Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

Re: Politika

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. április 6., szerda 8:55

hehetheoriginal írta:
többször is fejött a ""krumpli"". Megsúgom, az új ""krumpli"" a mobil telefon volt fidesz flottával 6500 Ft + 1500 Ft első havidíj ellenében, utána havidíj mentesen korlátlan hívás és internet...
na varnyal mar, olyan nekem is kell :kalapos:

De azt ugye vagjuk, hogy most ez a sok arc ezek szerint az adofizetok penzebol tiktokolgat :lol:
Az egész kampány a mi pénzünkből megy.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. április 6., szerda 8:47

többször is fejött a ""krumpli"". Megsúgom, az új ""krumpli"" a mobil telefon volt fidesz flottával 6500 Ft + 1500 Ft első havidíj ellenében, utána havidíj mentesen korlátlan hívás és internet...
na varnyal mar, olyan nekem is kell :kalapos:

De azt ugye vagjuk, hogy most ez a sok arc ezek szerint az adofizetok penzebol tiktokolgat :lol:
thereisonly1ronaldo

füst
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric

HozzászólásSzerző: füst » 2022. április 6., szerda 8:46

füst írta: piaci kofással
*kofával.

Bocs, az SS csak freudi elszólás volt.

kierkegaard

HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2022. április 6., szerda 8:41

füst írta:
kierkegaard írta: Kutyát nem érdekelnek a programok.
2018ban a jobbiknak konkrét felzárkoztatási programja volt LEÍRVA és Vona Gabesz is több interjújában beszélt róla. Ki volt segítve? Nem. A putriban a cigányok majd biztos ilyenekről fognak olvasni vagy hallgatnak beszélgetéseket...:D Az ő nyelvük a közmunka és a krumpli.
Ha az ellenzéknek kell a szavazatuk akkor majd két krumplit adnak. A gyözelmet nem itt kell keresni.
De fontosak a programok, csak nem mindegy hogy ki mondja. Vona 18-ra elvesztette a hitelességét. Mert néppártosodni akart és balosodni. Ami amúgy nem bűn, csak nem jó ötlet hirtelen ekkora irányt váltani, mert a szavazói nem követték, újak meg nem jöttek akkora számban.
Nem balosodni akart hanem centralizálni. Megtartotta a jobbos értékrendet és közben emelt át balos felfogást. Ezt már 2évvel a 2018as választás elött elkezdte. A probléma nem a hirtelenséggel volt, hanem azzal hogy az emberek fogyatékosok (mzp után szabadon), ahhoz hogy felfogják..az emberek képesek változni pozitiv írányba is. Főleg egy olyan ember aki tanult pszichológiát, szociológiát stb. A balosok annyit láttak, hogy a náci párt a szavazók miatt cukiskodik, a náculók pedig azt látták, hogy vona épp összegyurcsányozza magát.

A társadalmunk jelenleg nem áll készen komplex dolgokra. Nem érti meg az összefüggéseket, nem képes a saját gondolatra..csak arra amit épp a szájába ad a 888 a 444 meg az influenszerek.

füst

HozzászólásSzerző: füst » 2022. április 6., szerda 8:38

'shutterisland írta:
Szerintem személyesen kéne lemenni vidékre és nem csak az aktivistáknak, hanem a vezető politikusoknak is, fórumokat tartani, beszélni a helyiekkel
mondjuk amennyire kovettem mzp-t, o azert rotta a kilometereket az orszagban rendesen.
voltak hibai, de speciel szerintem o ebbol a szempontbol odatette magat.
Kevés, pár hét alatt a kampányidőszakban nem lehet csodát tenni. Fidesznek közel 10 év volt, mire stabilan megnyerte magának a vidéket 98-ra. A munkát nem lehet kispórolni, le kell menni éveken keresztül, meghallgatni az embereket, és még egyszer mondom, aszerint kell politizálni az országgyűlésben, amit lent hallanak az emberektől.
És azért MZP köre se volt hibátlan, amikor pl. a piaci kofással vitatkozik, hogy"maga hülyének van nézve" ez nagyon meredek, ilyeneket nem lehet.

