Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Halfkey

Re: Politika

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. április 4., hétfő 8:24

___Samy___ írta: Mar elnezest, de megis mit vartak az emberek, ha olyan miniszterelnok jeloltet indit az ellenzek, aki savazza a videki embereket, adott esetben katonakat kuldene ukrajnaba, vagy a rezsicsokkentest o ugy oldana meg, hogy fogyasszanak kevesebbet az emberek mindenbol?

Nem ertek a politikahoz, de jozan paraszt esszel is belegondolva itt az ellenzek szurta magat vegig tokon az elmult egy evben. Ilyen koritessel vagy gondolkodassal nem lehet valasztast nyerni, most is bebizonyosodott.

Nem tudom meg mi kell meg az embereknek ahhoz, hogy ebbol a berogzott, begyepesedett gondolkodasbol vegre kitorjenek.

Nem vagyok fideszes, ugy ahogy van utalom a politikat, de itt a fidesz gyozelmen nem kell meglepodni. Konkretan ellenfelek nelkul nyerik a valasztasokat.
Részben tök igazad van, részben meg újabb kép arról hogy milyen hatékony is a propaganda. Az adott esetben katonákat küldene ez OVre is igaz - ha a NATO azt mondja, abban az esetben mindkét oldalnak kellene. A fogyasszanak kevesebbet gondolatmenet meg nem arról szólt hogy akkor fázzál, hanem hogy a szigetelést kell pl. támogatni, és akkor kevesebb energia megy fűtésre, így csökken a felhasználásod és a rezsid.

___Samy___

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2022. április 4., hétfő 8:19

Mar elnezest, de megis mit vartak az emberek, ha olyan miniszterelnok jeloltet indit az ellenzek, aki savazza a videki embereket, adott esetben katonakat kuldene ukrajnaba, vagy a rezsicsokkentest o ugy oldana meg, hogy fogyasszanak kevesebbet az emberek mindenbol?

Nem ertek a politikahoz, de jozan paraszt esszel is belegondolva itt az ellenzek szurta magat vegig tokon az elmult egy evben. Ilyen koritessel vagy gondolkodassal nem lehet valasztast nyerni, most is bebizonyosodott.

Nem tudom meg mi kell meg az embereknek ahhoz, hogy ebbol a berogzott, begyepesedett gondolkodasbol vegre kitorjenek.

Nem vagyok fideszes, ugy ahogy van utalom a politikat, de itt a fidesz gyozelmen nem kell meglepodni. Konkretan ellenfelek nelkul nyerik a valasztasokat.

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2022. április 4., hétfő 8:19

szerintem ahogy itt is, mindenhol belenyugodtak az emberek, hogy nem lehet mir mit kezdeni a fidesszel.

majd lesz 55 szazalekos reszvetel 47% fidesszel legkozelebb.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2022. április 4., hétfő 8:11

Ezért mondom én mindig, hogy OV addig lesz hatalmon, amíg akar. Ez egy nagyon jól összerakott gépezet (propagandástól, ellenzékestől) keleti mintára. Nem véletlen, hogy a sensei is toronymagasan nyer mindig a ""szomszédban"".
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

kierkegaard

HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2022. április 4., hétfő 7:59

nmate írta:

Azt megkapják most is, minek kellene nekik majd új?

Egyértelmű, hogy itt a Dobrev, Jakab vonalat el kellene takarítani először. De igazából majdnem mindegy, OV egy brand, nem lehet megbuktatni, csak ha saját magától bukik meg (államcsőd). Ez 2-2.5 millió ember a fix szavazótábora, jóban, rosszban.

Most amúgy gondolom 2 év EU seggnyalás jön, addig ha nagy balhé nincs, nem lesz nagy Brüsszelezés, csak a szokásos.
Az eredmény utáni beszédnél egy jó szaftosat brüsszelezett a vén sertés.

Szerintem tök mindegy ki nem lenne ellenzék oldalról és ki lenne..Maga jézus krisztus is indulhatna...Attól még orbán is megváltó képében tetszeleg itthon.
Továbbra is Vona szava arany: Nem ellenzék váltás kell, hanem a társadalmi gondolkodást kell megváltoztatni..de az olyan amilyen. Örök balkán maradunk.
Persze nekem így is jó, szóval nem visel meg a helyzet.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. április 4., hétfő 7:34

El Sie7e írta:
Remy írta:

Sima 2/3. Nem kérdés.
Orbán ellen a jinx sem működik :x :|
Mert nem őszinte jinx volt ez.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2022. április 4., hétfő 7:16

Remy írta: Lehet, hogy a krumpli nemzedéknek pont a Jakab féle kommunikáció kellett volna.
Azt megkapják most is, minek kellene nekik majd új?

Egyértelmű, hogy itt a Dobrev, Jakab vonalat el kellene takarítani először. De igazából majdnem mindegy, OV egy brand, nem lehet megbuktatni, csak ha saját magától bukik meg (államcsőd). Ez 2-2.5 millió ember a fix szavazótábora, jóban, rosszban.

