Remy írta:(oké-oké tudom, nincs igazam)
Pontosan. Volt szerencsém olvasni A hobbitot és az eredeti trilógiát is, és én csalódtam az új 3 filmben, számomra ég és föld a kettő. Igen, tudom, más a könyv és más a film, de ez az új történet a pénzszerzés motivációján túl kívül kicsit öncélú faszverésnek éreztem Jackson részéről, aki köztudottan nagy Tolkien-fan, így szerintem megpróbált úgy belenyúlni, hogy a sajátjának is érezhesse a történetet. Persze, ez rengeteg embernek tetszik/tetszhet, és ez így is van jól, nálam ez nem jött át. Pedig az első rész nagyon rendben volt, azt élveztem, de a fake-karakterek behozása után, ez az utolsó film nagyjából le is rombolta, amit a nyitó felépített.
Az öt sereg csatája sikeresen fordult át önmaga paródiájává, köszönhetően a klisés jeleneteknek
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!(ez a tünde-törp szerelem mi a faszom?), a nem túl erős színészi játékoknak, és a bugyuta párbeszédeknek. Pedig mondom, a ferdítések ellenére csíptem az eredeti sztorikat, de itt az első részt követően exponenciálisan csökkent a minőség a szememben.
Ennek ellenére kellemesen szórakozhat rajta az ember, amennyiben nem ismeri a könyvet, vagy elvonatkoztat tőle. Nekem nem sikerült.
Ez a Frank mi akart lenni? Nem tudom hova rakni. Látta már valaki?
Elég érdekes film.
Nekem egészen bejött.