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2022. április 6., szerda 8:31

Szerintem személyesen kéne lemenni vidékre és nem csak az aktivistáknak, hanem a vezető politikusoknak is, fórumokat tartani, beszélni a helyiekkel
mondjuk amennyire kovettem mzp-t, o azert rotta a kilometereket az orszagban rendesen.
voltak hibai, de speciel szerintem o ebbol a szempontbol odatette magat.

füst

HozzászólásSzerző: füst » 2022. április 6., szerda 8:21

kierkegaard írta: Kutyát nem érdekelnek a programok.
2018ban a jobbiknak konkrét felzárkoztatási programja volt LEÍRVA és Vona Gabesz is több interjújában beszélt róla. Ki volt segítve? Nem. A putriban a cigányok majd biztos ilyenekről fognak olvasni vagy hallgatnak beszélgetéseket...:D Az ő nyelvük a közmunka és a krumpli.
Ha az ellenzéknek kell a szavazatuk akkor majd két krumplit adnak. A gyözelmet nem itt kell keresni.
De fontosak a programok, csak nem mindegy hogy ki mondja. Vona 18-ra elvesztette a hitelességét. Mert néppártosodni akart és balosodni. Ami amúgy nem bűn, csak nem jó ötlet hirtelen ekkora irányt váltani, mert a szavazói nem követték, újak meg nem jöttek akkora számban.

Visszatérve, fontosak a programok, és korábban írta valaki, hogy a média lenne a 0. lépés, hát szerintem nem. Szerintem személyesen kéne lemenni vidékre és nem csak az aktivistáknak, hanem a vezető politikusoknak is, fórumokat tartani, beszélni a helyiekkel, programokat szervezni, és az ott hallottak mentén politizálni a parlamentbe. Nem lemenni a faluba, bólogatni meg igérgetni, aztán meg a 444-nek lenyilatkozni, hogy a vidékiek tájékozatlanok, egy zsák krumplival megvásárolhatók és így nehéz.
Pestről politizálva nem lehet megnyerni a vidéket. Meg amit korábban írtam, az ilyen patkányozás, ostobázás nagyon nem mutat jól, a lekezelő hozzáállás kurvára nagy hiba. Mondhatják a vidékire hogy tudatlan meg tájékozatlan, meg is van/lesz az eredménye.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2022. április 6., szerda 7:40

Pontosan leírtam, hogy hogy működik. A helyi vezetőket győzték meg. A polgármestert, aki megkapja a megáét a pályázatokból, az uzsorást, akit nem bánt a hatóság, a vállalkozót, akit szintén nem bánt a hatóság és mellette teletömik eu-s pénzekkel, stb, stb. Ezt is baromi jól csinálták/csinálják. Ezek az emberek már a szervezet részei. Itt már nem rúg labdába semmilyen ellenzék. Az egészet a pénz mozgatja.

Lehet hogy kicsit félreérthető voltam, de vidék nem egyenlő cigányság. Inkább vidék egyenlő szegénység. Az, hogy a cigányság és a szegénység az ország sok területén kéz a kézben jár, az sajnálatos dolog. ÉS sajnos ugyan így kéz a kézben jár velük a tanulatlanság is. Megint csak saját példát hozok: mifelénk az egyik legnagyobb ünnep, legalább 2 napos, a ballagás. Na nem a középiskolai. Az óvodai, bakker. Sokaknak az az egy adatik meg az életben, így azt meg kell ünnepelni. Az általános iskolai ballagás gyakorlatilag egy hetes ünnep annak a pár kiválasztottnak. És ez nem vicc és túlzás sajnos.

Kazincbarcika: ha már felhoztam, megnéztem. A ""vidék"" nélkül 5891 vs 4599 az ellenzék javára, ""vidékkel"" 23972 vs 14635 a fidesz javára.

ui.: többször is fejött a ""krumpli"". Megsúgom, az új ""krumpli"" a mobil telefon volt fidesz flottával 6500 Ft + 1500 Ft első havidíj ellenében, utána havidíj mentesen korlátlan hívás és internet...
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

kierkegaard

HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2022. április 6., szerda 7:32

Kutyát nem érdekelnek a programok.

petiamadridista
Kedvenc játékosaid: Ronaldo

HozzászólásSzerző: petiamadridista » 2022. április 6., szerda 0:53

Lehet, hogy beszélt róla, és tett egy látogatást valami cigánytelepen, na és ?? Szerintetek ez azoknak a cigányembereknek elég ?? Szerintem nem.

Itt az egész vidék/falu/cigányok/bármi kérdésköre úgy van leírva mintha Orván Viktor egy laza felcsúti reggelen jelentkezett volna politikusnak, mondott 3 beszédet aztán azóta valami kábszeres hipnózisban az egész vidék, meg az összes falu rászavaz mert csak.

Egyebként a Kazincbarcikai példa nekem nem jött ki.
Értem mit akarsz mondani, de nem ebben van a megfejtés.

Ebben kérdésben helyi aktivizmus hiánya, és a lenéző magatartás ami döntött.

Azért amíg a régi Mszpnek még megvolt a korábbról örökölt hálózatának a maradéka, ennyire nem tudták lenullázni a vidéket a fideszes szavazatok.
Csak aztán az a párt egyre belterjesebbé, és a valóságot nem érzékelő csapattá vált, egy összeomlással tetézve, a vidéket meg sorra elvitte az arra a területre benyomuló fidesz.
A jelenlegi (?) ellenzék meg csak nézi, és nem csinál semmit a szituációval mert az O1G és a poziciós harcok mindig fontosabbak voltak, aztán jött a valóság.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2022. április 6., szerda 0:25

cart írta: Amúgy meg 12 év alatt kitermelhette volna a saját aktivistáit a baloldal magának, hogy megszólítsa a cigányokat, de például a mostani programjukban egy szó se esett róluk.
Egy szó se hogyne, folyamat szóba jöttek és mondta segítené őket MZP. :lol:
Durandán is járt MZP például.

Az a baj kevés emberhez jutott el a dolog, míg az ellenzék háborút akar mindenkihez.

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2022. április 5., kedd 23:29

Amúgy meg 12 év alatt kitermelhette volna a saját aktivistáit a baloldal magának, hogy megszólítsa a cigányokat, de például a mostani programjukban egy szó se esett róluk.
tobbszor felhozta a roma felzarkoztato programot mzp vagy az is tole jott, hogy legyen asszem' 3 roma kepviselo is.

erre rahuzott egy grofo - gyozo kombot a fidesz.

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2022. április 5., kedd 23:15

Ez a ciganyozas ugyan úgy marginalis kérdés mint a határon túli szavazatok, egyik se befolyásol érdemben semmit. Azért ugye még mindig a nem cigány származású lakosság van többségben itthon

Amúgy meg 12 év alatt kitermelhette volna a saját aktivistáit a baloldal magának, hogy megszólítsa a cigányokat, de például a mostani programjukban egy szó se esett róluk.

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2022. április 5., kedd 22:56

'shutterisland írta: en csak azt nem ertem, hogy akkor hogyan lehet kormanyt valtani ?

van az emlitett 2.5m + fidesz tabor, aminek meghatarozo resze mozdithatatlan.
hagyjuk ki gyurcsanyt ? joparszaz ezer balos szavazo nelkul nem fog menni.

persze lehet itt ustokoskent berobbano arcokrol, vagy puzser fele karakterekrol (akit pl a szorongasa miatt kikezdene a fidesz) vagy vona (akinel konkretan csak control c control v-zni kell a regi lejarato kampanyt) visszatereserol almodozni, de realitasa nem sok.

mzp volt az utolso esely szerintem, en is ugy gondolom, hogy ezek utan csak belulrol bukhat a fidesz vagy akkor, ha orbanrol is kijon egy yachton coke-ozo videjo, de meg akkor is lehet csak a ketharmad ugrana.
Innentől kezdve sehogy. Igazából ebből a szempontból teljesen kilátástalan a helyzet. Nincs már olyan politkai erő, amely le tudná győzni őket, és az elkövetkezendő években sem lesz. Megnézitek kik még mindig a fidesz központi arcai: alapító tagok, vagy legtöbb a 90-es években csatlakozott, kevés pedig a 2000-es évek elején. Kegyetlenül összetartó brigád, olyan erő van köztük, amiről bármilyen ellenzék csak álmodhat. Amíg ez a generáció nem kopik ki, addig nem lesz itt változás. És a legtöbb 50-60 közötti, szóval az még odébb lesz.

raul 4 ever
Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz

HozzászólásSzerző: raul 4 ever » 2022. április 5., kedd 22:55

'shutterisland írta: en csak azt nem ertem, hogy akkor hogyan lehet kormanyt valtani ?

hagyjuk ki gyurcsanyt ? joparszaz ezer balos szavazo nelkul nem fog menni.*

Mondjuk az a balos, aki ha nincs Feri, már be se szagol a szavazófülkébe, meg is érdemli :lol: , ugyanaz a vallásos baromság: egyik/másikért mindenen keresztül..