Most amúgy gondolom 2 év EU seggnyalás jön, addig ha nagy balhé nincs, nem lesz nagy Brüsszelezés, csak a szokásos.

El Sie7e
Kedvenc játékosaid: Raúl

HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2022. április 4., hétfő 7:15

Remy írta:
'shutterisland írta: remy ird mar be, hogy ketharmad.
pls.
Sima 2/3. Nem kérdés.
Orbán ellen a jinx sem működik :x :|
“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”
egy 64 éves Real Madrid drukker

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2022. április 4., hétfő 7:06

Lehet, hogy a krumpli nemzedéknek pont a Jakab féle kommunikáció kellett volna.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

R. Carlos
Kedvenc játékosaid: Daniel Carvajal, Xabi Alonso, Roberto Carlos

HozzászólásSzerző: R. Carlos » 2022. április 4., hétfő 7:05

Én tegnap írtam ebbe a topicba először és azt ígértem akkor, hogy az utolsó kommentem lesz, mert nem értek a politikához. Egyetlenegy dolog viszont megjegyzésként bennem maradt. Talán ennyit szeretnék még hozzátenni, ha nem gond.

Én az MKKP-ra szavaztam, ezt akkor is megosztottam. A szavazat egyrészt azért ment rájuk, mert a fidesszel nem vagyok elégedett, másrészt azért mert az ellenzéknél lévő régi "elit" még mindig ott húzódik a háttérben. Amíg ez az elit mesterségesen (szerintem a fidesz által) életben van tartva, addig nincs miről beszélni. Márki-Zay Péter szimpatikus számomra - bár egy kicsit hebrencsnek ítélem meg- azonban amíg Gyurcsányokkal, Karácsonyokkal, Dobrevekkel és Jakabokkal van szövetségben, addig nem lesz itt esélye. Az első amibe a fidesz belekapaszkodott, hogy ő Gyurcsány embere és ezzel már választást is lehet nyerni ebben az országban.

Szóval ellenzéki megújulás és összefogás kellene szerintem, akkor lehet majd a 2/3-ad megbontásáról, majd később kormányváltásról beszélni.
"When everyone thinks we are dead and buried we go and win the Champions League. This is what Real Madrid is all about." - Alvaro Arbeloa

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2022. április 4., hétfő 7:01

4 év alatt biztos nem, de OV ha kiszáll egyszer, vannak ambiciózus fideszes politikusok, akik marakodhatnak a koncon, és szétszedhetik a fideszt belülről.

Ez 12 év legalább.
A 16 évhez még ennyi.
2038 előtt nem làtok esélyt.

Ellenzéket (ezt) el kell engedni, velük nem lesz már semmi.
Többszörösen leszerepeltek, a munka szót se ismerik.
Bárki bejön a politikába az összegyurcsànyozódik ha akarja ha nem.
Ennyi elég is a bukásra.

De én is csak agyalok, szerintem az ellenzék most ellőtte az utolsó puskaporát is, ők se tudják mi legyen. És ilyen Jakab féle emberek nem is fogják tudni.
Nagyon sok összetevős ez, mert a fidesz szavazóbázisa atom stabil (hogy miért az mindegy), ez a 2,8 millió körülit álmukból felkeltve hozzák.
OV ezt tudja, és nekik politizál, hozzájuk szól. Nem akar több szavazót, ezzel is kényelmes kétharmadot ér el.
Közben látja hogy az ellenzék nem tud ennyi embert megszólítani közel sem.

Ez innentől kezdve sakk-matt.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. április 4., hétfő 6:54

Sosem lesz stabil, amig viktor payrolljan vannak :lol:

Titkon nagyon boldogok ok most, kipockoltek a kulsos rendbontot a soraikbol, bejutottak a parlamentbe, mindenfele gond es felelosseg nelkul, henyelhetnek es kelthetik a latszatbotranyt nap mint nap, kozben szepen felveszik a fizut. Nem akarnak ok valtozast, plane a kormanyzassal jaro felelosseget, nagyon jo ez igy nekik.
Best munka ever.
thereisonly1ronaldo

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. április 4., hétfő 6:46

hehetheoriginal írta: Hogy kezdenel dolgozni?

Fejbeloned a sok sötétben elot?
Elvisz a yard.

Evtized(ek)nek kell eltelnie, mire a most szavazokepes emberek szo szerint kihalnak.
Akkor sem fog semmi változni, ha kihal egy generáció, ha az "ellenzék" ugyanígy gondolkodik és dolgoz.

Hát baszod, megyek az autóval és majdnem MINDEN plakáton Orbán volt, az ellenzékin is, csak a szöveg más. Szöveget meg ki a makkom olvas, pláne fog fel? :lol:
És ez a kampányuk 8 éve legalább, hogy Orbán=szar, de mégis propagálják.

Csaba, adom amit írsz. De tegyük fel, ha széthullik 4 év alatt valami belső válság miatt, vagy akár lehet tragédia is, bármi, akkor kell egy stabil ellenzék, ahova oda lehet szavazni.
Ez minden, csak nem stabil és nem egységes.
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2022. április 4., hétfő 6:43

Realista24 írta: Amikor megalakult ez az egész ellenzéki szarsag, és páran írtuk hogy szart se ér, akkor jöttetek itt mindenféle válaszokkal, hogy hulyeseget beszélünk.
Reménykedtünk mint utolsó lehetőség.

Dolgozni?
Most megy az egymásra mutogatás majd, érdemi munka nem lesz.
Ez a maradék ellenzéki tábor is szétmorzsolódik, kiàbrándul végleg mint én.

Én tartom, hogy a fideszt valami belső válság fogja térdre kényszeríteni, szétszakadnak egyszer vagy nem tudom.
De kívülről nem lehet őket megverni, ez tisztán látszik.
És nem is a fidesz a lényeg, itt már nem fidesz van, hanem Viktor brand.
Amíg ő van, ez sima nekik, fejre is állhat az ellenzék.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

illgner

HozzászólásSzerző: illgner » 2022. április 4., hétfő 6:42

hehetheoriginal írta: Hogy kezdenel dolgozni?

Elvisz a yard.

Evtized(ek)nek kell eltelnie, mire a most szavazokepes emberek szo szerint kihalnak.
Ezeket úgy irogatod, mintha a nagy nyugat nem lenne tele agyhalottakkal :D Szerintem a magyar társadalom még mindig jobb állapotban van, mint az angol vagy a német.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. április 4., hétfő 6:32

Hogy kezdenel dolgozni?

Elvisz a yard.

thereisonly1ronaldo

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. április 4., hétfő 6:26

Amikor megalakult ez az egész ellenzéki szarsag, és páran írtuk hogy szart se ér, akkor jöttetek itt mindenféle válaszokkal, hogy hulyeseget beszélünk.

Na most ugyanazokat írjátok kb. amiket az elejétől fogva írtunk.

Sikerült felebredni vegre.

És akkor most egymásnak lehet esni, a nagy ellenzeken belül, meg a társadalomban is. Ahelyett hogy már most elkezdenenek dolgozni 2026on. MOST, nem 2025ben.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. április 4., hétfő 5:53

Jol sikerült társadalom :lol:
thereisonly1ronaldo

illgner

HozzászólásSzerző: illgner » 2022. április 4., hétfő 4:34

'shutterisland írta: de ez a rendszer amugy meg mindig vicces, hogy bar minden masodik szavazo nem a fideszre huzta es megis tukorsima 2/3. :lol:

na mindegy, nem ertem miert frusztral ennyire 2000km-rol, de borzaszto, mi megy otthon.
sajnalom mzp-t.

viszonlatas' :agree:
Nagy-Britanniában ez úgy nézne ki, hogy fidesz 88, ellenzék 18 mandátum. Ott csak egyéni választókerületek vannak, és az nyer, aki a legtöbb szavazatot kapja.

illgner

HozzászólásSzerző: illgner » 2022. április 4., hétfő 4:30

Caraway írta: Kegyetlenul csalodott vagyok. Az elmult honapokba tul sok idot es energiat fecsereltem a politikaba, fokent mert biztam benne, hogy mzp szemelyevel levalthato orban, hat oriasit koppantam. Felesleges erre egy percet is aldozni, ez az orszag orokke elveszett, itt fidesz uralom lesz amig orban el.

2/3 lesz valoszinuleg baszdmeg, ugy, hogy 4 eve osszesen tobb szavazatot kaptak kulon kulon az ellenzeki partok, mint a fidesz. Erre most osszefognak, es eltuntek a szavazoik, ujra 2/3. Teljesen abszurd.
Nem értem, hogy miért gondolta bárki, hogy a jobbik 1 millió szavazója majd a Gyurcsány-féle listára fog szavazni. A jobbik eleve Gyurcsányék ellen jött létre, a szavazóik többsége jobboldali, szélsőjobboldali világnézetű. Amikor a jobbik átment a baloldalra, akkor elveszítette a szavazóinak durván kétharmadát, vagy többet, azok mind átmentek a fideszhez, vagy Mi Hazánkhoz. Ennyi a történet. Azt azért nem fogod megetetni az emberekkel, hogy szavazzanak arra a politikai hullára (Gyurcsányra), aki ellen létrejöttünk, ennyire nem lehet hülyének nézni az embereket.

Ez a választás már akkor eldőlt, amikor a DK-t bevették a buliba. Igaz nélküle sem lett volna esélyük, mert a momentum, az lmp, az mszp önmagában is életképtelen pártok, szinte nulla vagy pár százalékos társadalmi támogatottsággal.

Vissza: