyukajat valami fadarabbal agyonvertek es a kis 3000 forintjat mar ket sarokkal kesobb a jatekgepbe belebuktak a bedrogozott suhanc elkovetok.
mai napig leirhatatlan, amit ereztem aznap, pedig vagy 20 eve tortent.
na mindegy, ez egy kenyes tema, a halalbuntetessel kapcsolatban sok aggalyom van de ez a sziberia cucc vagy az onfentarto bortonok teljesen jo elgondolas.
- RealMadridFanatic
Pont a napokban meselt kollegam egy sztorit, valami 20 eves dolog, nem friss.
Bacsi gondolt egyet, bement egy oregasszonyhoz, agyonverte, majd a hazaero lanyat is, egyebkent nem talalt semmit, majd lelepett. Rahuztak a vizeslepedot a neni fiara, ult is vastagon.
Jo sok idovel kesobb a valodi elkovetot elkaptak mas miatt, dns, talaltak egyezest a rendszerben, kiderult, hogy O kovette el a korabbi remtettet.
Nem mentem utana, hogy igaz-e, de esely van ra, hogy artatlanul leultetnek. Kapott a fazon vmi szanalmas karteritest a vegen, de egy elet igy is ment a kukaba.
Oroszorszagbol valoszinu mar nem jott volna haza, hat meg akkor ha halalbuntetes lenne.
Persze biztosan vannak evidens esetek, rakas szemtanuval, megdonthetetlen bizonyitekokkal, de nekem sovany vigasz lenne, hogy a rendszer majdnem tokeletes, ha tevedesbol kuldenenek megfagyni, maghalni a vilag tulfelere.
Bacsi gondolt egyet, bement egy oregasszonyhoz, agyonverte, majd a hazaero lanyat is, egyebkent nem talalt semmit, majd lelepett. Rahuztak a vizeslepedot a neni fiara, ult is vastagon.
Jo sok idovel kesobb a valodi elkovetot elkaptak mas miatt, dns, talaltak egyezest a rendszerben, kiderult, hogy O kovette el a korabbi remtettet.
Nem mentem utana, hogy igaz-e, de esely van ra, hogy artatlanul leultetnek. Kapott a fazon vmi szanalmas karteritest a vegen, de egy elet igy is ment a kukaba.
Oroszorszagbol valoszinu mar nem jott volna haza, hat meg akkor ha halalbuntetes lenne.
Persze biztosan vannak evidens esetek, rakas szemtanuval, megdonthetetlen bizonyitekokkal, de nekem sovany vigasz lenne, hogy a rendszer majdnem tokeletes, ha tevedesbol kuldenenek megfagyni, maghalni a vilag tulfelere.
„Ő volt a tökéletes játékos, megvolt benne az erő, a sebesség, a technika, és a gyorsaság. Döbbenetes játékos volt, mintha egy laborban hozták volna létre." (Gianluigi Buffon Ronaldoról)
-
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric
Pedig alapvetően nincs is szükségük többre. Majdnem koppra annyian szavaztak most rájuk mint 18ban.kecsu10 írta: A mihazánk, és minden ehhez hasonló csoportosulás erősen alapoz a következő 2/3-ra. Néhány százaléknyi emberen kívül azért a társadalom nagy része nem vevő erre a retorikára. De tudják ezt ők is, csinálnak majd pár műbalhét, megy majd tüntetni pár ember minden oldalról mellette vagy éppen ellene. Aztán négy év múlva majd két alternatíva lesz: a félőrült szélsőjobb, vagy a polgári irányzat. S ezt a fideszesek úgy fogják majd kommunikálni, ahogy tanítják. S még több szavazójuk is lesz talán mint most volt.
Én az elmúlt 2-3 nap nyilatkozataiból- baloldal - már elengedtem 26ot is.
- kecsu10
- Kedvenc játékosaid: Guti, Figo, Iker
A mihazánk, és minden ehhez hasonló csoportosulás erősen alapoz a következő 2/3-ra. Néhány százaléknyi emberen kívül azért a társadalom nagy része nem vevő erre a retorikára. De tudják ezt ők is, csinálnak majd pár műbalhét, megy majd tüntetni pár ember minden oldalról mellette vagy éppen ellene. Aztán négy év múlva majd két alternatíva lesz: a félőrült szélsőjobb, vagy a polgári irányzat. S ezt a fideszesek úgy fogják majd kommunikálni, ahogy tanítják. S még több szavazójuk is lesz talán mint most volt.
- 'shutterisland
- Kedvenc játékosaid: LM / GD
- Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg
valoban csuszos talaj, de amit h3X0r bemasolt pl a sziberiai munkataborokrol, abban sok igazsag van, pl hogy bizonyos retegek hesszelni jarnak a boribe a haverok koze.
en ezzel ugy vagyok, hogy becsuletes, adofizeto allampolgarkent, akiknek az a legnagyobb bune, hogy mondjuk egyszer atszaladnak a piroson vagy bedobalnak egy-ket olyan dolgot a kalyhaba, amit tilos lenne eltuzelni, semmi felnivalojuk nincs az ilyen radikalisabb buntetesekkel szemben.
azt meg, aki megeroszakolja a sajat gyerekeit vagy betor egy vedtelen nenihez es kirabolja, agyonveri, azokat nem fogom hianyolni a tarsadalombol.
persze a hatarvonalat meghuzni sosem konnyu.
en ezzel ugy vagyok, hogy becsuletes, adofizeto allampolgarkent, akiknek az a legnagyobb bune, hogy mondjuk egyszer atszaladnak a piroson vagy bedobalnak egy-ket olyan dolgot a kalyhaba, amit tilos lenne eltuzelni, semmi felnivalojuk nincs az ilyen radikalisabb buntetesekkel szemben.
azt meg, aki megeroszakolja a sajat gyerekeit vagy betor egy vedtelen nenihez es kirabolja, agyonveri, azokat nem fogom hianyolni a tarsadalombol.
persze a hatarvonalat meghuzni sosem konnyu.
Álljon már meg a nagyf@szúak menete! Aki szerint az normális ami van, az beteg ember. Munkatábor? Miről beszélsz? Most mi van? A bűnöst, aki bűnt követett el, jutalmazza az állam, egyedül a szabadságát korlátozva. Példa: elveszem tőled az összes vagyonod. Mindened. Elítélnek. Te egy forintot nem fogsz viszontlátni. Semmit, mert úgy intéztem, hogy nekem ne legyen semmi a nevemen. Én bemegyek a börtönbe, ingyen kapom az ellátást, ha akarok tanulhatok, dolgozhatok fizetésért, sportolhatok, stb. Mikor szabadulok a te vagyonodból jól élek, te meg tönkrementél. Ha szerencsém van, még a strasszburgi majmok miatt is kapok jó sok milliót, mert nem luxus körülményeket biztosított az állam. Nem lenne normálisabb, ha azt mondom, hogy amíg börtönben vagy, az ellátásodért meg kell dolgoznod, ha kárt okoztál, akkor azt is vissza kell fizetned? A börtönöket az adófizetők pénzéből tartja fenn az állam. Te fizeted a bűnözőket. Nem lenne jobb, ha önellátóak lennének ezek az intézmények, mert a rabok dolgoznak?
Ilyenkor szoktam mondani, hogy ez a társadalom már régen megérett a pusztulásra...
Ilyenkor szoktam mondani, hogy ez a társadalom már régen megérett a pusztulásra...
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???