Nekem a fletó szavazó már csak a panelben lakó 80+os néni, akinek a férje még művezető volt a vagongyárban.. Szemben lakik azzal a másik agymosott nénivel, akit Faust látott vasárnap a buszmegben.. (Ilyenekből csak nincs még (több) 100.000?? )
2021 04 20 - Ceferintakaroggy

2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid

Karim the king
Kedvenc játékosaid: Karim

HozzászólásSzerző: Karim the king » 2022. április 5., kedd 22:52

hagyjuk ki gyurcsanyt ? joparszaz ezer balos szavazo nelkul nem fog menni.

persze lehet itt ustokoskent berobbano arcokrol, vagy puzser fele karakterekrol (akit pl a szorongasa miatt kikezdene a fidesz) vagy vona (akinel konkretan csak control c control v-zni kell a regi lejarato kampanyt) visszatereserol almodozni, de realitasa nem sok.

mzp volt az utolso esely szerintem, en is ugy gondolom, hogy ezek utan csak belulrol bukhat a fidesz vagy akkor, ha orbanrol is kijon egy yachton coke-ozo videjo, de meg akkor is lehet csak a ketharmad ugrana.
Médiát kell csinálni. Ez a 0. Lépés. Anélkül teljesen esélytelen. MZP marc.15. Beszédét nem adta egyik tv ado sem. Még a programbemutatót sem sikerült végig közvetíteni, mert jött a Mediashop vagy a betelefonálós műsor az ATV-n. Így nem lehet eljutni az emberekhez. Csináljanak egy ellenzéki adót, fizessék ki. Az emberek óriási része Mo-n mai napig a TV-ből tájékozódik, főleg videken.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2022. április 5., kedd 22:28

Hogy én mindig találok valami olyat, hogy jókat nevetek. Ezért nem fogja leváltani senki OV-t, mert az emberek nagy része azt sem tudja mi az hogy vidék. Választási szemmel a ""vidék"" rohadtul nem azt jelenti, amit sokan gondolnak. A ""vidék"" olyan településeket, település részeket jelent, ahol nagyrészt nincstelen, nyomorgó, vagy elfeledett idős emberek élnek. Nincs munkalehetőség, nincs jövőkép, nincs semmi. Van 1-2 vezető (polgármester, vállakozó, vajda, uzsorás, stb), akik irányítják ezeket a közösségeket. Hogy miért "vidék"? Mert főként a kistelepülések ilyenek. A városokban az arányuk eltörpül, viszont összevonva az erejük eldönti a mérleg nyelvét.
Mondok példát: Kazincbarcika. Mindig vörös volt. Magasan balos. Aztán jött a 2/3-ad és a baromi nagy húzás. A szomszéd választó kerületben rengeteg a kicsi, elszegényedett, főként cigány falu, ahol OV már kiépítette a hatalmát (ugye nem véletlen parolazott egy időben az összes roma vezetővel, Flóri és társai). Szépen átrajzoltak a térképet, és most már Kazincbarcikától 80 km-re is oda kell szavazni. Hopp, máris összejön annyi "vidéki" szavazat, hogy a nagy budapesti szakértők nem is értik, hogyan állíthatták át Kazincbarcikát. Sehogy. Elég megnézni a települések összetételét és a szavazás eredményeit. Errefelé nem ritka a 100% cigány falu. Ezekben rendre 90% fölötti a fidesz szavazat. Baromi jól megrajzolták ezt a választási térképet. És a leglényegesebb az egészben, hogy ezekhez az emberekhez nem lehet eljutni. Ők szentül hisznek a propagandának és a helyi vezetőiknek, akik a Fideszből élnek.
Aki ezt nem hiszi, azt szívesen várom egy körútra a fideszes szavazók paradicsomába, ahol 100% közeli a fidesz támogatottsága.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Raúl, Zidane, Modric

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2022. április 5., kedd 22:09

gutihaz14 írta:
Majd, ha beüt a mélyszegénység az ország nagy részére, akkor talán leesik nekik
o dehogy esik le nekik.

amugy van valami szam hogy 18 ota mennyien vandoroltak ki nyugatra?
https://g7.hu/kozelet/20210908/aki-akar ... ovekedese/

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2022. április 5., kedd 21:52

Majd, ha beüt a mélyszegénység az ország nagy részére, akkor talán leesik nekik
o dehogy esik le nekik.

amugy van valami szam hogy 18 ota mennyien vandoroltak ki nyugatra?
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2022. április 5., kedd 21:45

Kerlon írta: https://www.youtube.com/watch?v=SKtvc68 ... avehelyett
ezt meg itt hagyom emlékbe, mint fidesz ellenző, hazaáruló, kommunista
Milyen vékony volt még. :D
Hát igen, pontosan ugyanezt csinálta ő is. :D Milyen érdekes. :lol:
Aztán még ők komcsiznak. :lol:

Ez a Jakab meg egy bohóc, eddig is az volt, kirakatember. Ez is felveszi a szép kis fizetését, aztán néha csinálja a show-t a parlamentben, a fideszesek jót szórakoznak rajta, és end of story. Komolytalan figura.

Vissza: